Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Γιατί & για ποιόν είναι «χρήσιμη» η Ελληνογερμανική Συνέλευση;

Μεταξύ δαιμονοποίησης και συνεργασίας για επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης βρίσκεται η Ελληνογερμανική Συνέλευση δήμων και περιφερειών.                                                                   
Απολογισμός και προοπτική.
Το φετινό, πέμπτο κατά σειρά συνέδριο, της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο παρουσιάζει μια ιδιαιτερότητα. Για πρώτη φορά δεν εκπροσωπείται η ελληνική κυβέρνηση.
Όπως υποστηρίζουν ελληνικά ΜΜΕ, η Αθήνα κρατά αποστάσεις από το δίκτυο επειδή προσάπτει στον εντεταλμένο της καγκελαρίου για θέματα της ελληνογερμανικής συνεργασίας σε επίπεδο δήμων και περιφερειών, υφυπουργό Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, ότι «δημιουργεί δομές παράλληλες προς τις δομές του ελληνικού κράτους».
Και σύμφωνα με άλλη δημοσιογραφική πηγή, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι δεν έχει ανανεωθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η Ελληνογερμανική Εταιρική Σχέση που έχει συμφωνηθεί το 2010 μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.
Με άλλα λόγια, η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η λειτουργία της οποίας στηρίζεται σε αυτή τη συμφωνία, βρίσκεται στον αέρα.
Η συμμετοχή δημιουργεί γεγονότα

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, η ΕΥΡΩΠΗ & οι ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ στην ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΣΤΕΚΙ+ την ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11:30 π.μ.
από την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ με ομιλητές τους κ.κ.:
Σωτήρη Ρούσσο
Αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υπεύθυνος του Κέντρου Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών
Πάνο Τριγάζη
Μέλος της ΚΕ, έχει συμμετάσχει ενεργά σε μια σειρά κοινωνικές οργανώσεις ως πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑΔΟΠ), πρόεδρος του Συνδέσμου «Μπάιρον» για τον φιλελληνισμό και τον πολιτισμό. Μέλος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ.
Ιμπραήμ Μουσλέμ
Εκπρόσωπος του κουρδικού κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης PYD (Κομπάνι)

Στις 11.30 π.μ. η Ετήσια Τακτική Γ. Σ. των Αθμονέων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ βάση της απόφασης που έλαβε στη συνεδρίαση της 9ης/9/2015 και έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 13,14,15,16 και 17 του κατασταστικού του καλεί τα μέλη του σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 15/11/2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.30 π.μ. στο Γραφείο του Συλλόγου (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου), με θέματα ημερήσιας διάταξης :
1.Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2.Απολογισμός Πεπραγμένων Δ.Σ.
3.Οικονομικός Απολογισμός
4.Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5.Έγκριση Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού και απαλλαγή Δ.Σ. από πάσης ευθύνη

Από τις 8:00 π.μ. η 17η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση Γιώργου Καραμέρου με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ

Με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ και Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Ηρακλή Γκότση, συναντήθηκε χθες ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
►Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ που εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, δεδομένου ότι η Νέα Ιωνία έχει τους περισσότερους ωφελούμενους του βόρειου τομέα (1.500 από το σύνολο των 3.500 ωφελουμένων).
►Την πορεία των τεχνικών έργων του Δήμου Νέας Ιωνίας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής για τη φετινή χρονιά.

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

«Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής

Πρεμιέρα αύριο στην Αθήνα για το πιο γλυκό θεματικό πάρκο της χρονιάς που ανοίγει τις πόρτες του για μικρούς και μεγάλους, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
Διαδραστικό και πρωτότυπο το «Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων - καθώς θα φιλοξενείται μέχρι και τις 21 Φεβρουαρίου 2016 - έπειτα από εντατικές προετοιμασίες της δημιουργικής και καλλιτεχνικής ομάδας της  HELEXPO (Λεωφόρος Κηφισίας 39), σε περισσότερα από 3.500 τ.μ.
Το εξωτικό ταξίδι στο σοκολατένιο όνειρο, συνδυάζει αριστοτεχνικά την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Καταρράκτης, σιντριβάνια σοκολάτας, αλλά και πελώρια σοκολατένια μπισκότα είναι μερικές μόνο από τις απολαυστικές εκπλήξεις που επιφυλάσσουν οι ήρωες του παραμυθένιου εργοστασίου σοκολάτας στους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους δρόμους του κακάο.

Oι Γενοκτονίες, οι Εθνοκαθάρσεις & τα Μνημόνια ...

Κολλάνε ένσημα «επαναστατικότητας» στη Χρυσή Αυγή!!!

ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ όλα τα κόμματα, όλα τα ιερατεία, όλες οι μαϊμούδες των ΜΜΕ, όλα τα παπαγαλάκια και ξεχύνουν τα ποτάμια των ηθικών τους αναθυμιάσεων και της γλοιώδους υποκρισίας τους εναντίον της «αποτρόπαιης» πράξης του ξυλοδαρμού του Κουμουτσάκου…
Συνασπίστηκαν διότι διέγνωσαν σωστά. 
Διέγνωσαν ότι ο ξυλοδαρμός του γαλάζιου βουλευτή τούς αφορά όλους και ότι αποτελεί το ΠΡΟΑΝΑΚΡΟΥΣΜΑ μεγάλων και ανεξέλεγκτων εκρήξεων της λαϊκής οργής: της διογκωμένης και συμπιεσμένης…
Αρχίζει πλέον ο κόσμος των ανδρεικέλων και της δημοσιογραφικής πορνείας να συνειδητοποιεί, με τρόμο, ότι ο ξυλοδαρμός του Κουμουτσάκου σηματοδοτεί τη ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΣΗ & ΖΥΜΩΣΗ μέσα λαό: 
Αυτό που θα επακολουθήσει αύριο, αυτό που νομοτελειακά προστάζουν τα πράγματα, αυτό που θα δώσει οργανωτική έκφραση στα πυρωμένα αισθήματα της λαϊκής αγανάκτησης και εκδίκησης…
Ο λαός έχει και αυτός δικαίωμα στα αισθήματα της οργής και της εκδίκησης. 
Ό,τι και να λένε οι ευνούχοι της εξουσίας και οι φαρισαίοι της ηθικολογίας το αίσθημα της εκδίκησης έχει τα δικαιώματά του. 
Αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο λαός δεν αντιμετωπίζει με ψυχρή αδιαφορία αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Είναι ουτοπικό & δόλια υποκριτικό να πιστεύει κανείς ότι ένας λαός που υποφέρει αγρίως από την καταλήστευσή του, τη βία και την αυθάδεια της καθεστωτικής τυραννίας, δεν συσσωρεύει αισθήματα οργής και εκδίκησης.
Αυτήν τη «νομοτέλεια» της οργισμένης λαϊκής γροθιάς, όλες οι «σειρήνες» των πολιτικών και δημοσιογραφικών ιερατείων επιχειρούν να τη «φορτώσουν» στη Χρυσή Αυγή…
Τους βολεύει. Με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια:

Αλ. Τσίπρας: Αλλος για Λέσβο τράβηξε & άλλος για... Μυτιλήνη!

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη φράση «δεν κάναμε δηλώσεις που εκτίθουν τη χώρα» που είπε την περασμένη Παρασκευή στην Ώρα του Πρωθυπουργού, και έγινε viral στα social media, καθώς επίσης και το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, τον βάφτισε «υπουργό εξωτερικών του Βερολίνου», σήμερα υπέπεσε ξανά σε λεκτική γκάφα.
Πιο συγκεκριμένα από τη Μυτιλήνη όπου βρέθηκε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επεσήμανε πως «ήρθαμε σε μια δύσκολη μέρα, αλλά δεν θέλαμε να κρύψουμε τίποτα. 
Θέλαμε να δούμε την πραγματική, σκληρή εικόνα που αντιμετωπίζει καθημερινά η Μυτιλήνη, η Λέσβος και τα άλλα νησιά της Ελλάδος».

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τι θα επιτύχουν δείχνοντας την αντίθεσή τους με τον Φίλη;

Σας ομιλώ ως ένα από τα στερεότυπα που έχουν κρατήσει τη χώρα μας σε μια ζωή χαμένων ευκαιριών, όπως τόνισε ο Φίλης, συνεχίζοντας την διατεταγμένη υπηρεσία του για στροφή της κοινής γνώμης σε άλλα χωράφια.
Μπορεί και να ομιλώ ως χουλιγκάνος διότι δεν αποτελώ πηγή έμπνευσης διαλόγου μετά τις δηλώσεις της αποτρόπαιας φάτσας (πάντα ήμουν ρατσιστής με την πνευματική ασχήμια) που φέρει Ελληνικό ονοματεπώνυμο και υπουργεύει της Γενιτσαροποιημένης Ελληνικής Παιδείας.
Εκείνο που είναι σίγουρο είναι το ότι όπως και αν ομιλώ η προσπάθεια για ψήγματα λογικής θα κυριαρχήσει της οργής για την απάθεια του αποκαλούμενου Ελληνικού λαού αλλά και για την συνεχόμενη αναλγησία κοινωνικών σαπρόφυτων που αναρριχήθηκαν δολοφονώντας ιδέες, αγώνες και ανθρώπους.
Με τους χαρακτηρισμούς που απέδιδαν σε κάθε άνθρωπο, ο οποίος δεν υπέκυπτε στις ορέξεις τους, προχώρησαν αρκετοί Έλληνες τα τελευταία εβδομήντα χρόνια.
Από το συμμορίτες φτάσαμε στο, λαϊκιστής, γραφικός, χουλιγκάνος και εθνικιστής.
Όλες οι εξουσίες στην Ελλάδα διαχώριζαν πάντα την θέση τους από αυτούς που φοβότανε ρίχνοντάς τους το ανάθεμα διότι πάντα υπήρχε ο φόβος να ακολουθήσουν κι άλλοι τα μαύρα πρόβατα.

Γεγονός πάντως είναι ένα, πως οι χαρακτηρισμένοι μόνο για ανθρώπινα ιδανικά ενδιαφέρονταν. Ήθελαν να έχουν πατρίδα, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και ό,τι άλλο διέπει την ανθρώπινη έλλογη υπόσταση.

Συγκέντρωση των Ποντίων στο Σύνταγμα κατά του Νίκου Φίλη, στις 4:00 μ.μ.

Τα πυρά της εναντίον του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, εξαπέλυσε μέσω ανακοίνωσης
η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος,
με αφορμή τις δηλώσεις του για το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων.
«Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας» χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων τον Νίκο Φίλη, η Ομοσπονδία,
ενώ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου,
στις 4:μ.μ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
«Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι
διαδοχικά και ουσιαστικά.
1) Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας, τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.
2) Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.
3) Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.

Οι Γκαιμπελίσκοι, φιλοναζί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η Γενοκτονία

Ο πρωθυπουργός Τσίπρας, παίρνοντας χθες δίπλα του ή για την ακρίβεια στην «πλάτη» του τον... υπέρβαρο Φίλη, μας έδειξε ότι γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους Πόντιους, τους Μικρασιάτες, τους Θρακιώτες και όλους όσους διαμαρτύρονται για τις αθλιότητες που εξέφρασε ο υπουργός του, αρνούμενος τη γενοκτονία...
Χρόνια τώρα έχω δεχτεί τόνους λάσπη από διάφορα κέντρα, με χαρακτηρισμούς όπως ακροδεξιός, εθνικιστής, σκοτεινός τύπος κλπ.
Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί έγιναν από πρόσωπα που δεν με γνωρίζουν, δεν γνωρίζουν την διαδρομή μου, την ιδεολογία μου, τη στάση ζωής και τον τρόπο που έχω επιλέξει να υπάρχω, να κινούμαι και να εκφράζομαι, και που πολύ απλά αναπαράγουν ή για την ακρίβεια εκτελούν συμβόλαια μίσους που τους ανατίθενται από διάφορα κέντρα, ανάλογα με την περίπτωση.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά!
...η απελπισία έρχεται, ζυγώνει, καταφτάνει
Γιατί ως έχων την εμπειρία της λάσπης, της προαγάνδας και του κυνισμού, που τα υπέαστην και τα ένοιωσα όλα στο πετσί μου, τις μέρες αυτές είδα να "παίζεται το ίδιο έργο", είδα να εκτυλίσσεται με την ίδια μεθοδολογία η προπαγάνδα και η στοχοποίηση μέσω αφορισμών και χαρακτηρισμών, τη φορά αυτή όχι ενός προσώπου, αλλά ενός ολόκληρου λαού.
Η εφημερίδα «Αυγή» και η «Εφημερίδα των Συντακτών», στο χώρο των έντυπων ΜΜΕ, και μερικά στρατευμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, έχουν αναλάβει το ρόλο εφαρμογής του γκαιμπελικού σχεδίου που έχει ως στόχο τον χαρακτηρισμό των αντιδράσεων απλών ανθρώπων από όλα τα μέρη της Ελλάδος αλλά και από το εξωτερικό, με τι άλλο, με την καραμέλα του «εθνικισμού» και της «εθνικιστικής υστερίας»!

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Πρόσφυγες ...

Ευτυχώς είμαστε άλλη φυλή από εκείνη του παραφουσκωμένου Γκεμπελίσκου Ν. Φίλη

Ευτυχώς που δεν ανήκουμε στην ίδια φυλή με τον Φίλη. Ευτυχώς που έκανε τον διαχωρισμό ο ίδιος με την τελευταία του φοβερή ρήση και ξεκαθάρισαν τα πράγματα εντελώς και δημοσίως. 
Δεν αφορά κανέναν η άποψη του κτήνους (με τον επιστημονικό όρο)  για το αν συντελέστηκε γενοκτονία από το 1915 μέχρι το 1922 κάπου εκεί στα ανατολικά της Ελλάδας και στα Δυτικά της Τουρκίας.
Ευτυχώς που ξεκαθάρισε ότι η φίλη του Φίλη, Τουρκία, απλά έκανε μία εθνοκάθαρση βγάζοντας από το τούρκικο έθνος πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άλλης εθνικότητας. 
Καθάρισε από μία φυλή που ο υπουργός του Σύριζα δεν αναγνωρίζει ως ράτσα στην οποία ανήκει ο ίδιος οι οπαδοί και οι συνδαιτυμόνες του.
Αυτό που αφορά τους απογόνους εκείνων είναι ότι οι Πόντιοι δεν είναι της ίδιας ράτσας με τον Φίλη σύμφωνα με τα λεγόμενά του: 
«Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων...» 
Εκεί θα μείνουμε εμείς. 
Στον διαχωρισμό του Πόντιου από την ράτσα Φίλη.
Ευτυχώς, που για κτήνη (με τον επιστημονικό όρο) σαν τον Φίλη και όλη την Συριζαίικη παρέα του οι Πόντιοι δεν έχουν καμία σχέση ιστορική και γενεαλογική μαζί τους.
Ευτυχώς που διαχώρισε το «Εμείς» από το «Πόντιος».
Μετά τον χαρακτηρισμό  «Τουρκόσποροι», «Αρναούτηδες», «πρόσφυγες» το να σε λέει ο επιστήμων Φίλης μη Έλληνα (σαν τον ίδιο) είναι παράσημο.

«Ο καθείς στο είδος του & ο ... » ΣΥΡΙΖΑ στους Μετανάστες!!!

5ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Ξεκινάει στο Βερολίνο με το κεντρικό σύνθημα «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης», το 5ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV V), το οποίο θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου & τελεί υπό την υψηλή εποπτεία των Γερμανικών Δεξαμενών Σκέψης(& των Ελληνικών Παραρτημάτων τους)...
Και μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να μην συμμετέχει στην εν λόγω συνέλευση, συμμετέχoυν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Ελληνικού παραρτήματος του Γερμανικού Τhink Tank «Ρόζα Λούξεμπουργκ» & οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση Τσίπρα ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ(του κ. Μ. Τρεμόπουλου & της παραφυάδας τους που προέκυψε από τον Μαρουσσιώτη Ν. Χρυσόγελο), δια του Ινστιτούτου «Heinrich Boell».
Διαβάζοντας παρακάτω στο πρόγραμμα θα διαπιστώσετε αυτό που έλεγε μία παλιά επιτυχημένη διαφήμιση: 
«Ο καθείς στο είδος του & ο ... »  ΣΥΡΙΖΑ στους Μετανάστες(Eξ άλλου είναι προφανές ότι συνωμότησε το σύμπαν για να επανεκλεγεί ο Τσίπρας ακριβώς για αυτόν τον λόγο. 
Να διαχειριστεί το προσφυγικό όπως επιτάσσουν οι Θεσμοί της Ε.Ε)
Οσο για τους Οικολόγους, προσφιλές γιαυτούς θέμα τα απορρίμματα και οι ΚοινΣΕπ(οι νέες Μ.Κ.Ο)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους ΔΗΜΟΤΕΣ από τον Σ.Ε.Δ.ΑΜ

Φίλε Δημότη, η συγκυβέρνηση μαζί με τους δανειστές δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιτελεία τους προχωρούν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Αυγούστου, εξαπολύοντας και νέα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Βάζουν και νέα θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων προκειμένου να διατηρήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τα κέρδη τους. 
Τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
                  ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Καταργούν την Κοινωνική ασφάλιση και την μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Μειώνουν ακόμα περισσότερο τις συντάξεις και τις μετατρέπουν σε επίπεδο επιδόματος, που σε καμιά περίπτωση δεν θα αρκεί για να ικανοποιήσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες.  
Αυξάνουν τα όρια ηλικίας στα 67. 
Καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά στους εργάτες καθαριότητας αλλά και στα υπόλοιπα τεχνικά συνεργεία προσθέτοντας άλλα 9 χρόνια τουλάχιστον εργασίας.
Απαλλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, όπου σε συνάρτηση με την παρά πέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και νέα αύξηση στα ήδη ακριβά τέλη που πληρώνουμε.
Προχωράνε σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και σε υπηρεσίες των δήμων.

Πανελλαδική Ημέρα συμβολικής Κατάληψης όλων των Δημαρχείων

Σύλλογος Μικρασιατών Κωνστ/των Αμαρουσίου Αττικής «Ιωάννης Βατάτζης»

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τον μεγάλο Άγιο Αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη, το όνομα του οποίου φέρει και ο σύλλογός μας. Παραθέτουμε λοιπόν ένα σύντομο αφιέρωμα γι αυτόν.
Προφητείες, θρύλοι και διηγήσεις που ζωντανεύουν στις μνήμες μας τον μαρμαρωμένο βασιλιά συνδέονται άρρηκτα με θαύματα και γεγονότα που σχετίζονται με τον Άγιο βασιλιά Ιωάννη Βατάτζη! 
Ξετυλίγοντας το κουβάρι του θαυμαστού βίου του θα διαπιστώσουμε ότι
ο ευσεβής βασιλέας Ιωάννης ο Βατάτζης, είχε θέσει προτεραιότητα στη ζωή του την ελεημοσύνη! 
Με βάση το έλεος και την αγάπη αντιμετώπισε με τη βοήθεια του Θεού ακανθώδη ζητήματα της εποχής του. 
Το χριστιανικό ήθος και η προσήλωσή του στο γράμμα του ευαγγελίου συνέβαλαν στο να επιλύσει το πρόβλημα της φτώχειας. 
Προβάλλοντας το έλεος συνάντησε τον Θεό, όπως λέγει η ρήση του προφήτη και βασιλιά Δαυίδ! 
Και έτσι επίλυσε οριστικά όπως αναφέρει ο βιογράφος του και το δικό του πρόβλημα, το πρόβλημα δηλαδή του πνευματικού θανάτου, όπως αποκαλύπτει το άφθαρτο σκήνωμά του.
Μία λοιπόν από τις μεγάλες φυσιογνωμίες που λάμπρυναν την Εκκλησία και την χριστιανική αυτοκρατορία είναι ο Άγιος Βασιλέας Ιωάννης ο 3ος, Δούκας Βατάτζης ο οποίος για τις μεγάλες ελεημοσύνες του έλαβε την προσωνυμία Ελεήμων. 
Γεννήθηκε στα 1193 στο Διδυμότειχο και ήταν γόνος της επιφανούς οικογένειας του Βυζαντίου. 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Καταψήφισε τον προϋπολογισμό της ΚΟΙΝ. ΕΠ. Αθλητισμού & Πολιτισμού, η «Ενότητα»

Όπως τόνισε ο εισηγητής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουτσουβέλης «θέλουμε να έχουμε έναν προϋπολογισμό στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και της συνετής και χρηστής οικονομικής διαχείρισης, μέχρι εκεί που μπορούμε. 
Γιατί μέλημα μας δεν είναι η προσωρινή και εφήμερη παροχή πληθώρας δραστηριοτήτων χολιγουντιανού επιπέδου με κάθε κόστος, αλλά η διασφάλιση της συνέχισης ύπαρξης αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων μακροπρόθεσμα, σε ένα επίπεδο που θα λαμβάνει υπόψη και την οικονομική κατάσταση του Δήμου και δεν θα αφήσει χρέη και βάρη στις επόμενες γενιές».
Ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης έχει ως ακολούθως:

«Ο ρόλος των γονέων στη δόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών & των εφήβων»

Διά της Αντιδημαρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ρένας Χαλιώτη εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ο ρόλος των γονέων στη δόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εφήβων», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων.
Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε η εισηγήτρια κ. Φλώρα Μπακοπούλου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική υπεύθυνη Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Κ.Ε.Ι.) και έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο, Α’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».   
 Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ρένα Χαλίωτη, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές και την ομιλήτρια για την πρωτοβουλία της πάντα αυτής επίκαιρης ομιλίας, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη του Δημάρχου Αμαρουσίου στο έργο τους.

Κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Θεσμών & Οικονομικών της ΚΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Θεσμών & Οικονομικών της ΚΕΔΕ για την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή του προέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου  Γ. Πατούλη και των προέδρων των Επιτροπών, Μ. Καρπέτα και Αλ. Καστρινού, αντίστοιχα, με αντικείμενο την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, η οποία θα συνέλθει περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
Στόχος της ΚΕΔΕ είναι να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση, με βάση τις επεξεργασίες που  ήδη έχουν δρομολογηθεί με τρία βασικά σκέλη:
Τη διοικητική μεταρρύθμιση Κράτους και Αυτοδιοίκησης, με ενεργό συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης,
Τα οικονομικά των δήμων, με αιχμή την απόδοση των νέων παρακρατηθέντων – θεσμοθετημένων - πόρων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησής της, όπως για παράδειγμα η απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

Συνάντηση Δήμων Αμαρουσίου & Χαλανδρίου με 3 Συλλόγους, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & έργα ομβρίων

Σε άριστο πνεύμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο ΤΥ του Δήμου Χαλανδρίου την 30η Οκτωβρίου, συνάντηση με θέμα τον συντονισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη σχεδίαση - κατασκευή αγωγών οβριών υδάτων στα διοικητικά όρια των δυο δήμων.
Παρόντες στη συνάντηση οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Αμαρουσίου κ. Δ. Καρλαύτης, Χαλανδρίου κ. Κ. Γερολυμάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Γ. Κορομπίλης,  οι πρόεδροι των συλλόγων Προστασίας Ρεματιάς, Παραδείσου, Πολυδρόσου κ. Κ. Δάνου, Γ. Βαρδουλάκη, Β. Καπρινιώτης, μέλη των ΔΣ κ. Λ. Προεστάκη,  Γ Ν Σαραντοπούλου, οι μελετητές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθηγητής κ. Β. Ματσούκης και συγκοινωνιολόγος κ. Γ. Μαυρογιώργος, τα μέλη κ. Ε. Χαλάτση και κ. Π. Πάντος.   
Αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί από την υπερδεκαετή λειτουργία της Αττικής Οδού,  την από έτους διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, την υπερτοπική κυκλοφορία στις γειτονικές περιοχές των δυο Δήμων. 
Με βασικό γνώμονα την επιτάχυνση εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτών τεχνικών λύσεων, με κυρίαρχο στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων, την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας από περιττούς κυκλοφοριακούς φόρτους και μείωση των ρύπων και θορύβων, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω :

Το παράλληλο σύμπαν του νέου ΣΥΡΙΖΑ & οι τράπεζες...

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τα παιδιά με αυτισμό & τις οικογένειες τους

Στα εγκαίνια της Λέσχης του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τσιράκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Η «Λέσχη της Αναγέννησης» στεγάζεται σ’ ένα όμορφο χώρο, στην οδό Αγησιλάου 8, στο Μαρούσι. 
Στο νέο χώρο, τα μέλη του Συλλόγου,  παιδιά και ενήλικες με αυτισμό θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ κάθε Σάββατο στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται θεραπευτική ιππασία, μπόουλινγκ, κ.α.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης περιηγήθηκε την Λέσχη, συνομίλησε με γονείς και θεραπευτές, εκφράζοντας  την αμέριστη στήριξη τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και του Δήμου Αμαρουσίου στα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους, ώστε να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, σημειώνοντας: 

Παρούσα η «Ενότητα», στη συγκέντρωση για τις ΚΕΡΑΙΕΣ στο Νέο Τέρμα

Συγκέντρωση των κατοίκων της γειτονιάς του Νέου Τέρματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας Αυτοκράτορος Ηρακλείου 4 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 13.
Από τη συντονίστρια της κίνησης των κατοίκων, κα Καλλιόπη (Πίτσα) Κάτσικα παρουσιάστηκαν όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κίνησης, οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον, για την επιτυχή κατάληξη της αποξήλωσης της κεραίας. Παρόντες ήταν και οι κ.κ. Λεωνίδας Πατίκης και Μανόλης Τουμπακάρης, αμφότεροι μέλη της επιτροπής.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβαν μέρος περίπου 20 πολίτες, ενώ έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην κίνηση αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση, οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων των γειτονικών σχολείων (9ο δημοτικό & 3ο Γυμνάσιο) και του Εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης». 

Στις 5.00 μ.μ. ξεκινάει η Διεθνής ημερίδα του Ιδρύματος «Konrad Adenauer», για προσφυγικό & μεταναστευτικό

                                       Συνάντηση εμπειρογνωμόνων
Το Ίδρυμα «KONRAD ADENAUER» & το «Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ. Αναστασίας Σαμαρά - Κρίσπη», έχουν την τιμή και την χαρά, να σας προσκαλέσουν στις 3 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 5.00 - 9.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αίθουσα «Ουρανός», 10ος όροφος) στην Ημερίδα με θέμα: 
Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ: 
Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις πρόσφατες εξελίξεις (μεταξύ αυτών και την Έκτακτη Σύνοδο για το Μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες), θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί το πολυδιάστατο και κρισιμότατο αυτό πρόβλημα, καθώς και τα αίτια, οι προοπτικές και τα μέσα αντιμετώπισής του, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πιστεύουμε ότι η παρουσία σας θα συμβάλλει στην ποιοτική και επιτυχή εξέλιξη των εργασιών της Ημερίδας.
Παράκληση για έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής στα e-mails: 
c.liagoura@krispisfoundation.gr   και drsamara@otenet.gr 
ή στον τηλεφωνητή: 210 3610752. Δωρεάν είσοδος.
                                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
                       ΑΘΗΝΑ | ΤΡΙΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 * Ωρα: 5.00 μ.μ.
                                                 Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ: 
             ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
                   Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, (Πανεπιστημίου 52, Αίθουσα «Ουρανός», 10ος όροφος)
                                             Διερμηνεία: Ελληνικά - Αγγλικά

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕΝΤΕ (5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σημερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου και λοιπών τροφίμων για τις ανάγκες του Ν.Π. του Δήμου «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.», και έγκριση ή μη επανάληψης διαγωνισμού με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την Ομάδα 6 (Είδη Οπωροπωλείου).

Aύριο «Η επίσημη ιστορία», στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ηχηρή παρέμβαση Γ. Πατούλη στη Βουλή για τα άρθρα 31 & 30

Τις ενστάσεις της ΚΕΔΕ για τα άρθρα 31 και 30 του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25/10/2012», κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς τις Διαρκείς Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Μορφωτικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την αγανάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και κατά κόρον, η ΚΕΔΕ, παρά το γεγονός ότι συζητούνται και ψηφίζονται νομοσχέδια που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σημαντικότατες για το θεσμό, δεν καλείται σε καμία διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να διατυπώσει την άποψη ή να καταθέσει τις προτάσεις της ίδιας της Αυτοδιοίκησης επ΄ αυτών.

Αντιθέτως, αποφασίζονται πράγματα που την αφορούν ευθέως, ερήμην της και απλώς καλείται εκ των υστέρων να τα υλοποιήσει. 
Τέτοια πρακτική, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης είναι πρωτόγνωρη και δεν συνάδει με τις δημοκρατικές μας παραδόσεις. Στις σημερινές δε συνθήκες δεν βοηθάει, πολύ περισσότερο που όλοι υποστηρίζουμε και θέλουμε να συμβάλλουμε  στην προσπάθεια  που καταβάλει η χώρα μας να βγει από την κρίση και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.
Αναφερόμενος ο πρόεδρος  της ΚΕΔΕ στο άρθρο 31 του νομοσχεδίου που αφορά στην τελική έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΔΣΑ) υπογράμμισε τα εξής:

«Ο Τσίπρας μας παίρνει τα σπίτια»!

Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! 
Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. 
Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! 
Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.
Ελεύθεροι από σήμερα Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! 
Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας. 
Μισό μονόστηλο (!) αφιέρωσε στην είδηση η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
«“Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από αυτήν την απόφαση, έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα”, ανέφερε στην Αυγή ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας.
Άλλωστε η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας με τους θεσμούς (της ΕΕ) για το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη που θα ισχύσει», γράφει η εφημερίδα - όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
 Καλά, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα «βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας» με τους δανειστές, Γερμανούς και υπόλοιπους Ευρωπαίους, από πού αντλεί αυτό το ανώνυμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας τη σιγουριά ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας; 
Το μισό μονόστηλο της Αυγής μας λύνει και αυτή την απορία: 

Mε μικροτσίπ στον οργανισμό τους μέσα στο 2017 όλοι οι Αμερικανοί!!!

Μεγάλη ανησυχία και αναβρασμός επικρατεί στην κοινωνία των ΗΠΑ, από την είδηση, ότι μέσα στο 2017 όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί, τοποθετώντας μικροτσίπ στον οργανισμό τους!
Η υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «Obamacare» και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ποινικές κυρώσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “PCMD”.ipa-simaia
Ήδη τα περισσότερα παιδιά, που γεννιούνται στην Καλιφόρνια, αναγκάζονται να υποστούν εμβολιασμό προς τοποθέτηση του μικροτσιπ στον οργανισμό τους, ενώ το CNN, αποκαλύπτει, ότι το αργότερο μέσα σε 75 χρόνια, ο εγκέφαλος των ανθρώπων, παγκοσμίως, θα ελέγχεται από τρίτους, καθώς όλοι θα έχουν ενσωματωμένο τσιπ μέσα σε αυτόν.

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση της ΕΝ.ΠΕ με θέμα:«Ισότητα αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα-Υπάρχει;»


Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο «Πότε η εξάρτηση από το διαδίκτυο γίνεται εθισμός;»

 Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
«Πότε η εξάρτηση από το διαδίκτυο γίνεται εθισμός;», διάρκειας δύο ωρών, που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις 5:45 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου, Βασ. Γεωργίου 2 - 4, Μαρούσι, Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού.
To διαδίκτυο (internet) είναι ένα θαυμάσιο και δυναμικό μέσο επικοινωνίας. 
Η συνεχής πλοήγηση σ’ αυτό, που μπορεί να υποκαθιστά καθημερινές ανάγκες και να δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις και τη ζωή του χρήστη, ορίζεται ως εξάρτηση. 
Έτσι, η εξάρτηση από το διαδίκτυο (internet addiction), αποτελεί σήμερα ένα καινούριο φαινόμενο και αντιμετωπίζεται, όπως άλλες παρόμοιες συμπεριφορές (ναρκωτικά, τζόγος κ.α.). 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως παιδιά και έφηβοι, υποφέρουν από αυτού του είδους την εξάρτηση που τη δικαιολογούν με τη σκέψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί απλά ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, που το χρησιμοποιούν αρκετοί.