Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Στις 3:30 μ.μ. η 7η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

ΕΙΚΟΣΙ (20) θέματα περιλαμβάνει η 7η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου στις 3:30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση Πρακτικών 27ης, 28ης, 29ης, 30ης, 31ης, 32ης και 33ης Συνεδρίασης έτους2015 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙ1Ν ΣΤΙΣΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 22ης ΟΚΤ1ΒΡΙΟΥ 2015 ΠΕΡΙΟΧΕΣΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ», προϋπολογισμού 5.000.000,00 € (συμπεριλαμβανομένουΦ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)
3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής, του Δήμου Κρωπίας και της Εταιρείας Ύδρευσης και ΑποχέτευσηςΠρωτευούσης (ΕΥΔΑΠ Α.Ε.) για την ολοκλήρωση κατασκευής έργων διαχείρισηςυγρών αποβλήτων, που αφορούν σε οικισμούς Β' Προτεραιότητας της Οδηγίας91/271 ΕΟΚ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020.
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)
4. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της ΠεριφέρειαςΑττικής και του Δήμου Ηλιούπολης για το έργο «Κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμούεπί της Λεωφόρου Ειρήνης και Αριστογείτονος του Δήμου Ηλιούπολης» συνολικούπροϋπολογισμού 2.860.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα Ερμ. Κυπριανίδου)
5. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας
Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης για το έργο: 
«Δράσεις κοινωνικής πολιτικήςγια την ενίσχυση οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας στηνπεριοχή του Δήμου Πετρούπολης».(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Θανοπούλου)
6. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την οικονομική συμμετοχή της ΠεριφέρειαςΑττικής στα Κέντρα Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής τηςΨυχοκοινωνικής Υγείας, για το έτος 2016.
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Θανοπούλου)
7. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 322/2015 απόφασης του Περιφερειακού ΣυμβουλίουΑττικής με την οποία εγκρίθηκε η σύναψη και οι όροι της ΠρογραμματικήςΣύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΤΕΙ Αθήνας για την υλοποίησητου υποπρογράμματος «Ορθολογική διαχείριση των διατροφικών επιλογών σεμαθητές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης».
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αικ. Θανοπούλου)
8. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ)του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.)«Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο Μαρκοπούλου».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
9. Έγκριση όρων σχεδίου τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασηςμεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ύδρας για το έργο: 
«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΥΔΡΑΣ».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)
10. Έγκριση όρων και σύναψη σχεδίου τροποποίησης - παράτασης προγραμματικήςσύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τοέργο με τίτλο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤ1Ν ΓΗΠΕΔ1Ν ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ Χ1ΡΟ».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης)
11. Έγκριση σκοπιμότητας και όρων σχεδίου τροποποίησης - παράτασηςπρογραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΔήμουΚαλλιθέας για το έργο: 
«ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ & ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρ. Καπάταης)
12. Τροποποίηση της υπ΄αρ. 450/2014 Απόφασης του Περιφερειακού ΣυμβουλίουΑττικής ως προς τα μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της
προγραμματικής σύμβασης για το πρόγραμμα «Άθληση για όλους».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπ. Πάντζας)
13. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 5.000,00 € (πλέον ΦΠΑ) γιασυνδιοργάνωση με τον Ι.Ο.ΑΣ δράσεων ευαισθητοποίησης μαθητών και πολιτώνγια την Οδική Ασφάλεια.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης)
14. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 11.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τησυνδιοργάνωση με τον εθελοντική ομάδα ΚΟΥΡΟΣ ΜΕΓΑΡ1Ν της εκστρατείας«ΜΑΘΑΙΝ1 ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡ1 - ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡ1ΠΟ».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης)
15. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 5.500,00 € (πλέον Φ.Π.Α.) για τησυνδιοργάνωσης με το Εθνικό Δίκτυο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Διεύθυνσης Π.Ε.Ν. Σερρών και την Επιστημονική ομάδα EDUCARTOON του ΠανελλήνιουΜαθητικού Διαγωνισμού «Χρήση του δρόμου. Είναι στο χέρι σου - Αύριο εγώ θαοδηγώ».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αντ. Γάκης)
16. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου«Διευθέτηση ρέματος Κοκκιναρά μεταξύ των οδών Στροφυλίου και Τατοΐου».
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
17. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: 
α)Ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας χερσαίων εγκαταστάσεων(ιχθυογεννητικού σταθμού Θαλάσσιων Μεσογειακών Ιχθύων, συσκευαστηρίουνωπών ψαριών και χερσαίων συνοδών – υποστηρικτικών εγκαταστάσεων), 
β)ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας τεσσάρων γεωτρήσεωνμέγιστης ετήσιας υπόγειας άντλησης θαλασσινού νερού 2.200.000m3 
γ) αύξησητης ετήσιας δυναμικότητας του συσκευαστηρίου νωπών ψαριών από 300 τόνουςσε 500 τόνους 
δ) ίδρυση εγκαταστάσεων παραγωγής ιχθυοτροφών και ε)ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας, την προσαρμογή – αύξηση τηςετήσιας δυναμικότητας και τον εκσυγχρονισμό των πλωτών εγκαταστάσεων τηςπλωτής μονάδας εκτροφής στη θέση «Πυργιακόνι» Αιαντείου Νήσου Σαλαμίνας,Νομού Αττικής, της εταιρίας «ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΡΓΟΣΑΡ1ΝΙΚΟΥ Α.Ε.».(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
18. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τηνπεριβαλλοντική αδειοδότηση της δραστηριότητας διαλογής, προσωρινήςαποθήκευσης και επεξεργασίας μη μεταλλικών μη επικινδύνων στερεώναποβλήτων και αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) καιπαραγωγής εδαφοβελτιωτικών, της εταιρείας ECO HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣ1ΠΗΕ.Π.Ε. στη θέση “Άκρες” του Δήμου Μεγαρέων.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
19. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τηδραστηριότητα προσωρινής αποθήκευσης και επεξεργασίας μη επικίνδυνωνμεταλλικών αποβλήτων, προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων ηλεκτρικού καιηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και αποθήκευσης χρησιμοποιημένωνσυσσωρευτών, της επιχείρησης KANYBOWICZ EDYTA MONIKA, επί της οδού Ι.Ράλλη 15 του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντης.
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθ. Αναγνωστόπουλος)
20. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 299/2016 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα«Άνοιγμα λογαριασμών Περιφέρειας Αττικής για την πληρωμή προμηθευτών μεπίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ».
(Εισηγητής ο Αντιπεριφρειάρχης κ. Χρ. Καραμάνος)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Λεωφ. Συγγρού 15 - 17
Τ.Κ. 117 43, Αθήνα
Τηλ.: 2132063532, -536, -718, -775
Fax: 2132063533

E-mail: ssona@patt.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου