Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Στις 7:30 μ.μ. στο 8ο Δ.Σ.Α, η Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

Σε λίγες ημέρες θα εισαχθεί στη Βουλή για ψήφιση το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισηγείται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε πλήρη συμπόρευση με την αντιπολίτευση, που ψήφισε το 3ο μνημόνιο καθώς και με ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ και τα πιο ισχυρά τμήματα του εγχώριου κεφαλαίου.
Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει καταιγισμό μέτρων και σαρωτικών αλλαγών στις συντάξεις, στις εισφορές και στις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. 
Κατεδαφίζει όλα όσα ισχύουν στο ασφαλιστικό σύστημα μέχρι σήμερα, το οποίο στην ουσία θα χτιστεί από την αρχή, στη βάση της λογικής των ΕΕ-ΔΝΤ-ΟΟΣΑ που ήδη ισχύει σε μια σειρά χώρες με αποτέλεσμα τη  διάλυση των δημόσιων ασφαλιστικών συστημάτων.
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνει το νέο Ασφαλιστικό δεν θα εξαντληθούν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, αλλά θα υπάρχουν ειδικές ρήτρες που θα μεταβάλουν το ύψος των συντάξεων αυτόματα, δικτατορικά, χωρίς να απαιτούνται κάθε φορά νέες νομοθετικές ρυθμίσεις, υπακούοντας στο δημοσιονομικό κόφτη!
Παρά την ψεύτικη προπαγάνδα που προηγήθηκε, ότι δήθεν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους εταίρους-εκβιαστές να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις, το σχέδιο που κατατίθεται είναι προϊόν του 3ου μνημονίου και της ρητής δέσμευσης για περικοπές στις συντάξεις 1,87 δις, που ήδη εγγράφτηκαν στον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε για το 2016. 
Είναι λοιπόν φανερό, από το σχέδιο που παρουσιάστηκε ότι οι απατηλές κορώνες για σκληρή διαπραγμάτευση και κόκκινες γραμμές για το ύψος των κύριων συντάξεων ήταν και είναι ένα κακόγουστο θέατρο, μια σκηνοθεσία της μνημονιακής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με στόχο την κάμψη των αντιστάσεων γι’  αυτό το πραγματικό έγκλημα που συντελείται σε βάρος του χρόνιου μόχθου των εργαζομένων στη χώρα μας και του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης.
Άλλωστε, με τις κυβερνητικές προτάσεις που ανακοινώθηκαν σφάζονται στην κυριολεξία όσοι θα βγουν στη σύνταξη από 1/1/2016 και μετά καθώς και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή όσοι/ες λαμβάνουν σήμερα σύνταξη, παραπέμπονται για «πετσόκομμα» των συντάξεων τους στις «διαπραγματεύσεις» με το «κουαρτέτο» που θα ακολουθήσουν, ενώ ακόμα και με τις σημερινές προτάσεις της κυβέρνησης θα δουν να μειώνονται οι συντάξεις τους, κύριες και επικουρικές, μετά το 2018, που τελειώνει το μνημόνιο και έκτοτε η προσωπική διαφορά από το νέο υπολογισμό των συντάξεων θα βαίνει μειούμενη.
Η κυβέρνηση εφαρμόζει την τακτική της «σαλαμοποίησης», και την εναλλάσσει με την τακτική «σοκ» τύπου Γιαννίτση. Το κουαρτέτο των εκβιαστών -δανειστών στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, θα αξιοποιήσει τις σφαγιαστικές προτάσεις της κυβέρνησης ως αφετηρία, για να βάλει το χέρι πολύ πιο βαθιά στη τσέπη των νυν συνταξιούχων με στόχο την περαιτέρω και κυνική αφαίμαξη τους. Η κυβέρνηση είναι σαφές ότι μπήκε σε τροχιά μετατροπής των συντάξεων σε επιδόματα φτώχειας και εξαθλίωσης.
Παρά τα ψέματα, τις σκηνοθετημένες διαπραγματεύσεις, την ανελέητη προπαγάνδα, τις πληρωμένες γραφίδες, τα non-paper του Μαξίμου και τις επιδερμικές διαφωνίες της συμπολιτευόμενης μνημονιακής «αντιπολίτευσης», μέτρα-σοκ αποκαλύπτουν οι πρώτες αναγνώσεις του σχεδίου της κυβέρνησης με τις δικές της θέσεις:
Από 1/1/2016 μέχρι 31/12/2017 περίπου 60.000 δικαιούχοι του ΕΚΑΣ σταματούν να λαμβάνουν το επίδομα, λόγω αυστηροποίησης των εισοδηματικών κριτηρίων και, σταδιακά, μέσα στα αμέσως επόμενα 2 χρόνια, κόβεται το επίδομα και στους υπόλοιπους, ώστε από 1/1/2020 να καταργηθεί εντελώς. Εάν πάρουμε υπόψη ότι αυτό το δικαιούνται οι χαμηλοσυνταξιούχοι, αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 οικογένειες θα οδηγηθούν κάτω από τα όρια της ακραίας φτώχειας.
Οι συντάξεις υπερηλίκων ανασφάλιστων Ελλήνων και ομογενών, ύψους 360 ευρώ το μήνα, επανέρχονται ως Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης αλλά με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που δεν θα το πάρει σχεδόν κανείς.
Η εγγυημένη, υποτίθεται, από το κράτος εθνική σύνταξη, ύψους 384 ευρώ, δίνεται με τέτοιες προϋποθέσεις που οι περισσότεροι δικαιούχοι θα παίρνουν πολύ λιγότερα από αυτό το ποσό.
Το αναλογικό τμήμα της σύνταξης υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο λόγω του ότι ο συντάξιμος μισθός καθορίζεται με το μέσο όρο των μηνιαίων αποδοχών στο σύνολο του εργασιακού βίου και οι συντελεστές αναπλήρωσης μειώνονται δραστικά, ώστε η τελική σύνταξη να είναι μειωμένη για όσους συνταξιοδοτηθούν μετά την 1/1/2016 από 15% έως 30%. Πρόκειται για τη «σφαγή» των «νέων» συνταξιούχων. Για τις κύριες συντάξεις, οι οποίες ήδη καταβάλλονται, αναφέρεται ότι θα επανυπολογιστούν με βάση τα όσα ισχύουν για τους «νέους» συνταξιούχους και ότι όταν προκύπτει μείωση, αυτή θα δίνεται ως προσωπική διαφορά, η οποία όμως θα βαίνει μειούμενη μετά το 2018 που λήγει το μνημόνιο, με συνέπεια τη μείωση των συντάξεων και των νυν συνταξιούχων. Ωστόσο, μειώσεις έχουν γίνει στις καταβαλλόμενες συντάξεις λόγω αύξησης της εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη σε 6%, λόγω μείωσης της κατώτερης σύνταξης και λόγω αύξησης της ποινής κατά 10%επιπλέον για όσους κάνουν χρήση του δικαιώματος πρόωρης συνταξιοδότησης.
Στις επικουρικές συντάξεις εφαρμόζεται για όλους/ες η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος που μετονομάζεται σε κανόνα βιωσιμότητας, ενώ για τις ήδη καταβαλλόμενες επικουρικές αναφέρεται στην κυβερνητική πρόταση ότι θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι 31/12/2018, οπότε θα ισχύσουν και γι’ αυτούς οι μειώσεις του κανόνα βιωσιμότητας. Επισημαίνουμε ότι ήδη οι επικουρικές έχουν μειωθεί κατά6% λόγω θέσπισης αντίστοιχου ποσοστού κράτησης για την υγειονομική περίθαλψη.
Για τις εφάπαξ παροχές καθιερώνεται νέος μαθηματικός τύπος, σύμφωνα με τον οποίο οι μειώσεις θα κυμανθούν από 10% έως 15%, ενώ για τα μερίσματα του μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων αυτές θα φτάσουν στο 30%.
Αυξάνονται δραστικά οι ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και, κυρίως, των αγροτών που τριπλασιάζονται από 7% σε 20%.
Αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές μόνο για την επικουρική ασφάλιση κατά μια ποσοστιαία μονάδα για τους εργοδότες και κατά 0,5 για τους εργαζομένους, παραμερίζοντας την αρχική κυβερνητική πρόταση για την αύξηση των εισφορών και στις κύριες συντάξεις, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη μείωση κατά 1,8 δισ. ευρώ των συνταξιοδοτικών δαπανών και επομένως προοιωνίζει μειώσεις και στις σημερινές καταβαλλόμενες συντάξεις, μειώσεις οι οποίες θα επιβληθούν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με το «κουαρτέτο» των δανειστών.
Ενοποιούνται αναδρομικά από 1/1/2016 όλα τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας ασφάλισης και εφάπαξ (πρόνοιας) σε ένα υπέρ-ταμείο με άμεσο κίνδυνο πλήρους οργανωτικής παραλυσίας και ταλαιπωρίας έως βασανισμού, των εργαζομένων και των εξυπηρετούμενων ασφαλισμένων, ενώ η διάχυση χρεών και ελλειμμάτων των πιο «προβληματικών» ταμείων θα έχει δραματικές συνέπειες για όλες τις συντάξεις.
 Είναι  φανερό ότι για το εργατικό κίνημα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και όλη την κοινωνία, η κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης, η μεγάλη κλοπή του μέλλοντός μας, αλλά και η υφαρπαγή των ασφαλιστικών εισφορών, του ιδρώτα και του αίματος δηλαδή όλων των εργαζομένων, στο βωμό της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους που ετοιμάζεται να διαπράξει η κυβέρνηση, αποτελεί αιτία πολέμου για τον κόσμο της εργαζόμενης κοινωνικής πλειοψηφίας.
Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, τους συναδέλφους και όλες τις δυνάμεις του αγώνα σε μια πραγματική αγωνιστική πανστρατιά για την αποτροπή της ψήφισης των μέτρων αυτών και την ανατροπή της βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβάλλουν ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησης που την εφαρμόζει.
Να μπούμε σε θέσεις μάχης
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό ΑΜΕΣΑ. Δεν περιμένουμε τα αποτελέσματα της «διαπραγμάτευσης» - κοροϊδία. Χρειαζόμαστε ένα ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου και της ΕΕ. Σε έναν αγώνα πραγματικό  κι όχι σε έναν αγώνα για την τιμή των όπλων.
Για να μπλοκάρουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο και κάθε αντιλαϊκή επιλογή. Να αναπτυχθεί καυτό έδαφος οργής που θα δυσκολέψει την ψήφιση του νόμου.
Για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και κάθε κυβέρνησης που εφαρμόζει την ίδια πολιτική.
Σε αυτή την κατεύθυνση αποφασίζουμε:
Έκτακτη Γενική Συνέλευση τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 19:30 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μαραθαωνοδρόμου 54 – Μαρούσι)
Τοπικός συντονισμός με ΕΛΜΕ-Σωματεία-Συλλόγους γονιών-Λαϊκές Συνελεύσεις και συλλογικότητες
Ημέρα δράσης με παρέμβαση στις πλατείες και στους ηλεκτρικούς σταθμούς της περιοχής δράσης του σωματείου μας
Πανό – αφίσες - κάθε μορφή προπαγάνδισης των αιτημάτων μας. Συμμετέχουμε μαζικά στις  γενικές απεργίες που θα προκηρυχθούν από τα συνδικάτα. Οργανώνουμε πανελλαδικά συλλαλητήρια και δυναμικές ενέργειες παντού. Περικύκλωση της Βουλής εάν φέρουν το νόμο για ψήφιση.Κοινό μέτωπο, συντονισμός εργαζομένων δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, ανέργων, νεολαίας, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίας αγροτιάς.Αγωνιστικός Συντονισμός σωματείων, λαϊκών συνελεύσεων, επιτροπών αγώνα που θα ξεπερνά τα όρια των επετειακών αντιδράσεων και της μάχης για την τιμή των όπλων.
                                                              ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
Καθολικό δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Αποκλειστικά δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα, που θα λειτουργεί με κριτήριο τις κοινωνικές ανάγκες. Η ασφάλιση δεν είναι εμπόρευμα.
Το κόστος της ασφάλισης να βαρύνει τους εργοδότες και το κράτος τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους ανέργους.
Θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 25 χρόνια υπηρεσίας για όλους και χωρίς όριο ηλικίας.  Πλήρης σύνταξη στα 30 χρόνια. Σύνταξη ίση με το 80% του ύψους του τελευταίου μισθού. Αυξήσεις στις συντάξιμες αποδοχές. Να σταματήσει η διάλυση της επικουρικής ασφάλισης, του μετοχικού ταμείου και της μείωσης του εφάπαξ.
Να σταματήσει η διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύστημα υγείας, ασφάλισης και σύνταξης  αποκλειστικά Δημόσιο.
Όλοι οι πολίτες που διαμένουν στη χώρα, Έλληνες ή μετανάστες, εργαζόμενοι ή άνεργοι να έχουν ελεύθερα και χωρίς προϋποθέσεις δωρεάν περίθαλψη από ένα αποκλειστικά δημόσιο υγειονομικό σύστημα.
Άμεσα απαιτούμε:
Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια (Σιούφα, Ρέππα, Πετραλιά κλπ.) και οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν την πενταετία των μνημονίων (2010 – 2015).
Να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα του τρίτου μνημονίου και ο νέος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ασφάλιση
Να επιστραφούν στα ασφαλιστικά ταμεία τα αποθεματικά που υπεξαίρεσαν οι τράπεζες, οι εργοδότες και το κράτος: τα 70 δις ευρώ που λεηλατήθηκαν έως το 2010, τα δεκάδες δις που χάθηκαν με τα δομημένα ομόλογα και το «κούρεμα» του PSI, αλλά και τα δις που αρπάχτηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να αποπληρωθεί το ΔΝΤ.
Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αν δεν αγωνιστούμε να απαλλαγεί η κοινωνική ασφάλιση και η ζωή μας απ’ ό, τι εμποδίζει την ικανοποίηση των αναγκών μας:
Από τη μηχανή του χρέους, που καταβροχθίζει τον πλούτο που παράγουμε και τα αποθεματικά των ταμείων. Γι’ αυτό απαιτούμε: πλήρη διαγραφή του χρέους.
Από τους «ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», στο βωμό των οποίων θυσιάζονται οι κοινωνικές δαπάνες κι οι ασφαλιστικές ανάγκες. Γι’ αυτό απαιτούμε: αύξηση των κοινωνικών δαπανών με επιβάρυνση της εργοδοτικής πλευράς και όχι των μισθών.
Από τους νόμους των αγορών και των τραπεζών, που εξανεμίζουν τα αποθεματικά των ταμείων στο όνομα της υψηλότερης «απόδοσης». Γι’ αυτό απαιτούμε: έξω οι τράπεζες και οι αγορές από τα ταμεία, έξω τα ταμεία από το χρηματιστηριακό τζόγο.
Από τις απαιτήσεις των εργοδοτών, των «επενδυτών» και της «ανάπτυξης», που θέλουν μια τυπικά ή ουσιαστικά ανασφάλιστη εργασία, με τη μείωση της εισφοράς τους ή κάλυψή της από το κράτους (δηλ. απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους μέσω της φορολογίας).
Από τη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ, που βρίσκονται - χρόνια τώρα, αλλά και στην εποχή των μνημονίων - πίσω από κάθε αντιασφαλιστικό μέτρο. Γι’ αυτό απαιτούμε: μη εφαρμογή των αντιασφαλιστικών κατευθύνσεων της ΕΕ.
Από τα τρία μνημόνια και κάθε κυβέρνηση ή μηχανισμό που τα προωθεί.
                               ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                       
Μαρούσι  11 – 1 – 2016           Αρ. Πρ.: 29
Ταχ. Δ/νση: Κηφισίας 211                                           
Τ. Κ. 15124 Μαρούσι 
Τηλ. & Fax: 210 80 20 697
Πληροφ.: Πολυχρονιάδης Δ. (6945394406)                                               
Email:syll2grafeio@gmail.com            
 Δικτυακός τόπος: http//: www.syllogosekpaideutikonpeamarousisou.gr
==================================================================
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Β΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, σχολικούς συμβούλους  της περιοχής  ευθύνης του Συλλόγου μας
Θέμα:  « ΟΧΙ στο αντεργατικό – αντιλαϊκό και αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης. Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την ανατροπή των αντιασφαλιστικών σχεδίων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ».
Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου τη ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΣΤΙΣ 19:30 στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου (Μαραθαωνοδρόμου 54 – Μαρούσι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου