Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

«Αμάλθεια», τροφός για 2.425 ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ


68.400 κιλά οπωρολαχανικά & 38.303 τεμάχια ειδών βασικής διατροφής & 1ης ανάγκης διένειμε με απόλυτη επιτυχία σε 2.425 ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής της Σύμπραξης «Αμάλθεια»
Με απόλυτη επιτυχία διαχειρίσθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» την υλοποίηση του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής το Α’ Εξάμηνο του 2016, το οποίο χρηματοδοτείται από τα Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ).
Συνολικά διένειμε 68.400 κιλά οπωρολαχανικά και 38.303 τεμάχια ειδών βασικής διατροφής και πρώτης ανάγκης  καλύπτοντας ισότιμα τις ανάγκες  2.425 ωφελούμενων του προγράμματος, στους 6 Δήμους μέλη της Σύμπραξης και συγκεκριμένα στους Δήμους: 
Μεταμόρφωσης, Παπάγου - Χολαργού, Πεντέλης, Λυκόβρυσης - Πεύκης, Φιλοθέης - Ψυχικού, Αμαρουσίου.                
Ειδικότερα, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) διένειμε :


2.322 τεμ. νωπού κοτόπουλου
►28.733 τεμ. ειδών παντοπωλείου (φακές, φασόλια, ζάχαρη, ζυμαρικά, ντοματοπολτός, γάλα εβαπορέ, βρεφικές κρέμες, σκόνη γάλα βρεφικό, παιδικό εβαπορέ, υγρό γενικού καθαρισμού, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, πάνες, σαμπουάν, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων).
3.777 τεμ. ελαιόλαδου
►3.471 τεμ. φέτας
13.680 τεμ. οπωρολαχανικών (διχτάκι των 5 κιλών)
Ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2016 την ουσιαστική υλοποίηση του προγράμματος και μέχρι τον Ιούνιο πραγματοποίησε 10 διανομές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, αξιοποιώντας στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό του.    
Ο εφοδιασμός των νοικοκυριών, παρά την αποδυνάμωση των υπηρεσιών, έγινε στον προβλεπόμενο χρόνο και με σταθερό ρυθμό. Οι ανάγκες των ωφελουμένων καλύφτηκαν, με τρόπο ώστε, να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα αποθήκευσης και διατήρησης των προϊόντων.
Με διαφάνεια ο Δήμος Αμαρουσίου, ως επικεφαλής της Σύμπραξης «Αμάλθεια», δίνει λογαριασμό στους πολίτες, δημοσιοποιώντας αναλυτικούς πίνακες διάθεσης των προϊόντων στους Δήμους – μέλη, στο πλαίσιο της ορθής και δίκαιης διαχείρισης.       

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του προγράμματος δήλωσε:
«Εκφράζουμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για την άψογη συνεργασία μεταξύ των Δήμων μελών της Σύμπραξης, την άρτια οργάνωση και την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας.
Και με την παρούσα υλοποίηση του προγράμματος αποδεικνύεται έμπρακτα  για μία ακόμη φορά ότι, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού πρέπει και μπορεί να διαχειρίζεται μόνη της τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που εκπροσωπεί και των ανθρώπων της, ως ευρισκόμενη εγγύτερα σε αυτούς.
Εξάλλου, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μέσα από τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού κράτησε όρθιες της τοπικές  κοινωνίες κα στήριξε τους συνανθρώπους μας που έχουν πληγεί από την κρίση.
Θα συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια και επιμονή να υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.»
Η Σύμπραξη «Αμάλθεια» θα συνεχίσει & το Β’ Εξάμηνο του 2016 την υλοποίηση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου