Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Χρυσοφόρα για τους Εμπόρους, η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» στο Μαρούσι

 Σε ατμόσφαιρα γιορτής πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τρίτη κατά σειρά ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στο Μαρούσι, για τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την προσφορά ευκαιριών στους επισκέπτες για τις αγορές τους 
Το  αδιαχώρητο  δημιουργήθηκε στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και τις πλατείες της πόλης του Αμαρουσίου από τους χιλιάδες καταναλωτές και επισκέπτες που συμμετείχαν στην ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ, την οποία διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, το Σάββατο 2 Ιουλίου 2016.  
Μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από την ανταπόκριση του κοινού, περισσότερα από 500 εμπορικά καταστήματα υποδέχτηκαν από τις 7 το απόγευμα  τους καταναλωτές, προσφέροντας ασυναγώνιστες τιμές στα προϊόντα τους, ενώ τη σκυτάλη μετά τα μεσάνυχτα πήραν τα καταστήματα αναψυχής που πλημμύρισαν από κόσμο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, από την πλατεία Ηρώων καλωσόρισε τους χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αττική, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Σας καλωσορίζουμε στο Μαρούσι και εύχομαι να περάσουμε όλοι μαζί μια όμορφη νύχτα, γεμάτη διασκέδαση και υπέροχες εκπλήξεις, συντροφιά με αγαπημένους καλλιτέχνες και πλούσια καλλιτεχνικά δρώμενα που επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Δήμος Αμαρουσίου.
Η αποψινή βραδιά έχει διπλό μήνυμα: 
Αφενός στηρίζουμε την τοπική αγορά και τους καταστηματάρχες  της πόλη
ς μας, και αφετέρου προσφέρουμε σε όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας το Μαρούσι, την ευκαιρία  να κάνετε τις αγορές σας  σε πολύ καλές τιμές και να περάσετε μια ευχάριστη και διασκεδαστική βραδιά παρέα με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους εργάστηκαν για την εξαιρετική διοργάνωση, τον Εμπορικό Σύλλογο, τους καλλιτέχνες τους φορείς και συλλόγους και φυσικά τους χορηγούς μας, χάρη στους οποίους η διοργάνωση στέφεται με επιτυχία.»    

Οι πεζόδρομοι του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου φιλοξένησαν δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με σημείο αναφορά τις τέσσερεις πλατείες, ΗΣΑΠ, Ηρώων, Αγίας Λαύρας και Κασταλίας.

Τα μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα περιελάμβαναν τη μεγάλη συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη, τον Άρη Μακρή και τους Josephine Animando,  κρητικό γλέντι και καντάδες σε όλο το Μαρούσι από την Ένωση Κρητών Αμαρουσίου Κρηταγενής Ζευς» και με τη συμμετοχή πλήθους Κρητών καλλιτεχνών, μουσικών, χορευτών και κρητικών συλλόγων.
Επίσης, μοντέρνους και παραδοσιακούς
χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, υπό τη διεύθυνση του Γ. Φραγκάκη, παράσταση Καραγκιόζη και παιδική παράσταση «Οι Άγγελοι της Χαράς», Street Events με ταχυδακτυλουργούς, ζογκλέρ κ.α. , βιωματικά παιχνίδια και δρώμενα από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τους «Αει Φέρειν », ενώ τη  βραδιά διάνθισε με ευχάριστη μουσική DJ.
Στη ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ συμμετείχαν οι Κρητικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι: 
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων
Ένωση Κρητών Βριλησσίων
Ένωση Κρητών Χαλανδρίου και Φίλων Κρήτης «Ο Ψηλορείτης»
Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο Αιγάλεω (ΙΛΟΑ)
Σύλλογος Απανταχού Ορθιανών 
«Ο Άγιος Φανούριος»
Σύλλογος Ζωνιανών Μυλοποτάμου 
«Ο Ψηλορείτης»
Σύλλογος Κρητών Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης
Σύλλογος Κρητών Ελληνικού 
«Ο Ψηλορείτης»
Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου 
«Ο Καζαντζάκης»
Σύλλογος Κρητών Ηλιούπολης «Η Κρήτη»
Σύλλογος Κρητών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Η Αρετούσα»
Σύλλογος Κρητών Μεσογείων 
«Ο Ψηλορείτης»
Σύλλογος Κρητών Πετρούπολης 
«Η Μεγαλόνησος»
Σύλλογος Κρητών Πεύκης – Λυκόβρυσης 
«Ο Τάλως»
Σύλλογος Κρητών Σαλαμίνας 
«Η Μεγαλόνησος»
Σύλλογος Φουρφουριανών Αθήνας 
«Ο Άγιος Γεώργιος»
Σύνδεσμος Κρητών Νέου Ηρακλείου Αττικής «Η Μεγαλόνησος»
Επίσης οι καλλιτέχνες : 
Ανετάκης Κώστας /Βλάσσης Γιώργος /Βροντινάκης Γιώργος/Δερέμπεη Ειρήνη/Κουκλάκης Κάρολος /Κουτούζος Παναγιώτης/Μουντάκης Μάνος /Μουρτζάκης Φωκάς/Φανουράκης Αντώνης /Φανουράκης Νίκος / καθώς και πλήθος ερασιτεχνών καλλιτεχνών και χορευτών.
Δάσκαλοι κρητικών χορών:
Μουρτζανός Βασίλης /Πανακάκης Μανώλης /Πανακάκη Μαρία /Τζαγκαράκης Δημήτρης /Φανουργάκης Δημήτρης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου