Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΣΕΔΑΜ:«Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε»!!!

Ολα τα θέματα που ταλανίζουν τους εργαζόμενους του Δήμου συζήτησε με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου & Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, στην συνάντηση που είχε μαζί του την Πέμπτη 24 Μαρτίου 
Οπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε το Δ.Σ του Σ.Ε.Δ.ΑΜ,  στον Δήμαρχο επιδόθηκε σχετικό υπόμνημα με συγκεκριμένα προβλήματα, όπως είναι οι τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας στο αμαξοστάσιο και το δημαρχείο, η απαράδεκτη κατάσταση των οχημάτων, η έλλειψη των Μέσων Ατομικής Προστασίας αλλά και η απλήρωτη εργασία στους εργαζόμενους που δουλεύουν μέσα από τον εργολάβο στις κοινωνικές δομές (παιδικοί σταθμοί) αλλά και οι προπονητές στο αθλητικό κέντρο.
Από τη μεριά του ο Δήμαρχος, επισημαίνουν αντί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν, τις μετέθεσε σε κάποιους εργαζόμενους που κατέχουν επιτελικές θέσεις και ιδιαίτερα στις προμήθειες, αλλά και στη γενικότερη γραφειοκρατία και μας δήλωσε  ότι χρήματα για να γίνουν όλα αυτά που απαιτούμε, υπάρχουν. 
Δήλωσε προςτο Σωματείο ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε αγορά νέων οχημάτων και σε ότι αφορά το αμαξοστάσιο μας δήλωσε ότι θα ψάξει να βρει κατάλληλο χώρο. 
Επίσης γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 20 συμβασιούχων που θα ενισχύσουν τον τομέα της καθαριότητας.
==============================================================
Συνάδελφοι/ σσες, τονιζει ο ΣΕΔΑΜ, για ακόμα μια φορά η Διοίκηση του Αμαρουσίου πιστή στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της συγκυβέρνησης & της Ευρωπαϊκής Ένωσης  προσπαθεί να ξεκάνει ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Αντί να απαιτήσει Μόνιμο Προσωπικό για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου που στην κυριολεξία υπολειτουργούν, μας δηλώνει ευθαρσώς ότι θα πρέπει να βάλλουμε για μια ακόμα φορά πλάτη. Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Για εμάς δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού
Εμείς δεν πρόκειται να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Αρκετά ματώσαμε , αρκετά πληρώσαμε. 
Κανένας δεν  θα βάλει την υγεία των συναδέλφων και των οικογενειών μας σε κίνδυνο.
Απαιτούμε την πρόσληψη Μόνιμου Προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και Ασφαλιστικά δικαιώματα. 
Τη χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας στο σύνολό  τους. 
Ασφαλείς χώρους δουλειάς (αμαξοστάσιο, δημαρχείο). 
Καλούμε τους συναδέλφους να βρίσκονται σε αγωνιστική εγρήγορση. 
Εμείς δεν θα παίξουμε με τη ζωή και την ασφάλεια των συναδέλφων. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να έχουν όλοι οι συνάδελφοι κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να έχουμε ασφαλή οχήματα και όχι αυτοκίνητα καρμανιόλες όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Δήμαρχος και να έχουμε προσωπικό Μόνιμο με Πλήρη Εργασιακά και Ασφαλιστικά Δικαιώματα.
Υ.Γ. Ο Πρόεδρος του Σωματείου ουδέποτε ευχαρίστησε τη δημοτική Αρχή για την εποικοδομητική συζήτηση. Άλλωστε είναι και η πρώτη συνάντηση με το Δήμαρχο από πέρυσι, δηλαδή από τότε που άλλαξε η Διοίκηση του Σωματείου (παρότι είχαμε ζητήσει και παλιότερα συνάντηση) .
                                                                        ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου