Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Στις 4:45 μ.μ. το επιμορφωτικό σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης:«Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια»

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια του Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο πλαίσιο της υποστήριξης των προγραμμάτων με θεματολογία σχετική με τη διαχείριση των απορριμμάτων σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Πράκτορες του Πλανήτη» διοργανώνει βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με θέμα:«Πράκτορες του Πλανήτη, Αποστολή: Σώσε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια». 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  σήμερα  Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μαραθωνοδρόμου 54 τηλ. 210 80 52 552) και ώρες 4:45 μ.μ. - 8:00 μ.μ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
4:45 μ.μ. - 5:00 μ.μ. Προσέλευση
5:00 μ.μ. - 5:15 μ.μ. Η διαχείριση απορριμμάτων στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. 
Δημήτριος Γκότζος, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας.
5:15 μ.μ. - 8:00 μ.μ. 
Βιωματικό εργαστήριο: 
«Πράκτορες του Πλανήτη: Αποστολή: Σώστε τον Πλανήτη από τα Σκουπίδια». 
Μάρκος Ζάγκας, Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Σχολείων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πράκτορες του Πλανήτη.
α)Γνωρίσουν παιγνιώδεις τρόπους προσέγγισης της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
β)Εξοικειωθούν µε περιβαλλοντικές έννοιες σχετικά µε τα απορρίμματα & τη διαχείριση τους.
γ)Πάρουν ιδέες και εναύσµατα που µπορούν να αξιοποιηθούν στη σχολική τάξη.
Στο τέλος του εργαστηρίου οι συµµετέχοντες εκπαιδευτικοί θα ενηµερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράµµατα των «Πρακτόρων του Πλανήτη».
Το σεμινάριο απευθύνεται σε 30 εκπαιδευτικούς Δημοτικού (τάξεων Β΄ - Ε΄). 
Προτεραιότητα στην επιλογή θα δοθεί στους/στιςεκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλει σχέδιο υλοποίησης προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με συναφή θεματολογία καθώς και στους/στιςεκπαιδευτικούς που δεν έχουν επιμορφωθεί στο παρελθόν στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της συμπλήρωσης της παρακάτω ηλεκτρονικής φόρμας:
http://tinyurl.com/praktoresplaniti
Στους/στις εκπαιδευτικούς που θα επιλεγούν θα αποσταλούν οδηγίες πρόσβασης στο χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου
ΠΗΓΗ:perdipevath.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου