Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Στις 8:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο», το μουσικό αντάμωμα Τουρκίας & Ελλάδας μέσα από την Όπερα


Από τη Δύση στην Ανατολή:Συναυλία Όπερας Ελλάδας-Τουρκίας!Καλοκαίρι 2015.
Δύο Τούρκοι και δύο Έλληνες νέοι ανερχόμενοι λυρικοί καλλιτέχνες συναντώνται στο Ζάλτσμπουργκ, το θερινό κέντρο της όπερας. Κοινή τους γλώσσα, το τραγούδι.
Μαζί τους, δυο λαοί με ανατολίτικα στοιχεία συναντήθηκαν στη Δύση και βίωσαν την όσμωση  των πολιτισμών μέσω της όπερας.: Έτσι προέκυψε μια συναυλία ελληνοτουρκικής φιλίας, καθότι η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα και φραγμούς.
Σας καλούμε λοιπόν, σε ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολή μέσα από τη Δύση. Στο πρώτος μέρος θα συναντήσουμε όπερες μεγάλων συνθετών που εκτυλίσσονται στην Ανατολή και στο δεύτερο θα ανακαλύψουμε την ευρωπαϊκή μουσική γραφή Ελλήνων και Τούρκων δημιουργών.
Συγκεκριμένα θα ακουστούν άριες και ντουέτι από όπερες όπως τις όπερες: «Ιούλιος Καίσαρας» του Γ.Φ. Χαίντελ, «Μωάμεθ ο Β’» του Τζ. Ροσσίνι, «Η Ιταλιάνα στο Αλγέρι» του Τζ. Ροσσίνι, «Σαμσών & Δαλιδά» του Κ. Σαιντ-Σανς, «Λακμέ» του Λ. Ντελίμπ και τραγούδια Ελλήνων συνθετών (όπως ο Α. Ευαγγελάτος, ο  Θ. Σπάθης, ο  Γ. Κωνσταντινίδης, ο Θ. Σακελλαρίδης) αλλά και Τούρκων (όπως ο Σ. Αντα,  ο Τ. Ερντενέρ, ο Μ. Σαν).
Η συναυλία πραγματοποήθηκε αρχικά στην Τουρκία, στο Ζωγράφειο Ίδρυμα - Σχολείο της Κωνσταντινούπολης  με την στήριξη του Ελληνικού Προξενείου και τώρα έρχεται στην Ελλάδα στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» στο Μαρούσι.
Συμμετέχουν οι λυρικοί τραγουδιστές Εκίν Σου Πάκερ, σοπράνο, Λεονώρα Γαϊτάνου, μέτζο-σοπράνο, Τόλγκα Σίνερ, κόντρα-τενόρος, Νίκος Ζιάζιαρης, βαρύτονος ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο Σπύρος Σουλαδάκης.
Δευτέρα 28/3/2016
Έναρξη: 20.00
Είσοδος 10 ευρώ (με κρασί)
Διεύθυνση: Ιδιόμελο’ Χώρος Τέχνης
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, 
Μαρούσι, 15122 (Διακόσια μέτρα από το σταθμό ΗΣΑΠ του Αμαρουσίου)
Πληροφορίες στο idiomelo.blogspot.gr 

Κρατήσεις θέσεων:  210 68 17 042.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου