Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ρεμπέτικα, λαικά, μελοποιημένη ποίηση & παραδοσιακά τραγούδια, αύριο στο «Σπίρτο»

Κοινό Σχέδιο Διαχείρισης προσφυγικού - μεταναστευτικού, ΚΕΔΕ & Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Μόνιμη Επιτροπή Μεταναστευτικής Πολιτικής
Το πρώτο ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω συνεργασία των δήμων με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, εγκαινιάστηκε σήμερα με τη συνάντηση που είχε μαζί του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ως επικεφαλής της Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι δήμαρχοι και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κάθονται στο ίδιο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν, χωρίς μεσάζοντες, τα προβλήματα που απασχολούν τις δύο πλευρές.
Ο Γ. Πατούλης επισήμανε την ανάγκη η αυτοδιοίκηση να γνωρίζει το σχεδιασμό της κεντρικής διοίκησης σε μείζονα ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού.
Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει συνεργασία για τα κέντρα φιλοξενίας, για τα ζητήματα υγιεινής, καθώς και για τις πολιτικές που θα συμβάλουν στην εκτόνωση εντάσεων όπου αυτές σημειώνονται.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει νεότερη συνάντηση σε διάστημα 15 ημερών. 
Στο μεσοδιάστημα υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και της ΚΕΔΕ θα συναντηθούν προκειμένου να προχωρήσουν σε πρακτικό επίπεδο τη συνεργασία. 
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Μουζάλας δεσμεύθηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση τις επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη και με την ΚΕΔΕ προκειμένου να ενημερωθεί η αυτοδιοίκηση για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

«Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του & ο Δεξιός τον Γερμανο-τσολιά του» !

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο σκηνοθέτης που έβλεπε τα όνειρα!

Εμβληματικός, ανατρεπτικός, ευφυής, πνευματώδης, πάντα γοητευτικός στο σινεμά και στη ζωή, ένας από τους σπουδαίους σκηνοθέτες του Ελληνικού σινεμά έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας στα 74 του χρόνια.
«Αυτοί που πλήττουν στις ταινίες έχουν μια πληκτική ζωή», έλεγε πριν μερικά χρόνια στο flix, σε μια μεγάλη συνέντευξη εφ όλης της ύλης κι ο ίδιος δεν υπήρξε ποτέ πληκτικός ούτε στην οθόνη ούτε στην ζωή του. 

Ακριβώς όπως κι ο ίδιος έτσι και οι ταινίες του ήταν πάντα πνευματώδεις και ερεθιστικές για το μυαλό, γεμάτες ιδέες και νεύρο, με την αίσθηση πως δεν αναζητούν απλώς θεατές μα συνενόχους.
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήξερε να χειρίζεται την πιο λεπτή μορφή ειρωνείας με τρόπο αληθινά αριστοτεχνικό, να αποδομεί την ανθρώπινη συμπεριφορά και να την αναλύει με έμπνευση, αναγνωρίζοντας και περιγράφοντας το μεγαλείο και την ανοησία της ανθρώπινης κατάστασης, συχνά μέσα στο ίδιο πλάνο.
Ο ίδιος ήταν ένας άνθρωπος που έμοιαζε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την ουσία παρά για τα προσχήματα, για τις πράξεις εξίσου με τις ιδέες, ένιωθε την ανάγκη να κινείται συνεχώς, να μην βαλτώνει. 
Κάπως έτσι άφησε πίσω του 17 μεγάλου μήκους ταινίες, με την τελευταία του «Η Κόρη του Ρέμπραντ» να έχει βγει στις αίθουσες μόλις πριν λίγες εβδομάδες και την επόμενη να έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα.

Η «χρυσού» μήκους ταινία των«Ράδιο Αρβύλα», για το ζεύγος Πατούλη

Απίστευτο τρολάρισμα στον Γιώργο Πατούλη και στη σύζυγό του, για το χρυσό σαλόνι...
Σιγά μην περνούσε απαρατήρητο από τους  Ράδιο Αρβύλα
Ε, μα και αυτοί τι το ήθελαν. 
Ο λόγος για τις φωτογραφίες που ανάρτησαν στα κοινωνικά 
μέσα δικτύωσης ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης 
και η σύζυγός του Μαρίνα Σταυράκη
(η γνωστή & ως «Barbie»
της Τοπικής Αυτοδιοίκησης)
 την περίοδο των εορτών
Ένα σαλόνι όπου το χρυσό κυριαρχεί και η σύζυγός του ποζάρει.
Αυτό αρκούσε για τους Ράδιο Αρβύλα οι οποίοι έκαναν ποδαρικό με τη νέα τους εκπομπή για το 2016, διακωμωδώντας την έμπνευση του κ. Πατούλη.
Αντώνης Κανάκης & Γιάννης Σερβετάς μεταμφιέστηκαν και υποδύθηκαν το ζεύγος Πατούλη.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(1/2016), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έκδοση παραχωρητηρίων εξοφλημένων ατομικών οστεοθηκών (υποθ. ΑΝΘΙΠΠΗ ΒΛΑΧΑΚΗ)
2. Διαγραφή προστίμου διαφήμισης σε ποσοστό 60% επί του βεβαιωθέντος ποσού, λόγω άσκησης ενδίκου βοηθήματος Υπόθεση: ΚΟΥΡΚΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ (PALAIS ROYAL)
3. Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την ανάθεση  εργασιών καθαρισμού πεύκων
4. Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. - "Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου και εκλογή νέου Προέδρου, λόγω παραίτησης"

Στις 2:30 μ.μ. η 2η Συνεδρίαση της Ε. Ε. του ΕΔΣΝΑ 2016

Δύο θέματα περιλαμβάνει η 2η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου στις 2:30 μ.μ. στα γραφεία του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. (Άντερσεν 6 & Μωραίτη 90). 
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της 2ης συνεδρίασης είναι τα εξής:
1)Λήψη απόφασης επί του τελικού πρακτικού πλειοδοσίας για την εκμίσθωση (παραχώρηση υπηρεσιών) του αποτεφρωτήρα ΕΑΥΜ – κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας 
(Εισηγητές επιτροπή διενέργειας διαγωνισμού και αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Θερμικής Επεξεργασίας κ. Τερζής).

H Νέα Αριστερή Ταυτότητα!!!

Διαλύουν την ασφάλιση & βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο!

Το σωματείο εργαζομένων του δήμου Πεύκης προκηρύσσει στάση εργασίας τη Δευτέρα 18 του μήνα από τις 11.30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί στη συγκέντρωση στις 12 στο υπουργείο εργασίας ενάντια στο ασφαλιστικό έκτρωμα.
 Όσα στοιχεία και αν κατασκευάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι ψέματα και αν λέει, η αλήθεια είναι μια: 
Η κυβερνητική πρόταση πατώντας πάνω στους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (Λοβέρδου - Κουτρουμάνη - Βρούτση), δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια. 
Φέρνει "γρήγορο θάνατο' για το ασφαλιστικό, χτυπά συνολικά τις κύριες και επικουρικές συντάξεις με μειώσεις ως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργησή του το 2019, εκμηδενίζει τις επικουρικές συντάξεις, φέρνει νέες μειώσεις στις αναπηρικές συντάξεις, τσακίζει τα προνοιακά επιδόματα, στέλνει τους εργαζόμενους στα νύχια των αρπαχτικών της ιδιωτικής ασφάλισης.
 Κάτω τα ξερά σας από τα βαρέα και ανθυγιεινά!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ένας ... αλλά Bowie!!!

Να στέκει ο θάνατος του Ενός δίπλα από την φάτσα εκλεγμένων τσογλανοπροέδρων, κουπονιών για σούπερ μάρκετ, τιμές πετρελαίου, δηλώσεις μαλακοαριστερών, κώλους μοντελοκαριολαριών και προσφορές για εξορμήσεις βλαχαδερών σε χιονοδρομικά γκέτο. 
Μόνο οι εξωγήινοι κατάλαβαν τι χάθηκε.
David Bowie άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 69 ετών, μετά από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο. 
Την είδηση επιβεβαίωσε ο γιoς του μέσω Twitter. 
Το 1966, στις 15 Ιανουαρίου κυκλοφορεί το πρώτο τραγούδι («I can't stop thinking about me») που φέρει μια υπογραφή, η οποία έμελλε να αλλάξει την ιστορία της μουσικής. Ο άσημος νεαρός κύριος Ντέιβιντ Τζόουνς 
που μέχρι τότε προσπαθούσε με διάφορα σχήματα να συστηθεί μουσικά στο κοινό, είπε να εγκαταλείψει το κοινό επώνυμο που του έδωσε 
η μοίρα και να υιοθετήσει ένα ψευδώνυμο. 
Το Τζόουνς έγινε Μπάουι. 
Και η μουσική άλλαξε για πάντα.

Καλοστημένα εκλογικά παιχνίδια

Εάν ήμουν στη θέση της Γερμανίας, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο - αφού ο πρώτος είναι μακράν ο καλύτερος, όσον αφορά τη  ψήφιση των μέτρων, ενώ ο δεύτερος ιδανικός για την πρακτική εφαρμογή τους
«Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου - ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη.
Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων - ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους.
Τα συμπεράσματα μου αυτά βασίζονται στο χαρακτήρα, στις πεποιθήσεις, στα κόμματα που εκπροσωπούν και στα δείγματα γραφής των δύο νεαρών ηγετών - εκ των οποίων ο ένας είναι ακόμη υποψήφιος για την αρχηγία του δικού του, έχοντας αντιμέτωπο το στρατόπεδο του ιδρυτή του κόμματος, το οποίο δεν συμπαθεί την πολιτική του καταγωγή.
Εάν ήμουν τώρα στη θέση της Τρόικας, έχοντας το διττό στόχο 
(α) αφενός μεν να εξαγοράσω για τους εντολείς μου τη δημόσια περιουσία της Ελλάδας, σε όσο το δυνατόν χαμηλότερες τιμές, καθώς επίσης ένα μεγάλο μέρος της ιδιωτικής
(β) αφετέρου να ανακτήσει αργότερα η περιουσία που θα αγοράσω τις προηγούμενες τιμές της, έτσι ώστε να είναι κερδοφόρο το όλο εγχείρημα, θα επέλεγα στην αρχή τον Αλέξη και μετά τον Κυριάκο.
Φυσικά θα πρόσεχα να μην διακινδυνεύσει η χώρα την έξοδο από την Ευρωζώνη, αφενός μεν για να μην απειληθεί το ευρώ, αφετέρου για να μη χαθούν τα χρήματα που θα επένδυαν οι εντολείς μου (εξαγορά τραπεζών κλπ.) - καθώς επίσης για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα της Lidl.

Βρήκε τον «κατάλληλο» πρόεδρο η Ν.Δ!!!

Ενεργή συμμετοχή στη διαχείριση απορριμμάτων ζητά η ΚΕΔΕ

             Γ. Πατούλης προς Κυβέρνηση: 
«Δώστε άμεσα στους δήμους τη δυνατότητα χωροθέτησης χώρων &
των «πράσινων σημείων» για να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις»
Το ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων πρέπει να αντιμετωπιστεί επειγόντως, ριζικά και αποτελεσματικά, με όρους όχι μόνο περιβαλλοντικούς και εθνικούς, αλλά και όρους ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι ένα ζήτημα εξόχως πολιτικό αλλά ως αρμοδιότητα ανήκει αποκλειστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Ως εκ τούτου το κεντρικό κράτος οφείλει να επιλύσει άμεσα σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως η διασφάλιση πόρων για κατασκευή υποδομών, αλλά και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, που θα δίνουν στους Δήμους τη δυνατότητα να χωροθετούν τους χώρους και τα «πράσινα σημεία» στα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν και να λειτουργήσουν οι νέες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων.
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην παρέμβασή του στη θεματική ενότητα «Νέες Τάσεις στο Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο διαχείρισης απορριμμάτων και οι προκλήσεις για την Ελλάδα», στο πλαίσιο των ανοικτών εκδηλώσεων ATHENS HILTON MONEY SHOW 2016.
«Δεν θέλω να σας κρύψω, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, πως η ελπίδα της ΚΕΔΕ ήταν ότι στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, θα ξεκινούσε, επιτέλους, μια ορθολογική πολιτική διαχείρισης αποβλήτων στην Ελλάδα και θα καλύπτονταν όλοι οι νομικά δεσμευτικοί στόχοι (αύξηση ανακύκλωσης, διαλογή στη πηγή των βιοαποβλήτων, μείωση ταφής αποβλήτων κ.λπ.), παρά τη στενότητα του χρόνου.
Βασικά εργαλεία σε αυτή την προσπάθεια θα έπρεπε να είναι:

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠENTE θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης (1/2016) της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών, κατάρτιση όρων διακήρυξης και έγκριση του τρόπου
εκτέλεσης για τον πρόχειρο διαγωνισμό εργασιών με τίτλο «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ  ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΒΟΛΕΪ, ΤΕΝΙΣ ΚΤΛ
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών  οπωροπωλείου για τις ανάγκες του Ν.Π. του Δήμου «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.»
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών Σήμανσης

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές για τα σεμιναρια του Ι.Γ.Ε. με αγροτικά θέματα

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Η Φωτογραφία, ο Πατούλης & η φοβισμένη δημοσιογραφία...


Αντί να ασχοληθούν τα κανάλια με σοβαρά θέματα και πραγματικά γεγονότα, αναδεικνύοντας το πραγματικό πρόσωπο του εκλεγμένου με τη στήριξη των μεγαλοεργολάβων κα των πελατειακών διορισμών  Γ. Πατούλη, έκαναν θέμα με απαράδεκτο τρόπο μια οικογενειακή φωτογραφία (στην οποία μάλιστα υπήρχε και ένα παιδάκι), συνδέοντας τη «Χρυσή» καρέκλα … με υπονοούμενα.
Έτσι ενώ η «δημοσιογραφία»  πανηγύριζε ως κατόρθωμα  για μια οικογενειακή φωτογραφία αρνείται να ερευνήσει & να αναδείξει σειρά σοβαρών και  πραγματικών γεγονότων όπως :
Γιατί ο Πατούλης και η ομάδα του ψηφίζουν  παράνομες αποφάσεις   υπέρ ιδιωτών, κάνοντας οικόπεδα  Χωροθετημένες Πλατείες, παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου κ.λπ. ;
Kαι γιατί καταστρέφοντας την πόλη αλλάζουν παράνομα τις χρήσεις γης προς το δυσμενέστερο κάνοντας πλούσιους ορισμένους;

Ποσο μάλλον όταν ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας για να τακτοποίηση μια αλλαγή χρήσεων γης σε ένα οικόπεδο  (κάνοντας πανελλήνια γνωστό το «Τιμολόγιο» χρηματισμού για παρόμοιες υποθέσεις) ζήτησε από τον ιδιοκτήτη 230 εκατ. Δραχμές
Γιατί ο Πατούλης όταν τον κάθισαν στο σκαμνί 2 εισαγγελείς(για παράνομες προσλήψεις για να επανεκλεγεί ,και που στοίχησαν στο Δήμο εκατοντάδες εκ. ευρώ), για να γλυτώσει την καταδίκη, επικαλέσθηκε ότι εμείς ως  μηνυτές δημότες, Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού κ.λπ., δεν είχαμε …έννομο συμφέρον να προστατέψουμε το Δημοτικό χρήμα που εκείνος δαπανούσε παράνομα;

«Female Artists»:Ενας κύκλος μαθημάτων, από την εικαστικό Γιάννα Τζιβελέκη, αύριο στο «ΣΠΙΡΤΟ»

Ένας κύκλος μαθημάτων, από την εικαστικό Γιάννα Τζιβελέκη, που ευελπιστεί να θέσει ερωτήματα και να εμβαθύνει στο έργο και την ζωή σημαντικών γυναικών καλλιτεχνών που επηρέασαν την εξέλιξη της τέχνης αλλά αναγνωρίστηκαν αργά [ή και καθόλου] από την επίσημη ιστορία της τέχνης. Η προσέγγιση γίνεται μέσα από τον συνδυασμό πληροφοριών, βιογραφικά στοιχεία, προβολή του έργου τους, συζήτηση και αναφορά στις προσωπικές και καλλιτεχνικές επιρροές τους.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Συλλόγου Αθμονέων

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Ημερήσια εκδρομή στα χωριά του Ελικώνα-Αγία Άννα Βοιωτίας.
ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Ετήσια αποκριάτικη συνεστίαση του συλλόγου στην αίθουσα εκδηλώσεων NARKISSOS HALL (Αγ. Κων/νου 52 Μαρούσι).
Πλούσιο μενού με ποτό, γλυκό και ζωντανή μουσική.
Ώρα προσέλευσης 13.00 μ.μ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016
Επετειακή Επιμνημόσυνη Δέηση των πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. 
Μετά τη δέηση θα παρατεθεί ο παραδοσιακός καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού (Μητροπόλεως 30).
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 25,26 και 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ( ΠΑΡ.-ΣΑΒ & ΚΥΡ):

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου Αθμονέων

Στην καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας  ανήμερα των Θεοφανείων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του ιστορικότερου συλλόγου της πόλης.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από μέλη και φίλους του συλλόγου, ο Πανοσιολογιότατος π. Χρήστος της Ιεράς Μητρόπολης Κοιμήσεως της Θεοτόκου ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και έδωσε τις θερμές ευχές του στους παριστάμενους για τη νέα χρονιά.          
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» σε όλους με υγεία, προσωπική και οικογενειακή πρόοδο και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο
Επίσης απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του Συλλόγου Αθμονέων κα Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα και τα μέλη του Δ.Σ. τους εξέφρασε τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία στο κοινωνικό και πολιτιστικό έργο τους και τη νέα χρονιά, με τη διαβεβαίωση ότι η αγαστή συνεργασία θα συνεχιστεί και ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγός στην προσπάθεια τους.

Ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των θρησκευτικών εμποροπανηγύρεων στο Μαρούσι

Το «Τμήμα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Καταστημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος
 και Ποιότητας Ζωής», ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να συμμετάσχουν 
στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις του Δήμου Αμαρουσίου (Αγίων Αναργύρων & Κοιμήσεως της Θεοτόκου), ότι μπορούν να καταθέσουν αίτηση έως και την Δευτέρα 01-02-2016 και ώρες 08.00-15.00.
Οι αιτήσεις θα έχουν τα εξής δικαιολογητικά:
Πρόσφατη απόδειξη ταμειακής μηχανής (έτους 2016)
Πρόσφατη εκτύπωση μητρώου επιχείρησης από το Taxisnet στο οποίο να φαίνεται η ημερομηνία εκτύπωσης
 Έναρξη άσκησης επιτηδεύματος και τυχόν μεταβολές της
Ταυτότητα ή διαβατήριο
Δημοτική Ενημερότητα
Βεβαίωση εγγραφής σε ασφαλιστικό φορέα
Βιβλιάριο υγείας (αφορά πάγκους με τρόφιμα)
Άδεια Λαϊκής Αγοράς (αφορά μόνο κατόχους αδειών λαϊκής αγοράς)
Βεβαίωση της αρμόδιας Υγειονομικής Υπηρεσίας (Εγκ.6 Υπουρ.Υγείας Αρ.Πρωτ.Υ1γ/Γ.Π.οικ.71459/30-07-2013, αφορά πάγκους με τρόφιμα)

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Την Παρασκευή η εκδήλωση της EIETEA με θέμα:Περιβάλλον & Αυτοδιοίκηση

Πέφτουν σαν κοράκια προκειμένου να ξεκληρίσουν την κοινωνική ασφάλιση!!!

Όλοι στη παράσταση διαμαρτυρίας την Παρασκευή στις 12:00 στο Υπ. Εργασίας
Τη Παρασκευή 8 Γενάρη στις 12:00 το μεσημέρι είμαστε μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας, στη παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, ταξικά σωματεία και Συνδικάτα. 
Αξιοποιούμε  όλους τους τρόπους προκειμένου να βρεθούμε εκεί (άδειες, ρεπό κ.λ.π.), να δώσουμε δυναμική απάντηση στα κοράκια του Υπουργείου Εργασίας απέναντι στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων που μας ετοιμάζουν.
Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα. 
Ένα έγκλημα  προμελετημένο. 
Την ίδια στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός έδινε στη δημοσιότητα το νέο έκτρωμα, στη βουλή έφερναν νομοσχέδιο προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις δηλαδή τη κερδοφορία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.
Για ακόμα μια φορά επιβεβαιώνεται  ότι και η σημερινή συγκυβέρνηση εξακολουθεί να πατάει στα χνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Υλοποιεί μέχρι κεραίας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Αξιοποιεί και ταυτόχρονα νομιμοποιεί το σύνολο της αντεργατικής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων. 
Έχουν σχέδιο και μέθοδο. 
Εμείς θα πρέπει να τους αποκαλύψουμε και να τους εμποδίσουμε.

Στη Μεταμόρφωση για τα Θεοφάνεια ο Γιώργος Καραμέρος

Με την δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και ο Αγιασμός των υδάτων στη Μεταμόρφωση, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη βόρειου τομέα Αθηνών Γιώργου Καραμέρου.
Στον κατάμεστο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού προς το συντριβάνι της παρακείμενης πλατείας, όπου τελέστηκε ο Αγιασμός των υδάτων ενώ στη συνέχεια η τελετή επαναλήφθηκε στο Δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης, όπου δεκάδες παιδιά και έφηβοι μέλη κολυμβητικών συλλόγων βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό.

Το Μαρούσι γιόρτασε τα Θεοφάνεια

Τη μεγάλη γιορτή του Καθαγιασμού των Υδάτων γιόρτασε και εφέτος με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα  το Μαρούσι. Ανήμερα της εορτής των Θεοφανείων στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων Φορέων και Συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.         
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, οι πιστοί μετέβησαν στην πλατεία Κασταλίας όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Πέλαγος Ασφαλιστικού ...