Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΚΕΕΡΦΑ:Χρησιμοποιεί Σύριους πρόσφυγες της Καβάλας για πολιτική διαδήλωση στην Ξάνθη

Ο ΕΛΛΗΝόψυχος ΤΡΟΤΣΚΙστής ΣΑΜΠΕΤΑΪ
ΜΙΧΑΗΛ(που θεωρεί τον Μικη Θεοδωράκη
ΑΝΤΙ-Σημίτη & Ρατσιστή),
με τον έτερο "Καππαδόκη"
της ΑνταρCIA Πέτρο Κωνσταντίνου
Κατά καιρούς έχουμε δει και βλέπουμε ακόμη πολλούς να εκμεταλλεύονται τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται οι Σύριοι πρόσφυγες στη χώρα μας και να τους χρησιμοποιούν προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς.
Στη λίστα, στην οποία ανήκουν και κόμματα όπως το ΚΚΕ το οποίο είχε μοιράσει πολιτικά φυλλάδια στο προηγούμενο κέντρο φιλοξενίας στην Καρβάλη αλλά και ο Τουρκικός παράγοντας, προστίθεται και το ΚΕΕΡΦΑ.
Χωρίς καμία ντροπή και χωρίς κανένα ίχνος αξιοπρέπειας, το ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι πρόσφυγες από το Χαλκερό Καβάλας θα συμμετάσχουν σε απεργιακή διαδήλωση την Κυριακή 8 Μαΐου στην Ξάνθη.
Δημοσίευσαν μάλιστα και ένα βιντεάκι στο οποίο Σύριοι πρόσφυγες μιλούν και λένε τα παράπονά τους.
Πέρα από τα παράπονα για την διαμονή όμως, αρκετά από τα οποία μπορεί να είναι ομολογουμένως και δικαιολογημένα, τι σχέση μπορεί να έχει ένας μουσουλμάνος πρόσφυγας από τη Συρία με την πρωτομαγιά και με τυχόν απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα;
Καμμία. 
Είναι όμως μια καλή ευκαιρία για οργανώσεις όπως το ΚΕΕΡΦΑ να περάσουν τα δικά τους πολιτικά μηνύματα τύπου “ανοιχτά σύνορα”, χρησιμοποιώντας ταλαιπωρημένους πρόσφυγες εκμεταλλευόμενοι την όποια βοήθεια τους προσφέρουν.
Είναι γνωστό ότι οι συνθήκες αυτή τη στιγμή στα camp με τη διαμονή στις σκηνές δεν είναι και οι καλύτερες, και όλοι οι πρόσφυγες θα ήθελαν να φύγουν από εκεί. 
Κάποιοι από τους Σύριους πρόσφυγες της Καβάλας λοιπόν φιλοξενούνται ήδη σε σπίτια στην Ξάνθη. 
Όπως καταλαβαίνετε, αυτό από μόνο του δημιουργεί μια “υποχρέωση” σε αυτούς που τους φιλοξενούν.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Off The Record, ήταν η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ που τηλεφώνησε στις αστυνομικές αρχές για να τις ενημερώσει για το θέμα, ενώ το αρχικό ζητούμενο του ΚΕΕΡΦΑ ήταν να πάρει 20 με 30 πρόσφυγες στον αριθμό για τη διαδήλωση, χωρίς να γνωρίζουμε τελικά πόσοι ακριβώς θα συμμετάσχουν.
Γιατί όμως μεσολάβησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και η ενημέρωση της αστυνομίας δεν έγινε από το ίδιο το ΚΕΕΡΦΑ; 
Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι όχι όλα, αλλά πολλά από τα ζητούμενα των δύο αυτών οργανώσεων, όπως το να μη γίνεται καμία απέλαση, ταυτίζονται.
Δεν έχει.
                                   
                                                              ΠΗΓΗ:www.offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου