Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Στις 5:00 μ.μ. η Ημερίδα:«Ισλαμισμός, μεταναστευτικό & μουσουλμανικές μειονότητες ...»

                                                  Εισηγήτρια  -  Δρ. Ρόζα Βασιλάκη
                                                     Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Η Ρόζα Βασιλάκη είναι ερευνήτρια (Research Associate) του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του London School of Economics and Political Science όπου εκπονεί μελέτη γύρω από την αστυνόμευση της κρίσης στην Ελλάδα, την αστυνόμευση της μετανάστευσης και την εμπειρία των κατασταλτικών δυνάμεων. Εργάζεται επίσης πάνω στην συγκρότηση προτάσεων για την διαμόρφωση ενός σύγχρονου δόγματος εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας.
Σπουδές: είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (PhD) του School of Sociology, Politics and International Studies του University of Bristol (Αγγλία) με εξειδίκευση στην Ισλαμιστική ιδεολογία και τα ζητήματα που θέτει για τις χώρες της Δύσης. 
Είναι επίσης κάτοχος διδακτορικού διπλώματος (Doctorat) του τμήματος Histoire et Civilisations της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Παρίσι, Γαλλία) με εξειδίκευση την διαμόρφωση πολιτικών ταυτοτήτων στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (DEA) εξειδίκευση Histoire Sociale des Idées, des Civilisations, des Sciences et des Religions, Πανεπιστήμιο Paris VIII, St-Denis-Vincennes (Γαλλία) και κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Διδακτική εμπειρία: έχει διδάξει στο University of Bristol (Αγγλία), University of West of England (Αγγλία), University of Haifa (Ισραήλ), Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη) σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει επιβλέψει πληθώρα πτυχιακών εργασιών. Μεταξύ άλλων αντικειμένων, έχει διδάξει πολιτική και κοινωνική θεωρία, πολιτική και οικονομική ανθρωπολογία, εμφυλίους και επαναστάσεις στον 20ο αιώνα, ποιοτικές μεθόδους έρευνας καθώς και ζητήματα γύρω από την παγκοσμιοποίηση, τον θρησκευτικό εξτρεμισμό και τον Ισλαμισμό.
Ερευνητική εμπειρία: 
έχει εκπονήσει επιστημονικέςμελέτες για την αστυνόμευση (London School of Economics and Political Science),για τις ανισότητες στην Νοτιο-Δυτική Αγγλία (Human Rights Commission, SouthWest, Bristol), για την πολυπολιτισμικότητα στην Ελλάδα (ΠανεπιστήμιοΜακεδονίας, Θεσσαλονίκη) και για τον χουλιγκανισμό και την βία στα γήπεδα(Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών).
Δημοσιεύσεις: έχει δημοσιεύσει σε επιστημονικά περιοδικά (με κριτές) στα αγγλικά αλλά και στα ελληνικά, καθώς και στον τύπο, γύρω από θέματα Ισλαμισμού, κοινωνικής θεωρίας και θεωρίας διεθνών σχέσεων, θέσης της θρησκείας στα σύγχρονα κράτη, ταυτοτικών ζητημάτων, και πιο πρόσφατα γύρω από θέματα αστυνόμευσης.
Βραβεία: έχει κερδίσει το βραβείο του επιστημονικού περιοδικού Millennium-Journal of International Studies για το άρθρο της “Provincializing IR? Deadlocks and Prospects in post-Western IR Theory” (2012). Έχει επίσης κερδίσει το δεύτερο βραβείο του Greek Politics Specialist Group για την ερευνητική της πρόταση για την αστυνόμευση της κρίσης (2014).

Άλλα: έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε πάνω από είκοσι επιστημονικά συνέδρια, σε σεμινάρια και εργαστήρια και έχει δώσει ομιλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο φάσμα των ερευνητικών της ενδιαφερόντων.
                                                                   www.medintelligence.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου