Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Στη μουσική βραδιά του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι, ο Γ. Πατούλης


Παρουσία πλήθους κατοίκων και μελών του Συλλόγου Ανεγέρσεως Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής στο Ψαλίδι αλλά και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η μουσική εκδήλωση με σκοπό την ενίσχυση των έργων αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Αρχιμανδρίτη πατέρα Ευγένιου, Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής και με τη συμβολή του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, εξέφρασε για μία ακόμη φορά την αμέριστη υποστήριξή του στο έργο του Συλλόγου.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου, δημοτική σύμβουλος Ελένη Βλάχου Σταματάκη, ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, που σταθερά στηρίζει τις πρωτοβουλίες του συλλόγου και στέκεται αρωγός των προσπαθειών για την ολοκλήρωση των εργασιών στον Ιερό Ναό της γειτονιάς του Ψαλιδίου.

Και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στη δεντροφύτευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Ζωοδόχος Πηγή»

Δεντροφύτευση στη γειτονιά του Ψαλιδίου διοργάνωσε και πραγματοποίησε ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμαρουσίου «Ζωοδόχος Πηγή» σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί το πράσινο στην περιοχή. 
Την πρωτοβουλία στήριξαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και μέλη του Συλλόγου.
 Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη τον πρόεδρο Δημήτρη Θεοχάρη, και τα μέλη του συλλόγου για την ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα περιβάλλοντος και δήλωσε τη στήριξή του προς κάθε προσπάθεια που είναι προς όφελος του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.

«Επιτυχής» & η 4η Αναδάσωση του Σ.Π.Α.Π για το 2015 στο Πεντελικό

Με σημαντική προσέλευση εθελοντών, αιρετών και εργαζομένων του ΣΠΑΠ, λόγω και του λαμπρού ήλιου πάνω από το Πεντελικό βουνό, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 4η Δενδροφύτευση για το 2015 του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία & την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.)
Οι εθελοντές εκμεταλλεύθηκαν τη φθινοπωρινή λιακάδα και ανταποκρίθηκαν ξανά στο κάλεσμα του Σ.Π.Α.Π. και του ΣΚΑΙ στηρίζοντας για άλλη μία φορά την προσπάθεια αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος στο Πεντελικό όρος, εξαντλώντας μέχρι το μεσημέρι και τα 3.000 δενδρύλλια που είχε προγραμματιστεί να φυτευτούν.

Η δράση υλοποιήθηκε από κοινού με τους Δήμους μέλη του Σ.Π.Α.Π., τη Διεύθυνση Αναδασώσεων της Περιφέρειας Αττικής και τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. 
Παρόντες στην αναδάσωση ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Γενικός Γραμματέας του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, αιρετοί από πολλος δήμους, εθελοντές του Σ.Π.Α.Π και πολλοί ευαισθητοποιημένοι πολίτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καραμέρος είπε σχετικά: 

Ετοιμη να συνδράμει το Δήμο Λευκάδας, η ΚΕΔΕ

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Δήμαρχο Λευκάδας Κ. Δρακονταειδή, προκειμένου να ενημερωθεί από την πλέον έγκυρη πηγή για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο, μετά τη σημερινή σεισμική ακολουθία που εκδηλώθηκε στην περιοχή.
Ο Γ. Πατούλης εκ μέρους όλου του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. εξέφρασε καταρχήν τη συμπαράσταση τους προς τους πολίτες του νησιού.

 Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι η Κ.Ε.Δ.Ε. είναι έτοιμη εφόσον ζητηθεί, να κινητοποιήσει όλους τους Δήμους της χώρας προκειμένου συνδράμουν την προσπάθεια του Δήμου Λευκάδας να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σεισμού.                

«Κόκκινα» Δάνεια: Σε ξένα χέρια, που είναι ...μαχαίρια!

Γ. Καραμέρος: «Να βγούμε από το λαβύρινθο που μας έβαλε μέρος της γενιάς του Πολυτεχνείου»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργος Καραμέρος απέτισε σήμερα  το μεσημέρι φόρο τιμής στους νεκρούς  
της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με αφορμή τη 42η επέτειο από τα γεγονότα, δηλώνοντας κατά την αποχώρησή του τα εξής:
«Οι γενιές των Ελλήνων που γεννήθηκαν  
μετά το 1974 καλούνται σήμερα να βγουν  
από το λαβύρινθο που δημιούργησε μέρος της γενιάς του Πολυτεχνείου.
Τα διδάγματα εκείνης της γενιάς είναι ζωντανά.

To «Μπαξές Στόρυ» του Αλέξη Τσίπρα!!!


Αλ. Τσίπρας:Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ, το κουαρτέτο μας ...οδηγεί!

Αψιμαχίες σημειώθηκαν έξω, αλλά και μέσα στο χώρο του ΕΜΠ, εν όψει της άφιξης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για να καταθέσει στεφάνι για τα θύματα του Πολυτεχνείου.
 Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους κατά κυβερνητικών στελεχών που έφθασαν στο Ίδρυμα λίγο νωρίτερα, ενώ ομάδες περιφρούρησης του χώρου προσπαθούσαν να απομονώσουν ή και να απομακρύνουν εκείνους που δημιουργούσαν την ένταση.
Στο σημείο, μεταξύ άλλων κυβερνητικών στελεχών, βρίσκονταν οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Νίκος Παππάς.

Στη θέα των υπουργών, κάποιοι από τους συγκεντρωμένους πέταξαν καφέδες και νερά, ενώ φώναζαν συνθήματα. Αμεσα, ομάδες περιφρούρησης του Πολυτεχνείου έσπευσαν να τους απομακρύνουν και προκλήθηκε ένταση.
Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν και ακολούθησε η άφιξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Διαχείριση ΕΣΠΑ 2014-2020:Χωρίς συμμετοχή της Τ.Α. Α΄ Βαθμού δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Γ. ΠατούληςΕθνικός στόχος» για την Ελλάδα η επιτυχής υλοποίηση των προγραμμάτων & των δράσεων που συμπεριλαμβάνονται στο ΕΣΠΑ
Οι άξονες παρέμβασης του  Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη στις εργασίες της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ 2014 -20
Τις προτάσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ., Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του στις εργασίες της 1ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αφού αναφέρθηκε στις παθογένειες του υφιστάμενου συστήματος και στα προβλήματα που προκαλούνται στην υλοποίηση προγρα που αφορούν την αυτοδιοίκηση, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.
μμάτων
Οι βασικές θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε.
Στον κεντρικό κορμό των προτάσεων που η Κ.Ε.Δ.Ε. παρουσίασε περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων :

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ ΤΕΣΣΕΡΑ (14) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Αντικατάσταση ή μη μελών επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών και αξιολόγησης (Π.Δ. 28/80) και εκ νέου συγκρότηση αυτής
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών σημαιοστολισμού και διακόσμησης των εξωτερικών χώρων του Δήμου Αμαρουσίου
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού που αφορά στην Προμήθεια δένδρων , θάμνων , εποχιακών φυτών , έτοιμου χλοοτάπητα και βιολογικών λιπασμάτων , βελτιωτικών εδάφους - χώματος

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Στα ρακοκάζανα της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου


          Υπέροχη & εφέτος η Γιορτή Τσικουδιάς του Συλλόγου «Ο Κρηταγενής Ζευς»
Στη Γιορτή Τσικουδιάς που πραγματοποίησε το Σάββατο η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου 
«Ο Κρηταγενής Ζευς» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου στο κλειστό γυμναστήριο 
«Σπύρος Λούης» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στο μήνυμά του προς τους παρισταμένους στην εκδήλωση, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνεχάρη την Ένωση Κρητών για την πρωτοβουλία και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο Κ. Σηφάκη, σημείωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες όπως αυτή που φέρνει κοντά τους Κρήτες και κρατά ζωντανή την κρητική παράδοση.
Από μέρους του ΔΣ της Ένωσης, ο πρόεδρός της Κ. Σηφάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παρουσία του και την πολύ καλή συνεργασία.
Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα κρητικό γλέντι με τον Φωκά Μουρτζάκη, τον Νίκο Καραβυράκη και το συγκρότημά τους, αλλά και χορούς από τα τμήματα του συλλόγου.

«Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται - Βιώματα & εικόνες του χθες».

Στην πολιτιστική και λαογραφική εκδήλωση που διοργάνωσαν το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και ο Λαογραφικός Ιστορικός Σύλλογος «Πευκιώτικες Ρίζες» στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης.
Συναισθήματα, εικόνες και μνήμες ζωντάνεψαν γλαφυρά μέσα από αφηγήσεις και αποσπάσματα κατά την παρουσίαση του βιβλίου μνήμης του Συλλόγου: 
«Οι Μαγκουφανιώτες θυμούνται - Βιώματα και εικόνες του χθες».
Στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μίλησε με θερμά λόγια για το σπουδαίο πολιτιστικό έργο του Συλλόγου και τη συμβολή της Προέδρου Πιπερίγκου καθώς και όλων των μελών του Δ.Σ. στα δρώμενα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη στην ομιλία της τόνισε πως οι πολιτιστικές και παραδοσιακές ρίζες μας έχουν συνέχεια στο χρόνο, δίνουν έμπνευση στο σήμερα και ως φάρος αέναης κουλτούρας διαγράφουν το κοινό μας αύριο.

Αρπαγές και εξαφανίσεις βρεφών κατά τη διάρκεια του «βρώμικου πολέμου»


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το μικρό αφιέρωμα στην αρπαγή και εξαφάνιση βρεφών στη διάρκεια της δικτατορίας στην Αργεντινή («βρώμικος πόλεμος»), που πραγματοποίησε η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης την Τετάρτη 4 και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015.
Το αφιέρωμα περιελάμβανε την προβολή της βραβευμένης ταινίας «Η επίσημη ιστορία» 
(La Historia Oficial) του Luis Puenzo, παραγωγής 1985, και της ταινίας:
«Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Verdades Verdaderas. La vida de Estela.) του Nicolás Gil Lavedra, παραγωγής 2011.
Τις προβολές, που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη  της Πρεσβείας της Αργεντινής στην Αθήνα, του Ινστιτούτου Θερβάντες και του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης «ΠΕ.Α.Π.»., παρακολούθησαν πλέον των 350 θεατών.

Στο Μαξίμου ο Τόνι Μπλερ!!!

     Στο μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα  ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ.
Η Επίσκεψη του κ. Μπλερ και ο λόγος της συνάντησής του, σύμφωνα με πληροφορίες, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά δεν έχουν ανακοινωθεί.

Ο κ. Μπλερ έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από πολυάριθμη ομάδα ανδρών ασφαλείας και τον υποδέχτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Ο πρωθυπουργός έφτασε λίγη ώρα αργότερα.

Ευθεία καταγγελία Πούτιν: Μέλη των G20 χρηματοδοτούν το ISIS!

Τις τελευταίες ημέρες, μετά το μακελειό στο Παρίσι, γίνεται εκτενής λόγος για τις πηγές χρηματοδότησης του Ισλαμικού Κράτους το οποίο απειλεί τη Δύση με νέα χτυπήματα, ακόμη και μέσα στην Ουάσινγκτον.
Σήμερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν ανέφερε πως το ISIS χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και κάποιες που μετέχουν στους "ισχυρούς" του πλανήτη, στους G20. 
Παρόλα αυτά, απέφυγε για την ώρα να κατονομάσει τις χώρες αυτές.
Ο Πούτιν επικαλείται για τα λεγόμενα του, πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών. Οι δηλώσεις του έγιναν στον απόηχο της Συνόδου των G20 στην Τουρκία.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως είναι αναγκαίος ο τερματισμός του παράνομου εμπορίου πετρελαίου, από το οποίο το Ισλαμικό Κράτος αποκομίζει τεράστια έσοδα.
"Έδειξα στους συναδέλφους αεροφωτογραφίες που καταδεικνύουν με σαφήνεια το εύρος του λαθρεμπορίου.

Χτύπημα Ευρωπαϊκής «Τρομοκρατίας»


Η Ε.Ε φανερώνει αιματηρά το «πραγματικό»  της πρόσωπο!!! 
Η μητέρα της «τρομοκρατίας» ατσαλώνεται...
Το χτύπημα ήταν πολιτικό και όχι τρομοκρατικό!
Τα δεκάδες πτώματα Γάλλων πολιτών και τουριστών σε ήσυχες λαϊκές συνοικίες και σε χώρους που συναθροίζονται νέοι βολεύουν περισσότερο το όραμα της Ε.Ε παρά το δημιούργημα της Δύσης με το όνομα Ισλαμικό Κράτος.
Απίστευτα καλά σχεδιασμένη η επίθεση μετά από απειλές του ισλαμικού κράτους ότι θα χτυπούσαν πρωτεύουσες ευρωπαϊκών κρατών με πρώτο το Παρίσι ως αντίποινα για την συμμετοχή της Γαλλίας στους  αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον ισλαμικών στόχων στη Συρία. 
Καθόλου τυχαία η επιλογή του Παρισιού και για την Ε.Ε εφόσον η συγκεκριμένη πρωτεύουσα έχει βαρύ παρελθόν με τα γκέτο δεύτερης και τρίτης γενιάς μεταναστών ειδικά με καταγωγή από την πρώην αποικία της Γαλλίας, Αλγερία.
Από το 2005 που ο πρώην υπουργός Εσωτερικών (μετέπειτα πρόεδρος) της χώρας, Νικολά Σαρκοζί προκάλεσε με την συμπεριφορά του (η Αστυνομία σκότωσε τρεις μετανάστες εφήβους χωρίς λόγο) εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων Γάλλων πολιτών, στρατού και γαλλικής αστυνομίας  αναγκάζοντας την γαλλική βουλή να συζητά για την φύλαξη της νομιμότητας των πόλεων της Γαλλίας από τον στρατό. 
Ο νόμος αυτός έμπαινε προς συζήτηση στην βουλή και καταψηφιζόταν για αρκετά χρόνια διότι στρατός στους δρόμους και έφοδος στα σπίτια ανά πάσα στιγμή δεν ήταν δυνατόν να συνάδει με την δημοκρατία μιας χώρας,  η οποία πουλά το παραμύθι του ευρωπαϊκού ανθρωπισμού και ελευθερίας από το 1789.
Βρωμάει χρόνια αυτή η κολόνια
«Τα πολιτικά παιχνίδια τρομοκρατίας» της Ε.Ε με θύματα Ευρωπαίους πολίτες είναι μια ιστορία που εξελίσσεται συνεχώς μετά το επιτυχημένο «τρομοκρατικό» χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους το 2001 που ήταν η αφορμή κήρυξης πολέμου της Δύσης εναντίον των ισλαμιστών της Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

«Ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες της πόλης», ο προϋπολογισμός & το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου σχετικά με τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1.Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου για το 2016 ανταποκρίνεται στις πραγματικές δυνατότητες μας. 
Μέσα από αυτά τα δύο σχέδια, αφενός διασφαλίζεται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών που ως Δήμος προσφέρουμε στους συμπολίτες μας. Αφετέρου, αποτυπώνεται η δυνατότητά μας να προχωρήσουμε στην εκτέλεση μιας σειράς έργων χρήσιμων στην πόλη μας , για τα οποία διαθέτουμε ήδη ολοκληρωμένες μελέτες κι αυτό που απομένει, είναι καταρχήν να «ανοίξει» το ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, μέσα από το οποίο θα χρηματοδοτηθεί μέρος του τεχνικού προγράμματος.
Καθώς και να αποδώσει η Περιφέρεια Αττικής τους πόρους που αναλογούν στο Μαρούσι , για να χρηματοδοτηθούν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς και η κατασκευή παιδικών σταθμών.
Επισημαίνουμε πως όλα τα έργα που αναφέρει στην ανακοίνωσή της ως αναγκαία για την πόλη η Λαϊκή Συσπείρωση ( σχολεία, έργα αποχέτευσης κι αντιπλημμυρικής προστασίας, εντάξεις περιοχών στο σχέδιο πόλης, κατασκευή γηπέδου, κλπ) ,
2. Ο προϋπολογισμός του 2016 έχει έντονο φιλολαϊκό χαρακτήρα.

«ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ & ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟ» το ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2016

Πλασματικό ως πρακτικά ανέφικτο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2016, χαρακτήρισε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, Μαίρη Διακολιού στη συνεδρίαση του ΔΣ της 10-11-2015. Επιπλέον, το χαρακτήρισε αόριστο ως ασαφές, αποσπασματικό και πρόχειρο καθώς δεν έχει σε καμία περίπτωση συστηματοποίηση, κεντρική σχεδίαση και ιεράρχηση των αναγκών, ενώ καταρτίστηκε χωρίς σεβασμό στις απόψεις των δημοτών και επιπλέον ενέχει πιθανότητα καταστρατήγησης του νόμου με κατάτμηση έργου.

«Παρούσα» η Περιφερεια για τα τροχαια εγκλήματα

     «SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Περιφέρεια τιμά τα θύματα
           της ασφάλτου και παρεμβαίνει με δομικές αλλαγές
            για την αντιμετώπιση της μάστιγας των τροχαίων
Το «παρών» στην ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» στην Πλατεία Συντάγματος που διοργανώνεται για τα πρόσωπα και τις ιστορίες των ανθρώπων που χάθηκαν στην άσφαλτο, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος.
Με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την επίσημη αναγνώριση της 15ης Νοέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων από τον ΟΗΕ, ο κ. Καραμέρος συμμετείχε από κοινού με τα μέλη του συλλόγου στις εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στο σημείο και στη συνέχεια δήλωσε σχετικά:
«Και φέτος συναντηθήκαμε για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που χάθηκαν στην άσφαλτο.
Γιατί δεν ξεχνάμε πως κάθε ένα από τα στατιστικά νούμερα είναι ένα πρόσωπο.
Μαζί τιμούμε και όλους εκείνους που αντιμάχονται τη μάστιγα αυτή, προσπαθώντας να σώσουν ο,τι μπορεί να σωθεί.

Δεν θα επιβαρυνθεί καμμία επιχείρηση της πόλης με νέα τέλη!

Δεν είναι εχθροί μας οι επιχειρήσεις του Αμαρουσίου υποστηρίζει η Διοίκηση του Δήμου, η οποία δεσμεύεται να προστατέψει την τοπική επιχειρηματικότητα
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων της δημοτικής παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, η οποία θέτει ζητήματα διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και  επιπλέον, καλεί τη σημερινή Διοίκηση να επιβάλλει νέους φόρους και τέλη στις  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:
1. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης έχουν δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να επιβαρύνουν ούτε με ένα επιπλέον ευρώ καμία επιχείρηση και κανένα νοικοκυριό της πόλης μας.
Ήδη τα τελευταία χρόνια έχουμε μειώσει πάνω από 25% τα ανταποδοτικά τέλη. Και  έχουμε αποφασίσει το 2016, να παραμείνουν «παγωμένα».
2. Είναι πολιτική μας απόφαση να μην επιβαρύνουμε περισσότερο τις τοπικές επιχειρήσεις, επιβάλλοντάς τους νέες εισφορές και τέλη, αξιοποιώντας τις διατάξεις νόμων που δεν ανταποκρίνονται στις σημερινές συνθήκες της αγοράς.
Σήμερα το 75% των εσόδων του Δήμου μας μέσω των ανταποδοτικών τελών, προέρχεται από τις επιχειρήσεις.
Ουσιαστικά οι τοπικές επιχειρήσεις, χρηματοδοτούν τη λειτουργία του Δήμου Αμαρουσίου.
Αν, λοιπόν, στις επιχειρήσεις αυτές επιβάλλουμε νέα βάρη όπως μας προτείνει η αντιπολίτευση, για λόγους καθαρά αριστερής ιδεοληψίας, το πιο πιθανό είναι να τις αναγκάσουμε να φύγουν από το Μαρούσι.

«Κουτσός» ο Προϋπολογισμός 2016 στον τομέα της Παιδείας

Σε σημειακές παρατηρήσεις που αφορούσαν τον νευραλγικό τομέα της Παιδείας και όχι μόνο επικεντρώθηκε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», Μαίρη Διακολιού στην τοποθέτησή της για τον προϋπολογισμό του 2016 στην ειδική συνεδρίαση 
του ΔΣ στις 10-11-2015.
Στηλίτευσε το γεγονός του ότι η απόδοση της αύξησης του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων (ΦΗΧ) δεν αποδίδεται εξ ολοκλήρου στις Σχολικές Επιτροπές εδώ και χρόνια με εκτός νόμου και ατεκμηρίωτες δικαιολογίες και ότι δεν εντάχθηκε στον προϋπολογισμό ούτε η έκτακτη επιχορήγηση στις Σχολικές επιτροπές για κάλυψη των οφειλομένων ποσών για τη ΔΕΗ, ούτε η κάλυψη της μείωσης κατά 10% του μισθού των σχολικών καθαριστριών.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΞΙ(6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα Νοεμβρίου, στις 7:00, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος για κάρτα ελεγχόμενης στάθμευσης μονίμου κατοίκου σε έναν (1) ενδιαφερόμενο
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
3. Εγκριση ή μη 2ης παράτασης της ημερομηνίας λήξης του έργου "Ενεργειακή Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Δημοτικών Κτιρίων (Πράξη: Εξοικονόμηση Ενέργειας Αμαρουσίου)"

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η Τραγωδία της Αριστεράς με ...Μαρξιστικούς όρους!

Όταν η κοινοβουλευτική αριστερά αποδέχτηκε την συνθήκη του Μάαστριχτ, και αργότερα αποδέχτηκε το ευρώ, απώλεσε την αυτογνωσία της.
Η αριστερά με τις ενέργειες αυτές, απεκόπη παντελώς από την παράδοση του μαρξιστικού πολιτικού ορθολογικού ανθρωπισμού.
Ο σύριζα, «η πρώτη φορά αριστερά», εκτελεί πια με θαυμαστή επιμέλεια τις πολιτικές λιτότητας. Αυτό είναι κατάντημα.
Η ευρωπαϊκή και η δική μας αριστερά, με οποιοδήποτε προσωνύμιο, αποδέχτηκαν το γεγονός ότι στην ελεύθερη αγορά δεν μπορεί να υπάρξει γενική κρίση (ύφεση) και ότι η πλήρης απασχόληση είναι η φυσική κατάσταση της οικονομίας.
Σύμφωνα με αυτό τον φυσικό αυτοματισμό της οικονομίας, δεν υπάρχει ανάγκη κρατικής διακυβέρνησης και καθοδήγησης των οικονομικά δρώντων, επιχειρήσεων και εργαζομένων, ή ακόμα να υπηρετηθούν στόχοι κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Όλοι αντιδρούν στα «σήματα των τιμών» που στέλνει η αγορά, και μέσω αυτών επιδιώκουν την δική τους μεγίστη ωφέλεια, και κατ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.
Ο D. Ricardo (Κεφ. XX1, Effects of Accumulation on Profits and Interest, of his Principles, σελ. 192-3) τονίζει «…ότι δεν μπορεί να υπάρξει αδρανές κεφάλαιο στη χώρα, επειδή η ζήτηση καθορίζεται από την προσφορά. Κανείς δεν θα παρήγε, αν δεν είχε στόχο την κατανάλωση και την πώληση, και ποτέ δεν θα πωλούσε, αν δεν είχε πρόθεση να αγοράσει κάποιο άλλο προϊόν, που θα του ήταν άμεσα χρήσιμο ή που θα τον εξυπηρετούσε σε μελλοντική παραγωγή άλλων αγαθών.
Κάποιος που παράγει, γίνεται αναγκαία καταναλωτής των δικών του αγαθών, ή αγοραστής και καταναλωτής των αγαθών κάποιου άλλου. Δεν θα πρέπει να υποθέσουμε ότι κάποιος, σε βάθος χρόνου, θα είναι ελλειπώς πληροφορημένος και θα παράγει προϊόντα που δεν έχουν ζήτηση…».

Γιατί ήταν αναμενόμενη η αμφισβήτηση της Γενοκτονίας των Ποντίων

       Η διεθνιστική Αριστερά γκρεμίζει την Ελληνική Ιστορία!
Ηταν αναμενόμενο να το ακούσουμε και αυτό. Προβεβλημένο στέλεχος της συριζαϊκής Αριστεράς αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Και λέω ότι ήταν αναμενόμενο για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει θεοποιήσει τον Λένιν, ο οποίος ήταν ο κύριος προμηθευτής όπλων του Κεμάλ, του εγκεφάλου της εξοντώσεως του Ελληνισμού της Ανατολής (Πόντος, Μικρά Ασία και Ανατολική Θράκη).
Αρα η άρνηση της γενοκτονίας είναι μία μορφή εκφράσεως φόρου τιμής στη μνήμη του κομμουνιστή δικτάτορα.
Δεύτερον, διότι στην ελληνική Αριστερά πάντα υπήρχε μία ισχυρή και πλειοψηφούσα ομάδα στελεχών με διεθνιστική αντίληψη της Ιστορίας.
Φυσικά αναγνωρίζω και την πατριωτική μερίδα της Αριστεράς, αλλά μέχρι σήμερα η αριστερή ιδεολογία -με τις διάφορες παραλλαγές και παραφυάδες της- συνδέθηκε στενά με την άρνηση της εθνικής ταυτότητάς μας, με την πολεμική κατά της ελληνορθόδοξης παράδοσης και με τη συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας μας.
Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη δεκαετία του 1920-1930 από τον χώρο των οπαδών της διεθνιστικής Αριστεράς & της μαρξιστικής - λενινιστικής ανάλυσης ακούστηκαν οι πρώτες έντονες φωνές για την κατάργηση του ελληνικού αλφαβήτου & την αντικατάστασή του με το λατινικό.
Πρώτα οι αριστεροί διανοούμενοι μίλησαν για την ανάγκη καθιερώσεως της φωνητικής γραφής...