Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Απεβίωσε χθές ο επι 48 χρόνια Πρόεδρος του Δ.Σ των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, Ιωάννης Φ. Δούκας

Σε ηλικία 89 ετών απεβίωσε  χθες Τρίτη 23 Φεβρουαρίου  ο Ιωάννης Φ. Δούκας,  Πρόεδρος της «Εκπαιδευτήρια Δούκα, Παλλάδιον Λύκειον», που ήταν οικογενειακό και προσωπικό του έργο αλλά και του «Αθλητικού Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα» (Α.Σ.Ε.Δ.).
Ο Ιωάννης Φ. Δούκας, ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα επί 48 χρόνια!!!
Είχε τιμηθεί, μεταξύ άλλων, από τη Γαλλική Κυβέρνηση, με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα 
Ως εξέχουσα προσωπικότητα για τα ελληνικά εκπαιδευτικά δρώμενα, ο Ιωάννης Φ. Δούκας, άξιος συνεχιστής του ιδρυτή των Εκπαιδευτηρίων, Φίλιππου Ν. Δούκα.
Είχε τιμηθεί για την προσφορά του στην ελληνική εκπαίδευση από τη Γαλλική Κυβέρνηση με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικα, από το Δήμο Αθηναίων με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών, από την Ακαδημία Αθηνών για την καταγραφή των «Μνημείων Ορθοδοξίας στην Αλβανία», από την Ένωση Ευρωπαίων Εκπαιδευτικών και δύο φορές από τον ΟΜΕΠΟ.
Υπήρξε Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Ελληνικών Σπουδών και Πρόεδρός της από το 1975.
Ήταν μέλος της επταμελούς επιτροπής που συγκρότησε, το 1990, ο τότε Πρωθυπουργός καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας για τη μελέτη και την υποβολή προτάσεων για τη βελτίωση της Ποιότητας Ζωής.
Τέλος, οραματίστηκε και πραγματοποίησε την κατασκευή μνημείου αφιερωμένου στον Έλληνα Δάσκαλο.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεστεί την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 15:30 στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς. 
Τα Εκπαιδευτήρια , το Δαΐς Πολιτιστικό & Αθλητικό Κέντρο και ο Αθλητικός Σύλλογος θα παραμείνουν κλειστά, την ημέρα της κηδείας
Ο Ιωάννης Φ. Δούκας γεννήθηκε το 1927 στο χωριό Καπέσοβο (Ζαγοροχώρια) του νομού Ιωαννίνων και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, φτάνοντας ως καθηγητής στη Β’/θμια Εκπαίδευση έφθασε στο βαθμό του Λυκειάρχη (Μ.Κ. 1)
Συνέγραψε βιβλία Μαθηματικών και πολλά άρθρα εκπαιδευτικού περιεχομένου ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Ελληνικών Σπουδών, της οποίας διετέλεσε πρόεδρος από το 1975 (μετά την παραίτηση του Χριστόφορου Στράτου από την Προεδρία, προκειμένου να συμμετάσχει στην πολιτική ζωή του τόπου. Μάλιστα υπήρξε Ειδικός σύμβουλος του Χρ. Στράτου, όταν ήταν υπουργός Ε.Π.Θ.).
Ήταν Πρόεδρος του Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής της Α.Ε. «Εκπαιδευτήρια Δούκα, Παλλάδιον Λύκειον», που όπως σημειώθηκε είναι οικογενειακό και προσωπικό του έργο καθώς και Πρόεδρος του «Αθλητικού Συλλόγου των Εκπαιδευτηρίων Δούκα» (Α.Σ.Ε.Δ.).
Ήταν Mέλος του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Σχολείων ενώ διετέλεσε πρόεδρος και μέλος σε πολλές επιτροπές που έχουν σχέση με θέματα Παιδείας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου