Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

«Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου»:Σε εφαρμογή η επί 24ωρου βάσεως φύλαξή του!

Με στόχο την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας τους, καθώς και τη συνδρομή στον έλεγχο της παραβατικότητας των αστυνομικών οργάνων, ο Δήμος Αμαρουσίου θέτει σε εφαρμογή τη φύλαξη σε 24ωρη βάση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης και της πλατείας Αγίας Λαύρας, από ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, με έναρξη από σήμερα τα μεσάνυχτα.
Για τον καλύτερο συντονισμό της ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης με τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Γιώργο Πατούλη και με τη συμμετοχή των Αστυνομικών Αρχών της Διεύθυνσης Βορειοανατολικής Αττικής. Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχαν:
Ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Βουτσελάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Ασφαλείας Β/Ανατολικής Αττικής κ. Ιωάννης Λασπάς και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Νικολιδάκης.
Επίσης παρέστησαν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Λύτρας, ο Διοικητής Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου κ. Φώτης Τζελέπης, ο Υπαστυνόμος Α’ της Τροχαίας Κηφισιάς κ. Θεόδωρος Κατσάπης.
Παρόντες επίσης ήταν οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Βασίλειος Κόκκαλης, Νικόλαος Κάββαλος, Ρένα Χαλιώτη, Αθανάσιος Βελής, ο Συντονιστής του έργου της Διοίκησης Δημήτριος Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου  Νικόλαος Πέππας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γεώργιος Διδασκάλου και ο εκπρόσωπος της εταιρείας φύλαξης κ. Ορφέας Νιαβής.   
Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε :
«είναι διαχρονική η προσπάθεια μας  να νοιώθουν ασφαλείς οι πολίτες, να διαφυλάττουμε τις περιουσίες τους που είναι και περιουσία του Δήμου μας και να συνδράμουμε στον έλεγχο της παραβατικότητας.
Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας αποφασίσαμε να βοηθήσουμε  στη φύλαξη του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και της Πλατείας Αγίας Λαύρας, αφού η παύση της λειτουργίας της Δημοτικής Αστυνομίας δημιουργεί την αδυναμία να βοηθήσουμε ως Δήμος ουσιαστικά, αλλά και επικουρικά το έργο της αστυνομίας. Όλοι μαζί και σε στενή συνεργασία  μπορούμε να βελτιώσουμε την υφιστάμενη κατάσταση και αυτή είναι η στόχευσή μας.
 Με την πρωτοβουλία μας αυτή, στοχεύουμε να σταματήσουμε τις φθορές στη Δημοτική περιουσία στο Κέντρο, αλλά και σε άλλες σημεία της πόλης που κατ΄ ουσία είναι η αυλή του σπιτιού μας, αλλά και να ελέγξουμε την αυξημένη παραβατικότητα σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας και το Αστυνομικό Τμήμα.
Θέλουμε να προστατεύσουμε και να διατηρήσουμε την ανάπλαση που θα πραγματοποιηθεί άμεσα στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο για την αποκατάσταση των φθορών που έχουν συντελεστεί και βέβαια να εμποδίσουμε τη διαμπερή κυκλοφορία, αλλά και τη στάθμευση, η οποία θα επιτρέπεται μόνο για τις ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης των κατοίκων.                      
Όλοι θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο δεν είναι αφύλακτο και οι περιουσίες των πολιτών προστατεύονται. Είναι σημαντικό ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος σε αυτή τη διαδικασία και γι’ αυτό  ζητούμε την ενεργή συμμετοχή των καταστηματαρχών και των κατοίκων.»      
Ο Ταξίαρχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής κ. Κ. Βουτσελάς επεσήμανε ότι η απόφασή σας αυτή δείχνει την αγωνία σας για την ασφάλεια των πολιτών και να μπορείτε να προστατεύετε τις περιουσίες τους. 
Και εμείς πασχίζουμε καθημερινά προκειμένου να βρίσκουμε λύσεις και να είμαστε κοντά στον πολίτη. Να μπορούμε να τον προστατεύουμε και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. 
Είναι ευχάριστο που ο Δήμος ασχολείται τόσο πολύ με την ασφάλεια στην πόλη. 
Εμείς από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε και ελπίζουμε να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα.
Επίσης, τόσο ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου κ. Ιωάννης Λύτρας  όσο και ο Υπαστυνόμος Α’ της Τροχαίας Κηφισιάς κ. Θεόδωρος Κατσάπης εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής προς όφελος των πολιτών.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της εταιρείας σεκιούριτι  κ. Ορφέας Νιαβής σημείωσε:
 Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν με πολύ σεβασμό απέναντι στους πολίτες. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια μας θα είναι οι ίδιοι οι καταστηματάρχες. 
Θα προσπαθήσουμε κατ’ αρχή να καλλιεργήσουμε το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες και κατά δεύτερο  να μειώσουμε τα φαινόμενα κλοπών και δολιοφθοράς στις δομές του Δήμου. 
Θεωρούμε ως κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας την συνεργασία μας με τις αστυνομικές αρχές. 
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Διδασκάλου υπογράμμισε ότι στόχος όλων μας είναι να συνδράμουμε ώστε να είναι πιο άνετη η καθημερινότητα του πολίτη και πιο αποτελεσματική η λειτουργία της αστυνομίας. 
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του νέου θεσμού σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαρουσίου και με τη συμβολή των αστυνομικών οργάνων, θα προχωρήσουμε  κατ’ αρχήν στην ενημέρωση των κατοίκων, θα ακολουθήσει το στάδιο προσαρμογής και στη συνέχεια η τήρηση της νομιμότητας με την  επιβολή των απαραίτητων διοικητικών κυρώσεων και προστίμων όπως προβλέπει η νομοθεσία.           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου