Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Στις 3:00 μ.μ, η ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές στη Γερμανία

Ο «Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Ελληνικού Τμήματος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών»  διοργανώνει  σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου στις 3:00 μ.μ, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, μια ενημερωτική εκδήλωση για τις σπουδές στη Γερμανία. 
Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται για δεύτερη χρονιά, έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών που επιθυμούν να σπουδάσουν στη Γερμανία και σε άλλες γερμανόφωνες χώρες (Αυστρία, Ελβετία) καθώς και των οικογενειών τους. 
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα με τη συνεργασία της Διεύθυνσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, εκπαιδευτικών, αποφοίτων της Σχολής που σπουδάζουν ήδη στο εξωτερικό και γονέων που έχουν ανάλογη εμπειρία από τα μεγαλύτερα παιδιά τους.
Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι κυρίως τα πρακτικά προβλήματα που απασχολούν αυτούς οι οποίοι ενδιαφέρονται να σπουδάσουν σε γερμανόφωνες χώρες, από τη στιγμή που θα αποφασίσουν τη φοίτησή τους σε πανεπιστημιακές σχολές των χωρών αυτών μέχρι και την εγκατάστασή τους στις αντίστοιχες χώρες.
Συγκεκριμένα θα επιχειρηθεί να δοθούν πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τα ακόλουθα θέματα:
πώς ενημερώνεται κανείς για τις προϋποθέσεις εγγραφής στο συγκεκριμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα που τον ενδιαφέρει,
την πρακτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί με τις επικυρώσεις-μεταφράσεις των ελληνικών πιστοποιητικών και των απολυτηρίων τίτλων,
το χρόνο και τον τρόπο αναζήτησης στέγης και τις δυνατότητες που υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα (φοιτητικές εστίες κ.λπ.),
τις τυπικές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την εύρεση στέγης και την εγκατάσταση στις αντίστοιχες χώρες,
το κόστος,
πρακτικά θέματα της καθημερινότητας των φοιτητών στον τόπο σπουδών τους.
ΠΗΓΗ:www.dsathen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου