Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αύριο στη 1:30 μ.μ. η Βασιλόπιττα του Συλλογου Σωρού & Λάκκας Κόττου «O Άγιος Ελευθέριος»

Αύριο στις 11:00 π.μ. η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Γ.Σ.Αμαρουσίου

Στις 7:00 μ.μ. στο Κλειστό του Αγ. Θωμά, το 24o Πρωτάθλημα Αθλητικού Χορού Ελλάδος

Το 24ο Πρωτάθλημα Αθλητικού Χορού Ελλάδος διοργανώνει η Εθνική Χοροαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος ( Ε.Χ.Ο.Ε.) με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, στο Κλειστό Γήπεδο Αγίου Θωμά (Διονύσου & Νιόβης, Μαρούσι), σημερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, με ώρα έναρξης των αγώνων στις 10:00 π.μ.

Θα μας κλειδώσουν τα σύνορα;



Με την Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ

Με την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Π.Ε.Δ.Α., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Αλληλεγγύης, Ισότητας και Ένταξης και Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Γιώργο Καπλάνη.
Μεταξύ άλλων στη συνάντηση, υπήρξε αλληλοενημέρωση για τις δράσεις που υλοποιεί ο κάθε φορέας και που έχουν να κάνουν με την στήριξη των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου χθες από εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου

Σε συμβολική κατάληψη στο Δημαρχείο Αμαρουσίου προχώρησε προχθες απο νωρις το πρωί το «Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου», εκφράζοντας την αντίθεση τους στα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το Ασφαλιστικό που κατακρεουργούν τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει. 
Παράλληλα απηυθυναν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 4 Φλεβάρη. 
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Ομόνοιας.
Η «Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου» έκφρασε την αλληλεγγύη της στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και τα δίκαια αιτήματά τους.
Από κοινού κάλεσαν τους εργαζόμενους:

«Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε» απαντά η ΜΕΤΑ - ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ

Με αφορμή το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Κ.Ε.Δ.Ε στις 27/1/2016 και με το οποίο φαίνεται να στηρίζει την προχθεσινή (28-1-2016) κινητοποίηση - κατάληψη δημαρχείων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είχε αποφασίσει το συνδικαλιστικό τους όργανο (ΠΟΕ-ΟΤΑ), το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ απαντά: 
Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε!
Θα ήταν αφέλεια από την πλευρά των εργαζομένων να πιστεύουν στα υποκριτικά και επικοινωνιακά δελτία τύπου που εκδίδει η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ και ο πρόεδρος της κ. Πατούλης, για δήθεν στήριξη του αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όχι μόνο για το ασφαλιστικό αλλά για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.
Το φιλολαϊκό και φιλεργατικό προφίλ που θέλει να χτίσει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατεδαφίζεται από τις ίδιες του πράξεις, από την αδιαμαρτύρητη στάση που έχει κρατήσει όλα τα χρόνια, από τον μνημονιακό Καλλικράτη μέχρι τις περικοπές των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τις απολύσεις εργαζομένων και τη διάλυση των υπηρεσιών των δήμων.
Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και της κοινωνίας που δοκιμάζεται από την μνημονιακή λαίλαπα, ποιος; 

ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Αύριο στον «Μαγγίνα», η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου Πηγής Μελισσίων «Αγ. Γεώργιος - Γκιουπμπαξέ»


       


Αύριο η Βασιλόπιττα του Συλλογου Μικρασιατών Κωνστ/των Αμαρουσίου - Αττικής «Ιωάννης Βατάτζης»


«Βραδιά Ρωσικής & Ελληνικής ποίησης» στις 7:30 μ.μ. στο Χαλάνδρι

Στις 7:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο» το αφιέρωμα στον ποιητή Τάκη Σινόπουλο

Στο ανακαινισμένο κατάστημα «Media Markt Αμαρουσίου», το Βραβείο για το καλύτερο κατάστημα Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών 2015!

Άλλη μια τιμητική διάκριση στο δυναμικό της προσέθεσε η Media Markt, καθώς έλαβε το βραβείο «Retail Store - Hλεκτρικά & Ηλεκτρονικά Είδη 2015» στα Retail Business Awards 2015 για το καλύτερο κατάστημα ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών ειδών. 
Η συγκεκριμένη διάκριση αφορά στο κορυφαίο σε εξυπηρέτηση, απόδοση και συνολική εικόνα κατάστημα του λιανικού εμπορίου στον τομέα των ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών ειδών, για τον  οποίο η καινοτομία και τεχνολογική υπεροχή αποτελούν κοινό τόπο σε ό,τι αφορά τα σημεία πώλησης.
Το βραβείο που απέσπασε η εταιρεία αφορά στο πλήρως ανακαινισμένο κατάστημα Media Markt Αμαρουσίου. 
Πρόκειται για το κατάστημα ορόσημο της εταιρείας μιας και με την έναρξη της λειτουργίας του το 2005 σηματοδότησε μια νέα εποχή στην αγορά ηλεκτρικών - ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, αποτελώντας κόμβο νέας τεχνολογίας στον οποίο οι καταναλωτές μπορούν να βρουν όλες τις τεχνολογίες, όλα  τα brand, σε ένα σημείο, στις καλύτερες τιμές.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

EΠTΑ θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (3/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για εργασίες καθαρισμούπεύκων
2. Eξέταση πρακτικού αξιολόγησης φακέλου δικαιολογητικών και τεχνικώνπροσφορών που αφορά στον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό για τηνπρομήθεια λογισμικού, ειδών πληροφορικής, κλπ
3. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και έγκριση του τρόπουεκτέλεσης για τον πρόχειρο διαγωνισμό εργασιών με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΪ, ΤΕΝΙΣ ΚΤΛ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ολα τα κιλά, όλα τα λεφτά ...


Εργατιά - αγροτιά μια φωνή & μια γροθιά!

Eκφράζουμε την αγωνιστική αλληλεγγύη και συμπαράταξη μας στο δίκαιο αγώνα των μικρών και μεσαίων αγροτών που συσπειρώνονται στη Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων που βάζει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο της αγροτιάς (μονοπώλια - ΕΕ/ΚΑΠ - κυβερνήσεις) και διαχωρίζει τη θέση των μικρομεσαίων αγροτών από τους μεγαλοαγρότες που στήνουν τα δικά τους μπλόκα για να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δικών τους συμφερόντων έχοντας ως προμετωπίδα την ευνοϊκότερη για αυτούς εφαρμογή της ΚΑΠ.
Η πολιτική της ΕΕ και της ΚΑΠ που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιβάλλει στους μικρούς και μεσαίους αγρότες νέα βαριά φορολογία, τους ακριβαίνει το πετρέλαιο στα τρακτέρ, τους μειώνει τις συντάξεις, μεγαλώνει το κόστος παραγωγής. 
Συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, εξαπολύει νέα μεγάλη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα, διαλύει τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης. 
Δημιουργεί το έδαφος για να επιταχυνθεί το ξεκλήρισμα των μικρών και μεσαίων αγροτών που θα οδηγήσει στη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε ακόμα λιγότερα χέρια. 
Με αυτόν τον τρόπο υπηρετείται ο διακηρυγμένος στόχος της ΕΕ & της ΚΑΠ για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας & επιχειρηματικότητας στον αγροτικό τομέα προκειμένου να συγκεντρωθεί και να ενισχυθεί παραπέρα η κερδοφορία των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Σε Συνέδριο του CEMR στο Βερολίνο, ο Γ. Πατούλης

Επίκαιρη  παρέμβαση του Αντιπροέδρου του Συμβουλίου Δήμων & Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη για το προσφυγικό - μεταναστευτικό 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο σε θέματα στρατηγικής και διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού προβλήματος, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και Προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης στο Συνέδριο του Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο με θέμα:
«Νέα μοντέλα διαχείρισης και παροχής υπηρεσιών για τους Δήμους, η συμβολή του κοινωνικού  διαλόγου και των καλών πρακτικών στην βελτίωση της απόδοσης των υπηρεσιών »
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. σημείωσε πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνά τις ευθύνες και τις δυνατότητες της χώρας  μας και τόνισε χαρακτηριστικά:
«Όποιος αρνείται να το αντιληφθεί αυτό, όποιος δεν καταλαβαίνει ότι η αυλή της Ελλάδος είναι και ευρωπαϊκή αυλή, όποιος υποστηρίζει θέσεις όπως το κλείσιμο εθνικών συνόρων, που υπηρετούν εθνικές σκοπιμότητες κι όχι τη συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του προβλήματος, ουσιαστικά υπονομεύει το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα
Είναι ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό,  το οποίο εν κατακλείδι, υπερβαίνει τη χώρα και απαιτεί πανευρωπαϊκό σχέδιο για την ομαλή αντιμετώπισή του».

Βράβευση της αντρικής ομάδας μπάσκετ της «Νίκης Αμαρουσίου», από τον Γ. Πατούλη


Παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου, των αθλητών, των αθλητριών και πολυάριθμων φίλων του Συλλόγου, όπως και της Δημοτικής Αρχής προεξάρχοντος του Δημάρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη, αλλά και πλήθους εκλεκτών προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η εκδήλωση Κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Νίκης Αμαρουσίου, στο κατάμεστο κλειστό της Κοκκινιάς.
Προηγήθηκαν αγώνες επίδειξης και δεξιοτήτων των Ακαδημιών Μπάσκετ και Βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου, αφού το μέλλον του Αθλητισμού και της κοινωνίας γενικότερα... ανήκει στα παιδιά!
Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, Κώστας Παπακωνσταντίνου, ήταν εκείνος που "άνοιξε" την εκδήλωση, απευθύνοντας χαιρετισμό και καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους.

 Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης για την Νίκη, η βράβευση της Ανδρικής ομάδας Μπάσκετ από τον Δήμαρχο, Γιώργο Πατούλη, για την ιστορική Άνοδο στην Β' Εθνική, αλλά και η βράβευση της ομάδας Νέων (Under 22) για την 3η θέση που κατέλαβαν την περασμένη σεζόν, από τα μέλη του ΔΣ της Νίκης Αμαρουσίου κ.κ. Μεταλληνό, Παππά και Αλεξόπουλο.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξήρε το έργο του Προέδρου κου Αντώνη Τσέκενη  και του Δ.Σ. της Νίκης Αμαρουσίου για τις αθλητικές επιδόσεις της αντρικής ομάδας μπάσκετ και την άνοδο της στη Β’ Εθνική, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια του Σωματείου, ευχόμενος  καλή επιτυχία και στους επόμενους αθλητικούς στόχους.

Στις 8:00 μ.μ. η έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Γονέων 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Προς: Τα μέλη του ΔΣ
Κοινοποίηση: Μέλη Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Μέλη του ΔΣ, με αφορμή την για μακρύ χρονικό διάστημα αδυναμίας σας να παρευρεθείτε στις τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ όπως αυτή είχε συμφωνηθεί (κάθε πρώτη Παρασκευή του εκάστοτε μηνός), σας καλώ την Πέμπτη 28/01/2016 στις 20:00 σε έκτακτη συνεδρίαση με θέματα:
1. Επιλογή εκ νέου ημέρας και ώρας της τακτικής συνεδρίασης του ΔΣ – Λειτουργία ΔΣ
2. Διευθέτηση ανεξόφλητου λογαριασμού ΟΤΕ
3. Διαχείριση blog συλλόγου
4. Επιλογή προμηθευτή για τις Βασιλόπιτες – φλουριά

Στις 3:30 μ.μ. η 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Εξι θέματα περιλαμβάνει η 4η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου«Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
2. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου«Τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του Επιχειρηματικού Πάρκου Τύπου Γ’Κερατέας Νομού Αττικής».(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
3. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενουΚομβικού Σταθμού κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝΑ.Ε.Ε.Τ , ο οποίος είναι εγκατεστημένος επί κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στησυμβολή των "Λεωφόρος Κηφισού 30 & Ιερά Οδός" ΜΕ Κ+ΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ:1000011 ΑΙΓΑΛΕ+, του Δήμου Αιγάλεω , Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού ΤομέαΑθηνών, της Περιφέρειας Αττικής.

ΠΟΕ ΟΤΑ:Σήμερα η «Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων»

Με σκοπό την ενημέρωση όλων των εργαζόμενων για τα θέματα του ασφαλιστικού, με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και με την εξουσιοδότηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. η ΠΕΜΠΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 χαρακτηρίζεται ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), από τις 10.00 το πρωί έως τη 2.00 το μεσημέρι.
Στην σχετική της ανακοίνωση η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:
Ο αγώνας ΟΛΩΝ των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των νέων αντιλαϊκών μέτρων του 3ου Μνημονίου που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω μείωση των αποδοχών, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης, στην περικοπή των συντάξεων, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και στην φοροεπιδρομή… ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!
Μετά από έξι σκληρά χρόνια μνημονιακής πολιτικής που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν σύσσωμες οι κυβερνήσεις της χώρας, με ποικίλους μάλιστα συνδυασμούς στη σύνθεσή τους και μετά την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η πρόταση της συγκυβέρνησης προς τους δανειστές, δίνει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση, με κύρια χαρακτηριστικά την νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και την αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη.

Ασφαλιστικό:Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τ.Α. η ΚΕΔΕ

           Ζητά διάλογο από μηδενική βάση
Η ΚΕΔΕ στηρίζει την αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που πραγματοποιεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Κατάληψης όλων των δημαρχείων και των δημοτικών υπηρεσιών σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό.

Σε αυτήν την κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της ελληνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών συγκυρία, μετά από σχεδόν δέκα χρόνια κρίσης και μετά την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ψήφιση από την Κυβέρνηση νέων επώδυνων μέτρων, με κύρια χαρακτηριστικά την μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα,  την υπέρμετρη αύξηση των ασφαλιστικών βαρών όλων των εργαζομένων, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα και θα δώσει τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Γ. Καραμέρος:«Ετος σταδιακής υλοποίησης των ενταγμένων έργων» το 2016, για το Χαλάνδρι

Σειρά συναντήσεων για κρίσιμα θέματα του Δήμου Χαλανδρίου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γ. Καραμέρος.
Σήμερα, συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννη Μπαλάφα, 
για το θέμα του καταυλισμού των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, όπου συμμετείχαν και ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, η αντιδήμαρχος οικονομικών Χαλανδρίου κ. Έλενα Χριστούλη, η τελούσα χρέη Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καλλιόπη Καρδαμίτση, η κ. Πελαγία Αναστασιάδου από το τμήμα Κοινωνικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και η σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, κ. Χριστίνα Χαλιλοπούλου.
Ήταν η δεύτερη σύσκεψη μέσα σε ένα μήνα, καθώς εκπονείται πλέον συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης και μόνιμης στέγασης των Ρομά, με το συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων από τον υφυπουργό κ. Μπαλάφα.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο ΚουΤουΡούΓΚΑΛΟΣ...

Αλήθεια, τι γιορτάσατε κ. Τσίπρα;

Όπως οι περισσότεροι από εμάς, την περασμένη Κυριακή το βράδυ παρακολούθησα εμβρόντητος από τηλεοράσεως και από σχολιασμού στα social media την μεγαλεπήβολη ομιλία- φιέστα του Πρωθυπουργού & Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα στο Ολυμπιακό Κλειστό του Tae Kwon Do στο Φάληρο με αφορμή τονένα χρόνο διακυβέρνησης της Αριστεράς”.
Ομολογώ πως στην αρχή ένιωσα ένα μικρό σοκ αναλογιζόμενος πως ανάλογες “φιέστες” διοργανώνονται μόνον από ολοκληρωτικά καθεστώτα ανά την υφήλιο (έχει συμβεί και στην Ελλάδα κατά την περίοδο της 7χρονης δικτατορίας των Συνταγματαρχών). 
Σίγουρα πάντως δεν συνηθίζεται από μια κυβέρνηση δυτικής σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας.
Ξεπερνώντας αυτή την ομολογουμένως δυσάρεστη σκέψη, άρχισα να αναρωτιέμαι τι ακριβώς γιόρταζε ή προσπαθούσε να εορτάσει ο κ. Τσίπρας. 
Πέραν των προαναφερθέντων, μια τέτοια κίνηση ειδικά αυτή την περίοδο μας δείχνει πως αυτός που την πράττει και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν ζουν εντελώς εκτός κλίματος αυτής της χώρας.
Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή και ένα ένα. 
Έχει λόγο να πανηγυρίζει για τον ένα χρόνο εξουσίας ο Πρωθυπουργός; 
Για ποιο λόγο;

«Πιπέρι στο στόμα» αύριο στο Βιβλιοπωλείο Ιανός!!!

Συζήτηση στα «Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης» στη Στοά στο Χαλάνδρι, με θέμα «πώς επιλέγουμε ένα βιβλίο»

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση της ΛΑ.Ε Αμαρουσίου για το «Ασφαλιστικό»

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
Η ελληνική κοινωνία, μετά από 5 και πλέον χρόνια μνημονιακής καταστροφής, βρίσκεται στα πρόθυρα του αφανισμού. 
Πολλές οικογένειες επιβιώνουν μόνον χάρη στην - έστω και κουτσουρεμένη - σύνταξη των απόμαχων της δουλειάς, που αναγκάζονται να συντηρούν και τα νεώτερα, άνεργα μέλη της οικογένειας. 
Την ίδια στιγμή, στη μνημονιακή Ελλάδα ο κανόνας -ειδικά για τους νέους εργαζομένους- είναι η επιλογή μεταξύ ελαστικής & «μαύρης» ανασφάλιστη ς εργασίας, ανεργίας ή μετανάστευσης. 
Το σύστημα περίθαλψης απειλείται με πλήρη κατάρρευση, «θυσία» στο βωμό της μνημονιακής λιτότητας μέσω της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης.
Εντός αυτής της πραγματικότητας, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εφαρμόζοντας τις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων της ΕΕ και του ΔΝΤ, έρχεται να βάλει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, διατυμπανίζοντας μάλιστα την πρότασή της ως σχέδιο για «μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη” & «ελάφρυνση των αδύναμων»! 
Τα μέτρα που προτείνονται (τα οποία ήδη χαρακτηρίζονται από κύκλους των «Εταίρων» μας 
ως πολύ ελαφριά), περιλαμβάνουν υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, ιδιαίτερα για αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς με μπλοκάκι, αγρότες(μέχρι τριπλασιασμού τους!), ενώ παράλληλα μειώνονται οι συντάξεις μέχρι και 30% και σταδιακά εκμηδενίζονται οι λοιπές παροχές (όπως επικουρικές συντάξεις, ΕΚΑΣ). 
Το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης αυξάνεται στα 67 έτη, και ισχύει με τις νέες προϋποθέσεις ουσιαστικά για κάθε εργαζόμενο. 
Πρόκειται για μέτρα, που ισοδυναμούν με θανατική καταδίκη για μεγάλο μέρος του πληθυσμού:

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Διπλή επιστολή Λ. Μαγιάκη σχετικά με το θέμα του Χώρου Εγκατάστασης Υποστήριξης Νερατζιώτισσας(ΧΕΥ)


                Προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη
Σε συνέχεια της ομόφωνης απόφασης 2/2016 του Δ.Σ της 8-1-2016  παρακαλούμε όπως προβείτε, το ταχύτερο δυνατόν, στη σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής, με συμμετοχή και των ενδιαφερομένων τοπικών συλλόγων, για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με το ανωτέρω θέμα.
 Η σύγκλιση της ανωτέρω επιτροπής έγινε αποδεκτή από το Σώμα κατά τη συζήτηση του προ ημερησίας διάταξης θέματος: 
«Επικαιροποίηση της 171/2015 απόφασης του ∆ηµοτικού Συµβουλίου που αφορά στο Χ.Ε.Υ. Νερατζιώτισσας (Ο.Τ. Γ1059) και στους υπολοίπους Χ.Ε.Υ., που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του ∆ήµου Αµαρουσίου», προκειμένου να συναποφασίσουμε και να αναλάβουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες ώστε να υλοποιηθούν οι διεκδικήσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Κύριε Πρόεδρε, Παρακαλώ πολύ όπως κατά τη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου της  26-1-2016 και προ ημερησίας διατάξεως μεριμνήσετε για την παρουσία της προίσταμένης της Δ/σης Υπ. Δόμησης κας Π. Καβάγια ενώπιον του Σώματος.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (2/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών υδροδότησης ακινήτου με αρ.μητρώου ύδρευσης Γ20855 στο όνομα Φωτόπουλος Ανδρέας του Νικολάου (Αρ.Καρτ.117382) και επαναβεβαίωση αυτών στο νέο ιδιοκτήτη Κο Σοφικίτη Ανδρέα του Κωνσταντίνου 
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ. Χιωτάκη) 
3. Διαγραφή προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής 
4. Αντικατάσταση  ή μη μέλους  επιτροπής  διενέργειας  διαγωνισμών και αξιολόγησης  (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και εκ νέου συγκρότηση αυτής 
5. Αντικατάσταση ή μη μέλους  επιτροπής  παραλαβής (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.) και εκ νέου συγκρότηση αυτής 

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΤΕΣΣΕΡΑ(04) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(3/2016) της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Ιανουαρίου, στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Ανάκληση Γνωστοποίησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος υπ'αριθμ. πρωτ.077172/19-12-2014 της εταιρείας "FRANK ZE PAUL BAKERY ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ" επί της οδού ΕρυθρούΣταυρού 9 στο Μαρούσι
2. Ανάκληση της υπ'αριθμ. 99/2014 άδειας λειτουργίας καταστήματος υγειονομικούενδιαφέροντος του "ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ" επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας11 στο Μαρούσι

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Την Τετάρτη στις 9:15 μ.μ. ο Πέτρος Μάλαμας Duet Live «στο Σπίρτο»

Πάει ... στον Παράδεισο, το Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ!

Τη  μετεγκατάσταση του Κέντρου Ημέρας Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών  στον Παράδεισο Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των εξυπηρετούμενων,  προανήγγειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου, παρουσία των μελών του, των φίλων και συγγενών τους, καθώς και του προσωπικού και των εθελοντών, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και έδωσε τις θερμές ευχές για το Νέο Έτος, τονίζοντας τη σπουδαιότητα λειτουργίας του Κέντρου στο Μαρούσι, στο οποίο εξυπηρετούνται τόσο οι κάτοικοι της πόλης, όσο και οι κάτοικοι των όμορων Δήμων με το Δήμο Αμαρουσίου.

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα της Μεσσηνιακής Ενωσης Βορείων Προαστίων Αττικής

Παρόντων των Δημάρχων Κηφισιάς & Αμαρουσίου κ.κ. Γ. Θωμάκου & Γ. Πατούλη, καθώς και των αντιδημάρχον κ.κ. Καλού και Τσίγκα, η Μεσσηνιακή Ενωση Β. Προαστίων Αττικής έκοψε τηνπρωτοχρονιάτικη πίτα της την περασμένη Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Κηφισίας και Ν. Ερυθραίας. 
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Μιχαήλ Παπαδόπουλος.
Χαιρετισμό προς τους παριστάμενους απηύθυνε ο πρόεδρος της Ενώσης Νικόλαος Κουτρουμπής, 
ο οποίος σε σύντομη αναδρομή στον απελθόντα χρόνο τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής: 
«Προσωπικά πιστεύω ότι μέσα από όλα αυτά τα δεινά, κάτι καινούργιο θα γεννηθεί. Κάτι κινείται. 
Ο κόσμος άρχισε να ενδιαφέρεται όχι για το σήμερα αλλά για το αύριο, για το μέλλον. Συνειδητοποιεί ότι το συμφέρον του κάθε ενός είναι άρρηκτα συνυφασμένο και εξαρτάται από το συμφέρον του συνόλου. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν και να το εκφράσουν και οι πνευματικοί και κυρίως οι πολιτικοί μας ηγέτες. 
Και αισθάνομαι ότι κάτι πάει να γίνει και στον τομέα αυτό.

Εκοψε Βασιλόπιττα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων Αμαρουσίου «Άγιος Δημήτριος»

Παρουσία μελών και κατοίκων της περιοχής, του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Λευτέρη Μαγιάκη, της Δημοτικής Συμβούλου Μαίρη Καρανάσιου καθώς και εκπροσώπων της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα στα γραφεία του, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων Αμαρουσίου «Άγιος Δημήτριος» 
Εκ μέρους του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος, Πολεοδομίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ρένα Χαλιώτη ευχήθηκε στους παριστάμενους μία καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία για όλους, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι η αγαστή συνεργασία με τους Συλλόγους της πόλης θα συνεχισθεί, καθώς αποτελούν συμβουλευτικά όργανα της Διοίκησης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ακολούθως, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Χαλιώτη, ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Έργων και Μελετών κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο συντονιστής του έργου της Διοίκησης κ. Δημήτρης Καρλαύτης απάντησαν στις ερωτήσεις που ετέθησαν από τους παριστάμενους αναφορικά με την γειτονιά των Αναβρύτων και δέχτηκαν τις θερμές ευχαριστίες τους για την απομάκρυνση την κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί της οδού Κιλελερ και Αλ. Παπαναστασίου, τις οποίες ζήτησαν να μεταφέρουν στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη. 

Αυτοψία Γ. Καραμέρου στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής Στούντιο Άλφα

Την πρόοδο των εργασιών του έργου «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής Στούντιο Άλφα (Δήμος Αμαρουσίου)» στο Μαρούσι επιθεώρησε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, ο αντιπεριϕερειάρχης βορείου τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συνοδευόμενος από την Περιφερειακή σύμβουλο βόρειου τομέα και Πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου, κ. Καλλιόπη Βέττα.
Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.758.900,00 ευρώ, το οποίο μελετήθηκε, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από το Δήμο Αμαρουσίου, με εξ’ ολοκλήρου χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.
Το έργο αφορά την κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, σε οδούς της περιοχής Στούντιο Α Αμαρουσίου και ειδικότερα επί των οδών Τυμϕρηστού, Τραπεζούντος, Αγ. Ειρήνης, Μηλίγκου, Παμίσου, Ολ. Παπασυμεών, Στουντίου, Ελικώνος, Τεμπών, Μεσσήνης, Αλιστράτης και Τσουνιά, στο δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Αμαρουσίου με απορροή τους σε δύο σημεία του ρέματος Σαπϕούς.

Σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα γίνεται ενός έτους!

«Είναι η Εφαρμογή, Ηλίθιε»!!!

Ξέσκισε σαν κότα στο Νταβός τον Αλέξη Τσίπρα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: 
«Είναι η εφαρμογή (του Μνημονίου), ηλίθιε!», είπε κατάμουτρα στον Τσίπρα ο Γερμαναράς!
Το φρικτό στην υπόθεση είναι πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έφαγε τη ροχάλα από τον Σόιμπλε και μόνο …ευχαριστώ που δεν του είπε!
Πανηγύριζε η Μπιλντ: 
«Ο Τσίπρας πρέπει να καταπιαστεί τελικά με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στις συντάξεις - και όχι να παίζει πόκερ πάλι με νέα δισεκατομμύρια», γράφει εξηγώντας τη στάση του Σόιμπλε.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αντέδρασε καθόλου στη γερμανική πρόκληση. 
Έμεινε άφωνος και αμήχανος. Ούτε καν έφυγε, παρά την εξαιρετικά μεγάλη προσβολή.
Εκεί που φρίξαμε εντελώς, πάντως, ήταν όταν διαβάσαμε την επόμενη μέρα, την Παρασκευή, 
την Αυγή, την εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ
«Μπορεί να προκλήθηκαν αρνητικές εντυπώσεις από την ατυχή αναφορά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών …στην πραγματικότητα όμως το Βερολίνο φέρεται ικανοποιημένο από την έως τώρα πορεία της διαπραγμάτευσης», γράφει η Αυγή στο σχετικό ρεπορτάζ της.
«Για πρώτη φορά Τσίπρας & Σόιμπλε είπαν την ίδια ατάκα: 
«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της αλληλεγγύης» πρόσθεσε η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ στο κύριο άρθρο της. 
«Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα απέκρουαν τα περί «αήθους επίθεσης» έγραφε και η προσκείμενη στην κυβέρνηση Εφημερίδα των Συντακτών, επιβεβαιώνοντας ότι το γεγονός πως ο Σόιμπλε αποκάλεσε «ηλίθιο» τον Αλέξη Τσίπρα υποβαθμίζεται όχι από αμέλεια των δημοσιογράφων, αλλά κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου. 
«Γελοίος είχε εμφανιστεί το προηγούμενο βράδυ ενώπιον της οικονομικής ελίτ στο Νταβός ο Τσίπρας», έγραψε η γερμανική εφημερίδα Ντι Βελτ της σκληρής Δεξιάς.
«Σε μια συνέντευξή του με το οικονομικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ, ο Τσίπρας ανακήρυξε το 2016 «Ετος των Ελλήνων». 
«Θα καταπλήξουμε τον κόσμο της οικονομίας» είπε. 

Στη 1:30 μ.μ. η έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ

Στο επίκεντρο τα προβλήματα & οι τρόποι στήριξης των αγροτών
Αύριο Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στη 1:30 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ.
Η συνεδρίαση υπό τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, και τη συμμετοχή   εκπροσώπων των αγροτών, θα έχει ως αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με αφορμή τις ρυθμίσεις που έχει προαναγγείλει η Κυβέρνηση.
Η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει μια σειρά πρωτοβουλιών που μπορεί να αναλάβει η ΚΕΔΕ προκειμένου να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Στην επιφάνεια Βυζαντινό Ελληνορθόδοξο νεκροταφείο, σε κεντρικό δρόμο της Πόλης!

Κυριολεκτικά δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Τούρκοι όταν αντίκρισαν τα πρώτα ίχνη ενός που αναδύθηκε τελείως αναπάντεχα σε ένα από τους ποιο κεντρικούς δρόμους της Κωνσταντινούπολης.
Όπως αναφέρεται, κατά την διάρκεια εργασιών αναπαλαίωσης ενός ιστορικού κτιρίου της Κωνσταντινούπολης συγκεκριμένα το κτίριο Casa Garibaldı που βρίσκεται στον κεντρικό δόμο İstiklal Caddesi, άρχισαν να αναδύονται κάτω από το έδαφος τάφοι από τον τέταρτο μ. Χ. αιώνα και ανθρώπινοι σωροί 1600-1800 ετών σε καλή κατάσταση από ένα όπως φαίνεται κεντρικό ελληνορθόδοξο χριστιανικό νεκροταφείο που βρίσκονταν επί αιώνες θαμμένο κάτω από τα θεμέλια αυτού του κτιρίου.
Το ιστορικό αυτό ελληνορθόδοξο χριστιανικό νεκροταφείο, ανακαλύφθηκε σε βάθος οχτώ μέτρων στα θεμέλια του κτηρίου σε ένα σημείο που από πάνω κυκλοφορούν καθημερινά σχεδόν 400.000 άτομα, δηλαδή σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της Πόλης.