Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο Θεατρικός Ομιλος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παρουσιάζει αύριο στις 8:30 μ.μ. το έργο «Τσέχωφ»

O θεατρικός όμιλος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών παρουσιάζει την Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Δευτέρα  4 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής (Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Μαρούσι, τηλ: 210 6199260-5), το έργο «Τσέχωφ», βασισμένο σε διηγήματα και μονόπρακτα του Ρώσου δραματουργού.
Μια πρόταση γάμου που παίρνει απρόβλεπτη τροπή, ένας άνδρας που τρώει μέχρι... σκασμού, ένας βιβλιοπώλης με ιδανικά που μάχεται ενάντια στην αμάθεια, ένα ζευγάρι που ευελπιστεί πως κέρδισε το λαχείο, δύο ήρωες που ξεπηδούν από το «Γλάρο» του Τσέχωφ, μια επίδοξη συγγραφέας που έγραψε το πρώτο της θεατρικό έργο, ένας παντρεμένος που αναστατώνεται από ένα … ραβασάκι από μια άγνωστη νεαρή θαυμάστρια, ένας νεαρός κλητήρας που χαίρεται, γιατί έγινε επιτέλους διάσημος: Οι ήρωες μας συναντιούνται  επί σκηνής σε μια γιορτή,  μια λευκή νύχτα και μας αφηγούνται τις ιστορίες τους…
Σε αυτήν την πέμπτη κατά σειρά παράστασή μας θα σας συστήσουμε τον Άντον Τσέχωφ (1860-1904)  τον σπουδαίο Ρώσο συγγραφέα που επηρέασε με τα έργα του όσο λίγοι την παγκόσμια δραματουργία. Τα θέματά του προέρχονται από την απλή καθημερινή ζωή και βασική πηγή έμπνευσής του είναι εικόνες και ιστορίες από την προεπαναστατική Ρωσία, αποκαλυπτικά ντοκουμέντα μιας δύσκολης ζωής. Μέσα από έργα όπως «Ο γλάρος», «Ο βυσσινόκηπος», «Ο θείος Βάνιας», «Οι τρεις αδελφές», που άφησαν εποχή ο Τσέχωφ περιγράφει μια κοινωνία που διαρκώς μεταβάλλεται, ανθρώπους που νοσταλγούν, πλήττουν, φιλοσοφούν, μεθούν και ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου