Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημοσθένη Μητσόπουλο, το «Ημερολόγιο 2017» του «Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων»

Η φετινή «Ημέρα Αποφοίτων» εορτάσθηκε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στα Ανάβρυτα.

Στην 1:00 μ.μ. τελέσθηκε Αγιασμός στον ναΐσκο του Αγίου Ανδρέα και ακολούθησε η παραδοσιακή συνεστίαση στο «Ανατολικό» (νυν Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων).
Παράλληλα, κυκλοφόρησε και το Ημερολόγιο 2017 του  «Συλλόγου Αποφοίτων Εθνικού Εκπαιδευτηρίου Αναβρύτων», που είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο Δημοσθένη Μητσόπουλο, ο οποίος υπηρέτησε πιστά και με αγάπη το «Εθνικό Εκπαιδευτήριο Αναβρύτων» καθ' όλο το διάστημα της λειτουργίας του, από το ξεκίνημά του (1949) μέχρι το 1976 οπότε αλλάχθηκε το σύστημα του σχολείου και συνέχισε ως Γυμνάσιο Αριστούχων «Ανάβρυτα».
Στο «Ημερολόγιο 2017» περιλαμβάνεται, επίσης, μία περιγραφή από τον Γιώργο Δραμυτινό '57 της ελάχιστα γνωστής εξορμήσεως αλληλοβοηθείας που έκαναν οι μαθητές των τριών αδελφών σχολείων (Salem, Gordonstoun, Ανάβρυτα) το 1954 στην σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά, που ήταν η πρώτη και πιθανώς η μοναδική κοινή εκδήλωση των τριών αυτών σχολείων.

Το 1953 είχε προηγηθεί μία αντίστοιχη εξόρμηση μαθητών του Ε.Ε.Α. στην σεισμόπληκτη Ζάκυνθο. Αυτή περιγράφεται στις σελ. 11-12 του 1ου τεύχους του Περιοδικού «Ανάβρυτα» από τον Δημοσθένη Μητσόπουλο (υπογράφει με «Δ.»), ο οποίος είχε συνοδεύσει την αποστολή με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Ιωάννη Νέρη.
Την συνεστίαση τίμησαν με την παρουσία τους: 
Ο Διευθυντής του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων, Δρ. Μανουήλ Κιουλάφας, 
ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Αναβρύτων (ΣΥΝ.ΑΠ.τ.Α.), Δημήτρης Λέλης '78,
οι καθηγητές  κ.κ.: 
Αλέξανδρος Καρτσακλής και Κώστας Πολίτης με τον γιό του, 
η υπηρετήσασα ως αδελφή νοσοκόμος κα Τούλα Μπουσμάδη, 
η υπηρετήσασα ως τραπεζοκόμος κα Γεωργία Κόντου και 
ο γενικών καθηκόντων Γιώργος Λαζανάς με τον γιο του.  
                                              ΠΗΓΗ:www.anavryta.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου