Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θράκη πατρίδα μου γερά, δώσε ένα μάθημα στα λαμόγια τα «Αριστερά»

«ΟΜΗΡΟΣ» ο αλαζόνας Β.  Αποστόλου, που άλλαξε ρότα μόλις γεύτηκε την ορμή & την οργή των αγροτών
«Δεν είναι στην κουλτούρα της «Αριστεράς» λέει τώρα, ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ»!!!
                     Νέα επεισόδια από αγρότες στην Κομοτηνή
Επεισόδια ξέσπασαν ξανά έξω από τα γραφεία της περιφέρειας Κομοτηνής αργά λίγο μετά τις 8:00 μ.μ, καθώς συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κτιρίου από εξαγριωμένους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Μέσα στο κτίριο βρίσκεται αποκλεισμένος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου. 
Η ένταση ξεκίνησε όταν ομάδα αγροτών πέταξε καπνογόνα και επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο, απαιτώντας από τον υπουργό την άμεση απόσυρση των διατάξεων για το ασφαλιστικό.
Οι αγρότες διαμηνύουν ότι σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα επιτρέψουν στον κ. Αποστόλου να αποχωρήσει από τα γραφεία της Περιφέρειας και υπογραμμίζουν ότι ούτε εκείνοι σκοπεύουν να αποχωρήσουν.
Τά σοβαρά επεισόδια εξελίσσονται από τις 10 το πρωί έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους. 

Ο υπουργός άλλαξε πρόγραμμα της επίσκεψης του σήμερα στην Κομοτηνή. 
Η επίσκεψη στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ δεν έγινε αντίθετα ο υπουργός πήγε απευθείας στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας και είδε εκεί τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη. 
Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από τη νομαρχία αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό μετά τις 10 το πρωί.
Όμως όσο περνούσε η ώρα οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτίριο. 
Ο αστυνομικός διευθυντής τους εξήγησε ότι θα εισέλθει μόνο αντιπροσωπεία και αυτή του η αναφορά ήταν που έκανε έξαλλους τους αγρότες. 
Ζήτησαν από τον υπουργό να βγει έξω από το κτίριο και τους μιλήσει...
              
 Όταν εκείνος δεν ήρθε, οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου. 
Απωθήθηκαν βίαια από μικρή δύναμη της αστυνομίας που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην είσοδο. Όμως το κλίμα όσο περνούσε η ώρα δυναμιτίζονταν. Οι αγρότες άρχισαν να πετούν καπνογόνα, με αποτέλεσμα να κληθούν διμοιρίες των ΜΑΤ. 
Στη θέα των ΜΑΤ οι αγρότες δεν πτοήθηκαν, αλλά και πάλι προσπάθησαν να μπουν μέσα. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και υπήρχαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες.
Μετά από μισή ώρα επεισοδίων έξω από το κτίριο αγρότες έσπασαν την είσοδο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών μέσα στο κτίριο και αντιπροσωπεία αγροτών συναντησε τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου. 
Ο κ. Αποστόλου σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τους φορείς, είπε πως είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τους αγρότες, να μεταβεί για διάλογο ακόμα και σε αγροτικά μπλόκα, αρκεί αυτό να το θέλουν οι αγρότες και οι εκπρόσωποι των συλλόγων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, σημειώνοντας ότι «δεν είναι στην κουλτούρα της Αριστεράς ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ».
                 Η δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου για τα επεισόδια στην Κομοτηνή
               
                               Εισαγγελική παρέμβαση στην Αντιπεριφέρεια
Πρίν από λίγο η εισαγγελέας πρωτοδικών Μελισσάρη Κωνσταντίνα συναντήθηκε με την αντιπροσωπεία των αγροτών σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμβιβαστική λύση απομάκρυνσης τους χωρίς να πραγματοποιηθούν έκτροπα ή επεισόδια με τη χρήση αστυνομικών δυνάμεων. 
Οι αγρότες περιμένουν την πανελλαδική απόφαση γα την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων. 
Νωρίτερα είχαμε δακρυγόνα και καπνογόνα όταν υπήρξε προσπάθεια να μπουν στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας. Αν δεν υπάρξει συμβιβαστική λύση η νύχτα θα είναι μεγάλη και δύσκολη.
                   Παρατάσσονται τα τρακτέρ σε όλη την Ελλάδα
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι κινητοποιήσεις των αγροτών κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καθώς οι αγρότες ετοιμάζονται να αποκλείσουν και πάλι την Ελλάδα με μπλόκα σε δεκάδες σημεία της επικράτειας ενώ για αύριο προγραμματίζεται μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, οι αγρότες βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης με περισσότερα από 300 τρακτέρ έχοντας αποκλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Έδεσσας για μια ώρα ενώ το ίδιο συνέβη και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών στο ύψος των διοδίων των Μαλγάρων.
Όπως μετέδωσε ο Παναγιώτης Μανής, τα μπλόκα ενισχύονται και περιμένουν ήδη άλλα 300 τρακτέρ από τις γύρω περιοχές ενώ οι αγρότες στη βόρεια Ελλάδα σημειώνουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς σκοπεύουν να σκληρύνουν τη στάση τους.
Ήδη στην Εγνατία οδό και στο ύψος των Κερδυλίων ο δρόμος έχει κλείσει επ' αόριστον από το μεσημέρι ενώ οι αγρότες λένε ότι θέλουν να αποκλείσουν τα τελωνεία σε όλη τη βόρεια Ελλάδα από τον Προμαχώνα που έχει μπλόκο εδώ και πέντε μέρες.
Στον Έβρο σκοπεύουν να αποκλείσουν το τελωνείο στις Καστανιές και τους Κήπους, στο Κιλκίς το τελωνείο των Ευζώνων ενώ το Σαββατοκύριακο αγρότες από τη Φλώρινα και την Καστοριά θα μεταβούν στο τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής κόβοντας κάθε δίοδο προς το εξωτερικό.
Περιμένουν επίσης το μεγάλο συλλαλητήριο στα εγκαίνια της έκθεσης.

Το πρωί η παραλιακή της Θεσσαλονίκης έμοιαζε με τεράστιο ανοιχτό χώρο στάθμευσης τρακτέρ ενώ στο πλευρό των αγροτών στάθηκαν και οι παράκτιοι αλιείς. 
Μέχρι τις 28 Ιανουαρίου θα βρίσκονται σε κινητοποίηση με πρόθεση να συνεχίσουν για να ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης.
Την ίδια ώρα και στα Τέμπη εκατοντάδες είναι τα τρακτέρ που βρίσκονται στους δρόμους και συνεχώς ενισχύονται, όπως μεταδίδει η Σοφία Παπαθανασίου.
Με τις ενισχύσεις μάλιστα δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν και τα 1.000. Υπάρχουν φωνές για άμεσους αποκλεισμούς δρόμων από την Παρασκευή ωστόσο κάτι τέτοιο αναμένεται να αποφασιστεί αύριο σε συνελεύσεις τους.
Το μεσημέρι στα Τέμπη υπήρξε μικρή ένταση με την αστυνομία να κάνει εκτροπή της κυκλοφορίας την ώρα που συγκεντρώνονταν τα τρακτές ενώ πεζοί αγρότες έκλεισαν για λίγη ώρα την εθνική οδό.
Στο... παιχνίδι των κινητοποιήσεων μάλιστα θα «μπουν» και οι ενωτικές ομοσπονδίες με μεγάλο μπλόκο στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα ενώ οι αγρότες στα Τέμπη στοχεύουν να καλέσουν το Σάββατο στις 12:00 εκπροσώπους όλων των μπλόκων για να συντονίσουν την κοινή τους δράση.
Όπως διαβεβαιώνουν μιλούν πλέον μόνο με τον πρωθυπουργό και από μηδενική βάση για τα φορολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα που τους απασχολούν ενώ απειλούν ακόμα και με γενικευμένο μπλακ άουτ.
Σε αγωνιστική ετοιμότητα βρίσκονται και οι αγρότες της Στερεάς Ελλάδας. Στη Στυλίδα βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους, ένα μάλιστα οδηγούσε ο Απόστολος Γκλέτσος που υποστηρίζει τον αγώνα τους.
Για δυο ώρες αγρότες απέκλεισαν και το λιμάνι της Νάξου έχοντας νωρίτερα χύσει γάλα στους δρόμους.
Και στη Βοιωτία οι αγρότες συγκεντρώνουν τις δυνάμεις τους σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου παρά το δριμύ ψύχος. Ειδικότερα στον Ορχομενό εκατοντάδες τρακτέρ είναι στην άκρη του δρόμου, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να τον κλείσουν.
Τρακτέρ πέρασαν και μέσα από το Άργος όπου κυριάρχησαν οι μαύρες σημαίες ενώ οι αγρότες της Πελοποννήσου ετοιμάζονται να δώσουν το δικό τους δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.
ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ  ΧΡΟΝΟΣ & ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου