Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Θ. Φωτίου: «Να μην υπάρξουν κενά στην εξυπηρέτηση των ωφελούμενων»

Προ των ευθυνών τους επιδιώκει να φέρει Περιφέρειες και Δήμους η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για το ζήτημα της ομαλής μετάβασης των κοινωνικών δομών αντιμετώπισης της φτώχειας στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. 

Όπως τόνισε σε δήλωσή της στον ΑΝΤ1, «για να μην υπάρξουν κενά στην εξυπηρέτηση των ωφελούμενων», θα πρέπει Περιφέρειες και δήμοι "να επιταχύνουν στον μέγιστο βαθμό τις διαδικασίες”. 
Οι διαδικασίες περιλαμβάνουν τη δημοσίευση των σχετικών προσκλήσεων από τις Περιφέρειες και την υποβολή των προτάσεων από τους δήμους.
Αναφορικά με το μέλλον των εργαζομένων, που είναι 700 σήμερα και θα διπλασιαστούν στο νέο ΕΣΠΑ, η Θ. Φωτίου είπε πως οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ από τους δήμους και οι σημερινοί εργαζόμενοι “λόγω εμπειρίας θα λάβουν υψηλή μοριοδότηση”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι, μετά από συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε να διεκδικηθούν από το αρμόδιο υπουργείο πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος των κοινωνικών δομών και παράταση των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού. Η ΚΕΔΕ προτείνει η παράταση αυτή να ισχύσει μέχρι την ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ.
Εγκρίθηκαν τα επιδόματα σίτισης και ενοικίου

Στις 24 Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί ξανά η κάρτα σίτισης. Χθες εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης 13.572.530 εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχεί στη 16η δόση του προγράμματος και αφορά 120.456 δικαιούχους. Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι είναι πλέον λιγότεροι από την αρχή, καθώς οι υπόλοιποι υπάγονται πλέον στο πιλοτικό πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης που εφαρμόζεται σε 30 δήμους της χώρας.
Προχθες εγκρίθηκε επίσης η 14η δόση του επιδόματος ενοικίου ύψους 2.199.072 ευρώ και θα καταβληθεί σε 17.570 δικαιούχους του προγράμματος στο τέλος του μήνα. 
Στο τελευταίο πενθήμερο του μήνα θα καταβληθεί και η νέα οικονομική ενίσχυση του ΚΕΑ. 
Αυτή τη φορά το ποσό που αναλογεί στον κάθε δικαιούχο θα μπει κατά 50% στις προπληρωμένες κάρτες και το υπόλοιπο 50% στον λογαριασμό των δικαιούχων. 
                                                    ΠΗΓΗ:www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου