Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος Αμαρουσίου τιμά τον Εθελοντισμό & συμμετέχει σε δράσεις για το Περιβάλλον

Ο εθελοντισμός είναι μια πράξη προσφοράς και απολαβής ταυτόχρονα. 
Προσφορά γιατί αφιερώνεται ελεύθερος χρόνος είτε στην φροντίδα συνανθρώπων που έχουν ανάγκη, είτε στην προστασία του περιβάλλοντος. 
Απολαβή γιατί αποκτώνται εμπειρίες και δεξιότητες, καθώς και διαφορετική προσέγγιση και κατανόηση για τη σοβαρότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άνθρωποι που ζουν στον ίδιο κόσμο με εμάς. 
Είναι κατά κάποιο τρόπο το παράθυρο μέσα από το οποίο μπορεί κάποιος να παρατηρήσει και να βιώσει τους διαφορετικούς κόσμους που συνθέτουν τη μια πραγματικότητα.
Σε παλαιότερες κοινωνίες οι περισσότεροι άνθρωποι δρούσαν εθελοντικά όπως και όποτε αυτό χρειαζόταν. Ο ένας βοηθούσε τον άλλο, γνωρίζοντας ότι θα έχει την υποστήριξη σε περίπτωση ανάγκης. 
Τότε οι άνθρωποι δεν λειτουργούσαν με όρους όπως ο εθελοντισμός, ούτε είχαν ανάγκη την ύπαρξη οργάνωσης για τη μεθόδευση του, είχαν όμως ανεπτυγμένο το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Στο Δήμο μας η δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς  και της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ως σκοπό την προώθηση του ιδεώδες του εθελοντισμού και η ανάπτυξη νέων μορφών του. 
Πρωταρχικοί στόχοι αποτελούν η ενθάρρυνση της συμμετοχής των Εθελοντών στα τοπικά δρώμενα και η ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εθελοντικής κοινωνικής δράσης.

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχε στην 5η Εθελοντική Δράση Αναδάσωσης «Φυτεύω ένα δέντρο, συμβάλλω στην Ελπίδα» του ΣΠΑΠ & του Δήμου Κηφισιάς στον Κοκκιναρά.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή αυτή την δράση & την «Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού»  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο εθελοντισμός αποτελεί μια εκδήλωση κοινωνικής συμπεριφοράς όπου το άτομο χωρίς το κίνητρο της υλικής ανταμοιβής προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στο πλαίσιο μιας ομάδας ή φορέα. 
Ο εθελοντισμός έρχεται, με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία. 
Ο σύγχρονος εθελοντισμός προχωρά πέρα από τις παραδοσιακές του μορφές και περικλείει μια δυναμική ενεργή συμμετοχή των εθελοντών που εμπλέκονται σε φορείς ή οργανώσεις.
Είμαστε υπερήφανοι που για μια ακόμη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει σε δράσεις και συμβάλει με διάθεση προσφοράς σε κάθε τομέα κοινωνικής αλληλεγγύης Παιδείας, Περιβάλλοντος, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού».
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε στην προσπάθεια μας αυτή τους εθελοντές για την συμμετοχή τους, τον αντιδήμαρχο Αμαρουσίου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλη Κόκκαλη και τον κ. Χρήστο Γαϊτανάρο τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την ευγενική χορηγία των φούτερ των εθελοντών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου