Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Μαίρη Διακολιού:Ζητούνται απαντήσεις επί της ουσίας

Το ύφος του κ. Πατούλη προσβάλει την πόλη και τους πολίτες
Ο κ. Πατούλης, συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την υπογραφή του αντιδημάρχου του, κ. Κάββαλου  χωρίς να απαντήσει ακόμα επί της ουσίας σε κανένα ερώτημα, ούτε διά του τύπου, ούτε θεσμικά στο ΔΣ, σχετικά με το γιατί δεν έγιναν οι χλοοκοπές πριν την καλοκαιρινή περίοδο και γιατί ο χώρος του υπογείου πάρκινγκ της Χατζηαντωνίου ήταν σκοτεινός, αν και προσβάσιμος.
Το ανησυχητικότερο όμως στην πρακτική αυτή που ακολουθεί, είτε υπό το δικό του όνομα, είτε χρησιμοποιώντας το όνομα άλλων, είναι η μόνιμη και έντονη εριστικότητα που δείχνει  προσωποποιώντας τις πολιτικές διαφορές, θεωρώντας προσωπικές επιθέσεις και «κήρυξη πολέμου» την έκφραση της πολιτικής διαφωνίας.
Κι αυτό δεν το κάνει μόνο στο Μαρούσι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν έχουν διαψευστεί, (www.aftodioikisi.gr/ipourgeia/protofanes-epeisodio-patouli-sgourou-sto-ipes-tous-xorise-o-poulakis/) αντίστοιχα εριστική συμπεριφορά έχει επιδείξει και σε άλλες περιπτώσεις, πχ με το ήθος της αντιπαράθεσής του απέναντι στον κ. Σγουρό (ανεξάρτητα από το ποιος είχε δίκιο) στην  συνεδρίαση της Επιτροπής για την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η γενικευμένη επιθετικότητά του απέναντι σε όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους, με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχει τελικά χάσει το μέτρο και να αισθάνομαι ότι λίγο απέχει από το να γίνει γραφικός. Εύχομαι να υπερβάλλω, όμως το «αίσθημα μεγαλείου», που συχνά υπαγορεύει τέτοιες συμπεριφορές, στην περίπτωση του κ. Πατούλη - κατά την προσωπική μου γνώμη, και το αναφέρω ως ακραίο παράδειγμα- εκφράστηκε από την επιθυμία του να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.
Σε ιδιωτικό επίπεδο, μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει. Αλλά θεσμικά, εκπροσωπεί το Μαρούσι και τους Μαρουσιώτες, πράγμα που τον δεσμεύει να είναι προσεκτικός και κόσμιος στις διατυπώσεις και στις αντιπαραθέσεις του, ώστε να μην προσβάλλει την πόλη και τους πολίτες της.
                                                                Μαίρη Διακολιού
                                   Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Δ. Αμαρουσίου
                                                                           Δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου