Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζει την προσφορά του στους Μαρουσσιώτες, το «Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο»

Ο τρόπος που αναπτύσσεται ο άνθρωπος, το πως αξιοποιεί τις απώλειες και πως μεταμορφώνεται σε έναν σπουδαίο δάσκαλο ανέπτυξε στους συμμετέχοντες του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου του Δήμου Αμαρουσίου η κ. Αγγελική Πλουμά στο πλαίσιο του κύκλου «Η Τέχνη της Επικοινωνίας».

Ο μεστός και βιωματικός λόγος της κ. Πλουμά καθήλωσε για μια ακόμη φορά τους συμμετέχοντες και παρομοίασε την εξέλιξη και την ανάπτυξη του ανθρώπου με τον «Δρόμο της Πεταλούδας».
Το να βρίσκεται ο καθένας μας «στο στοιχείο σου» τις σημερινές μέρες, δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα.
Αυτή η στάση εξασφαλίζει την επιτυχία με τον «οικονομικότερο τρόπο» τόνισε, ενώ η ομιλήτρια δεν περιορίστηκε μόνο σε θεωρητικές περιγραφές αλλά μίλησε με πολλά παραδείγματα και ιστορίες συγκινώντας το ακροατήριο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την διάλεξη της κ. Πλουμά τόνισε πως η ανάπτυξη του ανθρώπου και εν γένει της προσωπικότητας του είναι ένα από τα κυρίαρχα θέματα που βιώνουν οι άνθρωποι από την γέννηση τους καθώς το νευρικό σύστημα του ανθρώπου έχει την ικανότητα να καταγράφει, να αποθηκεύει και να συνθέτει τις εμπειρίες του ατόμου, έτσι ώστε να παράγονται τα πιο αποτελεσματικά για την προσαρμογή σχήματα συμπεριφοράς.

Με την πάροδο του χρόνου και κάτω από την επίδραση των εμπειριών που προέρχονται από το κοινωνικό περιβάλλον αναπτύσσεται ένα σύστημα βασικά σταθερών διαθέσεων, τάσεων, πεποιθήσεων, επιθυμιών, αξιών και σχημάτων προσαρμογής, που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο άτομο και του δίνουν τη μοναδικότητα του.
Το διακριτό αυτό όλο, που αποτελείται από σχετικά μόνιμες τάσεις και σχήματα συμπεριφοράς ενός ατόμου, το ονομάζουμε προσωπικότητα.
Πολύπλοκοι γενετικοί, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και συναισθηματικοί παράγοντες, που λειτουργούν σ' όλα τα στάδια, καθορίζουν κατά πόσο η ανάπτυξη της προσωπικότητας θα είναι αρμονική και φυσιολογική ή θα παρουσιάσει παρεκκλίσεις και διαταραχές.
Για μια ακόμη φορά σας συγχαίρω για την σπουδαία δουλειά που επιτελεί ο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο με τις υποδειγματικές διαλέξεις που προσφέρει στους συνδημότες μας, κατέληξε ο κ. Πατούλης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου