Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Πρόσφυγες ...

Ευτυχώς είμαστε άλλη φυλή από εκείνη του παραφουσκωμένου Γκεμπελίσκου Ν. Φίλη

Ευτυχώς που δεν ανήκουμε στην ίδια φυλή με τον Φίλη. Ευτυχώς που έκανε τον διαχωρισμό ο ίδιος με την τελευταία του φοβερή ρήση και ξεκαθάρισαν τα πράγματα εντελώς και δημοσίως. 
Δεν αφορά κανέναν η άποψη του κτήνους (με τον επιστημονικό όρο)  για το αν συντελέστηκε γενοκτονία από το 1915 μέχρι το 1922 κάπου εκεί στα ανατολικά της Ελλάδας και στα Δυτικά της Τουρκίας.
Ευτυχώς που ξεκαθάρισε ότι η φίλη του Φίλη, Τουρκία, απλά έκανε μία εθνοκάθαρση βγάζοντας από το τούρκικο έθνος πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους άλλης εθνικότητας. 
Καθάρισε από μία φυλή που ο υπουργός του Σύριζα δεν αναγνωρίζει ως ράτσα στην οποία ανήκει ο ίδιος οι οπαδοί και οι συνδαιτυμόνες του.
Αυτό που αφορά τους απογόνους εκείνων είναι ότι οι Πόντιοι δεν είναι της ίδιας ράτσας με τον Φίλη σύμφωνα με τα λεγόμενά του: 
«Αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων...» 
Εκεί θα μείνουμε εμείς. 
Στον διαχωρισμό του Πόντιου από την ράτσα Φίλη.
Ευτυχώς, που για κτήνη (με τον επιστημονικό όρο) σαν τον Φίλη και όλη την Συριζαίικη παρέα του οι Πόντιοι δεν έχουν καμία σχέση ιστορική και γενεαλογική μαζί τους.
Ευτυχώς που διαχώρισε το «Εμείς» από το «Πόντιος».
Μετά τον χαρακτηρισμό  «Τουρκόσποροι», «Αρναούτηδες», «πρόσφυγες» το να σε λέει ο επιστήμων Φίλης μη Έλληνα (σαν τον ίδιο) είναι παράσημο.

«Ο καθείς στο είδος του & ο ... » ΣΥΡΙΖΑ στους Μετανάστες!!!

5ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Ξεκινάει στο Βερολίνο με το κεντρικό σύνθημα «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης», το 5ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV V), το οποίο θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου & τελεί υπό την υψηλή εποπτεία των Γερμανικών Δεξαμενών Σκέψης(& των Ελληνικών Παραρτημάτων τους)...
Και μπορεί η Περιφέρεια Αττικής να μην συμμετέχει στην εν λόγω συνέλευση, συμμετέχoυν όμως ο ΣΥΡΙΖΑ διά του Ελληνικού παραρτήματος του Γερμανικού Τhink Tank «Ρόζα Λούξεμπουργκ» & οι συνεργαζόμενοι στην κυβέρνηση Τσίπρα ΟΙΚΟσυμφεροντοΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ(του κ. Μ. Τρεμόπουλου & της παραφυάδας τους που προέκυψε από τον Μαρουσσιώτη Ν. Χρυσόγελο), δια του Ινστιτούτου «Heinrich Boell».
Διαβάζοντας παρακάτω στο πρόγραμμα θα διαπιστώσετε αυτό που έλεγε μία παλιά επιτυχημένη διαφήμιση: 
«Ο καθείς στο είδος του & ο ... »  ΣΥΡΙΖΑ στους Μετανάστες(Eξ άλλου είναι προφανές ότι συνωμότησε το σύμπαν για να επανεκλεγεί ο Τσίπρας ακριβώς για αυτόν τον λόγο. 
Να διαχειριστεί το προσφυγικό όπως επιτάσσουν οι Θεσμοί της Ε.Ε)
Οσο για τους Οικολόγους, προσφιλές γιαυτούς θέμα τα απορρίμματα και οι ΚοινΣΕπ(οι νέες Μ.Κ.Ο)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ προς τους ΔΗΜΟΤΕΣ από τον Σ.Ε.Δ.ΑΜ

Φίλε Δημότη, η συγκυβέρνηση μαζί με τους δανειστές δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα επιτελεία τους προχωρούν στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων του Αυγούστου, εξαπολύοντας και νέα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. 
Βάζουν και νέα θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων προκειμένου να διατηρήσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες τα κέρδη τους. 
Τα νέα μέτρα που μας ετοιμάζουν δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους των δήμων αλλά το σύνολο των εργαζομένων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
                  ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Καταργούν την Κοινωνική ασφάλιση και την μετατρέπουν σε πανάκριβο εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους. Μειώνουν ακόμα περισσότερο τις συντάξεις και τις μετατρέπουν σε επίπεδο επιδόματος, που σε καμιά περίπτωση δεν θα αρκεί για να ικανοποιήσουμε τις καθημερινές μας ανάγκες.  
Αυξάνουν τα όρια ηλικίας στα 67. 
Καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά στους εργάτες καθαριότητας αλλά και στα υπόλοιπα τεχνικά συνεργεία προσθέτοντας άλλα 9 χρόνια τουλάχιστον εργασίας.
Απαλλάσσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από τα ανταποδοτικά τέλη, όπου σε συνάρτηση με την παρά πέρα μείωση της κρατικής χρηματοδότησης σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα δούμε και νέα αύξηση στα ήδη ακριβά τέλη που πληρώνουμε.
Προχωράνε σε μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων σε λιμάνια, αεροδρόμια αλλά και σε υπηρεσίες των δήμων.

Πανελλαδική Ημέρα συμβολικής Κατάληψης όλων των Δημαρχείων

Σύλλογος Μικρασιατών Κωνστ/των Αμαρουσίου Αττικής «Ιωάννης Βατάτζης»

Σήμερα η Εκκλησία μας εορτάζει τον μεγάλο Άγιο Αυτοκράτορα Ιωάννη Βατάτζη, το όνομα του οποίου φέρει και ο σύλλογός μας. Παραθέτουμε λοιπόν ένα σύντομο αφιέρωμα γι αυτόν.
Προφητείες, θρύλοι και διηγήσεις που ζωντανεύουν στις μνήμες μας τον μαρμαρωμένο βασιλιά συνδέονται άρρηκτα με θαύματα και γεγονότα που σχετίζονται με τον Άγιο βασιλιά Ιωάννη Βατάτζη! 
Ξετυλίγοντας το κουβάρι του θαυμαστού βίου του θα διαπιστώσουμε ότι
ο ευσεβής βασιλέας Ιωάννης ο Βατάτζης, είχε θέσει προτεραιότητα στη ζωή του την ελεημοσύνη! 
Με βάση το έλεος και την αγάπη αντιμετώπισε με τη βοήθεια του Θεού ακανθώδη ζητήματα της εποχής του. 
Το χριστιανικό ήθος και η προσήλωσή του στο γράμμα του ευαγγελίου συνέβαλαν στο να επιλύσει το πρόβλημα της φτώχειας. 
Προβάλλοντας το έλεος συνάντησε τον Θεό, όπως λέγει η ρήση του προφήτη και βασιλιά Δαυίδ! 
Και έτσι επίλυσε οριστικά όπως αναφέρει ο βιογράφος του και το δικό του πρόβλημα, το πρόβλημα δηλαδή του πνευματικού θανάτου, όπως αποκαλύπτει το άφθαρτο σκήνωμά του.
Μία λοιπόν από τις μεγάλες φυσιογνωμίες που λάμπρυναν την Εκκλησία και την χριστιανική αυτοκρατορία είναι ο Άγιος Βασιλέας Ιωάννης ο 3ος, Δούκας Βατάτζης ο οποίος για τις μεγάλες ελεημοσύνες του έλαβε την προσωνυμία Ελεήμων. 
Γεννήθηκε στα 1193 στο Διδυμότειχο και ήταν γόνος της επιφανούς οικογένειας του Βυζαντίου. 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Καταψήφισε τον προϋπολογισμό της ΚΟΙΝ. ΕΠ. Αθλητισμού & Πολιτισμού, η «Ενότητα»

Όπως τόνισε ο εισηγητής της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» δημοτικός σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Κουτσουβέλης «θέλουμε να έχουμε έναν προϋπολογισμό στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και της συνετής και χρηστής οικονομικής διαχείρισης, μέχρι εκεί που μπορούμε. 
Γιατί μέλημα μας δεν είναι η προσωρινή και εφήμερη παροχή πληθώρας δραστηριοτήτων χολιγουντιανού επιπέδου με κάθε κόστος, αλλά η διασφάλιση της συνέχισης ύπαρξης αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων μακροπρόθεσμα, σε ένα επίπεδο που θα λαμβάνει υπόψη και την οικονομική κατάσταση του Δήμου και δεν θα αφήσει χρέη και βάρη στις επόμενες γενιές».
Ολόκληρο το κείμενο της εισήγησης έχει ως ακολούθως:

«Ο ρόλος των γονέων στη δόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών & των εφήβων»

Διά της Αντιδημαρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ρένας Χαλιώτη εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:
«Ο ρόλος των γονέων στη δόμηση της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών και των εφήβων», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αναβρύτων.
Το θέμα της εκδήλωσης ανέπτυξε η εισηγήτρια κ. Φλώρα Μπακοπούλου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική υπεύθυνη Ειδικού Κέντρου Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Κ.Ε.Ι.) και έδρα UNESCO Εφηβικής Υγείας και Ιατρικής, Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο, Α’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».   
 Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Ρένα Χαλίωτη, η οποία συνεχάρη τους διοργανωτές και την ομιλήτρια για την πρωτοβουλία της πάντα αυτής επίκαιρης ομιλίας, εκφράζοντας παράλληλα την υποστήριξη του Δημάρχου Αμαρουσίου στο έργο τους.

Κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Θεσμών & Οικονομικών της ΚΕΔΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κοινή συνεδρίαση Επιτροπών Θεσμών & Οικονομικών της ΚΕΔΕ για την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης ΚΕΔΕ με τη συμμετοχή του προέδρου, Δημάρχου Αμαρουσίου  Γ. Πατούλη και των προέδρων των Επιτροπών, Μ. Καρπέτα και Αλ. Καστρινού, αντίστοιχα, με αντικείμενο την προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, η οποία θα συνέλθει περί τις αρχές Δεκεμβρίου.
Στόχος της ΚΕΔΕ είναι να διαμορφωθεί ολοκληρωμένη πρόταση προς τη Γενική Συνέλευση, με βάση τις επεξεργασίες που  ήδη έχουν δρομολογηθεί με τρία βασικά σκέλη:
Τη διοικητική μεταρρύθμιση Κράτους και Αυτοδιοίκησης, με ενεργό συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης,
Τα οικονομικά των δήμων, με αιχμή την απόδοση των νέων παρακρατηθέντων – θεσμοθετημένων - πόρων της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την εξεύρεση νέων πηγών χρηματοδότησής της, όπως για παράδειγμα η απόδοση του ΕΝΦΙΑ στους δήμους.

Συνάντηση Δήμων Αμαρουσίου & Χαλανδρίου με 3 Συλλόγους, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις & έργα ομβρίων

Σε άριστο πνεύμα συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε στο κτίριο ΤΥ του Δήμου Χαλανδρίου την 30η Οκτωβρίου, συνάντηση με θέμα τον συντονισμό των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τη σχεδίαση - κατασκευή αγωγών οβριών υδάτων στα διοικητικά όρια των δυο δήμων.
Παρόντες στη συνάντηση οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Αμαρουσίου κ. Δ. Καρλαύτης, Χαλανδρίου κ. Κ. Γερολυμάτος, ο δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου κ. Γ. Κορομπίλης,  οι πρόεδροι των συλλόγων Προστασίας Ρεματιάς, Παραδείσου, Πολυδρόσου κ. Κ. Δάνου, Γ. Βαρδουλάκη, Β. Καπρινιώτης, μέλη των ΔΣ κ. Λ. Προεστάκη,  Γ Ν Σαραντοπούλου, οι μελετητές των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθηγητής κ. Β. Ματσούκης και συγκοινωνιολόγος κ. Γ. Μαυρογιώργος, τα μέλη κ. Ε. Χαλάτση και κ. Π. Πάντος.   
Αναφέρθηκαν τα συμπεράσματα των κυκλοφοριακών επιπτώσεων που έχουν διαπιστωθεί από την υπερδεκαετή λειτουργία της Αττικής Οδού,  την από έτους διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς, την υπερτοπική κυκλοφορία στις γειτονικές περιοχές των δυο Δήμων. 
Με βασικό γνώμονα την επιτάχυνση εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτών τεχνικών λύσεων, με κυρίαρχο στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων, την προστασία των περιοχών αμιγούς κατοικίας από περιττούς κυκλοφοριακούς φόρτους και μείωση των ρύπων και θορύβων, συμφωνήθηκαν τα παρακάτω :

Το παράλληλο σύμπαν του νέου ΣΥΡΙΖΑ & οι τράπεζες...

Γ. Πατούλης: Στηρίζουμε τα παιδιά με αυτισμό & τις οικογένειες τους

Στα εγκαίνια της Λέσχης του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Τσιράκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Η «Λέσχη της Αναγέννησης» στεγάζεται σ’ ένα όμορφο χώρο, στην οδό Αγησιλάου 8, στο Μαρούσι. 
Στο νέο χώρο, τα μέλη του Συλλόγου,  παιδιά και ενήλικες με αυτισμό θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιούν δημιουργικά το χρόνο τους, κατά τις απογευματινές ώρες, ενώ κάθε Σάββατο στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται θεραπευτική ιππασία, μπόουλινγκ, κ.α.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης περιηγήθηκε την Λέσχη, συνομίλησε με γονείς και θεραπευτές, εκφράζοντας  την αμέριστη στήριξη τόσο του ιδίου προσωπικά, όσο και του Δήμου Αμαρουσίου στα παιδιά με αυτισμό και τις οικογένειες τους, ώστε να έχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής, σημειώνοντας: 

Παρούσα η «Ενότητα», στη συγκέντρωση για τις ΚΕΡΑΙΕΣ στο Νέο Τέρμα

Συγκέντρωση των κατοίκων της γειτονιάς του Νέου Τέρματος πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 1 Νοεμβρίου, με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά στην κεραία κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα της πολυκατοικίας Αυτοκράτορος Ηρακλείου 4 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 13.
Από τη συντονίστρια της κίνησης των κατοίκων, κα Καλλιόπη (Πίτσα) Κάτσικα παρουσιάστηκαν όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες της κίνησης, οι εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο άμεσο μέλλον, για την επιτυχή κατάληξη της αποξήλωσης της κεραίας. Παρόντες ήταν και οι κ.κ. Λεωνίδας Πατίκης και Μανόλης Τουμπακάρης, αμφότεροι μέλη της επιτροπής.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έλαβαν μέρος περίπου 20 πολίτες, ενώ έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στην κίνηση αλλά δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στη συνάντηση, οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων των γειτονικών σχολείων (9ο δημοτικό & 3ο Γυμνάσιο) και του Εξωραϊστικού συλλόγου «Άγιος Ιωάννης». 

Στις 5.00 μ.μ. ξεκινάει η Διεθνής ημερίδα του Ιδρύματος «Konrad Adenauer», για προσφυγικό & μεταναστευτικό

                                       Συνάντηση εμπειρογνωμόνων
Το Ίδρυμα «KONRAD ADENAUER» & το «Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ. Αναστασίας Σαμαρά - Κρίσπη», έχουν την τιμή και την χαρά, να σας προσκαλέσουν στις 3 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 5.00 - 9.00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52, Αίθουσα «Ουρανός», 10ος όροφος) στην Ημερίδα με θέμα: 
Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ: 
Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της Διεθνούς Μετανάστευσης
Λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλες τις πρόσφατες εξελίξεις (μεταξύ αυτών και την Έκτακτη Σύνοδο για το Μεταναστευτικό στις Βρυξέλλες), θα παρουσιασθεί και θα αναλυθεί το πολυδιάστατο και κρισιμότατο αυτό πρόβλημα, καθώς και τα αίτια, οι προοπτικές και τα μέσα αντιμετώπισής του, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Πιστεύουμε ότι η παρουσία σας θα συμβάλλει στην ποιοτική και επιτυχή εξέλιξη των εργασιών της Ημερίδας.
Παράκληση για έγκαιρες δηλώσεις συμμετοχής στα e-mails: 
c.liagoura@krispisfoundation.gr   και drsamara@otenet.gr 
ή στον τηλεφωνητή: 210 3610752. Δωρεάν είσοδος.
                                                             ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
                       ΑΘΗΝΑ | ΤΡΙΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 * Ωρα: 5.00 μ.μ.
                                                 Η ΕΥΡΩΠΗ ΥΠΟ ΠΙΕΣΗ: 
             ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΣ τις ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
                   Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, (Πανεπιστημίου 52, Αίθουσα «Ουρανός», 10ος όροφος)
                                             Διερμηνεία: Ελληνικά - Αγγλικά

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕΝΤΕ (5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σημερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια γάλακτος για τους δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου και λοιπών τροφίμων για τις ανάγκες του Ν.Π. του Δήμου «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.», και έγκριση ή μη επανάληψης διαγωνισμού με τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού για την Ομάδα 6 (Είδη Οπωροπωλείου).

Aύριο «Η επίσημη ιστορία», στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ηχηρή παρέμβαση Γ. Πατούλη στη Βουλή για τα άρθρα 31 & 30

Τις ενστάσεις της ΚΕΔΕ για τα άρθρα 31 και 30 του νομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25/10/2012», κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς τις Διαρκείς Επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου, Μορφωτικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.
Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την αγανάκτηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα και κατά κόρον, η ΚΕΔΕ, παρά το γεγονός ότι συζητούνται και ψηφίζονται νομοσχέδια που περιλαμβάνουν ρυθμίσεις σημαντικότατες για το θεσμό, δεν καλείται σε καμία διαδικασία διαβούλευσης προκειμένου να διατυπώσει την άποψη ή να καταθέσει τις προτάσεις της ίδιας της Αυτοδιοίκησης επ΄ αυτών.

Αντιθέτως, αποφασίζονται πράγματα που την αφορούν ευθέως, ερήμην της και απλώς καλείται εκ των υστέρων να τα υλοποιήσει. 
Τέτοια πρακτική, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης είναι πρωτόγνωρη και δεν συνάδει με τις δημοκρατικές μας παραδόσεις. Στις σημερινές δε συνθήκες δεν βοηθάει, πολύ περισσότερο που όλοι υποστηρίζουμε και θέλουμε να συμβάλλουμε  στην προσπάθεια  που καταβάλει η χώρα μας να βγει από την κρίση και να ξαναμπεί σε τροχιά ανάπτυξης.
Αναφερόμενος ο πρόεδρος  της ΚΕΔΕ στο άρθρο 31 του νομοσχεδίου που αφορά στην τελική έγκριση των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΔΣΑ) υπογράμμισε τα εξής:

«Ο Τσίπρας μας παίρνει τα σπίτια»!

Δίκιο είχαν τελικά οι δεξιοί, όταν έλεγαν πως αν ποτέ έρθουν στα πράγματα οι αριστεροί, θα πάρουν τα σπίτια του κοσμάκη! 
Η κυβέρνηση Τσίπρα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που αποφάσισε να καταργήσει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις των «κόκκινων» δανείων τους. 
Δεν φανταζόντουσαν βέβαια ποτέ οι δεξιοί ότι η «αριστερή» κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα έπαιρνε τα σπίτια των χρεοκοπημένων για να τα δώσει στους… τραπεζίτες!!! 
Έλληνες και ξένοι γύπες μαζεύονται ήδη στη χώρα μας για να θησαυρίσουν στις πλάτες των μπατίρηδων.
Ελεύθεροι από σήμερα Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, οι πλειστηριασμοί σπιτιών και πρώτης κατοικίας! 
Αυτό αποφάσισε ο Τσίπρας. 
Μισό μονόστηλο (!) αφιέρωσε στην είδηση η Αυγή, η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ. 
«“Όπως δεν γίνονταν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πριν από αυτήν την απόφαση, έτσι δεν θα γίνονται και από Δευτέρα”, ανέφερε στην Αυγή ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας.
Άλλωστε η κυβέρνηση βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας με τους θεσμούς (της ΕΕ) για το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη που θα ισχύσει», γράφει η εφημερίδα - όργανο του ΣΥΡΙΖΑ.
 Καλά, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα «βρίσκεται εν αναμονή συμφωνίας» με τους δανειστές, Γερμανούς και υπόλοιπους Ευρωπαίους, από πού αντλεί αυτό το ανώνυμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας τη σιγουριά ότι δεν θα γίνονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας; 
Το μισό μονόστηλο της Αυγής μας λύνει και αυτή την απορία: 

Mε μικροτσίπ στον οργανισμό τους μέσα στο 2017 όλοι οι Αμερικανοί!!!

Μεγάλη ανησυχία και αναβρασμός επικρατεί στην κοινωνία των ΗΠΑ, από την είδηση, ότι μέσα στο 2017 όλοι οι Αμερικανοί θα πρέπει να έχουν εμβολιασθεί, τοποθετώντας μικροτσίπ στον οργανισμό τους!
Η υποχρεωτική τοποθέτηση μικροτσίπ είναι επιβεβλημένη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου «Obamacare» και οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ποινικές κυρώσεις, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “PCMD”.ipa-simaia
Ήδη τα περισσότερα παιδιά, που γεννιούνται στην Καλιφόρνια, αναγκάζονται να υποστούν εμβολιασμό προς τοποθέτηση του μικροτσιπ στον οργανισμό τους, ενώ το CNN, αποκαλύπτει, ότι το αργότερο μέσα σε 75 χρόνια, ο εγκέφαλος των ανθρώπων, παγκοσμίως, θα ελέγχεται από τρίτους, καθώς όλοι θα έχουν ενσωματωμένο τσιπ μέσα σε αυτόν.

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση της ΕΝ.ΠΕ με θέμα:«Ισότητα αμοιβών ανάμεσα στα δύο φύλα-Υπάρχει;»


Στις 5:45 μ.μ. το σεμινάριο «Πότε η εξάρτηση από το διαδίκτυο γίνεται εθισμός;»

 Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε σεμινάριο με θέμα:
«Πότε η εξάρτηση από το διαδίκτυο γίνεται εθισμός;», διάρκειας δύο ωρών, που θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις 5:45 μ.μ. στα γραφεία του Ομίλου Unesco Αμαρουσίου, Βασ. Γεωργίου 2 - 4, Μαρούσι, Πλατεία ηλεκτρικού σταθμού.
To διαδίκτυο (internet) είναι ένα θαυμάσιο και δυναμικό μέσο επικοινωνίας. 
Η συνεχής πλοήγηση σ’ αυτό, που μπορεί να υποκαθιστά καθημερινές ανάγκες και να δημιουργεί προβλήματα στις σχέσεις και τη ζωή του χρήστη, ορίζεται ως εξάρτηση. 
Έτσι, η εξάρτηση από το διαδίκτυο (internet addiction), αποτελεί σήμερα ένα καινούριο φαινόμενο και αντιμετωπίζεται, όπως άλλες παρόμοιες συμπεριφορές (ναρκωτικά, τζόγος κ.α.). 
Όλο και περισσότεροι άνθρωποι και κυρίως παιδιά και έφηβοι, υποφέρουν από αυτού του είδους την εξάρτηση που τη δικαιολογούν με τη σκέψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί απλά ένα μέσο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, που το χρησιμοποιούν αρκετοί. 

Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

Ξεκινάει αύριο στις 12:00 μ.μ. το «1ο Athens Culture Symposium»

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τις Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015 στο θέατρο Αλίκη - CityLink το «1ο Athens Culture Symposium.

To συνέδριο θα ανοίξει ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς. 
Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Werner Hoyer.
Στο «Athens Culture Symposium» έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές πολιτιστικών ιδρυμάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού, καθώς και υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι Ελληνικών και διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και φορέων.

O Tσίπρας & οι καταθέσεις ...ελπίδας των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ!

«ΟΧΙ» Δούρου σε Φούχτελ & ... Ελληνογερμανική συνεργασία

Να απέχει από τις εργασίες της «5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης», που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο, από 4 έως 7 Νοεμβρίου 2015, αποφάσισε το  Περιφερειακό Συμβούλιο
Επίσης, δήλωσε για ακόμη μια φορά τη στήριξή του στο κίνημα διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών στην Ελλάδα, διεκδικώντας την καταβολή των Γερμανικών επανορθώσεων, την αποζημίωση των θυμάτων, την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών, καθώς και την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
Επισημαίνεται ότι, η πρώτη επίσημη κόντρα της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον εντεταλμένο της Γερμανίδας Καγκελαρίου, για τη συνεργασία Ελλάδας - Γερμανίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, είχε ξεκινήσει, από τον Σεπτέμβρη του 2014 ...

«Η Τ.Α. γκρεμίζει το τείχος της κρίσης», με ...αρωγό τους Γερμανούς!

Τεσσερις ημέρες απέμειναν μέχρι το πέμπτο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV V) , το οποίο θα διεξαχθεί στο Βερολίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2015,  με το κεντρικό σύνθημα, «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης»

Μας διακατέχει αγωνία & θέλουμε να έχουμε σαφή εικόνα για τις … αποφάσεις εξόδων συμμετοχής όσων ελληνικών Δήμων αποφασίσουν να συμμετάσχουν, για να γκρεμοτσακίσουν την κρίση!!! 
Των ΣΥΝεργασίμων Δήμων & Δημάρχων για το καλό της πατρίδος & του Εθνους, βεβαίως βεβαίως!!!
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η απόφαση συμμετοχής ή όχι των δήμων που ανέδειξαν δημάρχους που στηρίχτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ…
Τον «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ… 
Αυτόν τον παλιό που… έδιωξε ο Τσίπρας και έφερε τον… νέο. 
Τον μνημονιακό..! 
«Τον τείνοντα ευήκοα ώτα» στα κελεύσματα της Μέρκελ, του Ομπάμα, της Αγγελοπούλου, του Κλίντον και όλης της «αφρόκρεμας» των… «αριστερών» καπιταλιστών…
Αλλά δεν είναι μόνο οι δήμοι. 
Είναι & η Περιφέρεια Αττικής, η οποία, με τον «παλιό» ΣΥΡΙΖΑ ξόρκιζε τον Φούχτελ και έκανε «αντίσταση»…όπως ο δικός μας Αντιπεριφερειάρχης (Μέγας ΑΝΤΙγερμανός), Γιώργος Καραμέρος αλλά & ο Σπύρος Τζόκας...
Ενθυμείστε μήπως τις δηλώσεις της Ρένας Δούρου; 
Στις 9 Μαΐου 2014, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, μιλώντας ως επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής», χαρακτήριζε τον Σγουρό εκπρόσωπο του Φούχτελ, όπως εδω στο Μαρούσι κάποιοι άλλοι ΣΥΡΙΖΑίοι  χαρακτήριζαν τον Γιώρο Πατούλη, ως εθελόδουλο λαγό του Φούχτελ;
Τι θα κάνουν τώρα;
Θα απαντήσουν όπως ο Δωσίλογος Αντώνης Σαμαράς:

Ο Γ. Πατούλης «γκρεμίζει» το τείχος της κρίσης ...Βερολίνου - Αθηνών!

Με πρωτοβουλία & στήριξη του Προέδρου της ΚΕ∆Ε, & Δημάρχου της πόλης μας  κ. Γιώργου Πατούλη, «ξεπάγωσε» τελικά η Ελληνογερμανική Συνέλευση(DGV), 

προκειμένου να γίνει επανεκκίνηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για υλοποίηση προγραμμάτων ευρωπαϊκής χρηματοδότησης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μας ενημερώνει η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» στις 23 Οκτωβρίου με ρεπορταζ του φίλου & εξαίρετου Δημοσιογράφου Γιάννη Μπεθάνη, 3 μόλις ημέρες μετά την ανάρτηση του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» για την πραγματοποίηση της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στο Βερολίνο από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην Κρήτη...
«Η επαναδραστηριοποίηση της DGV», όπως δήλωσε αποκλειστικά στον Γιάννη Μπεθάνη ο αρμόδιος διευθυντής για λογαριασμό της ΚΕΔΕ, Βασίλης Κουτσιώρης, «γίνεται με γνώμονα το σταθερό πολιτικό περιβάλλον που δείχνει να διαμορφώνεται για το επόμενο διάστημα, μετά τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015»
«Η συγκεκριμένη σχέση μεταξύ των δύο χωρών, υπογράμμισε, πέρασε από πολλές διακυμάνσεις το προηγούμενο διάστημα, λόγω των συνεχών αλλαγών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών που δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν ένα σταθερό άξονα συνεργασίας».

Ο Γιώργος Χαλαβαζης νέος πρόεδρος του ΣΕΔΑΜ

Η «Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση» εργαζομένων δήμου Αμαρουσίου ευχόμαστε καλή αρχή στο έργο του νέου προέδρου του Σωματείου Εργαζόμενων Δήμου Αμαρουσίου Γιώργου Χαλαβαζή μετά την παραίτηση του νεοεκλεγέντα Σπύρου Κωνσταντά

...Ελπίζουμε να έχει τη διάθεση να λειτουργήσει το Σωματείο σωστά.
Όταν λειτουργείς σωστά, οργανωμένα, έχεις αποτελέσματα και πάντα ανταμείβεσαι.

Καλή επιτυχία ΠΡΟΕΔΡΕ Γιώργο Χαλαβαζή

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ο «ΠΑΓΚΑΛΟΣ» του ΣΥΡΙΖΑ & ο σχολικός Φ.Π.Α...


Συνεδρίαση ΣΟΠΠ Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα

Yπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γιώργου Καραμέρου, συνεδρίασε χθες Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας, παρουσία μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πυροσβεστικού σώματος, της αστυνομίας, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων διάσωσης, υπηρεσιακών παραγόντων ΔΕΚΟ καθώς της Περιφέρειας Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης :

1. Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση της αντιπυρικής περιόδου 2015.
2. Έγινε απολογισμός και αξιολόγηση του πλημμυρικού συμβάντος της 22ης Οκτωβρίου 2015.
3. Καταγράφηκαν ελλείψεις αλλά και προτάσεις (εξοπλισμός, εκπαίδευση κοινού και μαθητών, μετριασμός συνεπειών κλιματικής αλλαγής, αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων των εμπλεκόμενων φορέων, εξειδίκευση επικίνδυνων σημείων ανά περιοχή) για την πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (πλημμύρες, χιονόπτωση-παγετός).
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, με σκοπό την καταγραφή των προβλημάτων και τη διαπίστωση της ετοιμότητας κάθε φορέα παρέστησαν αναλυτικά:

Συνάντηση γνωριμίας Γ. Πατούλη με το νέο Διοικητή του Α.Τ. Αμαρουσίου

Συνάντηση γνωριμίας με το νέο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ιωάννη Λύτρα είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Ο κ. Πατούλης καλωσόρισε τον κ. Λύτρα στην πόλη του Αμαρουσίου εκφράζοντας την αισιοδοξία και την πεποίθησή του για μία εποικοδομητική συνεργασία των δύο φορέων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, αναπτύσσοντας παράλληλα  τα ζητήματα αστυνόμευσης  που απασχολούν την πόλη.

Αύριο η έναρξη της «φθινοπωρινής» εκπτωτικής περιόδου

Από την Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2015 ξεκινάει η ενδιάμεση «φθινοπωρινή» εκπτωτική περίοδος η οποία διαρκεί 10 ημερολογιακές ημέρες και λήγει την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015 σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4177/2013. Κατά τις ισχύουσες διατάξεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή 01 Νοεμβρίου 2015 από ώρα 11.00 έως 20.00(παρ. 1 άρθρου 23 ν.2224 /1994).

«Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», αύριο στις 5:00 μ.μ. στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

«ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ & ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ» στις 7:30 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ+

Το Στέκι+ και η ΟΜ Συριζα Αμαρουσίου σας καλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ποντικόπουλου 
«ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ & ΤΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ».
Θα μιλήσουν η Αίγλη Γκρέτσικου, φιλόλογος & η Ευγενία Λουπάκη, δημοσιογράφος. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο συγγραφέας.
Θα συντονίσει ο Πέτρος Κακολύρης (Εκδόσεις Εύμαρος). 
Θα προβληθεί η μικρού μήκους ταινία του Γρηγόρη Οικονομίδη
«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ»
που βασίζεται σε διήγημα του βιβλίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ  31-10-2015 ώρα 7.30
ΣΤΕΚΙ+  ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 - ΜΑΡΟΥΣΙ  210 61 27 874

ΟΙ «N’ Eirini» την Κυριακή, live στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Στις 6:00 μ.μ. τα εγκαίνια της Λέσχης «Αναγέννηση»

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας Λέσχης της Αναγέννησης, επι της οδού Αγησιλάου 8 στο Μαρούσι, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν σήμερα Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στις  6:00 το απόγευμα.
Ο Σύλλογος ευχαριστεί για τις προσφορές τους, τους παρακάτω:
Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη.
Αντιδήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Ζήκο.
Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου και τους ελαιοχρωματιστές κ.κ. Κατσίκη, Ζάρο, Μουστογιάννη, Όθωνα.
Εθνική Τράπεζα ( Επιπλα γραφείου- Η/Υ).
κ. Πάτρα Ευριπίδη ( Χρώματα).
κ. Μίχος Παναγιώτης & Κος Πουλούλης Πασχάλης(Εθελοντική εργασία).
κ. Πέτρο Φραιδάκη( Ηλεκτρικές μικροσυσκευές).
κ.κ. Κουβέλη Κων/νο & Ρουμελιώτη Χρήστο(Εγκατασταση Η/Υ)
κ. Ζαρικοπούλου Κατερίνα ( Κρεβάτι -Κουκέτα).

Νίκη των εργαζομένων στα 5μηνα

Ο αγώνας μας για ακόμα μια φορά έφερε αποτελέσματα. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας ύστερα από τις συνεχείς παρεμβάσεις των Επιτροπών στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας αλλά και του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας αναγκάστηκε να προχωρήσει στη έκδοση εγκυκλίου όπου ρητά αναφέρει ότι οι συνάδελφοι 5μηνίτες δικαιούνται όλων των ειδών των αδειών δηλαδή ότι προβλέπονται και για το υπόλοιπο προσωπικό.
Πλέον δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τους Δημάρχους που κόπτονται για νομιμότητα όσο αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά ταυτόχρονα δεν διστάζουν να τη καταπατήσουν όταν αφορά τις υποχρεώσεις τους.
Συνάδελφοι /σσες  αποδείχθηκε ότι ο οργανωμένος αγώνας ο σωστά προσανατολισμένος φέρνει αποτελέσματα.