Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Υιός του αειμνήστου Γ. Αντωνοπούλου, ο πιλότος του μοιραίου Τσέσνα!!!

Πενθεί το Μάνεσι Καλαβρύτων & το Μαρούσι
Τραγική ειρωνία! Ο 32χρονος Σωτήρης Αντωνόπουλος ξεψύχησε στον τόπο καταγωγής του!!!
Πιλότος του μοιραίου Τσέσνα που κατέπεσε 3 χλμ από το πάρκινγκ του χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, ήταν τελικά ο υιός του αειμνήστου πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου(επι Δημαρχίας Παναγιώτη Τζανίκου), ο καταγόμενος από το Μάνεσι Καλαβρύτων Σωτήρης Αντωνόπουλος!!!
Ο Σωτήρης (ο οποίος μεγάλωσε στην πόλη μας το Μαρούσι),  ήταν πολύπειρος πιλότος, μάχιμος στα SUPER PUMA, λάτρευε τα αεροπλάνα με πάρα πολλές ώρες πτήσης.
Ήταν υιός πολύτεκνης, με επτά παιδιά, οικογένειας, του αείμνηστου καθηγητή και πρώην προέδρου, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, Γεωργίου Αντωνοπούλου, αδελφού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (Αντωνοπούλου).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Μαρουσιώτη συμπολίτη μας, Σωτήρη Αντωνόπουλου
«Η Πολεμική Αεροπορία, τονίζει, θρηνεί σήμερα ένα από τα επίλεκτα στελέχη της, τον Σμηναγό και πιλότο ελικοπτέρων Super Puma, τον 32χρονο, Σωτήρη Αντωνόπουλο, λάτρη των αιθέρων.
Μαζί της πενθεί και το Μαρούσι.
Μας γεμίζει απέραντη θλίψη, η πρόωρη απώλεια του Σωτήρη Αντωνόπουλου, ενός νέου ανθρώπου, γέννημα και θρέμμα της πόλης του Αμαρουσίου. Ήταν γιός του αείμνηστου καθηγητή και πρώην Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου μας, Γεωργίου Αντωνόπουλου, που έφυγε επίσης νωρίς, αφήνοντας πίσω του επτά παιδιά.   
Έμπειρος πιλότος, με πολλές ώρες πτήσεις, υπηρέτησε με αγάπη και ζήλο την Πολεμική Αεροπορία και είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο κοινωνικό σύνολο.
«Καλό ταξίδι», Σωτήρη, στους αιθέρες που τόσο αγαπούσες. 
Αντιλαμβανόμαστε, τον ανείπωτο πόνο και το βαθύ πένθος της αξιολάτρευτης μητέρας του Σωτήρη, καθηγήτριας Μέσης Εκπαίδευσης , καθώς κα των έξι αδελφών του για το χαμό του πολυαγαπημένου τους.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια εκ μέρους της πόλης του Αμαρουσίου και εύχομαι ο Θεός να απαλύνει τον πόνο σας και να σας δώσει τη δύναμη να αντιμετωπίσετε αυτή την τραγική απώλεια.»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------                
Η 112 Πτέρυγα Μάχης που υπηρετούσε θρηνεί ένα στέλεχός της και όλοι μας ένα άξιο παλικάρι. 
Ο θεός να τον αναπαύσει.
Συγκλονισμένος ο δήμαρχος Καλαβρύτων
«Είμαι συγκλονισμένος για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, που έγινε στην ορεινή περιοχή μας. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια, στις οικογένειες των τραγικών αεροπόρων, που χάθηκαν άδικα, ο ένας εκ των οποίων ο Σωτήρης Αντωνόπουλος, έμπειρος αξιωματικός ιπτάμενος της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με αγάπη και ζήλο για την υπηρεσία του, στα super puma της Π.Α., είναι Καλαβρυτινός, από το Μάνεσι Καλαβρύτων, γιός πολύτεκνης, με επτά παιδιά, οικογένειας, του αείμνηστου καθηγητή και πρώην προέδρου, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, Γεωργίου Αντωνοπούλου, αδελφού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (Αντωνοπούλου).
Ο Πανάγαθος Θεός ν´αναπαύει τις ψυχές τους. Έφυγαν και πήγαν στις αγκαλιές των Αγγέλων, με ότι αγαπούσαν», καταλήγει ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς.
Την Κυριακή 16-10-2016 και ώρα Ω/19:30 ειδοποιήθηκε η Υπηρεσία μας για εξαφάνιση μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna με τελευταίο στίγμα την ορεινή περιοχή των Καλαβρύτων με δύο επιβαίνοντες.
Η Υπηρεσία μας συμμετείχε στις έρευνες για την ανεύρεση του αεροσκάφους με τέσσερα οχήματα και δώδεκα άνδρες. 
Περί Ω/12:00 της 17/10/2016 εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αγνοούμενου εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην θέση ΄΄Λάκκες του Λουκά΄΄ στην περιοχή του όρους Χελμός.
Η Υπηρεσία μας απεγκλώβισε  απανθρακωμένους του δύο αγνοούμενους επιβαίνοντες.
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν η 6η ΕΜΑΚ, η ΕΛΛΑΣ, τμήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού, ελικόπτερα έρευνας διάσωσης , το ΕΚΑΒ και ο Δήμος Καλαβρύτων. 
Η Πολιτική Αεροπορία διερευνά τα ακριβή αίτια του συμβάντος.
                               ΠΗΓΗ:www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου