Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Στις 7:30 μ.μ. η «1η συνάντηση μελών Τοίχου της Καλοσύνης Αμαρουσίου»

      Απολλώνιο Μαρούσι (ΗΒΗ) - Λ. Κηφισίας 72 & Πάρνωνος
Σήμερα Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, όλα είναι έτοιμα για την «1η συνάντηση μελών Τοίχου της Καλοσύνης Αμαρουσίου»
Οπως επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, «η συμμετοχή όλων όσοι θέλουν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια είναι υπερ-πολύτιμη»
«Είναι σημαντικό» , τονίζουν, «να ακουστούν απόψεις και να γίνει ανταλλαγή ιδεών για το πως μπορεί να γίνει το καλύτερο δυνατό».
«Να ανταλλάξουμε απόψεις» , λένε χρακτηριστικά, «και να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές αποφάσεις για τη δράση αυτή. Ας συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας στη διατήρηση της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας που περνούν δύσκολα. Ας βρεθούμε όσο το δυνατόν περισσότεροι στην πρώτη αυτή συνάντηση. Σας περιμένουμε» 
ΝΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑΤΟΣ 
«Ο ΤΟΙΧΟΣ της ΚΑΛΟΣΥΝΗΣ» ...
από τον πιο απλό έως το πιο σύνθετο τρόπο, 
ανάλογα με το πόσο θέλεις να συμμετέχεις:
1) αρχικά κάνε like στη σελίδα www.facebook.com/Ο-τοίχος-της-καλοσύνης-Αθήνα-Μαρούσι-1516208702016080/  και ενεργοποίησε το κουμπί των ενημερώσεων ώστε να παρακολουθείς τι γίνεται
2) κάνε κοινοποιήσεις των ανακοινώσεων στον προσωπικό σου τοίχο. Έτσι θα ενημερώνονται και οι φίλοι σου και θα διαδίδεται η ιδέα, ώστε και άλλοι εθελοντές να ενεργοποιηθούν.
3) ενημερώσου για τη φιλοσοφία του τοίχου διαβάζοντας τις σημειώσεις ώστε να μπορείς με τη σειρά σου να ενημερώσεις κι άλλους.
4) μίλα γι αυτό σε γνωστούς, και φίλους εκτός facebook… σε γείτονες, στη δουλειά, κι όπου αλλού συχνάζεις. Αν κάποιος το μάθει, θα έχει τα μάτια του ανοιχτά να το ψαξει είτε σε κάποιον τοίχο, είτε στο διαδίκτυο και να βρει που υπάρχουν. Αν το εχει ήδη ξανακούσει κάπου, τώρα θα έχει την ευκαιρία μέσα από σένα να μάθει περισσότερα για την φιλοσοφία του και πώς θα μπορύσε να πάρει μέρος.
5) Διάβασε τι χρειαζόμαστε από υλικά και γράψε μας τι από αυτα θα μπορούσες να μας φέρεις.
α) κρεμάστρες έτοιμες (εμείς έχουμε βρει με 5 διπλά άγκιστρα 1,35 η μία, αν θέλεις στείλε inbox να σου πουμε που )
β) διπλά γατζάκια και ανάλογες βίδες για να βιδωθούν πάνω στη σανίδα
γ) βίδες μεγάλες και ούπα για τους τοίχους
δ) σανιδες κομμένες περίπου στο εξής μέγεθος: μήκος 40-50 εκατοστά και πλάτος 6-10 εκατοστά
ε) κάποια χρώματα φρέσκα που μπορεί να σου έχουν περισσέψει από πρόσφατο βάψιμο και μικρά πινέλλα
στ) σπρέυ τοίχου (στειλε inbox να σου πουμε που μπορεις να πας να πάρεις)
ζ) ταμπέλες σήμανσης , Α4 έγχρωμες πλαστικοποιημένες με κόστος 0,50 ευρω η μία, στειλε πάλι inbox να σου πουμε που να πας να τις παρεις και να μας τις φερεις.
η) ανεξίτηλους μαρκαδόρους χοντρούς
6) Έλα στην επόμενη συνάντησή μας. Θα γνωριστούμε, και θα συνεργαστούμε για να γεμίσουμε την πόλη μας τοίχους καλοσύνης
7) αν έχεις επαναφορτιζόμενο εργαλείο για να βιδώνουμε έλα μαζί μας σε μια εξόρμηση
8) αν κάνεις γκράφιτι, κάνε ένα και για μας
9) δες τον χάρτη που έχει τοίχους και άφηνε ό,τι μπορείς.
10) Αν έχεις δει στην περιοχή σου ανθρώπους να ψάχνουν σκουπίδια, βρες έναν τοίχο κοντάς σου, (συνήθως απο κάποιο ακατοίκητο κτίριο) ή πες μας να έρθουμε να βρούμε μαζί και «υιοθέτησε» μια κρεμάστρα. 
Μην τρομάζεις.. δεν είναι σαν τις κανονικές υιοθεσίες... το μόνο που χρειάζεται είναι –στην αρχη τουλάχιστον μέχρι να την παρουν ειδηση και αλλοι- να αφήνεις αν μπορεις καποιες σακουλίτσες με ό,τι μπορεις και όποτε μπορείς. 
Επίσης να ρίχνεις μια ματια που και που, να δεις αν οι σακουλίτσες φεύγουν, και να ενημερώσεις τους γειτονες να αφηνουν κι αυτοί.. 
Αν η κρεμάστρα παει καλα, και ο κοσμος κρεμάει σακούλες, τράβα και μια φωτογραφία να μας στείλεις, να χαρούμε κι εμείς με την κρεμάστρα σου!
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ... 
(μερικά παραδέιγματα για να απελευθερώσουμε τη φαντασία σας. 
Σκεφτείτε οτι έστω και δυο μπισκότα σε ενα αλουμινόχαρτο, είναι καλύτερα απο το τίποτε... 
1) φαγητό μαγειρεμένο μέσα σε ενα ταπερακι (απο αυτα που μας εχουν περισεψει απο καποιο συσκευασμενο τροφιμο που εχουμε αγορασει και τελειωσε). Αν εχεις και ενα πλαστικο κουταλακι μαζι ακόμη καλυτερα. Αν δεν εχεις δεν πειραζει...
2) φαγητό αμαγείρευτο χυμα (μερικες πατατες, κρεμμυδια, μελιτζανες, καροτα, ντοματες, αγγουρια κλπ)
3) φαγητό σε κονσέρβες
4) φρουτα (πολυ φθηνα βρισκεις οταν κλεινει η λαική, που τα δινουν με τις τσαντες...)
5) αυγα βρασμένα
6) κουλούρια ψωμί, πιτοειδή
7) μπισκότα, κέικ (τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο)
8) φαγητό αμαγείρευτο στη συσκευασία του, (μακαρόνια, ρυζι, κριθαράκι κλπ) εκτός από τους άστεγους μπορει να τα παρει καποιος να τα μαγειρέψει σπίτι του.
9) ρούχα καθαρά, πλυμένα σιδερωμένα
10) παπούτσια σε καλή κατάσταση
11) σερβιέττες, σαπούνια, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες (καινούριες), οδοντόπαστες.
ΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ
 Το φαγητό που εχουμε στο ψυγειο τεσσερις μέρες αφάγωτο και που αλλιως θα το πετούσαμε
 Ρούχα βρωμικα και σκισμενα που θελουμε απλα να τα ξεφορτωθούμε
 ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΗΤΙΚΌ
 Ανησυχία νούμερο 1) «ειναι νομιμο αυτό που κανουμε;» 
Τι να σας πω.. δεν γνωρίζω τον αστικο κωδικα απεξω... φανταζομαι οτι δεν ειναι και νομοτυπο ακριβως... αλλα ποιός μπορει να σε κατηγορήσει (επισημα) σημερα για αλληλεγγυη και στα σοβαρα να πιστευει, με τόσες οργανωσεις τριγυρω που θα κανουν το θεμα βουκινο, οτι θα τη βγαλει καθαρή; 
Τα ΜΜΕ (ξεπλενοντας τη ντροπη τους για την στηριξη του κυριαρχου πολιτικου και χρηματοπιστωτικου συστήματος που μας εφεραν στο σημειο να ψαχνουμε στα σκουπιδια), εχουν αγκαλιάσει τους τοιχους καλοσυνης, άρα κι εσένα.. (μπρρρ ανατρίχιασα...)
Ανησυχία νούμερο 2) «από την ώρα που αφηνω το φαγητό μέχρι να το παρουν δεν θα χαλάσει;» Ενδεχομένως, αν ειναι καυσωνας και αφησες λαδερο στους 43 βαθμους για 8 ωρες.. θα ξυνισει... αν ειμαστε λοιπον στο μεσοκαλοκαιρο, βγαζουμε το απογευματακι το μαγειρεμενο φαγητό, αλλιως αφηνουμε μπισκοτα, φρουτα, κουλουρια, αμαγειρευτο φαγητό κλπ... 
Επίσης υπαρχει η περιπτωση η θεση της κρεμαστρας να ειναι «ακυρη» κι απο κει να μην περναει κόσμος με άμεσες αναγκες.. ειδοποιουμε την ομαδα που την εβαλε και την παμε παρακάτω... αυτες ειναι οι λεγόμενες «περιπατητικες κρεμάστρες»...
Αν είσαι επίσης πολυ τυπικός με τις υγιειονομικές διατάξεις και έχεις σκοπο να μας ζαλίσεις με αυτές σου λεω εκ των προτέρων να σκεφτεις ότι οι τοίχοι καλοσύνης έγιναν για να μην παιρνουν το φαγητό οι άνθρωποι ΜΕΣΑ απο τους σκουπιδοντενεκέδες ή απο το πλάι που ηταν κρεμασμένο και έκανε παρέα στις γάτες...
Ανησυχία νούμερο 3) «αν κάποιοι κακόβουλοι περασουν απο τις κρεμαστρες και αφησουν επίτηδες χαλασμενο η δηλητηριασμενο φαγητο για να βρεθουν σέκος οι συνάνθρωποί μας και να κατηγορηθουν οι εθελοντες του τοιχου της καλοσυνης και ολο το εγχειρημα;» 
Πρόσεξε τα αναγνώσματα συνομωσιολογίας που διαβαζεις καταρχάς... κατα δεύτερον, περιμένω να μου πεις την αντιπρότασή σου... έχεις λυση γι αυτό; 
Εγω δεν εχω.. κι όταν δεν υπάρχει λυση, δεν υπαρχει και πρόβλημα... εκτος αν ως λυση εννοεις να μην το κανουμε καθόλου...
Ανησυχίες νούμερο 4,5,6) «μήπως μ αυτο που κάνω, βολεύω το κράτος που θα επρεπε εκείνο να φροντίζει για όσους έχουν αναγκη? 
Ή μήπως μ αυτό που κάνω βολεύω τους τεμπέληδες που θα βρίσκουν ετοιμο φαγητό? 
Ή μήπως με αυτό που κάνω εμποδίζω τους ανθρώπους να φτάσουν στην εξαθλίωση ώστε να επαναστατήσουν?» 
Πλάκα κάνεις τωρα, έτσι...? 
νομίζω ότι μιλάς ως φιλάνθρωπος και όχι ως αλληλέγγυος... 
Υπάρχει διαφορά. 
Ο τοίχος της καλοσύνης είναι εργο αλληλέγγυων και αύριο μπορεί κι εγώ να χρειαστω κάτι από κει και να πάω να το πάρω... 
Και θα ήταν εξίσου υπέροχη ιδέα να υπάρχουν τοίχοι και χωρίς κρίση, όπου ο καθένας θα αφήνει ό,τι δεν χρειάζεται και ο κάθενας θα παιρνει ό,τι του αρέσει... σεβόμενοι όλοι την γη που τα παράγει όλα και τους πόρους της. 
Τίποτα για πέταμα...
Και επειδή το ΝΟΗΤΙΚΟ, κανει πολυ καλά τη δουλειά του, που ειναι να σκεφτεται και να ανησυχει... τι λετε να παμε κατα την ΚΑΡΔΙΑ μεριά, που η δουλειά της είναι να ανοίγει και να αγκαλιάζει τον άλλον μαζί με την αναγκη του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου