Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

«Σχεδιάζοντας & αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια»

Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016, από 09.00-16.00, η Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών οργανώνει Επιμορφωτική Ημερίδα με τίτλο: 
«Σχεδιάζοντας και αξιοποιώντας ψηφιακά διδακτικά σενάρια». 
Η Ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. 
Στόχος της είναι η παρουσίαση της γενικότερης εικόνας χρήσης ψηφιακών σεναρίων, καθώς και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των ψηφιακών δειγματικών διδακτικών σεναρίων, που εκπονήθηκαν από ομάδες μελών ΔΕΠ, Σχολικών Συμβούλων και Εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης της Ψηφιακής Πλατφόρμας «Αίσωπος», από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.
Αναλυτικότερα, στην Ημερίδα θα γίνει μία γενική παρουσίαση των διεθνών πρακτικών, καθώς και της αξίας της χρήσης ψηφιακών σεναρίων στη διδακτική πράξη, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους εκπονητές των ψηφιακών σεναρίων να παρουσιάζουν τα δικά τους σενάρια σε χωριστές συνεδρίες και να συζητήσουν μαζί τους ζητήματα διδακτικής και εκπαιδευτικής χρήσης των σεναρίων στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα. 
Σε αυτές τις συνεδρίες, θα μάθουν πώς μπορούν να σχεδιάζουν δικά τους ψηφιακά σενάρια μέσω της Πλατφόρμας, να τα χρησιμοποιούν και να τα βελτιώνουν, όποτε εκείνοι θέλουν.
Η Ημερίδα έχει στόχο την εξοικείωση των εκπαιδευτικών σχετικά με τη χρήση των ψηφιακών σεναρίων, καθώς και την απάντηση ερωτημάτων όπως:
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ελληνογαλλικής σχολής Ουρσουλινών (Ψυχάρη 10, Ν. Ψυχικό) και είναι προσκεκλημένοι όλοι οι εκπαιδευτικοί των Ελληνογαλλικών σχολείων, καθώς και των Δημόσιων και άλλων Ιδιωτικών σχολείων.
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή στην ημερίδα, θα ακολουθήσουν τις προσεχείς ημέρες.
                                                  ΠΗΓΗ:www.ursulines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου