Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

«Αιχμές» Διοίκησης του Δήμου σε ΔΕΔΔΗΕ, για την ηλεκτροδότηση στην πλατεία Ευτέρπης

Δήμος Αμαρουσίου προς ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε:
Ολοκληρώστε άμεσα τις εργασίες μεταφοράς
του δικτύου ηλεκτροδότησης στην πλατεία Ευτέρπης
Δεν μας αφορά & δεν αποτελεί  λόγο της υπερβολικής καθυστέρησης, η απεργία στην ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.
Με επιστολή που απέστειλε σήμερα προς την Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ο Δήμος Αμαρουσίου, μέσω του Γενικού Γραμματέα Γ. Διδασκάλου, ζητά να ολοκληρωθεί άμεσα το έργο της μεταφοράς του υπόγειου δικτύου καλωδίων της ΔΕΗ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του υπόγειου  χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
Οι εργασίες αυτές ενώ ξεκίνησαν διακόπηκαν ξαφνικά, με αποτέλεσμα αφενός να δημιουργείται μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων από τις ανοικτές ή πρόχειρα καλυμμένες τάφρους.
Αφετέρου, έχουν σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του πάρκινγκ, που ήταν προγραμματισμένες να αρχίσουν στις αρχές του μήνα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου επισημαίνει ότι θεωρεί υπεύθυνη για την καθυστέρηση αλλά και για τις συνέπειες από πιθανή πρόκληση ατυχήματος  αποκλειστικά τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. , η οποία έχει την ευθύνη ολοκλήρωσης του έργου.
Κι αυτό γιατί η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. είναι εκείνη που ανέθεσε την εκτέλεση του έργου μεταφοράς
του δικτύου ηλεκτροδότησης στην εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης Α.Ε.»,
οι εργαζόμενοι της οποίας  απεργούν με αποτέλεσμα να καθυστερεί το έργο.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση : 
«Ένα σημαντικό έργο πνοής στην πόλη μας , το πάρκινγκ της πλατείας Ευτέρπης, καθυστερεί αδικαιολόγητα  όχι με ευθύνη του Δήμου ή του αναδόχου του έργου, αλλά με αποκλειστική ευθύνη της ΔΕΔΔΗΕ και των εργολάβων που έχει επιλέξει να εκτελούν για λογαριασμό της τα έργα. Ταλαιπωρείται η πόλη, η αγορά και οι πολίτες επειδή κάποιοι συμπεριφέρονται ανεύθυνα. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους.
Δεν  θα πληρώσει το Μαρούσι το μεγαλοιδεατισμό κάποιων εργολάβων , ούτε την ανικανότητα ενός κρατικού οργανισμού με μονοπωλιακά χαρακτηριστικά να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις και τις προθεσμίες του. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα αναζητήσει ευθύνες και αποζημιώσεις αν υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση.
                                       Η επιστολή προς τη Διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε.
                                                 Προς:   κ. Νικόλαο Χατζηαργυρίου
                                        Πρόεδρο & Δ/νοντα Σύμβουλο  «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ»
                                           Περραιβού 20 & Καλλιρρόης 5, Αθήνα
Θέμα:  Αιφνίδια και αδικαιολόγητη διακοπή εργασιών, αρμοδιότητος ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου, με επικείμενο κίνδυνο πρόκλησης & σοβαρών ατυχημάτων.
Κύριε Πρόεδρε, Όπως είναι γνωστό, στο Ιστορικό Κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου – Πλατεία Ευτέρπης, ευρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή υπογείου σταθμού στάθμευσης αυτοκινήτων, εν συνεχεία δε, η ανάπλαση του υπέρ του σταθμού κοινοχρήστου χώρου, και η απόδοσή τους στη χρήση των δημοτών μας, και η εταιρεία σας ανέλαβε την υποχρέωση και εντός συγκεκριμένων προθεσμιών, να προβεί σε εργασίες αρμοδιότητός της, ώστε να καταστεί δυνατή η εξέλιξη της κατασκευής του υπόψη σοβαρού και σπουδαίου για την πόλη μας, έργου.
Όμως, αιφνίδια και αδικαιολόγητα, οι άνω εργασίες που ανελήφθησαν από την εταιρεία σας, διεκόπησαν, με αποτέλεσμα, κυρίως μεν τον άμεσο κίνδυνο πρόκλησης σοβαρών ατυχημάτων ή/και απώλειας ανθρώπινης ζωής, απ΄τις ανοικτές ή/και προχείρως καλυμμένες τάφρους, στο χώρο των εργασιών σας και αφ΄ ετέρου, την εξαιρετική καθυστέρηση κατασκευής του ανωτέρω έργο του Δήμου, με τις εντεύθεν και βαρύτατες, οικονομικές επιπτώσεις σε βάρος καταστηματαρχών και εμπόρων της περιοχής κ.λπ. 
Το γεγονός δε, ότι η εταιρεία σας «ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ» ανέθεσε την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών αρμοδιότητός της, στην εργοληπτική – κατασκευαστική εταιρεία «Τοξότης ΑΕ», της οποίας οι εργαζόμενοι απεργούν κ.λπ., δεν μεταβάλει τα πράγματα και δεν αφορά στο Δήμο μας.
Για τους σοβαρούς αυτούς λόγους, σας καλούμε να ενεργήσετε για την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών σας στον προαναφερόμενο χώρο – Ιστορικό Κέντρο της πόλεως του Αμαρουσίου, χωρίς η έναρξή τους και η ολοκλήρωσή τους να εξαρτάται απ΄ την απροσδιόριστη διάρκεια της απεργίας των εργαζομένων της εργοληπτικής εταιρείας «Τοξότης ΑΕ».
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επί των ενεργειών σας, για να καταστεί δυνατή και η εν συνεχεία ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου και των δημοτών μας, επί του προαναφερομένου και εξαιρετικά σοβαρού για την πόλη μας, θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου