Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης

Πενθεί η δημοσιογραφική οικογένεια, καθώς σήμερα έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Καστρινάκης, αθλητικός συντάκτης, πολιτικός, αλλά και με μεγάλη προσφορά στον αγώνα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των νεφροπαθών και γενικότερα των ατόμων με αναπηρία.
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. 
Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985, που υποβλήθηκε για πρώτη φορά σε αιμοκάθαρση, αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. 
Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην Αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

                                                                            Η ΕΣΑμεΑ
Το αναπηρικό κίνημα της χώρας, σύσσωμη η ΕΣΑμεΑ, πενθεί το χαμό του αγωνιστή της ζωής, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης Γιώργο Καστρινάκη.
Αυτό τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, μόλις έγινε γνωστό το θλιβερό γεγονός, για τον πραγματικό μαχητή της ζωής από την τεράστια κοινωνική προσφορά του και τους αγώνες του για την βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία.
Ανακοινώσεις για την εκδημία του Γιώργου Καστρινάκη εξέδωσαν η ΕΣΑμεΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, η περιφερειακή παράταξη «Αττική» και ο δήμος Αμαρουσίου.
Φτωχότερη η Ελληνική κοινωνία
 Η ΕΣΑμεΑ, το κίνημα των νεφροπαθών, η ελληνική κοινωνία είναι φτωχότερη. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στο χώρο των νεφροπαθών. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στη γενέτειρά του στον Στύλο Χανίων.
Η ΕΣΑμεΑ σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Νεφροπαθών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών θα τιμήσουν τον Γιώργο Καστρινάκη σε ειδική εκδήλωση.
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννήθηκε στον Στύλο Χανίων Κρήτης το 1956. Εισήχθη στο Νομικό τμήμα της Νομικής Αθηνών το 1974 και δούλεψε σε όλη τη διάρκεια των σπουδών του ως συντάκτης του αθλητικού ρεπορτάζ με το οποίο ασχολήθηκε από 16 ετών (1972).
Ήταν τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ και μέλος του Μικτού Διοικητικού Συμβουλίου και τακτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου, στον οποίο διετέλεσε επί 15ετία διοικητικό στέλεχος.
Η προσφορά του Γιώργου Καστρινάκη στην κοινωνία ήταν μεγάλη, καθώς από το 1985 αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των νεφροπαθών και γενικότερα των πολιτών με αναπηρία. Μέχρι σήμερα και επί σειρά ετών ήταν πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, ενώ υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρία και βασικό διοικητικό της στέλεχος επί εννιά χρόνια.
Μακρά ήταν και η θητεία του στην αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου, εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της περιφέρειας Αττικής.
                                                            Γενναίος μαχητής της ζωής
 Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του Γιώργου Καστρινάκη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 
«Η απώλεια του συναδέλφου Γιώργου Καστρινάκη μας προκαλεί βαθιά θλίψη.
Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στη δημοσιογραφική του καριέρα, καθώς κατάφερε να έχει σημαντικές επιτυχίες στο αθλητικό ρεπορτάζ, που τόσο αγαπούσε.
Ο ίδιος, γενναίος μαχητής της ζωής, μπόρεσε μέσα από τη δημοσιογραφία και την έντονη κοινωνική και πολιτική του δράση να αγωνιστεί και να κερδίσει μάχες, που στόχο είχαν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών, αλλά και των ατόμων με αναπηρία.
Εκφράζουμε στους οικείους του τα θερμά μας συλλυπητήρια».
Αφοσιωμένος στους συνανθρώπους του
 Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά για την απώλεια του Γιώργου Καστρινάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Αποχαιρετώ ένα στενό συνεργάτη, σύντροφο, αγωνιστή και πάνω από όλα, έναν αδερφικό μου φίλο. Με τον Γιώργο εργαστήκαμε σκληρά για να στήσουμε έναν καινούργιο τότε θεσμό, την υπερνομαρχία. Είχε την πίστη ότι μπορούμε να τον μετατρέψουμε σε υπηρέτη του πολίτη, με έργο, καινοτόμες ιδέες, καλύτερη εξυπηρέτηση και πάνω από όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Και δούλεψε με πάθος γι αυτό.
»Ο Γιώργος ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, αφιέρωσε κάθε λεπτό από τη ζωή του στη βελτίωση της νοσηλείας, της ζωής των νεφροπαθών και ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Ήταν μαχητής στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα συλλογικά όργανα των νεφροπαθών, στο λειτούργημα του τη δημοσιογραφία, στο κόμμα του το ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια για να γίνει η Δημοκρατική Παράταξη ξανά δυνατή.
Θα σε θυμόμαστε πρώτα και πάνω απ’ όλα για την αφοσίωση σου στους συνανθρώπους σου και την αγάπη σου για τη ζωή. 
Για το ότι δεν το έβαλες ποτέ κάτω.
Εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του Γιώργου Καστρινάκη.
                                                       Άνοιξε τα μάτια… στην πολιτεία
Με αφορμή την απώλειά του ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση: 
«Ο Γιώργος Καστρινάκης μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως οι αγώνες, η διαδρομή του, ο ανεπανάληπτος αλτρουισμός του, θα μας συντροφεύουν για πάντα. Το ίδιο και η αξιοπρέπεια, με την οποία διάβαινε τον προσωπικό του Γολγοθά. Με τις άοκνες προσπάθειές του άνοιξε τα μάτια στην Πολιτεία για τα άτομα με αναπηρία και έδειξε τον δρόμο για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών. Η απώλεια του είναι μεγάλη και το κενό που αφήνει για όσους τον γνωρίζαμε από κοντά πραγματικά δυσαναπλήρωτο. 
Στην γυναίκα, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του θέλω να εκφράσω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».
Ο Γιώργος Καστρινάκης γεννημένος το 1956 στο χωριό Στύλος του Ν. Χανίων αποτελούσε εδώ και δεκαετίες έναν από τους ακούραστους πρωτεργάτες των αγώνων για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και ο ίδιος υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου.
Διακεκριμένος δημοσιογράφος και δη αθλητικογράφος υπήρξε πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών» και συνιδρυτής του τριτοβάθμιου οργάνου εκπροσώπησης των πολιτών με αναπηρία, της ΕΣΑΜΕΑ. 
Είχε μακρά θητεία στην Αυτοδιοίκηση α΄ και β΄ βαθμού.
Το βιβλίο που εξέδωσε το 1989 υπό τον τίτλο «Θέλω να ζήσω» με στόχο την ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της χρόνιας νεφρικής νόσου και τη δωρεά ιστών και οργάνων πραγματοποίησε 19 εκδόσεις, με συνολικό τιράζ 62.000 αντίτυπα.
                                           Πολυδιάστατη η συνεισφορά του
 Βαθιά θλίψη μας προκαλεί ο χαμός του Γιώργου Καστρινάκη. 
Η συνεισφορά του στην αθλητική ειδησεογραφία, αλλά και στην πολιτική ήταν μεγάλη. 
Αξίζει να σημειωθεί η κοινωνική του προσφορά, αφού αφιέρωσε τη ζωή του για τη βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας και επιβίωσης των Νεφροπαθών και των πολιτών με αναπηρία.
Μακρά ήταν η θητεία του στην αυτοδιοίκηση (πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου), εκλεγμένος σε όλη τη διαδρομή της τοπικής αυτοδιοίκησης και πρώτος πανελλαδικά σε σταυρούς στις περιφερειακές εκλογές του 2010 με 13.754 σταυρούς στο Βόρειο Τομέα της περιφέρειας Αττικής.
Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είχε προσωπικήεπαφή και φιλία με τον Γιώργο εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στηνοικογένεια του εκλιπόντος, καθώς και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου
                                                           ΠΗΓΗ:www.haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου