Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ελλάδα χρεοκοπημένη & εμπόλεμη…

Θα έπρεπε να είναι σαφές ότι μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι και τον τρόπο με τον οποίο η Γαλλία επικαλέστηκε τις Συνθήκες (περί συνδρομής), ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο.  
Και πόλεμος σημαίνει - εκτός από θάνατο και δυστυχία - μεγάλα, τρομακτικά έξοδα, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια ή θα τινάξουν στον αέρα τους κανόνες και τους στόχους περί δημοσιονομικής σταθερότητας ή θα επιταχύνουν την αποσύνθεση του ευρωπαϊκού (πολιτικού) οικοδομήματος.
Η Γαλλία - πριν δεχτεί το χτύπημα- βρίσκεται ήδη στο πεδίο της μάχης, συμμετέχοντας με τα βομβαρδιστικά της στις μεγάλες διευθετήσεις στη Μέση Ανατολή. 
Δε χωρά αμφιβολία ότι μετά από την επίθεση των τρομοκρατών στο Παρίσι, σ’ ότι τουλάχιστον αφορά την γαλλική κοινωνία,   τα πράγματα έχουν ωριμάσει για μια κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων - κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο ανέλαβε την ευθύνη  των επιθέσεων σε γαλλικό έδαφος - ακόμη και με την εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων αν αυτό κριθεί απαραίτητο. 
Ήδη οι Γάλλοι «χτυπούν» από αέρος τον ISIS με  βομβαρδιστικά που ξεκινούν από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκόλ, ενώ οι Βρετανοί  τους έχουν προσφέρει (διευκολύνσεις) τις στρατιωτικές βάσεις που διατηρούν στην Κύπρο.
Παράλληλα, με τις εμφανείς στρατιωτικές δραστηριότητες (στις οποίες πριν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι είχε εμπλακεί η Γαλλία), έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις περί της ευρωπαϊκής ασφάλειας.  
Πρόκειται για τη συζήτηση που έχει να κάνει  με την αντιμετώπιση και τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. 
Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, την απόπειρα χτυπήματος στη Γερμανία και τις κινηματογραφικές καταδιώξεις υπόπτων στις Βρυξέλλες αυτή η συζήτηση, προφανώς, θα καταλήξει σε αποφάσεις, οι οποίες είναι λίγο πολύ γνωστές και θα λέγαμε αναμενόμενες, καθ’ ότι έχει προηγηθεί η αμερικανική εμπειρία της 11/9/2001…
Τι έχουμε να περιμένουμε, λοιπόν:

Ο ΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Η προθυμία του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας να χρησιμοποιήσουν άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής για τη διεξαγωγή «πολέμου δια αντιπροσώπων» - proxy wars, απειλεί να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στο χείλος ενός ισλαμικού Ψυχρού Πολέμου.
Το Ιράν και η Σαουδική Αραβία μάχονται για την κυριαρχία στον Περσικό Κόλπο και τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς πετρελαίου. 
Οι Σαουδάραβες ως χώρα γενέτειρα του Ισλάμ και της αραβικής γλώσσας, και οι Ιρανοί με το αίσθημα της πολιτιστικής και ιστορικής υπεροχής, συνεχίζουν μια αντιπαράθεση που δεν φαίνεται να τελειώνει. 
Η δύσκολη σχέση και η προσέγγιση σε ζητήματα ασφάλειας των δυο χωρών, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις τάσεις των Αραβικών φυλών:
1.Η τάση να κατευνάσουν αντί να αντισταθούν σε ένα ισχυρό αντίπαλο –αν αυτό είναι δυνατό, και να αποφευχθεί η σύγκρουση.
2.Η τάση να περιμένουν την εξέλιξη των γεγονότων πριν αντιδράσουν, αντί να προσπαθούν να τα προλάβουν.
3.Η τάση να δίνουν προτεραιότητα στα άμεσα, σαφή ζητήματα και όχι στις μακροπρόθεσμες στρατηγικές.
Η ανάμειξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στο εσωτερικό αυτών των χωρών και στην περιοχή γενικότερα, με την προμήθεια όπλων που χρησιμοποιήθηκαν σε διάφορες συγκρούσεις, έχει περιπλέξει περαιτέρω αυτή τη σχέση. 
Ωστόσο, το κλειδί της κρίσης βρίσκεται στη Συρία.
Όταν η Αραβική Άνοιξη έφτασε και στη Συρία το καθεστώς Άσαντ πολιορκήθηκε από την κοινότητα των Σουνιτών. 
Η Σαουδική Αραβία θεώρησε πως είναι μια ευκαιρία για να αποδυναμώσει την ιρανική σφαίρα επιρροής και έσπευσε να υποστηρίξει τους αντάρτες. 
Το Ιράν δεν θα μπορούσε να αντέξει οικονομικά την απώλεια του καθεστώτος Άσαντ και έτσι ενεπλάκη.

Μάζης: Να θέσει το ΥΠΕΞ στην Ουάσινγκτον το ζήτημα των τουρκικών παραβιάσεων

Στην εκτίμηση ότι το ΝΑΤΟ δεν ενέδωσε στην «προσπάθεια της Τουρκίας να το παρασύρει σε ακραίες ενέργειες εναντίον της Ρωσίας» προέβη ο καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, ΕΚΠΑ), μιλώντας στη HuffPost Greece σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας στα σύνορα Συρίας- Τουρκίας.
«Το ΝΑΤΟ κράτησε μία σώφρονα στάση και πιστεύω ότι οι μετέπειτα εξελίξεις δεν θα έχουν εκρηκτικό χαρακτήρα, αλλά αναδιανεμητικό χαρακτήρα- εννοώντας μία τριχοτόμηση της Συρίας σε 2 σφαίρες επιρροής: η μία θα περιλαμβάνει τη Δαμασκό και τη δυτική Συρία, και θα είναι στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας, ενώ η δεύτερη ζώνη θα περιλαμβάνει τον κουρδικό θύλακα (Κομπάνι- βόρεια και ανατολική Συρία), θα εφάπτεται με το ιρακινό Κουρδιστάν και θα είναι υπό την επιρροή του ΝΑΤΟ. Επίσης, θα υπάρξει και ένα κρατίδιο στην κεντρική και ανατολική Συρία, που θα είναι σουνιτικού χαρακτήρα, και θα βρίσκεται επίσης υπό ΝΑΤΟϊκή επιρροή».
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις του ΝΑΤΟ, επί του θέματος, κάνει λόγο για «διπλή γλώσσα»:

«Ξεσκέπασε» Τουρκική & ΝΑΤΟϊκή υποκρισία, ο Σ.Λαβρόφ!


«Η Τουρκία παραβιάζει τον Ελληνικό εναέριο χώρο στο Αιγαίο 1.500 φορές ετησίως & κτύπησε το Su-24 για... 17 δευτερόλεπτα;»
ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ!!!
"Ξεσκέπασε" την τουρκική και την ΝΑΤΟϊκή υποκρισία ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ως προς την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24, αναφέροντας τις 1.500 παραβιάσεις τον χρόνο του ΕΕΧ από τα τουρκικά μαχητικά, "κάτι για το οποίο η Ελλάδα ψάχνει το δίκιο της εις μάτην"
Με την δήλωσή του αυτή "ξεμπροστιάζει" και την ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία η οποία πήρε χθες εμφανώς το μέρος της Τουρκίας και δείχνοντας ότι υιοθετεί την προστασία των τζιχαντιστικών συμμοριών που καταστρέφουν την Συρία, είπε ότι "η Τουρκία ορθά προστάτεψε τον ενάεριο χώρο της".
Όμως δεν λέει τα ίδια για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.
Ο Σ.Λαβρόφ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην οποία αναφέρθηκε στη συνομιλία που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στην οποία ο Έλληνας ΥΠΕΞ του θύμισε τις 1.500 τουρκικές παραβιάσεις σε ετήσια βάση.
Συγκεκριμένα ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε: 

Τις τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, θυμίζει το Wikileaks!

«Με 40 παραβιάσεις στο Αιγαίο την ημέρα, δεν μπορούμε να είμαστε πιο θετικοί απέναντι στην Άγκυρα», ανέφερε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών το 2005 προς τον αμερικανό πρέσβη, σύμφωνα με τηλεγράφημα προς την Ουάσινγκτον, που φέρνει στο προσκήνιο το Wikileaks
Το τηλεγράφημα κατέγραφε την τότε δυσφορία της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
Αναλυτικά, σε σήμα της αμερικανικής πρεσβείας που δημοσιεύει το Wikileaks, η στάση της Άγκυρας χαρακτηρίζεται εμπρηστική, ενώ επισημαίνεται η σχετική μείωση εκείνο το χρονικό διάστημα των περιστατικών που καταγράφονταν.
Το σήμα, με διαβάθμιση εμπιστευτικό και το οποίο διέρρευσε στον ιστότοπο, στάλθηκε από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2005, προκειμένου να περιγραφεί η κατάσταση που επικρατούσε τότε στο Αιγαίο και στις σχέσεις της Αθήνας με την Άγκυρα.
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης είχε «επαναλάβει στον πρέσβη το επιχείρημα της ελληνικής πλευράς πως ο υψηλός αριθμός παραβιάσεων καθιστά όλο και πιο δύσκολο για την ελληνική κυβέρνηση να υπερασπιστεί τη συνεργασία με την Τουρκία σε άλλους τομείς, περιλαμβανομένου εκείνου της ΕΕ», αναφέρει το σήμα.
Σαράντα παραβιάσεις την ημέρα

Το βρώμικο σχέδιο Ερντογάν στη Συρία & πώς απειλεί Ελλάδα - Κύπρο - Ισραήλ

Το βρώμικο σχέδιο της ισλαμιστικής Τουρκίας του ημιπαράφρονα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μας περιέγραψαν καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο TRIBUNE, υπό τον όρο να μην αποκαλυφθούν τα ονόματά τους.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτούς, οι Τουρκμένοι τζιχαντιστές που σκότωσαν τους Ρώσους πιλότους ενώ έπεφταν με τα αλεξίπτωτά τους, είναι συμμορίτες μισθοφόροι του Ερντογάν, μεταξύ των οποίων και πολλοί Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι, οι οποίοι όλο το προηγούμενο διάστημα «διακρίθηκαν» στις μάχες ενάντια στις αντάρτικες ομάδες που συνέστησαν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη βόρεια Συρία είναι ένας συνασπισμός δημοκρατικών οργανώσεων, με κορμό τους Κούρδους σοσιαλιστές αντάρτες της Συρίας (YPG/YPJ), στον οποίο συμμετέχουν Ασσύριοι χριστιανοί πολιτοφύλακες και Άραβες δημοκρατικοί που αποσχίστηκαν από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), όταν αυτός συμμάχησε με την Αλ Κάιντα και άλλες τζιχαντιστικές οργανώσεις συγκροτώντας τον λεγόμενο Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ).
Να σημειωθεί εδώ ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηρίζονται και εξοπλίζονται επίσημα από τις ΗΠΑ ως η μόνη ειλικρινής μετριοπαθής και δημοκρατική ένοπλη δύναμη, μετά από προσωπική εντολή του Μπάρακ Ομπάμα.

Λάθος η στήριξη Ομπάμα στον Ερντογάν!!!

          Μίλησαν στο τηλέφωνο και του« έδωσε δίκιο»…
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε χθες τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, προσφέροντας στήριξη στην ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, μία κίνηση που πολιτικοί παρατηρητές χαρακτηρίζουν λανθασμένη. Και αυτό λόγω των υποψιών για τον όχι καθαρό ρόλο του κ. Ερντογάν στο θέμα των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος Ομπάμα “εξέφρασε την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στο δικαίωμα της Τουρκίας να υπερασπίζεται της κυριαρχία της῾.
Η δήλωση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κατάστασης και στην προώθηση διευθετήσεων που να διασφαλίζουν ότι δεν θα συμβούν ξανά παρόμοια περιστατικά.
Τέλος, τονίζει ότι επαναβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση στις προσπάθειες για υποβάθμιση και τελικά καταστροφή του ISIL.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για συνομιλία Ομπάμα -Ερντογάν -μετά από πολύ καιρό – που δεν περιλαμβάνει αναφορές στο ΡΚΚ.

Η αλήθεια που δεν λέει ο Πούτιν

Ο μεγαλύτερος οικονομικός συνεταίρος των Τζιχαντιστών στο παράνομο λαθρεμπόριο πετρελαίου από τα κατεχόμενα εδάφη τους στην Συρία και στο Ιράκ, δεν είναι άλλος από τον γιο του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, ο Μπιλάλ Ερντογάν, το όνομα του οποίου έχει αναφερθεί και σε άλλα οικονομικά σκάνδαλα από τον τουρκικό τύπο.
Σύμφωνα με αποκαλύψεις του ίδιου του τουρκικού τύπου, ο Μπιλάλ Ερντογάν άρχισε την καριέρα του σαν εφοπλιστής εδώ και λίγα χρόνια ενώ ήδη το 2014 είχε υπό την κατοχή του δυο μεγάλα τάνκερ, αξίας 36 εκατομμυρίων δολαρίων. Με τα τάνκερ αυτά, όπως αναφέρεται, κάνει το λαθρεμπόριο πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ και από τις περιοχές των Τζιχαντιστών με τεράστια κέρδη που μοιράζετε με τους συνεταίρους του.
Η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης των Τζιχαντιστών είναι το λαθρεμπόριο παράνομου πετρελαίου που με την βοήθεια του γιου Ερντογάν μεταφέρεται σε δυτικά λιμάνια της Μεσογείου και στο Ισραήλ.

Ερντογάν: Δεν θέλουμε κλιμάκωση.

Χτυπήσαμε το αεροσκάφος στον εναέριο χώρο μας, αλλά συνετρίβη στη Συρία
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν επιθυμεί κλιμάκωση μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, υποστηρίζοντας πως ενήργησε «απλά» για να υπερασπιστεί την εθνική της ασφάλεια και τα «δικαιώματα των αδελφών μας» στη Συρία.
Μιλώντας σε επιχειρηματικό event στην Κωνσταντινούπολη, ισχυρίστηκε ότι το ρωσικό αεροσκάφος εβλήθη ενώ βρισκόταν στον τουρκικό εναέριο χώρο, αλλά συνετρίβη στη Συρία- αν και κάποια κομμάτια του αεροσκάφους έπεσαν στην Τουρκία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο Τούρκων πολιτών.
«Δεν έχουμε πρόθεση να κλιμακώσουμε αυτό το περιστατικό. 

Η Μόσχα στέλνει τη ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας στην Τουρκία

Έναν πολύπειρο παίκτη κατεβάζει η Μόσχα στα συροτουρκικά σύνορα.
Το καταδρομικό Moskva, που είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυραύλων, το οποίο δημιουργεί αντιαεροπορική ομπρέλα παρόμοια με τις συστοιχίες S-300, έλαβε εντολή να καταπλεύσει στο λιμάνι της Λαττάκειας με τον Ρώσο αντιστράτηγο του Γενικού Επιτελείου Σεργκέι Ρουντσκόι (Sergey Rudskoy) να προειδοποιεί: «όλοι οι στόχοι που θέτουν πιθανόν κίνδυνο θα καταστραφούν, όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία αναστέλλονται».
Το Moskva, με εκτόπισμα 11.490 τόνων και ταχύτητα 32 ναυτικών μιλίων, είναι η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και εμφανίστηκε στη Μεσόγειο τον Αύγουστο του 2013 ως ρωσική απάντηση στην μεταφορά αμερικανικών ναυτικών μονάδων στα ανοιχτά της Συρίας.
Ήταν η εποχή που είχαν ενταθεί τα σενάρια για δυτική επέμβαση στη Συρία, τα οποία όμως δεν ευοδώθηκαν, καθώς η ρωσική διπλωματία ενεργοποιήθηκε άμεσα, οδηγώντας στο πλαίσιο-συμφωνίας του Σεπτεμβρίου για καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του Άσαντ.
Το καταδρομικό ναυπηγήθηκε το 1979 με το όνομα «Σλάβα» και από το 1983 που επιχείρησε για πρώτη φορά έχει συμμετάσχει σε σημαντικά γεγονότα της ρωσικής στρατιωτικής ιστορίας.
Τον Δεκέμβριο του 1989 συνόδευσε τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ στη σύνοδο της Μάλτας, όπου διεξήχθησαν συνομιλίες ανάμεσα στη σοβιετική και αμερικανική ηγεσία σε ανώτατο επίπεδο, λίγες εβδομάδες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας:

Νεκρός Ρώσος πεζοναύτης κατά τις προσπάθειες διάσωσης. Ζωντανός ο δεύτερος πιλότος
Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, στον απόηχο του θερμού επεισοδίου με την κατάρριψη ρωσικού Su-24 από τουρκικά μαχητικά κοντά στα σύνορα με τη Συρία: 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, Ρώσος πεζοναύτης σκοτώθηκε σε αποστολή με ελικόπτερο την Τρίτη, με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των πιλότων του αεροσκάφους. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ο δεύτερος χειριστής του καταρριφθέντος αεροσκάφος είναι ζωντανός και ασφαλής: «Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία
Ο πιλότος κατέφθασε στη βάση μας και είναι ασφαλής», σημείωσε, τονίζοντας ότι επρόκειτο για επιχείρηση των ρωσικών και συριακών ειδικών δυνάμεων, που διήρκεσε περίπου 12 ώρες.
Νωρίτερα, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Γαλλία, Αλεξάντρ Ορλόφ, είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο Europe 1 πως ο πιλότος είχε τραυματιστεί αλλά κατάφερε να αποδράσει από τους «τζιχαντιστές» που τον είχαν πιάσει αιχμάλωτο. 
«Ο ένας τραυματίστηκε πέφτοντας με το αλεξίπτωτο, και σκοτώθηκε με βάρβαρο τρόπο στο έδαφος από τζιχαντιστές στην περιοχή. Ο άλλος κατάφερε να διαφύγει» είπε σχετικά.
Στο μεταξύ συνεχίζεται ο διπλωματικός πυρετός μετά το περιστατικό, καθώς το ΝΑΤΟ έχει δηλώσει ότι συμπαραστέκεται στην Τουρκία, ενώ το Κρεμλίνο προειδοποιεί για «σοβαρές συνέπειες». 

Το προσφυγικό & «η σιωπή των αμνών» στις προκλητικές δηλώσεις Μέρκελ

Προβληματική, είναι το ελάχιστο, που μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα του τρόπου με τον οποίο η Γερμανία χειρίζεται το θέμα των προσφύγων, όπως επίσης και ο τρόπος με τον οποίο "χαϊδεύει" την Τουρκία.
Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι όταν μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα και η Τουρκία, κυριαρχούν οι διακινητές των προσφύγων και τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές ανθρώπων, δήλωσε η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και τόνισε ότι το θέμα του αριθμού των προσφύγων θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η φύλαξη των συνόρων, ειδικά όταν πρόκειται για θαλάσσια σύνορα, είναι πολύ δύσκολη χωρίς τη συνεργασία με τον εταίρο στην άλλη πλευρά της όχθης. 
Και η Τουρκία έχει δίκιο όταν λέει ότι φιλοξενεί δύο εκατομμύρια πρόσφυγες και ότι έχει λάβει ως τώρα μόνο λίγη υποστήριξη από τη διεθνή κοινότητα», δήλωσε η κ. Μέρκελ μιλώντας πριν από λίγο σε συνέδριο των Γερμανών Εργοδοτών.
Θα είναι επιεικής για τον Τσίπρα ο χαρακτηρισμός "ο χαζοχαρούμενος" γιατί μπορούν να ειπωθούν, δικαιολογημένα, πολύ χειρότερα για έναν πρωθυπουργό που δεν γυρίζει να της πει τι λες μωρή, δεν γνωρίζεις ότι ο Ερντογάν έχει στήσει μηχανή και στέλνει πρόσφυγες στην Ευρώπη;
Δεν γνωρίζεις δηλαδή ότι στα παράλια της Τουρκίας έχουν στηθεί προσφυγικά ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία στέλνουν όχι πρόσφυγες αλλά τζιχαντιστές στην Ευρώπη;

Αγαστή συνεργασία της δωσίλογης ψευδοαριστεράς & με την Κυβέρνηση Ποροσένκο!!!

    Το «όχι» αποκοιμήθηκε (ξανά), στην αγκαλιά του ναι!!!
Αν πριν από ένα χρόνο κάποιος έβλεπε ότι στην εκπνοή του 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχόταν τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία και θα συνεργαζοταν με την Κυβέρνηση Ποροσένκο που νομιμοποίησε τις θηριωδίες των Ναζί, τότε θα νόμιζε ότι εισήλθε σε ένα παράλληλο σύμπαν. 
Όχι γιατί τα λόγια των πολιτικών είναι πιστευτά, αλλά γιατί ακριβώς ένα χρόνο πριν, μια ομάδα σοβαρών ανθρώπων, η ομάδα των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ένα ηχηρό "όχι" στη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ - Ουκρανίας και το υποστήριξε με ισχυρά επιχειρήματα.
Απορία και έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε χθες τηλεφώνημα του προέδρου της Ουκρανίας, Πετρό Ποροσένκο, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την κύρωση της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ουκρανίας από τη Βουλή των Ελλήνων. 
Παράλληλα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, συζητήθηκε η ανάγκη να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και η προοπτική ενίσχυσης των ελληνο-ουκρανικών σχέσεων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση κάνει στροφή 180 μοιρών στα λόγια και στά έργα της και ο Αλέξης Τσίπρας κουρελιάζει τις θέσεις του κομματός του.

Στις 7:00 μ.μ. η ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανεργία & Κοινωνική Οικονομία»

                «Ουρά» των ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΩΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!
Ενώ μέχρι πρότινος κατήγγειλε τις ΚοινΣΕπ, ως νέες αμαρτωλές ΜΚΟ, που εδώ στην Ελλάδα ανέλαβαν για λογαριασμό των ΘΕΣΜΩΝ, να επικοινωνήσουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ & το Γερμανικό Think Tank «Heinrich Boll», ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ διοργανώνει αύριο Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, εκδήλωση με θέμα «ΑΝΕΡΓΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»...
              Βρε πως αλλάζουν οι καιροί, άλλο τρόϊκα, άλλο Κουαρτέτο και άλλο οι ΘΕΣΜΟΙ!

Η «υποτίμηση» ενός μεγάλου Επαναστάτη από τον ΣοϊΜΠΛΕ!!!

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ...

Την εντυπωσιακή είδηση ότι λίγες ώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στην Συρία από τους Τουρκομάνους, που διέθεταν πυραύλους εδάφους αέρος που είχαν προμηθευτεί από την Τουρκία, ρωσικό πολεμικό πλοίο πέρασε τα Στενά με επιδεικτικό τρόπο μετέδωσε η τουρκική εφημερίδα, Radikal!
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, μετά της 12 ώρα Τουρκίας το ρωσικό πολεμικό πλοίο με την ονομασία «Yamal», διεβηκε με επιδκτικο τροπ οτον Βοσπορο για να φτάσει στον Ελλήσποντο με κατεύθυνση την Συρία όπου θα ενωθεί με τις ρώσικες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η πρώτη σοβαρή επίπτωση από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους θα είναι τώρα η ολοκληρωτική εξόντωση των Τουρκομάνων της Συρίας, σαν πρώτη κίνηση των Ρώσων στην περιοχή χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να αντιδράσει η Τουρκία.
 Η διαγραφόμενη αυτή απειλή, όπως τονίζει η τουρκική εφημερίδα, θα έχει σαν συνέπεια ένα ογκώδες νέο κύμα προσφύγων προς την τουρκική πλευρά ενώ θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

«Είμαστε έτοιμοι για κάθε θυσία, απαντά προκλητικά ο Αχμέτ Νταβούτογλου»!

Με ευθεία πρόκληση απαντά στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, υπεραμυνόμενος της απόφασης να καταρριφθεί το ρωσικό αεροσκάφος.
Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε σε δηλώσεις του ότι είναι «δικαίωμα της Τουρκίας να προστατεύει τον εναέριο χώρο της εφόσον παραβιάζεται».
Νωρίτερα, ο Πούτιν σε συνάντηση που είχε με τον βασιλιά Αμπντάλα της Ιορδανίας εξαπέλυσε μύδρους κατά της Άγκυρας, τονίζοντας ανοιχτά ότι η Τουρκία μέσα από το λαθρεμπόριο και το πετρέλαιο χρηματοδοτεί το Ισλαμικό Κράτος.
«Θέλουμε η διεθνής κοινότητα να γνωρίζει ότι είμαστε έτοιμοι για κάθε είδους θυσία σχετικά με την ασφάλεια, τη ζωή των πολιτών μας και την ασφάλεια των συνόρων μας. 

Πούτιν: Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών!!!

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, στις πρώτες του δηλώσεις μετά το θερμό επεισόδιο στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας, με την κατάρριψη ρωσικού Su-24.
Όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι το μαχητικό συνετρίβη εντός της Συρίας, μέσα στον συριακό εναέριο χώρο, τονίζοντας ότι οι χειριστές (ο ένας εκ των οποίων είναι νεκρός – σημειώνεται ότι το ίδιο έχει αναφερθεί και για τον δεύτερο, ο οποίος σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές είχε αιχμαλωτιστεί από αντάρτες) δεν αποτελούσαν απειλή, κάτι που «είναι προφανές».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Russia Today, δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό είναι εκτός της σφαίρας του «κανονικού πολέμου κατά της τρομοκρατίας», και το χαρακτήρισε «πισώπλατη μαχαιριά» από την Τουρκία, η οποία ενήργησε σαν συνεργός των τρομοκρατών.

Όπως είπε, το Su-24 χτυπήθηκε ενώ ήταν σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα τουρκικά σύνορα, και συνετρίβη ακόμα πιο μακριά, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων, τονίζοντας ότι δεν αποτελούσε απειλή προς την τουρκική εθνική ασφάλεια. Παράλληλα, προειδοποίησε ότι το εν λόγω περιστατικό θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις με την Τουρκία.

Σχετικά με την αποστολή του αεροσκάφους, είπε ότι το Su-24 είχε ως στόχο να πλήξει θέσεις τρομοκρατών στη Λαττάκεια.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η Ρωσία έχει αντιληφθεί ότι το πετρέλαιο που προέρχεται από τις περιοχές της Συρίας υπό τον έλεγχο τρομοκρατών διέρχεται από την Τουρκία.

Ξεκινάει ο Γ΄ παγκόσμιος πόλεμος;

Πολεμικό σκηνικό στήνεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά την κατάρριψη του ρωσικού SU-24 από τουρκικό F-16 και ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν το ρωσικό αεροσκάφος βρισκόταν εντός τουρκικού εναέριου χώρου - όπως υποστηρίζει η Άγκυρα- ή πραγματοποιούσε πτήση πάνω από τη Συρία, όπως διατείνεται η Μόσχα.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ο ένας από τους δύο πιλότους είναι νεκρός ενώ ο δεύτερος αγνοείται.

Η πληροφορία που τον θέλει να κρατείται από Τουρκμένους αντάρτες δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Το Reuters μετέδωσε ότι οπλαρχηγός των ανταρτών δήλωσε ότι και οι δύο πιλότοι είναι νεκροί, καθώς τους πυροβόλησαν την ώρα που βρίσκονταν στον αέρα.

Το επεισόδιο χαρακτηρίζεται από διπλωματικές αρχές ως “ιδιαίτερα σοβαρό” ενώ λίγο μετά το μεσημέρι ανακοινώθηκε ότι συνέρχεται εκτάκτως το ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, έπειτα από αίτημα της Τουρκίας για να εξετάσει την κατάσταση.

Με εξόχως καυστικό τρόπο τα ρωσικά ΜΜΕ μεταδίδουν το γεγονός, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για επίθεση χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ στη Ρωσία.

Η κατάρριψη έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ στην Άγκυρα για συνομιλίες με τους Ερντογάν και Νταβούντογλου - επίσκεψη, η οποία μετά τα νέα δεδομένα, βρίσκεται στον αέρα.

Κάτω τα χέρια από την ασφάλιση!

Το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης  προκηρύσσει απεργία με ανοιχτή ημερομήνια για το νέο ασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Η επιτυχία της απεργείας της 12 Νοέμβρη να ανάψει νέες φωτιες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς!
Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016 αποκαλύπτει ότι η συγκυβέρνηση προσδοκά το δεκαπλάσιο «δημοσιονομικό όφελος», από τα μέτρα που πήρε έως τώρα, με τη «μεταρρύθμιση» που ετοιμάζει στο σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. 
Θα φορτώσει στις πλάτες ασφαλισμένων και συνταξιούχων κόστος ύψους 1,838 δισ. ευρώ από περικοπές, «εξοικονομήσεις» και αυξήσεις εισφορών!
Ειδικά για το δημόσιο, οι ήδη ψηφισμένες διατάξεις θα αποφέρουν «όφελος» 15,7 εκατομμύρια ευρώ, όταν η «νέα μεταρρύθμιση» των συντάξεων του δημοσίου, δηλαδή το πακέτο των μέτρων που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα, θα «εξοικονομήσει» 172 εκατομμύρια ευρώ. 
Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, τα ισοπεδώνουν όλα! 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Το ασφαλιστικό ως πρόβλημα σύνταξης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, προστασίας από ατυχήματα και επαγγελματικής ασθένειας, προστασίας της μητρότητας, πρόνοιας, μας αφορά όλους. 
Η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στους ΟΤΑ είναι προαπαιτούμενο στο τρίτο μνημόνιο, ανεξάρτητα με τους ελιγμούς της κυβέρνησης.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!

Όλοι και όλες, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας, παίρνουμε μαζικά μέρος στη ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και της Παναττικής Επιτροπής Αγώνα των 5μήνων την ΠΕΜΠΤΗ 26 Νοέμβρη από τις 11:30 μέχρι το τέλος της βάρδιας και στη συγκέντρωση στις 12:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).
Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων στους δήμους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Ο αγώνας είναι κοινός και μας αφορά όλους!
Η απαγόρευση των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους από το 2009 που με συνέπεια εφαρμόζουν Ε.Ε και αριστεροδεξιές κυβερνήσεις, έχει γονατίσει βασικές δομές σε όλους τους δήμους. Όλοι μας βιώνουμε την εντατικοποίηση της εργασίας, την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους δημότες. 
Στόχος τους η ιδιωτικοποίησή των δημοτικών δομών. 
Μοναδική λύση που υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων στους δήμους είναι η πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. 
Από όσους δουλεύουν με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας δεν περισσεύει κανείς, δεν πρέπει κανείς να απολυθεί.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ...

Φιλοτομαριστές & Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα

Η κυβέρνηση άφαντη, η αξιωματική αντιπολίτευση άφαντη, η αντιπολίτευση γενικώς άφαντη.
Ο μόνος που είναι φανερός σε αυτόν τον τόπο, είναι ο στόχος. 
Λέγεται και Έλληνας πολίτης.
Αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος όλων των ευθυνών για την κατάντια δεν είναι πουθενά. Κάνουν κάτι εμφανίσεις στα σκυλάδικα των πολιτικών εκπομπών με λαμέ κουβέντες και τσαλίμια ευρωτσέλιγκα και τέλος.
Έχουν ρίξει όλο το βάρος των  ευθυνών στις πλάτες των πολιτών ως ατομικές οικονομικές ευθύνες και αυτοί είναι σε μόνιμες διακοπές.
Οι της ΝΔ υποψήφιοι κάνουν σαν χήρες στο κρεββάτι την ώρα που τα νομοσχέδια φουσκώνουν με νέες ευρεσιτεχνίες του Τσακαλώτου.
Αφήσαμε τη μοίρα της χώρας "στο Τσακαλώτο" που οι οικονομικές του γνώσεις είναι χειρότερες από τα ελληνικά του:
 "Το προσαυξημένο φόροι συν το πολλαπλασιαστικό το υποκείμενο επί της επιτόκιο european τραπεζικής θα είναι πολύ καλά".  
Μην νομίζετε ότι και τα αγγλικά του είναι καλύτερα.
Στα Eurogroup οι εταίροι "τραβάνε" σε βίντεο όσα λέει και τα παίζουν μετά στο σπίτι τους καλώντας όλη την γειτονιά για τα "Tsakaloto's funniest videos".
Κι ενώ το Τσακαλώτο δεν καταλαβαίνει που βρίσκεται και γιατί βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, η ελληνική πραγματικότητα έχει γίνει βάλτος από τους Τσακαλώτους και η δημοσιογραφία παίζει ακόμη μια φορά τον ρόλο της για το μεγαλύτερο βούλιαγμα των Ελλήνων.
Η ροή των ειδήσεων που στέλνεται από τα γραφεία επικοινωνίας του κράτους και διοχετεύεται στα κρατικοϊδιωτικά ΜΜΕ και από εκεί αναπαράγεται με copy paste ή με παραλλαγές στο "ελεύθερο" διαδίκτυο έχει ως εξής:
Πρώτα βάζουμε την τρομοκρατία του ISIS γιατί αυτές τις εντολές στέλνουν τα αφεντικά των Βρυξελλών επειδή από την εποχή των Σπηλαίων ο φόβος φυλάει τα έρημα.
Μετά βάζουμε το μαλλιοτράβηγμα των σκυλούδων υποψηφίων για το λαϊκομάγαζο "ΝουΔου" και μετά αρχίζει το πατιρντί κατεβατό:
"Φόροι με νέους φόρους συν τους φόρους από τους προηγούμενους φόρους".

Φορολαγνεία «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»:Επιμένει φανατικά στην αύξηση των δημοτικών τελών στις Μεγάλες Επιχειρήσεις!

ΕΝΟΤΗΤΑ:ΑΥΞΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τα ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ για τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Με την τελευταία ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου επιβεβαιώνει πλήρως τους ισχυρισμούς της παράταξής μας «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»για την ύπαρξη νομοθετικής διάταξης (ν. 1828/89 άρθρο 25 παρ. 13) που επιτρέπει στο δημοτικό συμβούλιο να ορίσει έως και 20πλάσια δημοτικά τέλη για μεγάλες ιδιοκτησίες και επιχειρήσεις.
Με αυτή την ανακοίνωση διαψεύδεται πλήρως ο κ. Πατούλης που πολλές φορές έχει επιχειρηματολογήσει λέγοντας πως το νομικό πλαίσιο δε του επιτρέπει να το πράξει.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» προτείνει να γίνει χρήση αυτού του νόμου για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και όχι φυσικά για τις μικρές επιχειρήσεις των βιοπαλαιστών και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.
Τα μεγαθήρια που έχουν ιδιοκτησίες στο Μαρούσι και προκαλούν ποικίλα προβλήματα όπως κυκλοφοριακά, περιβαλλοντικά και άλλα μπορούν να επιβαρυνθούν με μεγαλύτερα δημοτικά τέλη από αυτά που πληρώνουν μέχρι σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα, ακίνητα άνω των 10.000 m2, όπως το «ΜΗΤΕΡΑ», το «ΥΓΕΙΑ», το «ΙΑΣΩ», το «ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ», πληρώνουν σήμερα 7,55 €/m2 για δημοτικά τέλη. Σύμφωνα με το νόμο (1828/89 άρθρο 25 παρ.13),  το δημοτικό συμβούλιο, μπορεί να ορίσει δημοτικά τέλη έως και 30 €/ m2.

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Με τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκε ο Γ. Καραμέρος

Συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη, είχε ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου αλλά και ευρύτερα ζητήματα πολιτικής προστασίας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα εξής ζητήματα:
1. Η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των φορέων που εμπλέκονται στον τομέα της πολιτικής προστασίας.
2. Η επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση σεισμού, με αφορμή τον πρόσφατο σεισμό της Λευκάδας.
3. Η προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει πιθανών χιονοπτώσεων.

Τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ & ΤΕΙ βράβευσε ο Γ. Πατούλης

Τους 509 μαθητές από τα δημόσια σχολεία της πόλης του Αμαρουσίου  που πέτυχαν να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση της χώρας επιβράβευσε και εφέτος ο Δήμος Αμαρουσίου, στην καθιερωμένη ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας στο Αμφιθέατρο της ΟΤΕcademy.
Παρουσία των καθηγητών, των γονέων, των συγγενών αλλά και των φίλων των μαθητών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Γιώργος Πατούλης απένειμε τους τιμητικούς επαίνους στους επιτυχόντες μαθητές, με τις θερμότατες ευχές του για μία επιτυχημένη ακαδημαϊκή σταδιοδρομία.
« Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εσάς, τους μαθητές της πόλης μας που πετύχατε την εισαγωγή σας σ’ ένα από τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας. 
Σε ένδειξη αναγνώρισης της επίπονης προσπάθειας σας και της προσήλωσης σας στο στόχο, σας  απονείμουμε τον τιμητικό αυτό έπαινο και σας διαβεβαιώνουμε ότι μας κάνατε υπερήφανους όλους.

Χιλιάδες προσκυνητών επισκέφτηκαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά

                                   Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με το ποντιακό γλέντι

Με το ποντιακό γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή πλήθους πολιτών κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προ τιμήν της Παναγίας Σουμελά. 
Στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Κοσμά του Αιτωλού όπου διεξήχθη το γλέντι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Από την Τέταρτη 18 Νοεμβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 23 Νοεμβρίου χιλιάδες προσκυνητών επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι όπου φιλοξενήθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά μέχρι την αναχώρησή της για το όρος Βέρμιο όπου φυλάσσεται.

«ΕΝΟΤΗΤΑ» γα το ρέμα Σαπφούς με τον ... Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο


Την περιοχή του ρέματος Σαπφούς, πίσω από τον Ο.Τ.Ε(στη συμβολή του με την οδό Διονύσου), επισκέφτηκαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου - μετά από πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. του εξωραϊστικού συλλόγου των Εργατικών Πολυκατοικιών, Νίκου Κατσούλαο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Πέτρος Κούκουζας και τεχνικό κλιμάκιο της περιφέρειας,
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν αρκετά μέλη του συλλόγου και κάτοικοι της περιοχής.
Στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρούνται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα δημιουργώντας πολλά προβλήματα, τόσο στους κατοίκους της περιοχής πλησίον του ρέματος, όσο και στους διερχόμενους πεζούς.
Tα προβλήματα που έχουν δραστηριοποιήσει τους κατοίκους τα τελευταία χρόνια και έχουν αναδειχθεί επανειλημμένα από το Δ.Σ. του τοπικού συλλόγου οφείλονται αφενός στον ελλιπή καθαρισμό του ρέματος που είναι ευθύνη της περιφέρειας και κυρίως από τη μη υλοποίηση απαλλοτριώσεων των όμορων ιδιοκτησιών που επιβάλλονται από την πράξη εφαρμογής της περιοχής

Παρεμβάσεις της Περιφέρειας για το ρέμα Σαπφούς

Αυτοψία στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, στην περιοχή που βρίσκεται πίσω από τον ΟΤΕ, πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 20 Νοεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος, με μηχανικούς της ΠΕ.ΒΤ.Α, παρουσία μελών του  Συλλόγου Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου «ο Αγ. Κωνσταντίνος» και κατοίκους των παραρεμάτιων ιδιοκτησιών που βρίσκονται στην περιοχή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εξεύρεση λύσης για τις δέκα περίπου κατοικίες που απειλούνται από υπερχειλίσεις κατά τη διάρκεια νεροποντών.
Ειδικότερα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αντιστήριξης των πρανών, αλλά και καθαρισμού των σημείων, καθώς υπάρχει δυσκολία στην πρόσβαση για τα μηχανήματα που επιχειρούν να καθαρίσουν την κοίτη του ρέματος.

Quo Vadis Ευρώπη;

Eμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή επιστροφή σε εθνική περιχαράκωση;
                    23 Nοεμβρίου 2015, 19.00 - 21.00, Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14, Aθήνα
Η Eυρωπαϊκή Ένωση, χωρίς αμφιβολία, αντιμετωπίζει σήμερα ιδιαίτερες προκλήσεις: την κρίση της ευρωζώνης με αποκορύφωμα τη στήριξη των κρατών-μελών για τη διάσωση της Ελλάδας, την αντιμετώπιση της κρίσης στη Μέση Ανατολή, την έξαρση της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη, τη δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών προς τις βορειοευρωπαϊκές χώρες και τέλος τη σύγκρουση με τη Ρωσία στη βίαιη προσπάθειά της να επιβληθεί στην Ουκρανία. 

Όλες αυτές οι κρίσεις και εξελίξεις έχουν προκαλέσει το τελευταίο διάστημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεγάλες εντάσεις. 
Για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια προοδευτικής ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης δεν είναι ξεκάθαρο αν οι δυνάμεις που θέλουν την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα παραμείνουν κυρίαρχες στην πολιτική σκηνή και την κοινή γνώμη και θα κατορθώσουν να απομονώσουν τις ευρωκριτικές και λαϊκιστικές δεξιές και αριστερές φωνές, που βρίσκουν απήχηση στη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ελλάδα και όχι μόνο.
Η Γερμανία έχει παίξει εξέχοντα ρόλο στη διαχείριση αυτών των ευρωπαϊκών κρίσεων και προκλήσεων, ο οποίος αποτιμάται πολύ διαφορετικά από την ευρωπαϊκή δημοσιότητα. 
Πολλοί φοβούνται ότι η γερμανική οικονομική κυριαρχία οδηγεί σε μία "Γερμανική Ευρώπη" που θέλει να επιβάλει το μοντέλο ανάπτυξής της στα υπόλοιπα κράτη-μέλη. 
Άλλοι ζητούν η ισχυρή Γερμανία να αναλάβει επιτέλους υπεύθυνα τον ηγετικό της ρόλο.

«Με την πλάτη στον τοίχο», του ... τρις-Μέγιστου, Γ. Ιωάννου!

Δυναμικές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι σε «Σισμανόγλειο», «Α.Φλέμιγκ» & «Παίδων Πεντέλης»

Καταγγέλουν  επίθεση στα «αποψιλωμένα» νοσοκομεία τους!!!
Τα Σωματεία Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ», «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» & «ΠΑΙΔΩΝ  ΠΕΝΤΕΛΗΣ»συναντήθηκαν την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου,  προκειμένου να εκτιμήσουν και να διατυπώσουν από κοινού άποψη, αναφορικά με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα Νοσοκομεία τους & αφορά σε «Κατάρτιση  Ενιαίου  Οργανισμού Λειτουργίας του  Γεν. Νοσ.  Αθηνών Σισμανόγλειο ‐ Α. Φλέμιγκ». 
Διαπιστώσαμε, πως στην ουσία, πρόκειται για πιστή επαναφορά της πρότασης προηγούμενων  κυβερνήσεων που θέλησαν να εφαρμόσουν ως Υπουργοί Υγείας οι Γεωργιάδης - Βορίδης, 
στα  πλαίσια των πολιτικών κατάργησης της Δημόσιας Υγείας που εκπορεύεται από την ΕΕ  και  τα οικονομικά συμφέροντα του Κεφαλαίου. 
Σχέδιο που κάτω από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων  και σύσσωμου του λαού της περιοχής, δεν εφαρμόστηκε και έμεινε στα χαρτιά, παρά τις πολιτικές  αλλά και τις υπηρεσιακές αποφάσεις που πάρθηκαν.
Παρά τις διαθεσιμότητες 300 εργαζομένων του «Α Φλέμιγκ και 166 του «Σισμανογλείου», την αποψίλωση του προσωπικού σε όλα τα Νοσοκομεία, 
την  υποχρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε κάθε επίπεδο.    
Όσο για την απόπειρα του Αν . Υπουργού κ. Πολάκη να διασκεδάσει, εκ των υστέρων,  τις  εντυπώσεις,  τονίζουμε πως ακόμα και η απλή ανάγνωση του δελτίου τύπου που υπογράφει, σε  αντιπαραβολή με το   αρχικό έγγραφό του,  είναι αρκετή για να διαπιστώσει οποιοσδήποτε πως  πρόκειται για ξεκάθαρη κατεύθυνση  εφαρμογής  των σχεδίων που αναφέραμε παραπάνω.