Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Σε ιδιώτες ο οδοκαθαρισμός ...

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού  υλοποιεί την απόφαση, που εδώ και καιρό έχουν πάρει, να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα και άλλες αρμοδιότητες του δήμου. 
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι είναι ο πιο συνεπής υπερασπιστής της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτοί σήμερα μέσα στην καπιταλιστική κρίση είναι οι νέοι τομείς κερδοφορίας, τα νέα φιλέτα των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Η κυβέρνηση, Δήμαρχοι και τα άλλα κόμματα της πλουτοκρατίας θέλουν να τους δώσουν ζεστό χρήμα, μιας και τα ποσά που εισπράττονται με τα ανταποδοτικά τέλη είναι τεράστια και θέλουν να σπρώξουν σημαντικά κεφάλαια σε επενδύσεις στον τομέα της αποκομιδής, της διαχείρισης και της διάθεσης των απορριμμάτων και σε αυτή την φάση, ο Δήμαρχος Αμαρούσιου ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ δίνει γραμμή και κατεύθυνση για το πώς θα υλοποιήσουν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι τη συγκεκριμένη πολιτική.  
Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσεται και η απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής να δώσει σε ιδιώτες  τον οδοκαθαρισμό. 
Η ενεργοποίηση από μεριάς της διοίκησης των κατασταλτικών μηχανισμών, μας δείχνει τον πανικό τους. Μάλιστα ξεκίνησαν την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα που αναγραφόταν στην πρόσκληση, προκειμένου να αποφύγουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και μέσα σε δύο λεπτά ξεπέταξαν τα θέματα της ιδιωτικοποίησης.

Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης: Εγκρίθηκε η αναθεώρηση του νέου ΠΕΣΔΑ

Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία, χωρίς καμία αρνητική ψήφο, το κείμενο αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ) από την Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης που συνεδρίασε την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015, για πρώτη φορά από τη συγκρότησή της.Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση του κειμένου αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ που εκπονήθηκε από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΔΣΝΑ με τη σχετική Μελέτη της Ομάδας Εργασίας, ενημερώθηκαν αναλυτικά τα μέλη της επιτροπής, διασαφηνίστηκαν απορίες και χρονοδιαγράμματα επί της εφαρμογής του ΠΕΣΔΑ και καταγράφηκαν οι εύστοχες επισημάνσεις των εμπλεκόμενων φορέων και ομιλητών.
Υπενθυμίζεται ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο της Περιφέρειας Αττικής (σύμφωνα με το άρθρο 178 του ν. 3852/2010) και απαρτίζεται από τους 66 Δημάρχους της Περιφέρειας, εκπροσώπους 18 φορέων και 28 πολίτες.
Τις εργασίες της Συνεδρίασης άνοιξε η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, η οποία, αφού καλωσόρισε τους παρισταμένους, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, επεσήμανε ότι η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελεί γνωμοδοτικό όργανο για θέματα γενικότερου περιφερειακού ενδιαφέροντος, που παραπέμπονται σε αυτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή την Περιφερειάρχη, υπογράμμισε την κρισιμότητα του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων για το μέλλον της Αττικής, για το περιβάλλον, την οικονομία και την ανάπτυξη, και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Εκπληκτη» με την ματαίωση του καλοκαιρινού φεστιβάλ, δηλώνει η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου

                «ΕΠΛΗΞΕ, ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ, ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
Με έκπληξη διαβάσαμε πριν από μερικές εβδομάδες ανακοίνωση πως ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις του καλοκαιρινού φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου.
Οι λόγοι που επικαλέσθηκε η εταιρία  «Epoca productions»
που είχε αναλάβει τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ήταν οι βροχές, το δημοψήφισμα και οι εκλογές. 
Πράγματι οι πολιτικές συνθήκες ήταν ιδιαίτερες. 
Παρόλα αυτά όμως, οι περισσότεροι Δήμοι, συνέχισαν κανονικά το πρόγραμμά τους : 
Kηφισιά, Βριλήσσια, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Βύρωνας κλπ. 
Γιατί δεν έγινε το ίδιο και στο Μαρούσι;
Γιατί η εταιρία επικαλείται το δημοψήφισμα που διεξήχθη στις 5/7, ενώ η ανακοίνωση της ματαίωσης του φεστιβάλ έγινε στις 19/8 και αφού αρκετές από τις εκδηλώσεις είχαν ήδη πραγματοποιηθεί; 
Το φεστιβάλ δε, ­θα ολοκληρωνόταν 19/9, ενώ οι εκλογές που επικαλείται η εταιρία, δεν θα πραγματοποιούνταν πριν τις 20/9.
Προφανώς, δεν συνέφερε οικονομικά την εταιρία που είχε αναλάβει το φεστιβάλ να το ολοκληρώσει κι έτσι το ματαίωσε, πλήττοντας το κύρος του Δήμου, το κύρος του θεσμού, αλλά και την ανάγκη των δημοτών για ψυχαγωγία.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα για την υγεία των προσφυγόπουλων από ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη - Κ.Ε.Δ.Ε.

«Συμμαχία ανθρωπιάς» της ΚΕΔΕ με το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη, τον Ι.Σ.Α. & το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
Πρωτοποριακό πρόγραμμα για παροχή ιατρικής βοήθειας σε παιδιά προσφύγων  δημιουργήθηκε και ανακοινώθηκε σήμερα από το "Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ονομάζεται "we care" (νοιαζόμαστε) θα παρέχεται δωρεάν εξέταση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προληπτικός
έλεγχος και εμβολιασμός όπου απαιτείται για βρέφη, παιδιά και εφήβους έως 16 ετών.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης αφού εξήρε την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κα Βαρδινογιάννη μέσω του Ιδρύματος της, τόνισε ότι αποτελεί καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης σε κάθε παιδί προσφυγικής οικογένειας που βρίσκεται στην πατρίδα μας. 
Η Αυτοδιοίκηση βρέθηκε στην «πρώτη γραμμή» αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος και ανέδειξε με τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. 

Για την αποτυχημένη αδιαβροχοποίηση των επιστρώσεων του Εμπορικού κέντρου...

                 Η αδιαφορία είναι συνενοχή!
Στη μακροσκελή  απάντηση της ερώτησης που υποβάλαμε για την κατασπατάληση 
115.194,42 € για την αποτυχημένη αδιαβροχοποίηση των επιστρώσεων του εμπορικού κέντρου της πόλης ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δ. Καρλαύτης αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημά μας:
Είναι ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα ή όχι; 
Αποφεύχθηκαν οι λεκέδες στις επιστρώσεις μετά την αδιαβροχοποίηση ή όχι;
Προφανώς και δεν υπήρξε αποτέλεσμα. 
Οι ρύποι είναι εκεί, περισσότεροι από ποτέ.
Αν όπως ο ίδιος ισχυρίζεται «ο ανάδοχος έχει ακέραια την ευθύνη για την άριστη ποιότητα των πάσης φύσεως υλικών που υπεισέρχονται στις διάφορες εργασίες και της άρτιας και έντεχνης εκτέλεσης των εργασιών», γιατί εξόφλησε το τιμολόγιο του αναδόχου χωρίς να ελέγξει το αποτέλεσμα;

«Η Κινητή Παιδιατρική & Οδοντιατρική Μονάδα στο Χαλάνδρι»

«Οι Γιατροί του Κόσμου» με την υποστήριξη της «Vodafone», συνεχίζουν την υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν ιατρικής φροντίδας παιδιών που το έχουν ανάγκη. 
Μέσα από μία σειρά επισκέψεων της Κινητής Παιδιατρικής και Οδοντιατρικής Μονάδας σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα, οι Γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες υγείας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε αυτές για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.

Την λήψη μέτρων ασφαλείας στη Λεωφ. Κηφισίας, ζητά από την Πριφέρεια ο Γ. Πατούλης

Με αφορμή αναρτήσεις στο Διαδίκτυο σχετικά με το τροχαίο αυτοκινητικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα τα ξημερώματα επί της Λεωφόρου Κηφισίας που στοίχισε τη ζωή σε έναν 20χρονο και στον σοβαρό τραυματισμό άλλων τεσσάρων επιβαινόντων, ο Δήμος Αμαρουσίου ξεκαθαρίζει τα παρακάτω:
Ο οδικός άξονας της Λεωφόρου Κηφισίας και το διάζωμα ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρεια Αττικής.
Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα ασφάλειας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του έχει προχωρήσει στα εξής:
1. Έχει καταβάλει επίμονες προσπάθειες πετυχαίνοντας την αποξήλωση των γιγαντιαίων διαφημιστικών πινακίδων κατά μήκος του οδικού άξονα της Λεωφ. Κηφισίας.
2. Έχει προχωρήσει στην κατασκευή και τοποθέτηση πεζογέφυρων για να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας πεζών και τροχοφόρων κατά τις διελεύσεις τους από τη μία πλευρά της πόλης στην άλλη.
3. Έχει προτείνει στις κρατικές υπηρεσίες την υπογειοποίηση συγκεκριμένων τμημάτων της Λεωφόρου αξιοποιώντας ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αννα Στεφανοπούλου: Η Ελληνίδα που ξεσκέπασε την απάτη της «Volkswagen»

Μία Ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μιτσιγκαν, αποκάλυψε την απάτη με τα δήθεν καθαρά αυτοκίνητα της Γερμανικής εταίριας
           Το σκάνδαλο της VW αμαυρώνει το «made in Germany»
Μια ελληνίδα, η Αννα Στεφανοπούλου, καθηγήτρια στο τμήμα μηχανικής και ναυπηγικής του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να ξεσκεπάσει την απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων που διέπραξε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen εις βάρος εκατομμυρίων καταναλωτών αλλά και του αμερικανικού δημοσίου.
«Σέρνονταν» στις δοκιμές
Η Στεφανοπούλου πήρε μέρος στην έρευνα για τις επιδόσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και παρατήρησε τις χαμηλές επιδόσεις στην ιπποδύναμη που παρουσίαζαν τα γερμανικά αυτοκίνητα όταν υποβάλλονταν σε ελέγχους για τις εκπομπές ρύπων. 
Οπως τελικά αποκαλύφθηκε εταιρία χρησιμοποιούσε εσκεμμένα στα οχήματά της ένα κρυφό λογισμικό το οποίο ανίχνευε τις προσπάθειες μέτρησης εκπομπών καυσαερίων του οχήματος και το έθετε σε μία διαμόρφωση «χαμηλών εκπομπών» για να περνά με άνεση τη μέτρηση.

Kαινούργια ... παλιά κυβέρνηση Καμμένων - Αριστερών & Χριστιανών - Αθέων!

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκε στις 10.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, η ορκωμοσία των μελών της νέας κυβέρνησης.
Πρώτα ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο 12 υπουργοί και εν συνεχεία έδωσαν διαβεβαίωση τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Κατά τη σημερινή τελετή δεν ορκίστηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (υπεύθυνος για την μεταναστευτική πολιτική) Ιωάννης Μουζάλας, ο οποίος απουσιάζει στο εξωτερικό, αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, καθώς αναμένεται το Προεδρικό Διάταγμα για τις αρμοδιότητές του.
Στην κυβέρνηση συμμετέχουν συνολικά 46 άτομα (5 προέρχονται από τους ΑΝΕΛ), εκ των οποίων οι 7 είναι γυναίκες. Περισσότερα από τα μισά στελέχη της τελευταίας σύνθεσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παραμένουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ενώ 17 υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί, αλλά και τέσσερις υφυπουργοί διατήρησαν ακριβώς τα ίδια χαρτοφυλάκια. Έξι στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης αναβαθμίστηκαν.

«Mετρημένες» oι μέρες του Τσίπρα;

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόσωπο μπορεί να υπάρχει αλλά όλο αυτό το σύστημα είναι τελειωμένο & θα πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων έχοντας  ολοκληρώσει την δουλειά για την οποία επιλέχτηκε. 
Την ολοκλήρωση δηλαδή της κατοχής στην Ελλάδα. 
Εξ' άλλου ο Τσίπρας ή αυτό που θα αποκαλείται κυβέρνηση δεν θα κυβερνά τίποτε, αφού η πραγματική διακυβέρνηση θα εκπορεύεται από την Ε.Ε και τους υπαλλήλους της στην Ελλάδα.
Όλα δείχνουν πως την θέση των διεκπεραιωτών, που θα πρέπει να έχουν Ελληνικό ονοματεπώνυμο, θα αναλάβει η «Χρυσή Αυγή». 
Ω, μην εκπλήσσεσαι και πάνω απ' όλα μην οργίζεσαι και μη μειδιάς.
Αφού ήδη στοχοποιήθηκαν οι απέχοντες από τις εκλογές ως εγκληματίες, οι «δημοκράτες» εξανέστησαν για μια ακόμη φορά με τα ποσοστά του «μορφώματος», όπως το αποκαλούν. 
Σ' αυτή την χώρα κανένας δεν μαθαίνει τίποτε εκτός κι αν τον συμφέρει. 

Η Ελλάδα & επισήμως, προτεκτοράτο της Ε.Ε!!!

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη των Βρυξελλών».
Αυτό τουλάχιστον ανέφεραν πλήθος αποκαλυπτικών δημοσιευμάτων στον Ελληνικό Τύπο στις αρχές Σεπτεμβρίου, σχετικά με τη μυστική συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση Τσίπρα
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Maarten Verwey, θα προεδρεύσει της νέας ομάδας εργασίας.
«Μπορεί να γράψει οποιοδήποτε σχέδιο για κάθε δίκαιο σε όλους τους τομείς, από το φόρο εισοδήματος στην αγορά εργασίας με τις πολιτικές δημόσιας υγείας, μέσω του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.»
Η ομάδα του κ. Verwey θα συνεργαστεί στενά με την Τρόικα. Θα είναι σε θέση να υποβάλλει εκθέσεις στο ΔΝΤ και να συνομιλεί απ’ ευθείας με τον Πρωθυπουργό.
Σχολιάζοντας αυτές τις αποκαλύψεις, ο Ρόμπερτ Φίκο, πρόεδρος της κυβέρνησης της Σλοβενίας, δήλωσε:
«Ναι, έχουμε δημιουργήσει ένα προτεκτοράτο. Γιατί να είναι αυτό κάτι κακό;»!!!

«Πόρτα» σε 300 Αλβανούς στα σύνορα με την Ελλάδα!!!

Οι ελληνικές Αρχές στο μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής, με την Αλβανία, δεν επέτρεψαν σε εκατοντάδες Αλβανούς να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος, σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο» που μεταφράζει από αλβανικά Μέσα, τα οποία αναφέρουν: 
«Δεν επέτρεψαν ούτε τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τα παιδιά και οι αλβανικές αρχές των συνόρων ήταν απροετοίμαστες για το συμβάν».
Οι πολίτες της Αλβανίας, δήλωσαν ότι παρουσίασαν τα απαιτούμενα έγγραφα για είσοδο σε χώρα Σένγκεν, αλλά οι ελληνικές Αρχές των συνόρων -όπως σημειώνεται στο αλβανικό δημοσίευμα - όχι μόνο δεν τα έλεγξαν, αλλά έσκισαν τις εγγυήσεις που είχανε λάβει από τις οικογένειές τους, που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα.
Ο Μάρκ Μάρκου από την Πούκα, είπε ότι προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος οι συγγενείς των Αλβανών που εργάζονται και ζούνε στην Ελλάδα, πρέπει να έχουν ένα έγγραφο εγγύησης (πρόσκλησης και διαμονής) και όχι μια φωτοκόπια άγνωστης προέλευσης.

Λουκέτο από σήμερα στο Odeon Kosmopolis Αμαρουσίου

Τίτλοι τέλους για τους πολυκινηματογράφους Odeon Kosmopolis στο Μαρούσι, επιφάνειας 22.753 τ.μ., που ξεκίνησαν να λειτουργούν το 2005 και αποτέλεσαν τον έβδομο κατά σειρά πολυκινηματογράφο της μεταολυμπιακής Αθήνας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Odeon, 
είναι επιτακτική η παύση της λειτουργίας 
του πολυκινηματογράφου από σήμερα 
23 Σεπτεμβρίου για την αλλαγή εκμετάλλευσης του χώρου. 
Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς βλέπουν πίσω από τη σχεδιαζόμενη αλλαγή χρήσης, που είναι κοστοβόρος και σύνθετη στην περίπτωση των κινηματογραφικών αιθουσών, 
αδυναμία της εταιρείας εκμετάλλευσης να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Ενημερωτική Εβδομάδα Αγροτικής Εκπαίδευσης από το ΙΓΕ

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις του ο ΣΕΔΑΜ

                                                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζει την επίθεση απέναντι στους εργαζόμενους και τους δημότες της πόλης. Μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του ηλεκτροφωτισμού, της ιδιωτικοποίησης των παιδικών σταθμών ξανά επαναφέρει το θέμα του οδοκαθαρισμού και της φύλαξης των κοινοχρήστων χώρων.
Συνάδελφοι, σσες δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιεί μέχρι κεραίας την πολιτική ξεπουλήματος των υπηρεσιών του Δήμου υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μοναδικό σκοπό να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αλλά και να ενισχύσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Κλιμακώνουμε και εμείς τις κινητοποιήσεις μας. 

Συνάντηση ΟΤΑ του Βόρειου Τομέα Αττικής για το πλαίσιο διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων

Συνάντηση συνδιαμόρφωσης μιας κοινής ομάδας δήμων για τη διερεύνηση, προετοιμασία, διεκδίκηση και υλοποίηση κοινών αναπτυξιακών προγραμμάτων με πεδίο εφαρμογής τους δήμους του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής σε επίπεδο περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με συντονιστή τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργο Πατούλη.
H συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Δημάρχων Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου, Πεύκης – Λυκόβρυσης Αναστάσιου Μαυρίδη, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδη Καρπέτα, Ηρακλείου Νίκου Μπάμπαλου, της Αντιδημάρχου Παπάγου - Χολαργού Γεωργίας Αρβανίτη, ως εκπρόσωπο του Δημάρχου Παπάγου - Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλο, των γενικών γραμματέων των Δήμων Κηφισιάς Χριστίνας Κοντάκου, και Φιλοθέης – Ψυχικού Δημήτρη Ζεγγίνη, εκπροσωπώντας τους Δημάρχους Γιώργο Θωμάκο, και Παντελή Ξυριδάκη, αντίστοιχα, καθώς και άλλων υπηρεσιακών στελεχών των δήμων.
Στη διάρκειά της παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα κοινά προβλήματα, οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες και προοπτικές στα παρακάτω ζητήματα:

Στις 2:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKA ΠEΝTΕ(15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Προμήθεια ειδών ξυλείας για την επισκευή και συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου
3. Επανάληψη ή μη, διαγωνισμού χωρίς τροποποίηση των όρων διακήρυξης για την προμήθεια Εργαλείων Μηχανημάτων για το Πράσινο
4. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την ενοικίαση ηχητικών και φωτιστικών εγκαταστάσεων για αθλητικές- πολιτιστικές κ.λπ. εκδηλώσεις του Δήμου Αμαρουσίου

Στις 10:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 22  Σεπτεμβρίου, στις 10:0 0 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Καθορισμός χρονικών ορίων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου.
2. Έγκριση ή μη χωροθέτησης κενωθέντων περιπτέρων στο Δήμο Αμαρουσίου (υποθέσεις: Παναγή Τσαλδάρη & Κίμωνος, Ακακιών 29, Σωρού 17 και Πεντέλης 44-46)

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Επιστροφή για μικρούς & μεγάλους στους αθλητικούς χώρους του Δήμου Αμαρουσίου

Σε εξέλιξη οι εγγραφές για κολύμβηση, από 28/9 οι εγγραφές στα υπόλοιπα αθλητικά προγράμματα, από 21/9 στη διάθεση του κοινού το δημοτικό γυμναστήριο
Έτοιμοι να υποδεχτούν και φέτος τους αθλούμενους κάθε ηλικίας είναι οι αθλητικοί χώροι του Δήμου Αμαρουσίου. 
Οι εγγραφές για τα προγράμματα κολύμβησης βρίσκονται σε εξέλιξη, οι εγγραφές για τα υπόλοιπα αθλητικά προγράμματα ξεκινούν στις 28 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ από τις 21 Σεπτεμβρίου 2015 θα είναι στη διάθεση του κοινού και πάλι το δημοτικό γυμναστήριο.
Οι ενδιαφερόμενοι για τα προγράμματα κολύμβησης του Δήμου Αμαρουσίου μπορούν καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή από 4 μ.μ. έως 8 μ.μ. να απευθύνονται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου (Κυπρίων Αγωνιστών & Αναξαγόρα, Μαρούσι).
Από 28 Σεπτεμβρίου 2015 ξεκινούν στις κατά τόπους αθλητικές εγκαταστάσεις οι εγγραφές για τα υπόλοιπα αθλητικά προγράμματα:

Η δεύτερη ευκαιρία

Οι Έλληνες μάλλον επέλεξαν το νικητή ελπίζοντας ότι, θα αλλάξει τα «κακώς κείμενα» στην Ελλάδα - πως θα έλθει σε σύγκρουση με τις ομάδες συμφερόντων που ανέκαθεν τους τυραννούσαν, απομυζώντας αχόρταγα τον τεράστιο πλούτο της χώρας
«Ο χρόνος που θα έχει η νέα κυβέρνηση στη διάθεση της θα είναι ελάχιστος.  Αρκετός όμως για να φανούν οι πραγματικές της προθέσεις, στο βασικό θέμα που ενδιαφέρει τους Έλληνες - το οποίο δεν είναι άλλο από την υιοθέτηση και την  εφαρμογή ενός δίκαιου, ορθολογικού πλαισίου λειτουργίας της χώρας μας».
                                                                                         Άποψη
Προφανώς, οι Έλληνες αποφάσισαν να δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία σε εκείνη την κυβέρνηση που απέτυχε παταγωδώς να εκπληρώσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις - ενώ οδήγησε τη χώρα στο απόλυτο αδιέξοδο του τρίτου μνημονίου, μέσα από μία σειρά απίστευτα καταστροφικών λαθών.
Η δεύτερη αυτή ευκαιρία είναι πιθανότατα η τρίτη και τελευταία για την Ελλάδα εντός του ευρώ - ενώ ο νέος πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός που είχε το προνόμιο να του δοθεί μία «περίοδο χάριτος», παρά το ότι υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο, χωρίς να τιμωρηθεί όπως όλοι οι προκάτοχοι του.
Βέβαια, ουσιαστικά δεν επιλέχθηκε από την πλειοψηφία, αφού σημειώθηκε ρεκόρ αποχής στις εκλογές (γράφημα) – γεγονός όμως που σημαίνει ότι, δεν έχει μόνο τη συμφωνία των περισσοτέρων αλλά, επίσης, την ανοχή όλων όσον δεν συμμετείχαν, τη βουβή συγκατάθεση τους.

Κανένας χριστιανός βουλευτής δεν εξελέγη στη Ροδόπη!!!

           Εύγε σε όλα τα «Ελληνικά» κόμματα...
Πανηγυρικοί είναι οι τίτλοι που κοσμούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας τα πρωτοσελιδα  ιστοσελίδων, εφημερίδων και ειδησεογραφικων πρακτορείων της γειτονικής Τουρκίας:
«Η μειονότητα έγραψε ιστορία», «η μουσουλμανική τουρκική μειονότητα εξέλεξε 4 βουλευτές» και «στο ελληνικό κοινοβούλιο αυξήθηκε ο αριθμός των Τούρκων σε 4»...
Και πως να μην είναι αφού ...
το θρίλερ για γερά νεύρα που εξελίχθηκε στη Ροδόπη, είχε νικητές τον Αλέξη Τσίπρα και τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως Τούρκους υποψήφιους Βουλευτές των άλλων πολιτικών κομμάτων & μεγάλο ηττημένο τον πρώην υπουργό της Ν.Δ Ευριπίδη Στυλιανίδη αν &  η ΝΔ όχι μόνο ήταν το δεύτερο σε ψήφους κόμμα στο Νομό, αλλά σημείωσε και αύξηση των ψήφων, σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου
Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη είχε ως επακόλουθο, για 1η φορά από την Μεταπολίτευση(1974),
η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να εκπροσωπηθεί στο εθνικό κοινοβούλιο με 4 μειονοτικούς βουλευτές ταυτόχρονα, καθώς μετά τη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων εκλέγονται στη Ροδόπη, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο μικροβιολόγος Μουσταφά Μουσταφά και ο οδοντογιατρός Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και από το ΠΟΤΑΜΙ ο δικηγόρος Ιλχάν Αχμέτ.
Στην Ξάνθη επανεκλέγεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο φαρμακοποιός Χουσείν Ζεϊμπέκ.
Η ΝΔ σε ολόκληρη τη Θράκη, εκπροσωπείται τώρα μόνον από ένα μόνο βουλευτή, τον Τάσο Δημοσχάκη

Πρωτιά της Ν.Δ. στον Δήμο Αμαρουσίου

Σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου, η ΝΔ έχασε 280 ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ 2038, το ΠΟΤΑΜΙ 1025, το ΚΚΕ 238, η Χρυσή Αυγή 323, οι ΑΝΕΛ 562 ενώ κέρδισαν το ΠΑΣΟΚ 305 ψήφους, η ΕΝΩΣΗ  ΚΕΝΤΡΩΩΝ 467 & η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1!!!

Επικράτεια - Εκλ. Περιφέρεια Β' Αθηνών - Δήμος Αμαρουσίου

Ωρα Ενσωμάτωση Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Εγκυρα Ακυρα Λευκά
21-09 01:38 81/81 / 100,00 % 48.729 32.937 / 67,59 % 32.313 / 98,11 % 272 / 0,83 % 352 / 1,07 %
Σεπτέμβριος 2015 Ιανουάριος 2015
Κόμμα Ποσοστό Ψήφοι Ποσοστό Ψήφοι
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 32,95 % 10.647 30,13 % 10.927
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ 30,64 % 9.900 32,92 % 11.938
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 7,99 % 2.583 9,95 % 3.608
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 4,91 % 1.587 5,03 % 1.825
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.) 4,85 % 1.566
Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 4,72 % 1.526 5,10 % 1.849
Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία 3,65 % 1.178 4,80 % 1.740
Ενωση Κεντρώων 3,38 % 1.093 1,73 % 626
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2,84 % 918
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ. 1,07 % 345
ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ) 0,96 % 310


Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Γ. Πατούλης:Αναγκαία η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων


Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε την παρακάτω δήλωση:
 «Η χώρα από αύριο χρειάζεται την συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων 
που θα προκύψουν από την σημερινή εκλογική αναμέτρηση 
με μόνο σκοπό την αντιμετώπιση, με ευθύνη και σοβαρότητα, 
των μεγάλων εθνικών, πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων
 που αντιμετωπίζουμε».

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου στο Μαρούσι

Επικράτεια - Εκλ. Περιφέρεια Β' Αθηνών - Δήμος Αμαρουσίου

ΩραΕνσωμάτωσηΕγγεγραμμένοιΨήφισανΕγκυραΑκυραΛευκά
26-01 04:2981/81 / 100,00 %48.33036.989 / 76,53 %36.263 / 98,04 %534 / 1,44 %192 / 0,52 

Ιανουάριος 2015Ιουνιος 2012
ΚόμμαΠοσοστόΨήφοιΠοσοστόΨήφοι
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ 
ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ
32,92 %11.93827,54 %9.690
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ30,13 %10.92731,30 %11.013
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ9,95 %3.608
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή5,10 %1.8495,18 %1.821
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ 
ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
5,03 %1.8253,53 %1.243
Ανεξάρτητοι Ελληνες Εθν.Πατρ.Συμ.,ΑΚΚΕΛ,ΛΕΥΚΟ,
Πυρ.Ελλ.,Χρ.Κομ.Ελλ.,Αν.Ελ. Π.Καμμένος
4,80 %1.7407,26 %2.555
ΠΑ.ΣΟ.Κ3,48 %1.2618,81 %3.098
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ2,16 %783
Ενωση Κεντρώων1,73 %6260,27 %94
Τελεία - Απόστολος Γκλέτσος1,59 %578
ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία για την Ανατροπή Μ.ΑΡ.Σ0,95 %3440,49 %171
ΛΑΪΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
 (ΛΑ.Ο.Σ.)
0,94 %3421,55 %544
ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ0,65 %235