Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής:Την Τρίτη όλοι στους δρόμους!

Το πρωί στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας για να μην φύγει κανένας συνάδελφος πενταμηνίτης.
Το απόγευμα στις 18:00 στην Ομόνοια για να αποτρέψουμε τη νέα αντεργατική λαίλαπα που ετοιμάζουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. 
Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016, η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, η παράδοση των κόκκινων δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.
Προχωρά σε νέες μειώσεις των ήδη πετσοκομμένων μισθών μας. Το μεσοπρόθεσμο του 2015 και το 3ο Μνημόνιο ρητά αναφέρουν την παραπέρα μείωση του «μισθολογικού κόστους».

«Τα φτερά των Χριστουγέννων» την Τετάρτη στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

«Ο Οιδίποδας τύραννος από την σκοπιά των κλασσικών», την Δευτέρα στη Βορέειο


Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στα πλαίσια οργάνωσης επιμορφωτικών διαλέξεων, διοργανώνει την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 17.30 - 19.30, στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι), την 2η  διαλέξη του κλινικού  Ψυχολόγου κ. Δημητριου Μαγριπλή,με Θέμα «Ο Οιδίποδας τύραννος από την σκοπιά των κλασσικών»
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το τηλ. της βιβλιοθήκης 210 6147181
Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες παρακαλούμε όπως δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως.

«Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου»: Aύριο η Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με θέμα την ειρήνη

                Ο «Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου» (μέλος της Ο.Γ.Ε.
             σας καλεί σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με θέμα την ειρήνη, 
                       η οποία θα πραγματοποιηθεί στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου
                             την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου από τις 10:00 π.μ. έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Ετοιμος να προκηρύξει άμεσα το έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας του Πολυδρόσου, ο Δήμος Αμαρουσίου

Ο Δήμος Αμαρουσίου εκφράζει την ικανοποίησή του που έστω και με καθυστέρηση οκτώ μηνών, εγκρίθηκε τελικά από το «Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής» η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου μας και της Περιφέρειας, προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου της αντιπλημμυρικής προστασίας της Πολεοδομικής Ενότητας του Πολυδρόσου, βάσει της μελέτης που κατέθεσαν οι αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, είναι έτοιμοι κι αύριο κιόλας να υπογράψουν το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης που πρέπει τώρα, ως συνέχεια της απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, να μας αποσταλεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να προχωρήσουμε στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την υλοποίηση του απαραίτητου αυτού έργου.
Όσον αφορά στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κ. Αντιπεριφερειάρχη, για το έργο, στην οποία γίνεται αναφορά για έλλειψη ενός εγγράφου του Υπουργείου Περιβάλλοντος στο φάκελο της μελέτης που είχε υποβληθεί από τον Δήμο Αμαρουσίου, στην οποία έλλειψη οφείλεται δήθεν η καθυστέρηση στην υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, θα θέλαμε να επισημάνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας ότι:

Aντιπλημμυρική προστασία Πολυδρόσου:1,9 εκ. € από την Περιφέρεια Αττικής

Εγκρίθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής η σύναψη των όρων της προγραμματικής σύμβασης για το αντιπλημμυρικού έργο της περιοχής Πολυδρόσου Αμαρουσίου, συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000 ευρώ, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Αττικής, Γιώργου Καραμέρου.
Το αντιπλημμυρικό έργο αφορά την κατασκευή του δικτύου ομβρίων της περιοχής Πολυδρόσου του Δήμου Αμαρουσίου και ειδικότερα επί των οδών Φραγκοκλησιάς, Σάμου, Στρ. Ρογκάκου, Ροδοδάφνης, Βαλτετσίου, Πηγάσου, Καψίλη, Κριεζή, Καρκαβίτσα και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, με συνολικό μήκος αγωγών ομβρίων 4.543,55 μ.
 Μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Καραμέρος τόνισε:

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

«ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» του Συλλόγου των Αθμονέων, η Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Αθμονέων 
ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ τα μέλη και τους φίλους του ότι :
A) Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν με τρόφιμα μακράς διάρκειας, στην προγραμματισμένη για την εβδομάδα προ των Χριστουγέννων «ΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ» του Συλλόγου Αθμονέων , μπορούν να τα προσκομίσουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 από τις 18.30 έως και 20.00 μ.μ. στα γραφεία του Στεφ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου(εντός της Βορεείου Βιβλιοθήκης - ΕΙΣΟΔΟΣ από Μιλτιάδου) και
Β) Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης εορτής για τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών του Συλλόγου ηλικίας 2 έως 12 ετών, η οποία θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου μας με παράσταση του Θεάτρου Σκιών...

Στο «Ιδιόμελο» αύριο ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος

Σήμερα & αύριο το «Χριστουγεννιάτικο παζάρι» της «Εστίας Πατερικών Μελετών»

Ξεκινά σήμερα «Χριστουγεννιάτιο παζάρι χαράς & προσφοράς», από την ομάδα γυναικών του Συλλόγου «ZΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, οι γυναίκες του Εξωραϊστικού εκπολιτιστικού συλλόγου Αμαρουσίου «ZΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ» έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες  διοργάνωσηςουν & πάλι  - όπως κάνουν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια - άλλο ένα Χριστουγεννιάτικο παζάρι χαράς & προσφοράς
Τo παζάρι θα λειτουργήσει στα γραφεία του συλλόγου το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο 11, 12 και 13 Δεκεμβρίου. 
Με μέρος των χρημάτων που θα συγκεντρωθούν θα προμηθεύσουν είδη πρώτης ανάγκης φιλανθρωπικά ιδρύματα.
Παράλληλα θα διοργανωθούν από το ΔΣ, όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, παιδική γιορτή του εικαστικού εργαστηρίου, προβολή Χριστουγεννιάτικων ταινιών και φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Ζωοδόχου Πηγής με τη συντροφιά της φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου.
Επειδή λοιπόν το Χριστουγεννιάτικο παζάρι βρίσκεται σε εξέλιξη η ομάδα γυναικών του Εξωραϊστικού εκπολιτιστικού συλλόγου Αμαρουσίου «ZΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ»  υπενθυμίζει ότι στο παζάρι συγκεντρώνονται:

Την Κυριακή το Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Σήμερα & αύριο το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» του 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου

Η καρδιά των Γιορτών έως τις 17 Ιανουαρίου, χτυπά στο Μαρούσι!

Στις 6:00 μ.μ. η διάλεξη του κ. Πέτρου Καψάσκη, «Ελληνικότητα: Προϋπόθεση επιστροφής στον ιστορικό χρόνο»

Γιοβάννα, Πέτρος Καψάσκης, Πολιτιστική Διπλωματία & Αλέκος Φασιανός 

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Γεύσεις και ήχοι … από Ψυχής» το Σαββατοκύριακο, από την «Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας»!

Την Κυριακή η «ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ» στο «Ιδιόμελο»

Στις 12 & 13 Δεκεμβρίου, το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar» του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου

Την Κυριακή το Χειμερινο HamFest Bazaar

Στις 16 Δεκεμβρίου η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Σικιαριδείου

Προσλήψεις 80 Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής στο Δήμο Αμαρουσίου

                    Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Κυριακή
Την πρόσληψη έως ογδόντα (80) Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.), με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (με ωριαία αποζημίωση), συνολικής διάρκειας έως οκτώ (8) μηνών, για την υλοποίηση των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο.) έτους 2015-2016, όως αυτά αξιολογούνται και εγκρίνονται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δια της Δ/νσης Άθλησης για Όλους, ανακοινώνει - προκηρυσσει, το Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» 
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 7
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ 9
ΜΛΑ - ΕΥΡΩΣΤΕΙΑ & ΥΓΕΙΑ - ΑΕΡΟΒΙΚΗ 8
ΡΑΓ 6
ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΗ 2
ΕΝΟΡΓΑΝΗ 4
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 6

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ 2
ΤΖΟΥΝΤΟ 2
ΣΤΙΒΟΣ 2

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ 2

Συνάντηση Γ. Πατούλη με τον υφ. Παιδείας Θ. Πελεγρίνη

Με τον υφυπουργό Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων Θ.  Πελεγρίνησυναντήθηκε σήμερα
ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης 
Στη συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΕΔΕ, συμφωνήθηκε να υλοποιηθεί από κοινού ενημερωτικό πρόγραμμα πρόληψης του καπνίσματος στους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης των 1656 γυμνασίων της  χώρας.
Η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει από τον Ιανουάριο μέχρι και το Μάιο του 2016.
Την περίοδο αυτή θα πραγματοποιηθούν στα γυμνάσια όλης της χώρας προβολές οπτικοαουστικού υλικού, ενώ θα υλοποιηθούν ημερίδες και διαλέξεις από επιστήμονες και  ειδικούς στο θέμα.
Η τελική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου 2016 στο αμφιθέατρο του Υπ.Π.Ε.Θρ.

«Χριστουγεννιάτικα παιχνιδίσματα» στη «Βορέειο Βιβλιοθήκη»

Παιδική Χριστουγεννιάτικη Γιορτή διοργανώνει η «Βορέειος» 
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τα παιδιά διοργανώνει η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, στις 12:00 π.μ. στο χώρο εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.  
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να ζωγραφίσουν, να τραγουδήσουν και μέσα από «Χριστουγεννιάτικα παιχνιδίσματα» με την καθοδήγηση της εμψυχώτριας του θεατρικού παιχνιδιού κας Αφροδίτης Κορέτση να δημιουργήσουν τη δική τους Χριστουγεννιάτικη Γιορτή!
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη περιμένει όλα τα παιδιά για να ζωντανέψουν μαζί την ευτυχισμένη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.   

Διανομή οπωροκηπευτικών προϊόντων σε ευπαθείς συμπολίτες μας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και η τρίτη διανομή δεκάδων τόνων οπωροκηπευτικών προϊόντων πρώτης ποιότητας, υπό το συντονισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη στους έξι Δήμους της σύμπραξης Βόρειου Τομέα «Αμάλθεια», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Αμαρουσίου.
Ειδικότερα, παραδόθηκαν 28 τόνοι πορτοκάλια,  στο πλαίσιο εφαρμογής των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά στους ευπαθείς συμπολίτες μας.     
Η διανομή στο χώρο στάθμευσης του ΟΑΚΑ, παρούσης της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα ολοκληρώθηκε με την παράδοση στους Εταίρους Δήμους  της Σύμπραξης αντίστοιχων ποσοτήτων πορτοκαλιών και συγκεκριμένα  στους Δήμους:
Λυκόβρυσης - Πεύκης(1.500 kg), Πεντέλης(6.000 kg), Φιλοθέης - Ψυχικού(800 kg), Παπάγου - Χολαργού(2.000 kg), Μεταμόρφωσης(7.000 kg), ενώ ενισχύθηκαν επίσης η Ιερά Μητρόπολη Κοιμήσεως Θεοτόκου  (700 kg), το Χαμόγελο του Παιδιού (1.000 kg) και το Ινστιτούτο Πρόληψις  (2.500 kg).  
Ο Δήμος Αμαρουσίου διέθεσε τους 6 τόνους που παρέλαβε σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας, στους δικαιούχους του Επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ  και στους ωφελουμένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ψήφισμα της συγκέντρωσης των εργαζομένων στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης

την Τετάρτη 9 Δεκέμβρη για τους συναδέλφους τους στα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ 
 Στις 16 του μήνα η κυβέρνηση «ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» αρχίζει να μας απολύει έναν έναν. 
Ρίχνει στο καιάδα της ανεργίας 35.000 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, 40 στο δήμο μας. 
Την ίδια ώρα προετοιμάζει νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας.
Μας κοροϊδεύετε. Λέτε πως υπάρχει νομικό κόλλημα και δεν μπορείτε να μας κρατήσετε. 
Το μόνο κόλλημα που υπάρχει είναι ότι δεν θέλετε να μας κρατήσετε, γιατί εφαρμόζετε πιστά τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλει απλά να ανακυκλώνει την ανεργία για να μας κρατά στην εξαθλίωση. 
Αλήθεια χρήματα για τους ιδιώτες εργολάβους που αναλαμβάνουν τις υπηρεσίες, στις οποίες δουλεύουμε τώρα εμείς, στον ένα δήμο πίσω από τον άλλο που βρίσκετε;
Ποια οικογένεια μπορεί να ζήσει με 2.400 ευρώ τα 2 με 3 χρόνια ώσπου να ξαναβρεί δουλειά; 
Πως είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να μην έχουμε τα στοιχειώδη για να ζήσουμε, ενώ αποδείξαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ότι μπορούμε και θέλουμε να δουλέψουμε;

Η Περιφέρεια Αττικής δίνει 500 χιλ. €, για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης


Τους όρους σύναψης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης για την ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Πεύκης καθώς και για την αποξήλωση και αντικατάσταση του χλοοτάπητα ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό συμβούλιο μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη βορείου τομέα Γιώργου Καραμέρου.
Το έργο προϋπολογισμού έως 500.000 ευρώ θα δημοπρατηθεί και θα κατασκευαστεί από την Περιφέρεια Αττικής στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Παρόντες στο Περιφερειακό συμβούλιο ήταν τόσο ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης που ευχαρίστησε την διοίκηση της Περιφέρειας όσο και εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων της Πόλης.

Στις 3:30 μ.μ, η 38η Συνεδρίαση του «Περιφερειακού Συμβουλιου Αττικής»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης  του «Περιφερειακού Συμβουλιου Αττικής» η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στις 3:30 μ.μ, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου - Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολυδρόσου» συνολικού προϋπολογισμού 1.920.000,92 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος)
2. Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαρωνικού για το έργο: «Αποκατάσταση Τμήματος οδού Γ. Σιδέρη Δ.Κ. Κουβαρά Δήμου Σαρωνικού», συνολικού προϋπολογισμού 172.362,31 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΝΝEΑ (9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Εισήγηση για έγκριση καταβολής επιδικασθέντος ποσού αποζημίωσης βάσει δικαστικής απόφασης - Υπόθεση Αγγελικής Καλλιώρα
3. Απευθείας ανάθεση ή μη της εκπόνησης της μελέτης με τίτλο: «ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
4. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΗΠΕΔΩΝ, ΛΟΙΠΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΩΝ»

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Στήριξη των προσφύγων στη Μόρια Λέσβου, από τον Δήμο Αμαρουσίου


Σημαντικές ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ένδυσης για τη στήριξη των μεταναστών και προσφύγων που βρίσκονται στη μονάδα υποδοχής στη Μόρια της νήσου Λέσβου, παραδόθηκαν με ειδική αποστολή που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Οι ποσότητες των ειδών διατροφής και ένδυσης που έφθασαν τους 8 τόνους συγκεντρώθηκαν στον φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στο Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο κλειστό γήπεδο του Αγίου Θωμά σε συνεργασία με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής και με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Ε και του Ι.Σ.Α.

Πενήντα τόνοι πατάτας Νάξου σε ωφελούμενους της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα

Η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα & ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος ευχαριστούν την Ένωση Αγροτών Συνεταιρισμού Νάξου, τους παραγωγούς πατάτας και τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Δημήτρη Καπούνη, για τη δωρεάν διάθεση 50 τόνων πατάτας Νάξου, προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης.
Η διάθεση έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Ν. Ιωνίας και την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας-Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Γιατί ο κόσμος πάει ακρα Δεξιά;

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, για κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε Δημοτικό Σχολείο

Προς: ΥΠ.Π.Ε.Θ,  Υπ. Προστασίας Περιβάλλοντος & Δημ. Έργων & Δήμο Αμαρουσίου
Θέμα: «Απομάκρυνση επιβλαβούς για την υγεία των μαθητών κεραίας κινητής τηλεφωνίας».
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη και επιβλαβή για την υγεία των μαθητών του 13ου Δημ. Σχολείου Αμαρουσίου και του 6ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου (περιοχής Πολύδροσου Αμαρουσίου) ενέργεια εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από τις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.
Καλούμε τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας να ενεργήσουν άμεσα τόσο για τον έλεγχο νομιμότητας της εγκατάστασης της συγκεκριμένης κεραίας στην περιοχή, όσο και για την άμεση απομάκρυνσή της από την περιοχή, ώστε να πάψει να επιβαρύνει την υγεία των κατοίκων και των μαθητών - παιδιών της περιοχής. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

«Eυθύνες στην Περιφέρεια για τον καθυστερημένο καθαρισμό των ρεμάτων», επιρρίπτει ο Δήμος Αμαρουσίου

«Αμφίβολης σκοπιμότητας τα έγγραφα της ΕΥΔΑΠ», που επικαλείται ο Γ. Καραμέρος
Με αφορμή την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής και του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, σχετικά με τον καθαρισμό του ρέματος Σαπφούς, θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, η Περιφέρεια Αττικής αποδεδειγμένα προχώρησε με καθυστέρηση στον καθαρισμό των ρεμάτων του Αμαρουσίου κι αυτό έγινε, ύστερα από αλλεπάλληλα έγγραφα κι επιστολές του Δημάρχου Αμαρουσίου και των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών μας. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.
Δεύτερον, το πρόβλημα δυσοσμίας του ρέματος Σαπφούς θα λυθεί οριστικά, κι όχι αποσπασματικά, όταν θα δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης. 
Ήδη η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου έχει ολοκληρώσει την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς και πολύ σύντομα, θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη διευθέτησής του
Από κει και πέρα θα αποδειχθεί στην πράξη, κι όχι στα λόγια , αν το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Αττικής είναι αληθινό για την αντιπλημμυρική θωράκιση του προαστίου μας , γιατί τότε θα πρέπει να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό της για χρηματοδότηση:

Στις 7.30 μ.μ, η παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Παπανικολοπουλου «Ο κύκλος διαμαρτυρίας του '60»

Σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου στις 7.30 μ.μ, στα γραφεία των εκδόσεων νήσος (Σαρρή 14, Ψυρρή, 4ος όροφος), οι εκδόσεις νήσος θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Δημήτρη Παπανικολοπουλου:
                                                                            Ο κύκλος διαμαρτυρίας του ’60

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

«ΕΝΟΤΗΤΑ»:STOP στην ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Η αυτοδίκαιη παράταση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου μέχρι το τέλος του 2016 που αποφάσισε η Κυβέρνηση, χαλάει τη σούπα στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη που  επιδιώκει την απαξίωση των υπηρεσιών των Δήμων από προσωπικό, ώστε να μπορεί να τις αναθέτει σε εργολάβους - ιδιώτες.
Σε επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουπλή, γίνεται έκδηλη η αγωνία του κ. Πατούλη για την συνέχεια της υλοποίησης των σχεδιασμών της πλειοψηφίας της ΚΕΔΕ για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των Δήμων ισχυριζόμενος ότι:
«Η ρύθμιση αυτή, για την οποία επιχαίρει ο αρμόδιος Υπουργός, παραβιάζει ευθέως την διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας και δεν συναρτά την ανανέωση των συμβάσεων ούτε με τις σχετικές αποφάσεις των Δημοτικών Αρχών, ούτε με την ύπαρξη ή μη των απαραίτητων πιστώσεων σε κάθε Δήμο.»

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑΟΚΤΩ(18) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης(34/2015), του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου» η οποία θα διεξαχθεί ΣΉΜΕΡΑ Τρίτη 8 Δεκεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.

Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ. Καραμπά)
2. Επιχορήγηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αμαρουσίου με την επωνυμία "Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου - Αμαρυσία Άρτεμις (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)"
3. Aπόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αμαρουσίου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έτους 2015, των Α/βάθμιων και Β/βάθμιων σχολείων (Δ' Κατανομή, έτους 2015)
4. Απόδοση ποσού στη "Σχολική Επιτροπή Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου" από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στον Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο για τους μήνες Νοέμβριο - Δεκέμβριο 2015
5. Έγκρισης ή μη 2ης παράτασης της ημερομηνίας λήξης του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Ν. ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»

Συνάντηση εκπροσώπων της «Ενότητας» με τη νέα πρόεδρο του ΙΓΕ Άννα - Μαρία Γιάντση

Την έδρα του «Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών» (Ι.Γ.Ε) εντός του δάσους Συγγρού επισκέφτηκε  αντιπροσωπεία της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», προκειμένου να έχει συνάντηση γνωριμίας με την νέα πρόεδρο του οργανισμού, κ. Άννα - Μαρία Γιάντση.
Η νέα πρόεδρος ενημέρωσε τους εκπροσώπους για τις θέσεις της όσο αφορά τους βασικούς στόχους του Ινστιτούτου σε σχέση με την προστασία του δάσους και την καθαριότητα του.
Επιφυλάχθηκε για περισσότερες λεπτομέρειες, αφού μόλις πριν λίγες ημέρες ανέλαβε τα καθήκοντά της και δεν είχε ολοκληρωθεί η ενημέρωσή της.
Οι εκπρόσωποι της παράταξης ενημέρωσαν την νέα πρόεδρο για τις πάγιες θέσεις του συνδυασμού όσο αφορά τον δασικό χαρακτήρα, την αυστηρή προστασία από κάθε είδους οχλούσες δραστηριότητες πλην των υφιστάμενων σχολικών και εκπαιδευτικών...

Το «πεφωτισμένο κεφάλαιο» της Αριστεράς Tσίπρα, στο twitter!

Τα «κοράκια» ήταν οι επενδυτές του κ. Τσίπρα!!!

    Δίνουν σπίτια & επιχειρήσεις σε οικονομικούς εγκληματίες  
Τα επενδυτικά δάνεια που τάζουν θα πάνε στις νέες κοινοπραξίες Τραπεζών με funts
Το χειρότερο σενάριο για τα όλα για τα «κόκκινα δάνεια» επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση βάζοντας ως διαχειριστές ξένα funts και την κυριότητα των ακινήτων θα την έχουν οι τράπεζες. 
Φτιάχνουν κοινοπραξίες μαφιόζικης προέλευσης στις οποίες Τράπεζες και funts θα ορίζουν την περιουσία των Ελλήνων ιδιωτών και επαγγελματιών. 
Ο οφειλέτης εγκλωβίζεται τεχνηέντως από την κυβέρνηση έχοντας μπροστά την τράπεζα που θα του ζητά τις νομοθετημένες προϋποθέσεις του νόμου 4336/15 αλλά και τα κοράκια που σκοπό θα έχουν να κερδίζουν από το αίμα των δανειζομένων αλλά και από την ίδια την εθνική οικονομία.
                                        Στουρνάρας - Τσακαλώτος: Οι εκτελεστές
Οι εκτελεστές αυτού του νέου σχεδίου ολοκληρωτικής καταστροφής για τους δανειολήπτες είναι ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας. 
Οι κοινές σπουδές, η συγκατοίκησή τους στην Οξφόρδη και οι εξορμήσεις τους στις Άλπεις κατά τα φοιτητικά τους χρόνια δεν πήγαν χαμένα. 
Αντιθέτως οι δυο τους έχοντας κάνει τον απαραίτητο πολιτικό κύκλο στην Ελλάδα συναντιούνται για να ολοκληρώσουν ένα από τα έργα που τους δόθηκε από τους δανειστές να φέρουν εις πέρας.
Εκτός από το στραγγάλισμα των δανειοληπτών οι εταιρείες που θα δίνουν εντολές στις τράπεζες για τα εκατοντάδες δάνεια που έχουν βαλτώσει θα στήνουν και την επιχείρηση τιμές ακινήτων για όλη την Ελλάδα.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

«Τελεσίγραφο» Τσίπρα σε Ανγκελα - Βόλφγκανγκ!!!

Λύθηκε προς το παρόν, το πρόβλημα δυσοσμίας του ρέματος Σαπφούς

Μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, δόθηκε λύση στο χρόνιο πρόβλημα των οσμών στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, πίσω από το μέγαρο του ΟΤΕ, κυρίως στο ύψος των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σφακτηρίας αλλά και σε άλλα σημεία.
Το πρόβλημα όμως μπορεί να επαναληφθεί όπως επισημαίνει σχετική έκθεση της ΕΥΥΔΑΠ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγγραφο της 27/11 της Δ/ντριας Δικτύου Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, η βλάβη που διορθώθηκε οφείλεται σε παρανόμως απορριφθέντα μπετά, πέτρες και άλλα οικοδομικά υλικά που έχουν μείνει πιθανότατα όπως εκτιμήθηκε από την αυτοψία και τα ευρήματα από «έργα πεζοδρόμησης και πλακόστρωσης του Δήμου Αμαρουσίου». (Δείτε σχετικό έγγραφο). 
Η συσσώρευση των υλικών αυτών δημιούργησε σκληρές μάζες που προκάλεσαν τη δυσλειτουργία του αγωγού ακαθάρτων υπό συνθήκες πίεσης και την άνοδο της στάθμης των λυμάτων στο θάλαμο του φρεατίου, με αποτέλεσμα την επίμονη μυρωδιά ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Την Διακήρυξη των Πόλεων για το Κλίμα, υπέγραψε στο Παρίσι ο Γ. Πατούλης

Το Κείμενο της Διακήρυξης των Πόλεων για την κλιματική αλλαγή, το οποίο υπεγράφη συνολικά από 1.000 Δημάρχους του κόσμου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα COP- 21 και αποτελεί δέσμευση για παγκόσμια συνεργασία σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και  την προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών, δράσεων και λύσεων κατά της κλιματικής αλλαγής, υπέγραψε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ειδικότερα 1000 Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο υπέγραψαν και δεσμεύτηκαν:
Να εφαρμόζουν και να παράγουν στρατηγικές υιοθέτησης  βέλτιστων πρακτικών για την αντιμετώπιση κλιματικών κινδύνων μέχρι το 2020
Να θέσουν στέρεες βάσεις και να επιτύχουν μακροπρόθεσμους στόχους, όπως είναι η μετάβαση στην αξιοποίηση του μέγιστου βαθμού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
Να εξασφαλίσουν ότι η ''εντολή'' που έχουν λάβει από τους πολίτες για τους πολίτες θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
 Να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για τους δημότες τους, αυτό που θα τους παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης και θα προστατεύει στο έπακρο τα ανθρώπινα δικαιώματά τους
Να διαφυλάσσει τη διαδικασία συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση λήψης αποφάσεων σε τοπικό επίπεδο
Να διασφαλίσει την ισότητα στη διαδικασία λήψης αποφάσεων μεταξύ ανδρών και γυναικών
Να συνδράμουν στην προσπάθεια βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κυβέρνησης
Ο Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

Ανοιξε η 53η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής

Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της τέχνης της κεραμικής εγκαινιάσθηκε η  53η Πανελλήνια Έκθεση Καλλιτεχνικής Κεραμικής στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής στο Μαρούσι, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμίστες και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και ο Δήμος Αμαρουσίου.
Στη φετινή έκθεση εκτίθενται έργα 60 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο και στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που διακρίθηκαν για την έμπνευση, τη δεξιοτεχνία, την έκφραση. Παράλληλα εκτίθενται και έργα 12 καταξιωμένων καλλιτεχνών, κατόπιν τιμητικής πρόσκλησης της ΠΕΚΑ.    
Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη, από το Παρίσι όπου συμμετάσχει στην Παγκόσμια Διάσκεψη COP 21 για το κλίμα, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη καλωσόρισε τους επισκέπτες στο φιλόξενο χώρο του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής, που αποτελεί σημείο  αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου και τους κεραμίστες.

Απέκτησε δικό του σπίτι, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής!!!

Χάρη στο μεράκι & την εθελοντική εργασία των μελών του & ιδιαίτερα των συναδέλφων του Δήμου Ηλιούπολης, που όλο αυτό το διάστημα δημιούργησαν ένα χώρο πραγματικό στολίδι στην Ηλιούπολη.
Αυτός ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί ως στέκι των εργαζόμενων στους Δήμους της περιοχής αλλά και ως χώρος που θα πραγματοποιούνται συσκέψεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες των εργαζομένων στους Δήμους και την Περιφέρεια ανεξάρτητα από σχέση εργασίας.
Ο σχεδιασμός και η ολοκλήρωση ενός τέτοιου έργου, σε τόσο σύντομο διάστημα, με την εθελοντική εργασία των συναδέλφων από πάρα πολλούς Δήμους της Αττικής στον ελεύθερο χρόνο τους, μας γεμίζει με δύναμη και αισιοδοξία και πίστη ότι καθημερινά το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ γίνεται το αποκούμπι όλων των εργαζομένων στους Δήμους.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο να πάρει σάρκα οστά, ιδιαίτερα ευχαριστούμε όσους δούλεψαν καθημερινά στον ελεύθερο χρόνο τους, με πολύ μεράκι και κόπο, γιατί μοιράζονται τα όνειρά μας να αποκτήσει το Συνδικάτο μας το δικό του σπίτι.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στους Δήμους και την Περιφέρεια στα εγκαίνια του νέου χώρου του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής το Σάββατο 12 Δεκέμβρη στις 11:30 το μεσημέρι. Θα ακολουθήσει λαϊκό-εργατικό γλέντι. Ελάτε να γνωρίσετε το χώρο που θα στεγάσει τους αγώνες μας, το σπίτι όλων των εργαζομένων στους Δήμους και την Περιφέρεια! 
                                             Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στα 5μηνα