Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Εμπόδιο στην προώθηση λύσεων στα τοπικά ζητήματα, ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης της  αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου και του επικεφαλής της Λ. Μαγιάκη, σχετικά με τους βανδαλισμούς των έργων που βρίσκονται στην Πλ. Ηρώων,  η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει:
1.Το πρόβλημα της φύλαξης των δημόσιων χώρων της πόλης είναι γνωστό σε όλους. Το πρόβλημα αυτό εντάθηκε ακόμη περισσότερο, από την παράλογη απόφαση της προηγούμενης Κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό της Δημοτικής Αστυνομίας. Δυστυχώς, και η σημερινή Κυβέρνηση με τις διατάξεις που ψήφισε, δεν προχώρησε στην ουσιαστική επανασύσταση της συγκεκριμένης υπηρεσίας , με αποτέλεσμα σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου να στερείται του απαραίτητου προσωπικού για τη φύλαξη τουλάχιστον των δημοτικών χώρων.
2.Ως απάντηση στο πρόβλημα της αποτελεσματικής φύλαξης των δημοτικών χώρων (δημοτικά κτίρια και υποδομές, κεντρικά σημεία της πόλης, κλπ),  η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προωθεί τη λύση της συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Νομοθεσία και εφαρμόζονται ήδη και σε άλλους Δήμους του Λεκανοπεδίου. 
Σε αυτή την επιλογή της Διοίκησης του Δήμου, που μπορεί να δώσει κάποιες λύσεις στο πρόβλημα της προστασίας των δημοτικών υποδομών, που αποτελούν περιουσία όλων των πολιτών του Αμαρουσίου, είναι αντίθετη η παράταξη του κ. Μαγιάκη.
Όπως ήταν αντίθετη σε κάθε έργο ή πρωτοβουλία που προωθεί όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική Αρχή στο προάστιό μας.
3.Το ενδιαφέρον του κ. Μαγιάκη για την προστασία όχι μόνον της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης αλλά συνολικά των δημοτικών υποδομών, είναι υποκριτικό. 
Ποιος δεν θυμάται ότι ο κ. Μαγιάκης και η παράταξη ήταν αυτοί που με τις δημόσιες δηλώσεις τους και καλυπτόμενοι πίσω από την δήθεν διαφωνία τους με τα έργα ανάπλασης της Πλατείας Ηρώων, έβαζαν «πλάτη» σε αυτούς που κατέστρεφαν τα μάρμαρα και τους γρανίτες του συγκεκριμένου χώρου; 
Επειδή σε αυτή την πόλη έχουμε και μνήμη και κρίση, καλό θα ήταν ο κ. Μαγιάκης να μην προκαλεί και να μην εγκαλεί τη Διοίκηση για πράξεις και συμπεριφορές που της εξέθρεψε ο λαϊκισμός και η ανευθυνότητα, που αποτελούν δυστυχώς στοιχεία της πολιτικής τους ιδεολογίας και συμπεριφοράς.
4.Αν πραγματικά ο κ. Μαγιάκης, ενδιαφέρεται για την προστασία της περιουσίας της πόλης και των δημοτών, έχει επιλογές. 
Καταρχήν, να στηρίξει με θετικές προτάσεις τη Δημοτική Αρχή. 
Κι όχι με διαρκή άρνηση σε όλα και για τα πάντα. 
Να ασκήσει πολιτική πίεση στα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. 
Καθώς και να στηρίξει με την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο την πρόταση της Διοίκησης για ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της φύλαξης του Κέντρου της πόλης, ένα έργο που κόστισε εκατομμύρια και σήμερα κινδυνεύει με απαξίωση, από τις φθορές και τους βανδαλισμούς που προκαλούνται από κάποιους ανεύθυνους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου