Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Η υποδοχή της Ιερής & Θαυματουργής Εικόνα της Παναγίας Σουμελά στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη και με όλες τις τιμές υποδέχτηκε το Μαρούσι την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Νεραντζιωτίσσης. 
Η τελετή υποδοχής έγινε με τη συμμετοχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, Αγήματος της Πολεμικής Αεροπορίας, της Φιλαρμονικής του Πολεμικού Ναυτικού και της Δημοτικής Φιλαρμονικής, εκπροσώπου του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.Ε.Θ.Α), του Κλήρου, 
του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», τοπικών Αρχών, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, συλλόγων και μεγάλου πλήθους πιστών.

«Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για το Μαρούσι. 
Έχουμε την τιμή και την ευλογία να υποδεχόμαστε στην πόλη μας την Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Θεοτόκου του Σουμελά. 
Σύσσωμος ο λαός της πόλης μας, και κυρίως οι Πόντιοι Συμπολίτες μας, αποδίδουν τη δέουσα τιμή σε ένα από τα σημαντικότερα ιερά προσκυνήματα της Εκκλησίας μας, που αποτελεί πηγή έμπνευσης, ελπίδας και δύναμης για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό. 
Γνωρίζω καλά τον ισχυρό και βαθύ συμβολισμό που έχει για τον Ποντιακό Ελληνισμό η Εικόνα της Παναγίας του Σουμελά. 

To 75% της προστασίας των πλειστηριασμών, εξασφάλισαν οι Δανειστές!

Τέλη, τέλη, τέλη ΣΥΡΙΖΟντουνιά, σ΄έμαθα εν τέλει, δεν με ρίχνεις πιά!

Έως και 100 ευρώ η επιβάρυνση για αυτοκίνητα μετά το 2011 - Κοροϊδία με μειώσεις μόνο για αυτοκίνητα 15ετιας & δίλιτρα - Στο ταμείο και όσοι έχουν υβριδικά ΙΧ - Τη γλιτώνουν μόνο όσα αυτοκίνητα εκπέμπουν μέχρι 90 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα
Αυξήσεις για τα μικρά σαραβαλάκια και τα αντρρυπαντικά ΙΧ, αλλά και μειώσεις για τα παλαιά οχήματα μεγάλου κυβισμού που, εν πολλοίς, έχουν παραδώσει πινακίδες , προβλέπει η νέα κλίμακα τελών κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε φέτος για το "σήμα" του 2016.
Με το νέο σύστημα, καθιερώνονται 4 ταχύτητες τελών κυκλοφορίας:
Στα πολύ παλαιά οχήματα, 15ετίας και άνω (προ του 2001) επέρχονται μειώσεις 15-90 ευρώ. Δεν γλιτώνουν απολύτως τίποτε όσοι έχουν σαραβαλάκι έως 1357 κυβικά εκατοστά. Τα πιο πολλά λεφτά τα γλιτώνουν όσοι έχουν οχήματα 4.000 κυβικών και άνω
Για οχήματα 2001-2005, μειώσεις προβλέπονται μόνον για δίλιτρα και άνω. 
Οι μειώσεις ξεκινούν από 30 ευρώ για 1.929 κυβικά και φτάνουν στα 60 ευρώ για πάνω από τα 4.000 ευρώ.

Προς εφαρμογή το σχέδιο Αδωνι - Βορίδη για κλείσιμο του «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ», από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟ-ΟΙΚΟΛΟ-ΑΝΕΛ!

Με μια αιφνιδιαστική ενέργεια μόλις χθες το μεσημέρι, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Α. ΦΛΕΜΙΓΚ» ενημερωθηε από έγγραφο (ΕΔΩ) που υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Πολάκης και απευθύνεται στην 1η ΥΠΕ και στο Νοσοκομείο, πως η πρόθεση της Κυβέρνησης «ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ - ΑΝΕΛ» & του Υπουργείου είναι (στην ουσία) να εφαρμόσει το σχέδιο Γεωργιάδη - Βορίδη και να οδηγήσει στο κλείσιμο το Αμαλία Φλέμιγκ...
Πρόκειται για πλήρη συμφωνία της σημερινής Κυβέρνησης με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τονίζει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο, που ποτέ - όπως επισημαίνει - δε σταμάτησε να επιδιώκει το κλείσιμο του «Αμαλια Φλέμιγκ» (για το οποίο εξάλλου διορίστηκε από τον Γεωργιάδη!!!).   
Φαίνεται πως οι ...διαβουλεύσεις έπιασαν τόπο.
Παρά το μασκάρεμα με την προσεκτικότερη επιλογή λέξεων και φράσεων, παρά το ότι προσπαθούν να το μπερδέψουν με το εντελώς κλειστό «ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ», παρά τον «εξωραϊσμό», είναι για μας φανερό πως πρόκειται για το ίδιο σχέδιο κλεισίματος.

Με τα χρώματα της ΜΠΑΡΤΣΑ, ο Αλέξης στις διαπραγματεύσεις με Ερντογαν - Ναβούτογλου!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:Όλοι σήμερα στη Στάση Εργασίας

Η Παναττική Επιτροπή Αγώνα των Πενταμήνων και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλούν τους συναδέλφους 5μηνίτες  αλλά και  το υπόλοιπο προσωπικό ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας ενιαία να διεκδικήσουμε όλοι μαζί, με μαζική συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας την Πέμπτη 19 Νοέμβρη στις 13.00, για το δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.  Για το λόγο αυτό το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει Στάση Εργασίας από τις 12.00 έως τη λήξη της βάρδιας για το σύνολο του προσωπικού στους δήμους.
Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μαζί δώσαμε τη μάχη για την οργάνωση μας σε επιτροπές αγώνα σε κάθε δήμο, απαιτήσαμε την άμεση και σταθερή μισθοδοσία μας, καταγγείλαμε τα εργατικά ατυχήματα σε μια σειρά δήμους, διεκδικήσαμε όλα τα εργατικά δικαιώματα γιατί απ' την πρώτη στιγμή δεν αποδεχτήκαμε ότι είμαστε ωφελούμενοι, αλλά εργαζόμενοι.  
Κλιμακώσαμε τον αγώνα μας με την μαζική συγκέντρωση μας στο υπουργείο εργασίας στις αρχές Σεπτέμβρη, με κεντρικό σύνθημα την άμεση πληρωμή μας και πετύχαμε να δεσμευθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση την καταβολή του μισθού μας.

Τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο επιμείναμε στην οργάνωση του αγώνα μας σε επιτροπές μαζί με το Συνδικάτο και με συνεχείς παρεμβάσεις στους τοπικούς ΟΑΕΔ, στα κεντρικά, στις διοικήσεις των δήμων αλλά και στο υπουργείο πετύχαμε να εκδοθούν μία σειρά από εγκύκλιοι που κατοχυρώνουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα μας, όλες τις άδειες, τα μέσα ατομικής προστασίας, το ωράριο όπως όλων των συναδέλφων.

Μόνιμη & σταθερή δουλειά για όλους

Κλείνουμε τα αυτιά σε όσους επιδιώκουν να μας διαιρέσουν στους χώρους δουλειάς!
Προκηρύσσουμε στάση εργασίας την Πέμπτη 19 Νοέμβρη από τις 12:00 μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλούμε όλους τους εργαζομένους του δήμου στη συγκέντρωση στις 13:00 μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου).
Ενιαία διεκδικούμε το δικαίωμα όλων των εργαζομένων του δήμου μας ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Ενιαία δίνουμε καθημερινή μάχη για όλα τα εργασιακά δικαιώματα κάθε συναδέλφου, σε πολύ δύσκολες συνθήκες. 
Μέσα ατομικής προστασίας και γάλα για όλους, άδειες για όλους, άμεση και σταθερή καταβολή της μισθοδοσίας μας. 
Παρεμβαίνουμε στο Υπουργείο Εργασίας, στον ΟΑΕΔ, στη δημοτική αρχή. 
Διεκδικούμε πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζομένους, τήρηση τη συλλογικής σύμβασης εργασίας για όλους.
Ξέρουμε πως ότι δεν δίνετε έστω και σε ένα συνάδερφο τώρα, αργότερα θα επιδιώξουν να το κόψουν και σε μας.

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Με τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Νέο Μαρούσι», συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη είχε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Νέο Μαρούσι», στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία των Αντιδημάρχων: Πολεοδομίας, Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη Καρλαύτη, Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Γεώργιου Ζήκου, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ρένας Χαλιώτη.     

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συζήτηση των θεμάτων καθημερινότητας  που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Στα αιτήματα που έθεσε ο Πρόεδρος κ. Ζάκος Χατζηγιαννάκης και τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την αναβάθμιση των υποδομών, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε ότι:
 προχωρούν  οι μελέτες για τις παρεμβάσεις στην Κυπρίων Αγωνιστών  μεταξύ των οποίων είναι και η ανακατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομιών, ενώ στο σχεδιασμό προβλέπεται η κατασκευή πεζοδρομίων από τη μία πλευρά της Μεσογείων από την οδό Ειρήνης έως και την οδό Αναξαγόρα.

Δωρεάν παραστάσεις για παιδιά από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα

Με την παράσταση «Λέλο & Στρουθ» ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για παιδιά που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα για τους μήνες Νοέμβριο & Δεκέμβριο.
Πρόκειται για μια παράσταση της θεατρικής ομάδας «Μαρμελάδα» με ηθοποιούς, κούκλες, μάσκες και ζωντανή μουσική, για παιδιά ηλικίας 2,5-8 χρονών, τα οποία παίζουν ενεργό ρόλο και έτσι ενισχύουν την αναγνώριση και διαχείριση των συναισθημάτων τους καθώς και την αποδοχή της διαφορετικότητας των άλλων, εξελίσσοντας έτσι τη συναισθηματική τους νοημοσύνη.

Επίσκεψη Γ. Πατούλη σε γειτονιές που εκτελούνται έργα υποδομών

Αυτοψία στα έργα υποδομών που βρίσκονται σε εξέλιξη σε γειτονιές του Δήμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Δημήτρη Καρλαύτη, και υπηρεσιακό κλιμάκιο, βρέθηκε στη οδό Κυρίλλου όπου επέβλεψε την πορεία των έργων αντιστήριξης των πρανών στο ρέμα Σαπφούς, έργο που έπειτα από επίμονη αλληλογραφία και πιέσεις από μέρους της Διοίκησης του Δήμου, βρίσκεται πλέον στο στάδιο της εκτέλεσης από εργολάβους της Περιφέρειας.

Κατόπιν ο κ. Πατούλης, βρέθηκε κοντά στα συνεργεία που εκτελούν έργα ομβρίων στις γειτονιές: Ψαλίδι, Νέα Λέσβος και Στούντιο Α, βάσει μελετών που έχουν εκπονήσει οι τεχνικές υπηρεσίες που Δήμου, οι οποίες έχουν και την ευθύνη κατασκευής.

ΣΥΡΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: Σκληρότητα & δακρυγόνα στους αγρότες, υποτακτικοί συνομιλητές με «τρομοκράτες»!

Ο αμνός Αλέξης με τους Θεσμούς...
Με πρωτοφανή σκληρότητα & βαναυσότητα υποδέχτηκαν τους αγρότες τα ΜΑΤ των ψευδοΑριστερών & ΑΝέντιμων ΕΛλήνων στο Σύνταγμα, όπου συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα φορολογικά μέτρα και στις αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό τους σύστημα. 
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα από τους συγκεντρωμένους προσπάθησε να σπάσει τον κλοιό των ΜΑΤ γύρω από τη Βουλή και να εισέλθει στο κτίριο. 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψη χημικών, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δύο προσαγωγές.
Ο σκληρός & άκαμπτος με τους αγρότες
Οι αγρότες, όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους, ζητούν «χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων».

Οσον αφορά στα φορολογικά μέτρα ζητούν: 
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και καμία προκαταβολή φόρου.
Για τα κτηνοτροφικά προϊόντα ο συντελεστής φορολογίας να ξεκινάει από το 8%. 
Καμία προκαταβολή φόρου. 
Η ιδιοεργασία και η εργασία των μελών της οικογένειας να λογίζονται στα έξοδα της εκμετάλλευσης. 
Μεταφορά παθητικού από το ένα έτος στο άλλο. 
Αφορολόγητο όριο για επιδοτήσεις 12.000 ευρώ και απαλλαγή των αγροτικών ακινήτων από τον ΕΝΦΙΑ. 
                                              Για το ασφαλιστικό καθεστώς: 

«Δεκανίκι» του Πατούλη στο Δ.Σ, χαρακτηρίζει τον Κ. Βλάχο η «Ενότητα»!

Θετική ψήφο σε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε την κατασκευή του ποδηλατόδρομου στην οδό Καραολή στον Παράδεισο με ταυτόχρονη κατάργηση θέσεων στάθμευσης έδωσε ο συνδυασμός του κ. Κ. Βλάχου, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου η οποία στις εκλογές στηρίχτηκε από τον «Αριστερό» ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το θέμα υπερψηφίστηκε με τις ψήφους του...Δεκανικίου!
(Καμμία ανακοίνωση για τις ΚοινΣΕπ βρε αριστερά παλληκάρια θα βγάλετε);

Με αφορμή το γεγονός αυτό μάλιστα, η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» εξέδωσε και την παρακάτω ανακοίνωση.

Για ακόμα μια φορά δεκανίκι του Πατούλη στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Κώστας Βλάχος

Όταν κάποιες αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτούν απόλυτη πλειοψηφία (22 ψήφους), την οποία ο κ. Πατούλης  διαθέτει πλέον με δυσκολία ανάμεσα στους 25 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του, επιστρατεύει τις  εφεδρείες. Δηλαδή τους πρόθυμους της παράταξης του κ. Βλάχου.

Οι τελευταίοι δεν διστάζουν προκειμένου «να μην χαλάσει το συμπεθεριό» να ψηφίσουν και εντελώς αντίθετα από ότι έκαναν μέχρι τότε.

Στην Τουρκία το μεγάλο Κέντρο Εκπαίδευσης ΤΖΙΧΑΝΤ - Επιθέσεων Αυτοκτονίας

Στην πόλη Kilis στην νοτιοανατολική Τουρκίας, λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα «ειδικός χώρος» όπου εκπαιδεύονταν οι Τζιχαντιστές για επιθέσεις αυτοκτονίας σε στόχους σε ευρωπαϊκές πόλεις. Την εντυπωσιακή αυτή αποκάλυψη κάνει η ίδια τούρκικη εφημερίδα, Cumhürriyet.
Ενώ ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, καυχήθηκε στην διάσκεψη της G-20 ότι η χώρα του σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του πολέμου κατά του ISIS, η τουρκική εφημερίδα Cumhürriyet αποκαλύπτει από μια αποκλειστική συνέντευξη ενός ανωτάτου Διοικητού των Τζιχαντιστών που πρόσφατα αυτομόλησε, ότι στην πόλη Kilis της Τουρκίας, κοντά στα σύνορα με την Συρία, υπάρχει το μεγαλύτερο κέντρο ισλαμικής θεωρητικής κατάρτισης των Τζιχαντιστών στον ιερό πόλεμο, Τζιχαντ.
Όπως αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα, στην συνοριακή με την Συρία πόλη του Kilis λειτουργούν δυο τζαμιά τα οποία είναι κέντρα θρησκευτικής κατάρτισης των Τζιχαντιστών στον ιερό πόλεμο Τζιχαντ, ενώ τους Τζιχαντιστές ενισχύουν και υποστηρίζουν οι ίδιες οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με την Cumhürriyet, η Τουρκία στήριξε τους Τζιχαντιστές στην πολιορκία του Κομπανί στην Συρία όπου οι Κούρδοι πολέμησαν εναντίον τους και τελικά κατάφεραν να αποτρέψουν την πτώση αυτής της στρατηγικής σημασίας πόλη στο Ισλαμικό Χαλιφάτο.

«Γιουσουφάκι» του Αχμέτ Νταβουτογλου ο Τσίπρας!

Σε μια κρίσιμη χρονική και πολιτική συγκυρία, μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και με το προσφυγικό ζήτημα σε έξαρση, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται από χθες την Τουρκία, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις τόσο με τον ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, όσο και με τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι διεκδικήσεις της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας, όσον αφορά στην υποδοχή και την ταυτοποίηση προσφύγων στη γείτονα χώρα, αναμένεται να καταστούν ακόμη δυσκολότερες, υπό την απειλή της τρομοκρατίας.

ΧΘΕΣ στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Τσίπρας παρακολούθησε μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, τον φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 20:15 στο γήπεδο «Φατίχ Τερίμ» στο Μπαχτσέσεχιρ της Κωνσταντινούπολης και ολοκληρώθηκε ισόπαλος χωρός τέρματα, 0-0.

«Μελανό» σημείο, οι αποδοκιμασίες κατά την ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου, την ώρα που οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών φορούσαν κασκόλ στα χρώματα τόσο της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας.

Η διαφορά, ωστόσο, ήταν... πώς το φόρεσαν. 

Με Τσακαλώτο & Σταθάκη, θα πούμε το κρασί ... κρασάκι!

              Κανένα σπίτι σε χέρι ... ιδιοκτήτη!
           Φόροι σε τυχερά παιχνίδια και στο κρασί για την εκταμίευση των 2 συν 10 δισ. Ε
Με εγγυητές του αριστερού σας Μέλλοντος, το Υπουργικό δίδυμο Τσακαλώτου - Σταθάκη & την συνδρομή των πραγματικών ΣΥΝιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ(JP MORGAN & BLACK ROCK), βρε γατάκια αναγνώστες του Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου, τι περιμένατε;
Να γλυτώσετε το σπίτι σας;
Πείτε τώρα και το κρασί - κρασάκι, για να μάθετε, αλλά & για να καταλαβετε καλλίτερα(& χωρίς αλκοόλ), την π(ο)ιότητα, ευρηματικότητα της πολιτικής τους & ειδικότερα, προκειμένου  να αντιληφθείτε την αριστερή ψυχή, αλληλεγγύη  & ευσπλαχνία των επενδυτών των JP MORGAN & BLACK ROCK(& κατά προέκταση της εταιρείας χρυσού el Dorado).
Πάρτε νάχετε λοιπόν & κρατήστε κάτι … για το μέλλον του χώρου Ελλάδα!
Γιατί κράτος ΕΛΛΑΔΑ οσονούπω θα πάψει να υφίσταται…
Τέλος πέντε λεπτών για κάθε στήλη τυχερού παιγνιδιού του ΟΠΑΠ και Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 40 λεπτά ανά λίτρο κρασιού!!!
Αυτά μεταξύ άλλων προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 2 + 10 δισ. ευρώ που κατατέθηκε στη Βουλή & συζητείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ αύριο Πέμπτη πρόκειται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

Σκηνές από το μέλλον στην Ελλάδα, τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι

Η ΚΕΔΕ για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι

Εθνική συσπείρωση & συνεργασία  για να διασφαλίσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα
Μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, η  Ευρώπη  θα αλλάξει.
Η αλλαγή αυτή καθίσταται επιβεβλημένη, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε μορφή τρομοκρατίας, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία απειλεί τις ευρωπαϊκές αξίες και το μοντέλο της ανοικτής κοινωνίας που έχουμε επιλέξει να ζούμε.
Έχουμε υποχρέωση να υπερασπιστούμε τις αξίες μας.
Να τις υπερασπιστούμε ενωμένοι όλοι οι Ευρωπαίοι, ανεξάρτητα από εθνικότητα ή θρήσκευμα,  με δυναμισμό κι αυτοπεποίθηση.
Η Ελλάδα οφείλει να δώσει δυναμικό παρόν σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια.
Μας αφορά το πρόβλημα, αφού είμαστε η ευρωπαϊκή χώρα που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» μιας περιοχής που την χαρακτηρίζει η αστάθεια, η ένταση και η ανεξέλεγκτη  ροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη.
Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες στην Ευρώπη και τα αρμόδια όργανα της. 
Να μην περιμένει απαθής να αποφασίσουν άλλοι , γι αυτά που αφορούν εμάς.
Δεν έχουμε το δικαίωμα της αδράνειας, γιατί ο φόβος που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη μετά το τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι η προσφυγική κρίση, ενδέχεται να οδηγήσει στην απόφαση για κλείσιμο των συνόρων.

Αφιερωμένη στις Ελληνίδες βασίλισσες Θεοφανώ & Άννα, εκδήλωση του Συλλόγου Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα»


Στην εκδήλωση - ομιλία που διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυριών Αμαρουσίου «Η Αγία Μαρίνα» με θέμα: 
«Οι πριγκίπισσες Θεοφανώ και Άννα, οι Ελληνίδες βασίλισσες της Γερμανίας και της Ρωσίας» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Για τις δύο πριγκίπισσες του Βυζαντίου και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν κατά την προσαρμογή τους στα νέα δεδομένα της ζωής τους, μίλησε η Πρόεδρος της Ένωσης Πελοποννησίων Πόπη Βραχιώτου - Λυμπεροπούλου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνεχάρη την πρόεδρο για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και δήλωσε τη συμπαράστασή του προς το έργο του συλλόγου.

Στις 5:00 μ.μ. το Μαρούσι υποδέχεται την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Σουμελά

Θα παραμείνει έως την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου
Με ευλάβεια και τιμές, το Μαρούσι υποδέχεται σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στις 5:00 μ.μ, στο παρεκκλήσιο της Παναγίας της Νεραντζιωτίσσης(συμβολή των οδών Νεραντζιωτίσσης & Αγίου Κων/ντίνου) την Ιερά & Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στη μουσική βραδιά του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι, ο Γ. Πατούλης


Παρουσία πλήθους κατοίκων και μελών του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι αλλά και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση των έργων αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Αρχιμανδρίτη πατέρα Ευγένιου, Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής και με τη συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αμέριστη υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, δημοτική σύμβουλος Ελένη Βλάχου Σταματάκη, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, που σταθερά στηρίζει τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και στέκεται αρωγός των προσπαθειών για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Ιερό Ναό της γειτονιάς του Ψαλιδίου.

Και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στη δεντροφύτευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή»

Δεντροφύτευση στη γειτονιά του Ψαλιδίου διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί το πράσινο στην περιοχή. 
Την πρωτοβουλία στήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και μέλη του Συλλόγου.
 Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη τον πρόεδρο Δημήτρη Θεοχάρη, και τα μέλη του συλλόγου για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα περιβάλλοντος και δήλωσε τη στήριξή του προς κάθε προσπάθεια που είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.

«Επιτυχής» & η 4η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2015 στο Πεντελικό

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, λόγω και του λαμπρού ήλιου πάνω από το Πεντελικό βουνό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία & την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.)
Οι εθελοντές εκμεταλλεύθηκαν τη φθινοπωρινή λιακάδα και ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας μέχρι το μεσημέρι και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 
Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, αιρετοί από πολλος δήμους, εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καραμέρος είπε σχετικά: 

Ετοιμη να συνδράμει το Δήμο Λευκάδας, η ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Λευκάδας Κ. Δρακονταειδή, προκειμένου να ενημερωθεί από την πλέον έγκυρη πηγή για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο, μετά τη σημερινή σεισμική ακολουθία που εκδηλώθηκε στην περιοχή.
Ο Γ. Πατούλης εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. εξέφρασε καταρχήν τη συμπαράσταση τους προς τους πολίτες του νησιού.

 Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. είναι έτοιμη εφόσον ζητηθεί, να κινητοποιήσει όλους τους Δήμους της χώρας προκειμένου συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου Λευκάδας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού.                

«Κόκκινα» Δάνεια: Σε ξένα χέρια, που είναι ...μαχαίρια!

Γ. Καραμέρος: «Να βγούμε από το λαβύρινθο που μας έβαλε μέρος της γενιάς του Πολυτεχνείου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος απέτισε σήμερα  το μεσημέρι φόρο τιμής στους νεκρούς  
της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με αφορμή τη 42η επέτειο από τα γεγονότα, δηλώνοντας κατά την αποχώρησή του τα εξής:
«Οι γενιές των Ελλήνων που γεννήθηκαν  
μετά το 1974 καλούνται σήμερα να βγουν  
από το λαβύρινθο που δημιούργησε μέρος της γενιάς του Πολυτεχνείου.
Τα διδάγματα εκείνης της γενιάς είναι ζωντανά.