Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Καταργούν & το εθνόσημο στις στολές των αξιωματικών, οι ΝεοΔωσίλογοι Ψευδοαριστεροί & οι ΑΝθΕΛλληνες!


Με απόφασή του ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης καταργεί το Εθνόσημο προς «αποφυγή υπερβολών» στο dress code των στρατιωτικών!
Χωρίς εθνόσημο και μόνον με την ελληνική σημαία θα είναι πλέον οι στολές των Ελλήνων αξιωματικών! 
Μπορεί ο αρμόδιος υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, με απόφασή του, να έδωσε το δικαίωμα στους στρατιωτικούς να φορούν στη στολή τους επίρραμα με τους προστάτες Αγίους του κάθε σώματος αλλά με άλλη απόφασή του ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης, η οποία έφθασε σε όλα τα Επιτελικά Γραφεία Αρχηγών, «ξηλώνει» ότι περιττό είχε επιβληθεί να φορούν οι στρατιωτικοί στις στολές τους. 
Μεταξύ αυτών και το γνωστό σε όλους εθνόσημο.
Συγκεκριμένα καταργεί:
Το διακριτικό σήμα που φορούσαν όσοι στρατιωτικοί υπηρετούσαν στο Επιτελικό Γραφείο του Α/ΓΕΕΘΑ.
Το διακριτικό σήμα που είχε καθιερωθεί για όσους υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ/Ε3/ΟΑΣ και στο ΓΕΕΘΑ /ΕΘΚΕΠΙΧ.

Επιστολή διαμαρτυρίας καταθέτουν αύριο στις προξενικές αρχές, σύλλογοι της ΟΣΕΠΕ

Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη με τις οποίες δεν αναγνωρίζει την Ποντιακή Γενοκτονία έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα και ειδικά για του Πόντιους αποτέλεσε αφορμή γενικού ξεσηκωμού.
Στα πλαίσια αυτά, η ΟΣΕΠΕ καλεί του συλλόγους της να επιδώσουν την Πέμπτη επιστολή διαμαρτυρίας σε Ελληνικά Προξενεία ανά την Ευρώπη.
Η ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει:
Προς: Προέδρους και μέλη των Δ.Σ. συλλόγων μελών της Ο.Σ.Ε.Π.Ε
Αξιότιμε Πρόεδρε,
Αξιότιμα μέλη των Δ.Σ., την Πέμπτη 12.11.2015 και ώρα 11.00 π.μ., σε μια συμβολική πρωτοβουλία της Ο.Σ.Ε.Π.Ε, εκπρόσωποι των ποντιακών σωματείων Ευρώπης θα επιδώσουν συντονισμένα στις ελληνικές προξενικές αρχές της περιφέρειά τους, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας μας, όπως αυτή ανακοινώθηκε στον πρόεδρο της ελληνικής βουλής κο Βούτση στις 04.11.2015.
Η ενέργεια αυτή ας αποτελέσει δήλωση αποφασιστικότητας για την οφειλόμενη συμμετοχή μας στις θεσμικές διεργασίες που θα διαμορφώνουν το διάλογο των απόδημων Ελλήνων με την ελληνική πολιτεία.

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των Σουηδών που θέλει λιγότερους μετανάστες

Ένας αυξανόμενος αριθμός Σουηδών θέλουν η χώρα τους να υποδεχθεί λιγότερους μετανάστες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.
Η δημοσκόπηση της Sifo, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα εφημερίδα Svenska Dagbladet, διαπίστωσε ότι 41 τοις εκατό των ερωτηθέντων είπαν ότι η Σουηδία θα πρέπει να χορηγήσει λιγότερες άδειες παραμονής στους πρόσφυγες σε σύγκριση με το μόλις 29 τοις εκατό το Σεπτέμβριο.
Από τους 1.000 ερωτηθέντες το διάστημα 2-5 Νοεμβρίου, το ένα τέταρτο ήθελε ο αριθμός να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, ενώ το 17 τοις εκατό ήθελε μια αύξηση και 16 τοις εκατό ήταν αναποφάσιστοι.
Η Σουηδία έχει λάβει περισσότερους πρόσφυγες ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη, καθώς η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη κρίση από τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Όταν ερωτήθηκαν τον Σεπτέμβριο, οι εξελίξεις και η συζήτηση ήταν τελείως διαφορετικές.
Σήμερα ο πρωθυπουργός (Stefan Löfven) ζητά να αναδιανείμει (στην Ευρωπαϊκή Ένωση) τους πρόσφυγες που έχουν έρθει εδώ», είπε ο Toivo Sjörén, επικεφαλής της δημοσκόπησης της Sifo.

Υπογράφηκε Διακήρυξη στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση, που ετοιμάζει μπίζνες σε δήμους!


Περίπου ένα μήνα πριν, σε συνάντηση δημάρχων, εκπροσώπων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και εκπροσώπων επιχειρήσεων γερμανικών συμφερόντων, που πραγματοποιήθηκε στα γραφείατης Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ο πρόεδρός της, Γ. Πατούλης, καλούσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Τοπική Διοίκηση και να κερδοσκοπήσουν πάνω στα πλεονεκτήματά της. 
Οπως εξηγούσε καταθέτοντας κατάλογο με αυτά τα πλεονεκτήματα, ο χώρος είναι ...ελκυστικός για επενδύσεις.
Πριν μερικές μέρες υπογράφτηκε η Κοινή Διακήρυξη της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, με στόχο την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δήμων και των περιφερειών των δύο χωρών.
Συνεργασία που στα χαρτιά προβάλλει ως επιδίωξη τον «εξορθολογισμό των δαπανών της Τοπικής Διοίκησης, αξιοποίηση ευρηματικών χρηματοδοτικών εργαλείων της δράσης των ΟΤΑ, ώστε να μειώνεται το βάρος της κρατικής δαπάνης γι' αυτούς και μεταρρύθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων», όπως έχει καταγραφεί σε επίσημα κείμενα της εν λόγω συνεργασίας.
Πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι σε εξέλιξη σχέδιο επιχειρηματικών δράσεων που σχετίζονται με υπηρεσίες και έργα, αλλά και νέους τομείς με κερδοφόρα προοπτική, όπως η διαχείριση των υδάτων ή των απορριμμάτων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Κοινή Διακήρυξη που υπεγράφη, οι δήμοι αναλαμβάνουν ως ύψιστο ρόλο τη δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την επιχειρηματική δράση.
«Οι δήμοι δημιουργούν ένα κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κοινός στόχος τους είναι να εξελιχθούν οι δήμοι ως πάροχοι υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», υπογραμμίζεται ενδεικτικά.

Διά Βίου Μάθηση Αριστεροσύνης από τον... ΣΥΡΙΖΑ!

«Τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας & οι Γερμανο-Ελληνικές σχέσεις»

«Τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας και οι Γερμανο-Εληνικές σχέσεις» είναι το θέμα Στρογγυλής Τράπεζας που διοργανώνει το Γερμανικό Think Tank  «Friedrich Ebert» & θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου(Ημέρα Πανελλαδικής Απεργίας)στην αίθουσα συνεδρίων «DESKOI» του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών(Λαγουμιτζή 22 & Χαριλάου Τρικούπη 1, 17671 Αθήνα - Καλλιθέα)... 
Οι Γερμανο-Ελληνικές σχέσεις εκτίθενται τα τελευταία χρόνια σημαντική πίεση κατά τη διάρκεια της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Έτσι, το άμεσο παρελθόν έχει ανακτήσει την επικαιρότητά του:
Στην Ελλάδα, οι μνήμες των φρικτά εγκλήματα της Βέρμαχτ είναι και πάλι ξύπνιοι, ενώ η γνώση είναι σπάνιο στη Γερμανία για αυτές τις φρικαλεότητες.
Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της ελληνικής και γερμανικής βιβλία ιστορίας που θέλουμε να συζητήσουμε τρόπους για να αποκτήσουν μια πιο λεπτή ματιά στην ιστορία της άλλης χώρας, προκειμένου να προωθηθεί η αμοιβαία κατανόηση και να εργασθούν για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Σχολιάζουν:

Την 26η επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου, γιορτασαν οι Γερμανοί

Πλήθος Γερμανών και ξένων πολιτών συγκεντρώθηκαν χθες στην οδό Μπερνάουερ του Βερολίνου, όπου βρίσκεται το μνημείο του Τείχους του Βερολίνου, για να γιορτάσουν τα 26 χρόνια από την πτώση του Τείχους, στις 9 Νοεμβρίου 1989.
Αν και μικρότερης έκτασης από πέρυσι -οπότε συμπληρωνόταν ένα τέταρτο του αιώνα από την Πτώση του Τείχους- οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν κι’ εφέτος παρουσία εκατοντάδων πολιτών.
Πολλοί άφησαν λουλούδια ή άναψαν κεριά στο σημείο, που κάποτε υψωνόταν το Τείχος
«Τείχος της ντροπής» στην Δύση, «αντιφασιστική προστασία» στην Ανατολή, αυτό το μήκους άνω των 150 χιλιομέτρων οικοδόμημα υψώθηκε το 1961 και επί 28 χρόνια αποτελούσε το σύμβολο της διαίρεσης, όχι μόνον του Βερολίνου, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, έως ότου γκρεμιστεί υπό την ειρηνική πίεση εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών το 1989, θύμα της περεστρόϊκα του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ.

Καταγγέλλει την φασιστική επίθεση στην κατάληψη Κουβέλου, ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου & Βορείων Προαστίων

    Έξω οι φασίστες από το Μαρούσι & από όλες τις γειτονιές! 
Την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις  5:30 π.μ, η κατάληψη Κουβέλου δέχθηκε βομβιστική επίθεση με αποτέλεσμα να προκληθούν πολλές ζημιές, κυρίως στα γύρω σπίτια και μαγαζιά, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι φασίστες βάζουν στο στόχαστρο την κατάληψη της βίλας Κουβέλου.
Οι φασιστικές αυτές ενέργειες δεν πρέπει να αφήνουν κανένα αδιάφορο.
Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου και Βορείων Προαστίων  καταγγέλλει την φασιστική επίθεση στην κατάληψη Κουβέλου  και καλεί όλους τους πολίτες σε διαρκή επαγρύπνηση.
Η Υπεράσπιση των λαϊκών Ελευθεριών και δικαιωμάτων είναι αγώνας για την υπεράσπιση της συλλογικής οργάνωσης,  της αλληλεγγύης  και της αντίστασης ενάντια στο σκοταδιστικό ατομισμό.
Είναι αγώνας που μας αφορά όλους.

Το «Εργοστάσιο & Μουσείο Σοκολάτας» στο HELEXPO MAROUSSI

Το κορυφαίο θεματικό πάρκο(που τελεί υπό την αιγίδα και του Δήμου Αμαρουσίου), το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» ανοιξε τις πύλες του, στο HELEXPO MAROUSSI (Λ. Κηφισίας) στις 7 Νοεμβρίου 2015 & θα έως τις 21 Φεβρουαρίου 2016 και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Το ξεχωριστό αυτό πολιτιστικό γεγονός, έρχεται να προσφέρει την πιο γλυκιά «εμπειρία» και θα μαγέψει τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες, σε έναν ποιοτικό συνδυασμό  οικογενειακής ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και παράλληλων εκδηλώσεων. 
Στην επίσημη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Δ.Σ. της  HELEXPO, την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, ενόψει του σημαντικού αυτού γεγονότος, το χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη μετέφερε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη.
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίησή μας να φιλοξενούμε στην πόλη μας  το κορυφαίο αυτό θεματικό πάρκο, που σε μια περίοδο δύσκολη πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μία εστία χαράς και διασκέδασης. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου & προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης υποστηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που έχει στο επίκεντρο την ψυχαγωγία των παιδιών και των οικογενειών τους και προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχει προγραμματισθεί οι μαθητές από τα σχολεία της πόλης  μας να πραγματοποιήσουν το συναρπαστικό ταξίδι στο «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» και να βιώσουν υπέροχα και μοναδικά δρώμενα. 

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αύριο στις 8:00 μ.μ. στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα»

Με την ταινία «Πραγματικές Αλήθειες. Η ζωή της Εστέλα» (Verdades Verdaderas. La vida de Estela.) του Nicolás Gil Lavedra, παραγωγής 2011,  συνεχίζει η Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης τις προβολές της την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου  στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης (Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου) με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής και του Ινστιτούτου Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.».
Πρόκειται για μια ακόμα αργεντίνικη ταινία (προηγήθηκε η προβολής της ταινίας «Η επίσημη ιστορία») αφιερωμένη στους αγνοούμενους της εκεί δικτατορίας και των παιδιών τους με την Εστέλα ντε Καρλότο, Πρόεδρο  των «Γιαγιάδων της Πλατείας Μαΐου», στο επίκεντρο.
Η Εστέλα ήταν μια κυρία της μεσαίας τάξης, που μοίραζε το χρόνο της ανάμεσα στην οικογένειά της και τη δουλειά της ως διευθύντρια σχολείου και ζούσε εντελώς απομακρυσμένη  από κάθε πολιτική δραστηριότητα.

H επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Μυτιληνιών Αμαρουσίου «Νόστος 2006»

Στην λογοτεχνική εκδήλωση με την ευκαιρία της 103ης Επετείου της Απελευθέρωσης της Λέσβου, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μυτιληνιών Αμαρουσίου και όμορων Δήμων «Νόστος 2006», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Λεωνίδα Κουζέλη και τα μέλη του Δ.Σ.
Στα ιστορικά γεγονότα της εποχής εκείνης αναφέρθηκε ο λογοτέχνης κ. Γιάννης Χατζηβασιλείου, ο οποίος έλκει την καταγωγή από τη Λέσβο και έχει διατελέσει σχολικός σύμβουλος και μέλος της εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία, επισημαίνοντας ότι οι επετειακές εκδηλώσεις είναι σημαντικές γιατί κρατούν ζωντανή την ιστορία μας και μας βοηθούν να αντλούμε δύναμη στη παρούσα δύσκολη συγκυρία. 

«Ζήτημα ελεύθερης επιλογής η αποτέφρωση των νεκρών», λέει ο Γ. Καραμέρος

    «Στάχτη» τα εμπόδια για την καύση των νεκρών στην Αττική...
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο, οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει και οι αρμόδιοι έχουν καταλήξει στο ζήτημα της περιοχής.
Την ανάγκη δημιουργίας χώρου καύσης νεκρών, ως μια πρακτική που τυγχάνει μεγάλης προτίμησης σε παγκόσμια κλίμακα, επισήμανε ο πρόεδρος της «Επιτροπής  για το δικαίωμα της αποτέφρωσης νεκρών στην Ελλάδα», Αντώνη Αλακιώτης, στον αντιπεριφερειάρχη Βορείου τομέα Αττικής, Γιώργο Καραμέρο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Γ. Καραμέρος άκουσε το χρονικό των προσπαθειών της επιτροπής, συναινώντας στην ανάγκη δημιουργίας των προϋποθέσεων εκείνων που προστατεύουν το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής όλων.

Να πως θα αλλάξουν την ιστορία στα σχολεία, οι κ.κ. Αναγνωστοπούλου, Κουλούρη &...«CIA» !

Στις 7:30 μ.μ. η ψήφιση του προϋπολογισμού


H  Ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016 & το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν σημερα Τρίτη 10 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ, την  Ειδική συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.

Θα προηγηθεί στις 5:30 μ.μ. η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει τα εξής 17 θέματα:
1. Εγκριση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2016
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (Υποθ. Κιούση - Ντερβάκου) 
3. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και επαναβεβαίωση σε άλλους χρεώστες (υποθ. ΕΘΝΙΚΗ LEASING A.E.) 
4. Διαγραφή οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ . (υποθ.Λασκαρίδου Ελένη) 

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Το δράμα της Ελλάδος

Η προσδοκία πως η πατρίδα μας θα ξεφύγει από την κρίση, οπότε δεν θα οδηγηθεί μέσα από ένα παράλληλο νόμισμα στην έξοδο από την Ευρωζώνη και στη χρεοκοπία, ισοδυναμεί με την απόλυτη συλλογική ουτοπία - η οποία ίσως πληρωθεί πολύ ακριβά
«Οι περισσότερες κρίσεις εξελίσσονται με έναν παρόμοιο τρόπο – όπως περίπου οι κλασικές τραγωδίες. 
Προηγείται η αρχική σπίθα, η πυροδότηση, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μία πολύπλοκη αλυσιδωτή αντίδραση. 
Τελικά, ο ήρωας δεν αποτυγχάνει λόγω μίας αντικειμενικά ανεπίλυτης κατάστασης – αλλά εξαιτίας των αποφάσεων, τις οποίες λαμβάνει, ως συνέπεια της αρχικής κρίσης».
Σε ολόκληρη τη διάρκεια της κρίσης, από το ξεκίνημα της το 2009 έως σήμερα, η Ελλάδα δεν έχει υποφέρει λόγω των ουσιαστικών προβλημάτων της οικονομίας της, καθώς επίσης των ασυμμετριών της Ευρωζώνης, χωρίς φυσικά να τα υποτιμούμε, αλλά από μία σειρά λανθασμένων αποφάσεων – αφενός μεν των εκάστοτε κυβερνήσεων της, αφετέρου των δανειστών της, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ (άρθρο).
Μεταξύ πολλών άλλων, όπως ήταν η μη αλληλέγγυα στάση της Γερμανίας πριν την υπαγωγή της χώρας μας στο ΔΝΤ, η αδιαφορία της ΕΚΤ, καθώς επίσης η παθητικότητα της κυβέρνησης, όταν η Ελλάδα μπορούσε να επιβάλλει την αναδιάρθρωση του χρέους της πριν ακόμη μεταφερθεί από τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες στους Ευρωπαίους Πολίτες, δεν δόθηκε καμία σημασία στο βασικό χρονοδιάγραμμα της καταπολέμησης μίας κρίσης - σύμφωνα με το οποίο στο πρώτο έτος λαμβάνονται όλα μαζί τα κατάλληλα μέτρα, στο δεύτερο ωριμάζουν, ενώ στο τρίτο αρχίζουν να αποδίδουν, έτσι ώστε να μην προλάβει να χαθεί η στήριξη της κοινωνίας.

Oταν το Χάος γίνεται μπούμερανγκ!!!

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ... 
Μια δραματική επιδείνωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στο αμέσως επόμενο διάστημα, με άγνωστες διεθνείς συνέπειες, πρέπει να θεωρείται η πιθανότερη εξέλιξη σύμφωνα με αρκετούς διεθνείς παρατηρητές, αν και φυσικά πρέπει πάντα, σε μια τέτοια κατάσταση να αποφεύγει κανείς τις βεβαιότητες.
Εφόσον επιβεβαιωθεί ότι η πτώση του ρωσικού αεροπλάνου πάνω από το Σινά οφείλεται σε τρομοκρατική επιχείρηση, η αντίδραση της Μόσχας πιθανολογείται ότι θα είναι εξαιρετικά σκληρή. Για το Κρεμλίνο έχει ζωτική σημασία να αποδείξει ότι δεν μπορεί κανείς να πλήττει τη Ρωσία χωρίς να υφίσταται συντριπτικά αντίποινα.
Η ανεύρεση νεκρού στην Ουάσιγκτων ενός ανθρώπου που έπαιζε βασικό ρόλο στη ρωσική επικοινωνιακή προσπάθεια διεθνώς και ανήκε στο περιβάλλον του Ρώσου Προέδρου μπορεί να είναι συμπτωματική, δεν παύει όμως να επιβαρύνει ένα ήδη τεταμένο διεθνές κλίμα. 
Κλίμα που επιβαρύνεται επίσης από την αποστολή δεκαπέντε αμερικανικών F-15 εφοδιασμένων με πυρηνικά όπλα στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ. 
Υποτίθεται ότι όλοι πηγαίνουν εκεί για να βομβαρδίσουν τους Ισλαμιστές, αυτά τα αεροπλάνα όμως είναι καλύτερα για αερομαχίες, παρά για βομβαρδισμούς. 
Ο Πρόεδρος Ομπάμα ενέκρινε επίσης την αποστολή πενήντα ανδρών των ειδικών δυνάμεων στη Συρία. Είναι λίγοι, αλλά με τόσους άρχισε και ο πόλεμος στο Βιετνάμ.

«Μετανάστης στην αγκάλη» του Σόρος, του ΣΥΡΙΖΑ & άλλων δήθεν Αριστερών Οργανώσεων!

Ο Αμερικανός μεγιστάνας παραδέχτηκε ωμά ότι χρηματοδοτεί την τεράστια ανθρώπινη μετακίνηση από την Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη & επαινεί την Τουρκία για την μεγάλη της «ευσπλαχνία»!!!
Ο Σόρος, που φέρεται να έχει διαθέσει για την προώθηση των μεταναστών στην Ευρώπη 11 δισεκατομμύρια ευρώ, επαινεί την Τουρκία, ότι με την μεγάλη της «ευσπλαχνία» έσωσε την ζωή εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών!
Έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα άρθρα, ότι
ο περιβόητος Αμερικανός μεγιστάνας Τζωρτζ Σόρος
είναι, κατά πληροφορίες, 
ο μεγάλος οικονομικός χορηγός του τεράστιου κύματος
των παράνομων μεταναστών, που έρχονται κατά χιλιάδες καθημερινά από την Τουρκία.
Τώρα αυτό επιβεβαιώνεται και επίσημα, καθώς ο ίδιος του εκδηλώθηκε και φανερά, χωρίς προσχήματα, σε ανοιχτή συνέντευξη, που έδωσε, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Τουρκία.
Έτσι,την ίδια ώρα, που σε δημόσιες τελετές διάφοροι Ευρωπαίοι παράγοντες διαφημίζουν την αναχώρηση λίγων δεκάδων παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα στην βόρεια Ευρώπη,
ο Τζωρτζ Σόρος, ενσαρκωτής των σχεδίων της Νέας Τάξης και ο άνθρωπος, που στηρίζει εδώ και χρόνια το κρατίδιο των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και την τουρκική οικονομική ανάπτυξη με πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, 
εκδηλώθηκε και φανερά, δηλώνοντας, ότι είναι αυτός, που χρηματοδοτεί την τεράστια ανθρώπινη μετακίνηση από την Μέση Ανατολή προς τα δυτικά, δηλαδή προς την χώρα μας και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ο Πλανόδιος πωλητής Ευαισθησίας Αλέξης Τσίπρας ...

Spiegel:Παρακολουθούσε την Ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο,η μυστική υπηρεσία BND

Το πρόγραμμα παρακολουθήσεων της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών BND ήταν αρκετά πιο εκτεταμένο σε σχέση με ό,τι γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο σημερινό τεύχος του Der Spiegel. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το περιοδικό η γερμανική μυστική υπηρεσία κατασκόπευε συστηματικά πολυάριθμα υπουργεία, πρεσβείες και προξενεία φίλιων χωρών. 

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, στο στόχαστρο της BND βρέθηκε το υπ. Εσωτερικών των ΗΠΑ, Πολωνίας, Αυστρίας, Δανίας και Κροατίας, οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ στην ΕΕ στις Βρυξέλλες καθώς και στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη. 
Όπως αποκαλύπτεται η γερμανική υπηρεσία παρακολουθούσε κατ´εξακολούθηση τις τηλεφωνικές γραμμές του υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, ιδίως τη γραμμή έκτακτων περιστατικών αναφορικά με ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις.
Στο στόχαστρο και οι ελληνικές διπλωματικές υπηρεσίες
Ωστόσο το ενδιαφέρον της BND δεν φέρεται να περιορίζεται μόνο σε κυβερνητικές υπηρεσίες ξένων χωρών. 

Αντίστοιχες παρακολουθήσεις απέβλεπαν στην κατασκοπεία διεθνών ΜΚΟ, όπως οι Care International, η Oxfam ή η έδρα του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη. 
Παράλληλα επί γερμανικού εδάφους αντικείμενο παρακολουθήσεων, σύμφωνα με το περιοδικό, ήταν και οι τηλεφωνικές γραμμές, η ηλεκτρονική αλληλογραφία και τα φαξ πολλών ξένων πρεσβειών και προξενείων, όπως των....

Νέοι καθαρισμοί ρεμάτων στο Βόρειο Τομέα

Τον εκ νέου καθαρισμό ρεμάτων από μπάζα, φερτά υλικά και σκουπίδια από συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής επέβλεψε ο Αντιπεριφερειάρχης βόρειου τομέα Γιώργος Καραμέρος.

Χαρακτηριστικά απομακρύνθηκαν πάνω από 20 φορτηγά με μπάζα από την κοίτη του ρέματος Σαπφούς στην περιοχή Λάκκα Κόττου στο Μαρούσι, ενώ αντίστοιχες εργασίες καθαρισμού θα γίνουν και στις εξής περιοχές:
Δήμος Αμαρουσίου:
►Απομάκρυνση τοιχίου ερειπωμένης κατοικίας επί της οδού Φακίνου, έναντι αριθμού 64
►Καθαρισμός πρανών ρέματος Σαπφούς στη διασταύρωση με οδό Σισμανογλείου, όπισθεν μεγάρου ΟΤΕ και Αγίου Θωμά και περιοχή Σωρός, παραπλέυρως της οδού Φακίνου
►Καθαρισμός πρανών ρέματος Βύρωνος, περιοχή Ψαλίδι από οδό Κυρίλλου έως οδό Εγνατίας
►Καθαρισμός πρανών ρέματος παραπλεύρως οδού Καλπακίου
Δήμος Κηφισιάς- Εκάλης:

Καθάρισαν τη λίμνη του Πύργου Συγγρού, «Φίλοι» του Δάσους, ΙΓΕ & εθελοντική ομάδα «Τετρακτύς»(Οπαδοί του Εσωτερισμού)!

Με την βοήθεια του Ι.Γ.Ε. & της  εθελοντικής ομάδας «Τετρακτύς» οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού προέβησαν το ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο 30 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 1 Νοεμβρίου,  στον καθαρισμό της λίμνης, που βρίσκεται έναντι του Πύργου Συγγρού, η οποία καιρό τώρα ήταν απεριποίητη και εγκαταλελειμμένη...
Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε ο εξωτερικός καθαρισμός του χώρου που βρίσκεται περιμετρικά της λίμνης ενώ η Κυριακή ήταν αφιερωμένη στον εσωτερικό καθαρισμό της λίμνης.
Όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού,  «το Ι.Γ.Ε. είχε φροντίσει να χαμηλώσει την στάθμη του νερού, χωρίς όμως να αδειάσει την λίμνη, ούτως ώστε να μην κινδυνεύσουν οι μικροί της κάτοικοι, τα ψαράκια».
Οι «Φίλοι» του Δάσους Συγγρού, μπήκαν μέσα στην λίμνη με πολύ μεγάλη προσοχή και την καθάρισαν και εσωτερικά, πετώντας όλα τα σκουπίδια, φύλλα, κλαδιά και ότι άλλο λέρωνε τα νερά της.
Πλέον οι επισκέπτες του Κτήματος Συγγρού μπορούν να την απολαύσουν.
Ταυτόχρονα έδωσαν υπόσχεση να αναλάβουν και του δεύτερου κομμάτιου της λίμνης, που όμως είναι πιο σύνθετο, γιατί όπως λένε, απαιτεί συγκεκριμένο εξοπλισμό, τον οποίο προθυμοποιήθηκε ένα μέλος του συλλόγου «Φίλων» του Δάσους Συγγρού  να διαθέσει με την πρώτη ευκαιρία.
Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού χαρακτηρίζουν επίσης ως τέλεια την συνεργασία που είχαν με το ΙΓΕ...
Εμείς απλά υπενθυμίζουμε ότι προηγήθηκε η συντήρηση του Άλσους Συγγρού(έτσι το αναφέρουν οι ίδιοι), την Δευτέρα 13 Ιουλίου από την εθελοντική ομάδα «Τετρακτύς». 
Να τι ανέφερε η ανάρτησή τους:

Κοσμοσυρροή & στη 17η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων του Δήμου Αμαρουσίου

Με προσέλευση καταναλωτών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο πραγματοποιήθηκε η 17η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας στην πράξη τους συμπολίτες μας. 
Στη συγκεκριμένη δράση που έχει καθιερωθεί από το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εγχώριοι παραγωγοί που διέθεσαν τουλάχιστον 120 και πλέον διαφορετικά προϊόντα άριστης ποιότητας σε χαμηλές τιμές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλά νέα προϊόντα.
Στο σημείο διάθεσης των προϊόντων, κοντά στους περισσότερους από 3.500 καταναλωτές από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιφέρεια Αττικής βρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, που συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές.

Η συνεστίαση του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου

Στη συνεστίαση του 1ου συστήματος προσκόπων Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. 
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή βαθμοφόρων, λυκόπουλων, φίλων και των οικογενειών των προσκόπων, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης.
Η συνεστίαση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση του έργου και των δράσεων των προσκόπων αλλά και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων προσκοπισμού στο Μαρούσι.
Σε σύντομο μήνυμα που απηύθυνε προς τους παρισταμένους, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μετέφερε τη στήριξή του προς το κίνημα του προσκοπισμού στο Μαρούσι, και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των προσκόων στην προσπάθειά τους.

O εορτασμός για τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο Μαρούσι

Τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου τίμησε ο Δήμαρχος  Γ. Πατούλης, ανήμερα της εορτής του ομώνυμου Ι. Ν. στη Ν. Λέσβο
Στον εορτασμό για τη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου στο Μαρούσι, στο ομώνυμο  εκκλησάκι στη γειτονιά της Νέας Λέσβου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με δημοτικούς συμβούλους και πλήθος πιστών.
 Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Ρένα Χαλιώτη, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με τους παρισταμένους.

Η εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ


Την εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στο ομώνυμο ιστορικό εκκλησάκι της πόλης τίμησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης
Στον εορτασμό του ιστορικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ συμμετείχε ανήμερα της εορτής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε παρουσία, επίσης, δημοτικών συμβούλων και πλήθους πιστών.

Επιτυχημένη η σύσκεψη της Παναττικής Επιτροπής των 5μηνιτών του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Την προηγούμενη Παρασκευή 6 Noεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Παναττικής Επιτροπής των 5μηνιτών του  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με εργαζόμενους από  δήμους όπου ακόμα δεν έχουν εκλέξει επιτροπές.
Από τη συζήτηση καταγγέλθηκε τη πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των δημάρχων όπου όλοι τους μοναδικό στόχο έχουν τη παρά πέρα αφαίμαξη των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αναδείχθηκε ότι ο συλλογικός αγώνας, ο σωστά προσανατολισμένος έφερε αποτελέσματα, αναγκάζοντας το υπουργείο να προχωρήσει σε σειρά εγκυκλίων όπου επί της ουσίας τους αναγνωρίζει εργασιακά δικαιώματα & στους συναδέλφους στα 5μηνα (εργατικό ατύχημα, ωράριο , άδειες κλπ) . Και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει απάντηση σε αυτούς που σπείρουν την απογοήτευση ότι τίποτα δεν αλλάζει.
Εκφράστηκε η ανάγκη ότι αυτός ο αγώνας που δόθηκε μέχρι σήμερα  δεν θα πρέπει να σταματήσει εδώ αλλά αντιθέτως το επόμενο διάστημα θα πρέπει να απλωθεί, να αγκαλιάσει το σύνολο των δήμων, να δημιουργηθούν παντού επιτροπές...

Eκρηξη βόμβας στην κατάληψη «Έπαυλη Κούβελου» στο Μαρούσι

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 05:40 σήμερα πρωί της Δευτέρας στην «Έπαυλη Κούβελου» στο Μαρούσι, που τελεί υπό κατάληψη από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Στην είσοδο του κτιρίου δημιουργήθηκε κρατήρας,
ενώ ζημιές προκλήθηκαν σε γειτονικά κτίρια
και τουλάχιστον τρία σταθμευμένα οχήματα.
Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας
Η απάντηση των καταληψιών της Έπαυλης Κουβέλου
Σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015, η Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι Αττικής δέχτηκε επίθεση με ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στην εξωτερική αυλόπορτα. Σημαντικές ζημιές σε γειτονικά κτήρια. 

Αυτή τη στιγμή ο χώρος είναι αποκλεισμένος απο τους μπάτσους...
Αλληλέγγυοι/Αλληλέγγυες μαζευόμαστε Διονύσου & Χατζηαντωνίου, 
ώστε να είμαστε όλη την ημέρα στον χώρο.
Η φωτιά δεν μας καίει. Η φωτιά καίει μέσα μας.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ (10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016 - Πίνακας 5Α Δήμου Αμαρουσίου και Πίνακας 5Α ΝΠΔΔω (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)
3. Έγκριση ή μη Κατακύρωσης Αποτελέσματος Διαγωνισμού για ενοικίαση οικοπέδου για τις ανάγκες των Δ/νσεων Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής & Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αμαρουσίου».

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου, στη 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΜΕ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ), του Φίλιππου Κόντη του Ιωάννη, ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία "Αυτοκίνηση Live Clubbing ΙΚΕ", σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 19, επί της Λεωφόρου Κηφισίας, αρ. 7 (ισόγειο μετά Α΄ ορόφου).
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ) του Γεωργίου Λεμονή του Χρήστου, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, Ο.Τ. 1179, επί της οδού Σωρού και Μεσογείων, αρ. 101 (ισόγειο) μέχρι 80 τμ.

Ξεκινάει στις 9:30 π.μ. το φετινό «Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας»

Οπως κατ΄ επανάληψη εχουμε γράψει & αποδείξει, 
η Δεξαμενή Σκέψης(Ελληνιστί Think Tank), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας που εκπροσωπει τους Οικολόγους - Πράσινους(που ΣΥΝεργάζονται & συγκυβερνούν άψογα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ), έχει αναλάβει την προώθηση εντός Ελλάδος των ΚΟΙΝΣΕΠ, για λογαριασμό των Γερμανών & των Ελληνικών κατοχικών κυβερνήσεων
Στα πλαίσια αυτά διοργανώνεται από 9 -10 Νοεμβρίου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 
(Ιερά Οδός 75), το φετινό «Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας».
Το Φόρουμ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Ιδρύματος «Χάινριχ Μπελ Ελλάδας»είναι μια πρωτοβουλία φορέων της κοινότητας της Κοινωνικής Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα & διοργανώνεται από τους: 
Άνεμος Ανανέωσης Κοιν.Σ.Επ., Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub Athens, SES Net (Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας) και 180 Μοίρες με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του Δήμου Αθηναίων, της Ashoka Ελλάδας, της ΓΕΦΥΡΑΣ, της Κλίμακας, του Κλίμαξ Plus, της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Γιατί & για ποιόν είναι «χρήσιμη» η Ελληνογερμανική Συνέλευση;

Μεταξύ δαιμονοποίησης και συνεργασίας για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται η Ελληνογερμανική Συνέλευση δήμων και περιφερειών.                                                                   
Απολογισμός και προοπτική.
Το φετινό, πέμπτο κατά σειρά συνέδριο, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Για πρώτη φορά δεν εκπροσωπείται η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως υποστηρίζουν ελληνικά ΜΜΕ, η Αθήνα κρατά αποστάσεις από το δίκτυο επειδή προσάπτει στον εντεταλμένο της καγκελαρίου για θέματα της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, υφυπουργό Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ότι «δημιουργεί δομές παράλληλες προς τις δομές του ελληνικού κράτους».
Και σύμφωνα με άλλη δημοσιογραφική πηγή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι δεν έχει ανανεωθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση που έχει συμφωνηθεί το 2010 μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Με άλλα λόγια, η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η λειτουργία της οποίας στηρίζεται σε αυτή τη συμφωνία, βρίσκεται στον αέρα.
Η συμμετοχή δημιουργεί γεγονότα