Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Συνέχιση της χρηματοδότησης των «Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας», ζητά η ΚΕΔΕ

«Είναι αδιανόητο άλλου είδους σκοπιμότητες να αποτελέσουν την αφορμή μια σημαντική δράση όπως οι «Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας» να σταματήσουν να παρέχουν τη βοήθεια τους σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού μας και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στις δομές αυτές να βρεθούν στο δρόμο
Οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές με τις γνώσεις και την κατάρτισή τους αποτελούν την ατμομηχανή του προγράμματος και θα πρέπει να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η παραμονή τους σ’ αυτές. Καλούμε την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Θεανώ Φωτίου να καταβάλει τις δέουσες προσπάθειες προκειμένου να μην μπει λουκέτο στις κοινωνικές δομές στις 31 Οκτωβρίου».
Στη σχετική επισήμανση προχώρησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την ενημέρωση που είχε από τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα οι οποίοι κατήγγειλαν ότι με απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα τερματιστεί η χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών και δε θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους στις 31 Οκτωβρίου. 
Αυτό θα έχει ως συνέπεια να βρεθούν στην ανεργία 800 οικογένειες και ταυτόχρονα να 
δημιουργηθεί πρόβλημα σε δομές που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φτώχειας.
Όπως σημειώνει ο Γ. Πατούλης: 


«Είναι άδικο χιλιάδες συμπολίτες μας να στερηθούν τις υπηρεσίες που παρέχονται από δομές όπως τα κοινωνικά συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα υπνωτήρια αστέγων, οι τράπεζες χρόνου και τα γραφεία διαμεσολάβησης. 
Εξίσου άδικο είναι το εξειδικευμένο και υψηλών προσόντων επιστημονικό προσωπικό τους να βρεθεί στο δρόμο. Ως ΚΕΔΕ θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη».
Το θέμα απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ το οποίο με απόφαση που έλαβε ζητεί από το αρμόδιο υπουργείο να δοθεί πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών κατά της φτώχειας και να παραταθούν αντίστοιχα οι συμβάσεις εργασίας του προσωπικού. 
Η ΚΕΔΕ προτείνει η παράταση αυτή να ισχύσει μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.
Να σημειωθεί τέλος ότι η ΚΕΔΕ εγκαίρως έχει λάβει σχετικές ομόφωνες αποφάσεις και έχει αποστείλει επιστολές προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία  για την απρόσκοπτη λειτουργία των κοινωνικών αυτών δομών.
                                                              ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                 Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                      E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου