Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Γεωπολιτική επιχείρηση» η διακήρυξη των ΗΠΑ περί γενοκτονίας των Χριστιανών!


Ο δρόμος που οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναγνωρίσει τη βία που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος για τους Χριστιανούς ως «γενοκτονία», είναι «μια γεωπολιτική επιχείρηση» που «εκμεταλλεύεται την κατηγορία της γενοκτονίας για τα δικά της συμφέροντα».
Έτσι σχολίασε στην «Agenzia Fides»ο Αρχιεπίσκοπος της Συρίας Jacques Behnan Hindo, επικεφαλής της Συριακής Καθολικής εκκλησίας στην πόλη Χασακέ της Συρίας, 
«Με την απόφασή μου», δήλωσε ο Κέρι, υποστηρίζοντας τις απαιτήσεις που τίθενται από ένα ευρύ δίκτυο οργανώσεων και ομάδων, «η Daesh είναι υπεύθυνη για γενοκτονία εναντίον ομάδων σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της, συμπεριλαμβανομένων των Γιεζίντι, Χριστιανών και Σιιτών μουσουλμάνων. 
Η Daesh είναι γενοκτονική από αυτο-διακήρυξη, από ιδεολογία, και από δράσεις – σε ότι λέει, ότι πιστεύει, και ότι κάνει» .
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Hindo...
ο οποίος πραγματοποιεί το ποιμαντικό έργο του στις πιο ταραγμένες περιοχές της βορειοανατολικής Συρίας, 
Σύμφωνα με τον Σύριο Καθολικό Αρχιεπίσκοπο στην πόλη Χασακέ της Συρίας, η «δήλωση γενοκτονίας κατά των χριστιανών» 
από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι επίσης μια προσπάθεια να ανακάμψει, πριν από την αύξηση του Ρωσικού κύρους μεταξύ των λαών της Μέσης Ανατολής: 
«η Ρωσική επέμβαση στη Συρία”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος 
«έχει αυξήσει την εξουσία της Μόσχας σε ένα μεγάλο τομέα των λαών της Μέσης Ανατολής, όχι μόνο μεταξύ των Χριστιανών. Ισχυροί κύκλοι στις ΗΠΑ το φοβούνται αυτό, έτσι τώρα παίζουν το χαρτί της προστασίας των χριστιανών. φαίνεται ότι έχουν πάει πίσω στο δέκατο ένατο αιώνα, όταν η προστασία των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή ήταν επίσης ένα όργανο των γεωπολιτικών ενεργειών για την αύξηση της επιρροής στην περιοχή».
Σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο, που ερωτήθηκε από το Agenzia Fides, είναι επίσης παραπλανητικό να παρουσιάσουν τους χριστιανούς ως αποκλειστικά ή κατά προτεραιότητα τα θύματα της βίας της Daesh
«Αυτοί οι ανόητοι», σημείωσε ο Mgr. Hindo «σκοτώνουν Σιίτες, Αλεβίτες, αλλά και όλους τους Σουνίτες που δεν υποτάσσονται σε αυτούς. Οι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν ένα ελάχιστο μέρος των θανάτων των 200.000 στη Συριακή σύγκρουση. Και επαναλαμβάνω, σε ορισμένες περιπτώσεις οι Χριστιανοί επιτρέπεται να φύγουν ή να πληρώσουν χρέος υποταγής, ενώ για τους μη-χριστιανούς υπάρχει μόνο ο θάνατος».
                                                               Πηγή:fides.org/en
=============================================================
                                                                                   ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου