Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Αποκλειστική ευθύνη του Γ. Πατούλη, η απώλεια της δομής Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α για το Μαρούσι

Γεγονός  η απώλεια της δομής Κ.Δ.Α.Π - Μ.Ε.Α για το Μαρούσι, εξ αιτίας σημαντικών  παραλείψεων, αδικαιολόγητων καθυστερήσεων  και παλινωδιών της διοίκησης Πατούλη.
Η αρνητική αυτή εξέλιξη, που αφορά σε παιδιά με ειδικές ανάγκες, τις οικογένειές τους, καθώς & στους εργαζόμενους στη δομή, επιβεβαιώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του «Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου» (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.).
Η δομή Κ.Δ.ΑΠ - Μ.Ε.Α  λειτουργούσε για δύο (2) χρόνια  σε ακατάλληλο κτίριο στο Μαρούσι,  αν και είχε ενταχθεί στην χρηματοδότηση του προγράμματος Εναρμόνισης του ΕΣΠΑ και είχε εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια για την φιλοξενία 23 παιδιών.
 Είχε επίσης εγκριθεί, από το ίδιο πρόγραμμα, η χρηματοδότηση για τις αποδοχές των οκτώ (8) εργαζόμενων στη δομή.
Δυστυχώς η κρισιμότητα της κατάστασης έγινε αντιληπτή, από τη διοίκηση του Δήμου, με μεγάλη καθυστέρηση, παρά το γεγονός  ότι από τις αρχές του έτους, τόσο η διοίκηση του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. όσο και ο δήμαρχος προσωπικά γνώριζαν το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του κτιρίου, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που αφορούν τις δομές Κ.Δ.Α.Π.- Μ.Ε.Α.
Παρότι τόσο η πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, όσο και άλλα μέλη του Δ.Σ. του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. (μεταξύ των οποίων & το μέλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κ. Πέτρος Κούκουζας) κατέβαλαν σημαντικές   προσπάθειες, ώστε να μην «χαθεί» η δομή, προσέκρουσαν στους «μυστικοσύμβουλους» παντογνώστες του κ. Πατούλη.
Η προσπάθεια της διοίκησης να φιλοξενηθεί η δομή ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στο «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ» ήταν ατελέσφορη. 
Το ίδρυμα προέβαλε, από την πρώτη στιγμή τις αντιρρήσεις του στο αίτημα του δήμου Αμαρουσίου, επικαλούμενο  αδυναμία ως προς τη  διαχείριση και φύλαξη του χώρου τις απογευματινές ώρες, καθώς  και την αποκατάσταση του, ώστε να διατίθεται κατάλληλα για την πρωινή λειτουργία του.
Η διοίκηση Πατούλη γνώριζε εγκαίρως και τις αντιρρήσεις του «ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟΥ», όπως και την άρνηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, να εγκρίνουν την άδεια λειτουργίας του ΚΔΑΠ - ΜΕΑ στο συγκεκριμένο κτίριο.
Επέλεξε τον δρόμο που ξέρει καλά. Των διαδρόμων του σκοτεινού παρασκηνίου των δημοσίων σχέσεων & ΑΠΕΤΥΧΕ.
Ο κ. Πατούλης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τις οικογένειες των εικοσιτριών (23) παιδιών με ειδικές ανάγκες, καθώς  και από τα ίδια τα παιδιά, που ενώ  έχουν εξασφαλίσει voucher από το πρόγραμμα εναρμόνισης είτε βρήκαν φιλοξενία σε άλλες δομές (εκτός δήμου Αμαρουσίου) είτε ψάχνουν ακόμα. 
Ο κ. Πατούλης οφείλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους οκτώ (8) εργαζόμενους, των οποίων η αμοιβή είχε εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα εναρμόνισης και δεν  θα είχαν το πρόβλημα αναζήτησης εργασίας για τα επόμενα χρόνια έως το 2020.
Η διοίκηση Πατούλη είναι η μόνη υπεύθυνη για την απώλεια των θέσεων εργασίας αυτών των ανθρώπων.
Ο ευαίσθητος χώρος της κοινωνικής αλληλεγγύης και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, δεν προσφέρεται για παραταξιακές αντιπαλότητες, δεν διαχειρίζεται με επικοινωνιακή πολιτική, ούτε με όρους δημοσίων σχέσεων με ακατάλληλους «μυστικοσύμβουλους», αλλά με μεθοδική και επαγγελματική δουλειά.
Η διοίκηση Πατούλη ας αξιολογήσει τα λάθη της καθώς είναι επιβεβλημένο να μεθοδεύσει από τώρα τις διαδικασίες, που θα ξαναφέρουν τη δομή ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, στο Μαρούσι.
                                          «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»

                                                                              Μαρούσι 29.11.2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου