Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος σταθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πλατεία Αγίας Λαύρας

Στη διάθεση των χρηστών των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου είναι από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015 ένας νέος σταθμός ποδηλάτων στην πλατεία Αγίας Λαύρας επί του πεζόδρομου της Μητροπόλεως.
Ο νέος σταθμός ποδηλάτων βρίσκεται πολύ κοντά στη Λεωφόρο Κηφισίας και αυξάνει τον αριθμό των διαθέσιμων σημείων στάθμευσης και μετεπιβίβασης σε έξι.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η διαχειρίστρια εταιρεία προσφέρουν δωρεάν στους πολίτες το ποδήλατο ως ένα εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης με την ευγενική χορηγία της «Coca Cola Hellas»
η οποία ανέλαβε την υποστήριξη του συστήματος των κοινόχρηστων ποδηλάτων στο πλαίσιο της εκστρατείας της εταιρείας «Άλλαξε στάση, μπες στη δράση».
Το σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Αμαρουσίου λειτουργεί σε συνεργασία με τη «Cyclopolis ΕΠΕ».

Για τη διεξαγωγή της θρησκευτικής εμποροπανηγύρεως των Αγίων Αναργύρων

O Δήμος  Αμαρουσίου δια της Διευθύνσεως Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής 
(Τμήμα Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Καταστημάτων) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότιη καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων για συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη των Αγίων Αναργύρων στις 31-10-2015 & 01-11-2015 είναι η Δευτέρα 21-09-2015. 
Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά το πέρας της ημερομηνίας αυτής, δεν θα γίνονται δεκτές.
Η επιλογή της θέσης στην οποία θα τοποθετηθεί ο κάθε αδειοδοτούμενος, βάση του άρθρου 2, παρ.1 του Ν.2323/1995, θα προκύψει από ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ, εντός του Δημαρχιακού Μεγάρου, που θα διενεργηθεί μεταξύ εκείνων που έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση, την Πέμπτη 24-09-2015  και ώρα 10:00.
Όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν, μπορούν να παρευρεθούν στη κλήρωση.

Η Παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Β΄ Αθήνας για τα κενά & τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12:00 παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου στα γραφεία της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τα κενά – ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της περιοχής μας και τη μη λειτουργία του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών.
Στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας το Δ. Σ. του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου συναντήθηκε με το Δ/ντή Π. Ε. Β΄ Αθήνας (κο Π. Βεντήρη), τον προϊστάμενο εκπαιδευτικών θεμάτων (κο Γ. Ζιάραγκα) και τον σχολικό Σύμβουλο Αμαρουσίου (κο Κ. Παπαχρήστο).
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών  έθεσε υπόψη των αρμοδίων παραγόντων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας 
την έντονη ανησυχία των συναδέλφων και γονέων της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας για την τραγική καθυστέρηση της κάλυψης των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας εξαιτίας των εφαρμοζόμενων μνημονιακών πολιτικών (νέων και παλιών) με έμφαση στις δομές ειδικής αγωγής (ειδικά Δημοτικά Σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλες στηρίξεις  μαθητών), αλλά και εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που αναμένονται για να λειτουργήσουν πλήρως τα Δημοτικά Σχολεία ΕΑΕΠ της περιοχής μας
Επίσης τέθηκε ακόμα το ζήτημα της έλλειψης ικανού αριθμού Νηπιαγωγών ώστε να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ένταξης όλων των προνηπίων στην προσχολική αγωγή αλλά και το ζήτημα των πληθωρικών τμημάτων νηπιαγωγείων.

Tην Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της Έκθεσης των Τμημάτων Κεραμικής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού ενημερώνει 
τους φίλους της Κεραμικής Τέχνης 
ότι τα Εγκαίνια της Έκθεσης των Ερασιτεχνικών Καλλιτεχνικών Τμημάτων Κεραμικής που ήταν προγραμματισμένα 
να γίνουν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 
θα πραγματοποιηθούν  
την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 
στις 8:30 μ.μ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων 
του Δημαρχείου Αμαρουσίου 
(Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).  
Η έκθεση θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου έως το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 και θα λειτουργεί: 

Κλοπές & βανδαλισμοί και στο κοινόχρηστο σύστημα ποδηλάτων!!!

Τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών για την αποτροπή των φαινομένων βανδαλισμών και κλοπών,  που παρατηρούνται επανειλημμένως στο σύστημα κοινόχρηστων  ποδηλάτων «Cyclopolis» που διαθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου, κυρίως στο σταθμό του ΗΣΑΠ, καθώς και στην πλατεία Ηρώων ζήτησε ο Δήμος Αμαρουσίου, ενώ έχουν  δρομολογηθεί ήδη οι διαδικασίες για την άσκηση μηνυτήριας αναφοράς κατά παντός υπευθύνου.
Ειδικότερα στο σταθμό ποδηλάτων που λειτουργεί στην πλατεία ΗΣΑΠ,  μόνο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου εκλάπησαν 5 κοινόχρηστα ποδήλατα, ενώ έγιναν εκτεταμένες ζημίες και βανδαλισμοί στις κλειδαριές, στην οθόνη και στις κάμερες του σταθμού, αλλά και σε όλες τις ενημερωτικές σημάνσεις.    
Ο Δήμος Αμαρουσίου για μία ακόμη φορά  καταδικάζει κάθε μορφής βανδαλισμού, υπογραμμίζοντας ότι  έχουν κινηθεί  όλες οι νόμιμες ενέργειες για να βρεθούν και να τιμωρηθούν  οι υπαίτιοι.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:«Είμαστε σίγουροι ότι το ΟΧΙ θα νικήσει»

Την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι πραγματοποιήθηκε  η ιδρυτική ανοιχτή συνέλευση στήριξης της Λαϊκής Ενότητας με τη συμμετοχή δεκάδων πολιτών και τη δυναμική παρουσία της νεολαίας.
Η συνέλευση μέσα από τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις που διαμορφώθηκαν εκτίμησε ότι :
Ο ΣΥΡΙΖΑ αθέτησε τις δεσμεύσεις του για την εφαρμογή μιας φιλολαϊκής πολιτικής απογοητεύοντας τον Λαό μας και μεταλλάχθηκε σε μνημονιακή δύναμη ακολουθώντας τις πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Τα μνημονιακά κόμματα την προεκλογική περίοδο ανταγωνίζονται για το «ποιός είναι πιο ικανός να εφαρμόσει και να διαχειριστεί τα βάρβαρα μέτρα», επιχειρούν να εδραιώσουν στη συνείδηση του λαού ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τα μνημόνια», αγνωόντας τις διαθέσεις του όπως αυτές εκφράστηκαν με το μεγαλειώδες 62% του δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου του 2015.
Τα κύρια επιχειρήματα του νέου δικομματικού σκηνικού  «το νέο και το παλιό»,
το «όλοι μαζί να σώσουμε τον τόπο», η υποτιθέμενη υπευθυνότητα και προσγείωση στη ρεαλιστική πραγματικότητα, αποτελούν τεχνάσματα ώστε να αποκρυφθεί η πολιτική βαρβαρότητα που πρόκειται να πέσει στις πλάτες των πολιτών.
Η  Λαϊκή Ενότητα αποτελεί ένα πρόπλασμα κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων  που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα των μνημονιακών πολιτικών και φιλοδοξεί να αποτελέσει το στήριγμα των αγώνων του Λαού μας.

Στις 8:00 μ.μ. η ομιλία του τ. Υπ. Υποδομών Χ. ΣΠΙΡΤΖΗ στα Μελίσσια

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ξεκίνημα με αγιασμό για τον Αθλητικο Ομλο Παραδείσου


Στον ετήσιο καθιερωμένο αγιασμό του ποδοσφαιρικού τμήματος του Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου Αμαρουσίου, με αφορμή την έναρξη της αθλητικής περιόδου 2015- 2016 παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015.
Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη ευχήθηκε καλή αθλητική χρονιά στους αθλητές, στους προπονητές και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου. 
Υπογραμμίζοντας την αμέριστη υποστήριξη της Διοίκησης του Δήμου στους αθλητικούς και στους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, συνεχάρη τους γονείς που ωθούν τα παιδιά τους σε δημιουργικές διεξόδους.

ΔΑΣ-ΟΤΑ:Για την εκλογική αποζημίωση

Συνάδελφοι, η Δ.Α.Σ - Ο.Τ.Α καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, του υπηρεσιακού υπουργού Μανιτάκη, γνωστό από το παρελθόν ως μέλος της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. 
Καταγγέλλει, επίσης, και τη στάση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και υπηρεσιακού γεν. γραμματέα Πουλάκη.
Αμφότεροι προκλητικά μας ανακοίνωσαν την μείωση της εκλογικής αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα από 130 ευρώ μεικτά στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 το ποσό διαμορφώνεται στα 110 για τις εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών καταγγείλαμε την απλήρωτη εργασία των συναδέλφων για τις εκλογές από το 2014 μέχρι σήμερα (5 εκλογικών αναμετρήσεων) που υπάρχει για αρκετούς Δήμους (περίπου 60). 
Για τα παραπάνω η ηγεσία του Υπουργείου δήλωσε αναρμόδια να δώσει λύση λόγω του υπηρεσιακού της χαρακτήρα. Δήλωσε αρμόδια, όμως, για τη μείωση της εκλογικής αποζημίωσης!
Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η πρόταση της ηγεσίας της Συνδικαλιστικής Ανατροπής για κήρυξη 48ωρης απεργίας το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 (ημέρα των εκλογών). 
Μια τέτοια πρόταση θα βάλει απέναντί μας όλους τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα.

Στις 8:30 μ.μ. τα εγκαίνια της Β΄ Εκθεσης τμημάτων ζωγραφικής Ενηλίκων

Χορηγός στο «4o Συνέδριο Social Media World 2015», το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει ως Χορηγός το τέταρτο στη σειρά συνέδριο Social Media World με τίτλο «His Excellency The Customer: Convert Visits and Users to Money!», το οποίο πραγματοποιείται την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.


WEB prosklisi ebwsm 2015 MITROPOLITIKO
Το φετινό συνέδριο τοποθετεί τον πελάτη στο κέντρο της θεματολογίας του, αφού είναι εκείνος που καθορίζει -σε μεγάλο βαθμό- τις εξελίξεις στο χώρο των Social Media και έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ηλεκτρονικές επιχειρήσεις να εξελιχθούν στο συνεχώς μεταλλασσόμενο χώρο των Social Media και να κερδίσουν μεγαλύτερο wallet share του πελάτη. 

«Στιβαρή Εξωτερική Πολιτική Εθνικών Επιτυχιών & Ανοικτών Οριζόντων»

Στις 7.00 μ.μ. στην Αίγλη Ζαππείου, η ομιλία Γιώργου Κουμουτσάκου
 

Στις 8:00 μ.μ. η ανοιχτή συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στον ΗΣΑΠ Aμαρουσίου

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Προδιαγεγραμμένες οι εξελίξεις;


Εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της σύντομης προεκλογικής περιόδου και, πέρα από την σύγχυση, το ερώτημα των πολιτών είναι μήπως όλα είναι προδιαγεγραμμένα και οι εκλογές γίνονται για την καταγραφή των πολιτικών δυνάμεων που διαμορφώθηκαν μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι χωρίς σημασία αυτό.
Οι εκλογές ήταν αναπόφευκτες. Εκτός του ότι η συνύπαρξη ύλης- αντιύλης ήταν περισσότερο δυνατή από την αντίστοιχη των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, η στροφή της ηγετικής του ομάδας ρευστοποίησε και προβλημάτισε βαθιά το εκλογικό σώμα.
Μια νέα κοινωνική πλειοψηφία διαμορφώθηκε με μεγαλύτερη συνείδηση της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Οι εκλογές θα καταγράψουν αυτήν τη δυναμική.
Το ερώτημα τώρα είναι αν η ελληνική κοινωνία θα αντέξει στις επιπτώσεις των μέτρων του νέου μνημονίου ή θα οδηγηθεί σε έναν παθητικό ή δυναμικό μηδενισμό.
Και αυτό το ερώτημα δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο στην πράξη, αν και οι συνεχείς κινητοποιήσεις και οι ανεκπλήρωτες ονειρώξεις αριστερών σεχτών, την κούρασαν.
Κάτι πάει να αλλάξει όμως, στο θέμα του ελληνικού χρέους και της αναδιάρθρωσής του αλλά και του θεσμικού μέλλοντος της Ευρώπης. Οι σχετικές δηλώσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι αρκετές.
Φαίνεται, όμως, και είναι λογικό, να ενθαρρύνεται ένας μετεκλογικός μεγάλος συνασπισμός.

«Η προδιαγεγραμμένη συνθηκολόγηση του Αλέξη Τσίπρα & του ΣΥΡΙΖΑ»!

Ο μεγάλος συνασπισμός έγινε! Τώρα αναζητεί κυβερνησιμότητα...
Ο Αλέξης Τσίπρας επί του παρόντος το αποκλείει σχεδόν με την ίδια θέρμη που απέκλειε και την υπογραφή 3ου μνημονίου. 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την πλευρά του, το ζητεί μετ’ επιτάσεως. 
Οι ντόπιοι ολιγάρχες το απαιτούν και οι κακές γλώσσες λένε ότι Βερολίνο, Παρίσι και Βρυξέλλες συμφώνησαν στη διενέργεια εκλογών, αφού πρώτα έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους εγχώριους πολιτικούς συνομιλητές τους πως θα υπάρξει ισχυρή μνημονιακή κυβέρνηση μετά τις κάλπες…
Μεγάλη συζήτηση γίνεται το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο συγκρότησης μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μετά τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου
Τηλεαστέρες και πάσης φύσεως πολιτικοί αναλυτές, προβάλλοντας όχι και τόσο αδιάσειστα επιχειρήματα, τάσσονται αναφανδόν υπέρ του εγχειρήματος, ενώ την ίδια στιγμή όλο και περισσότερα κορυφαία στελέχη των δύο κομμάτων συναινούν στο παρασκήνιο.
Λέγεται συχνά ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, αλλά εδώ φαίνεται πως υπάρχει και κάτι ακόμα. 
Ο μεγάλος συνασπισμός στην Ελλάδα έχει ήδη συγκροτηθεί. 
Ήταν ξημερώματα της 14ης Αυγούστου του 2015 όταν 222 βουλευτές από πέντε κοινοβουλευτικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Ποτάμι, ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ) ψήφισαν το 3ο μνημόνιο. 
Είναι μία από τις ελάχιστες φορές στην ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία, αν όχι η μοναδική, που ένα τόσο σκληρό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο γνωρίζει τόσο ευρύτατη αποδοχή. Πρόκειται για μια πλειοψηφία που όμοιά της δεν εξασφάλισε ποτέ ούτε η Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική Βουλή.

Μετά ΝΤΙΜΠΕΪΤ ... εποχή!

Η Ευρώπη που δεν θέλουμε πια

Ένα κίνημα νέο και γεμάτο ενέργεια ήταν έτοιμο να αλλάξει ένα ολόκληρο έθνος και να αφυπνίσει τη Γηραιά Ήπειρο. Το Eurogroup και το ΔΝΤ συνέτριψαν αυτή την ελπίδα.
Πέρα από το σοκ που τα γεγονότα στην Ελλάδα προκάλεσαν σε κάποιους από τους υποστηρικτές του ευρωπαϊκού σχεδίου, τρία διδακτικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν.
Πρώτον, σχετικά με την ολοένα και πιο αυταρχική φύση της Ένωσης, καθώς η Γερμανία τής επιβάλλει, χωρίς αντίβαρο, τις επιθυμίες και τις εμμονές της.
Δεύτερον, σχετικά με την ανικανότητα μιας κοινότητας βασισμένης σε μια υπόσχεση ειρήνης να αντλήσει οποιοδήποτε δίδαγμα από την ιστορία, ακόμη και την πιο πρόσφατη, ακόμα και την πιο βίαιη, από τη στιγμή που εκείνο το οποίο πρωτίστως την ενδιαφέρει είναι η επιβολή κυρώσεων στους κακοπληρωτές και στους ξεροκέφαλους.
Και τέλος, σχετικά με την πρόκληση που αποτελεί τούτος ο αμνησιακός καισαρισμός (1) για όσους θεωρούσαν την Ευρώπη εργαστήρι δημοκρατικής ανανέωσης και υπέρβασης των εθνικών πλαισίων.
Στην αρχή, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση χάρισε αφειδώς στους πολίτες υλικές παροχές, ως παράπλευρα πλεονεκτήματα από τη σύγκρουση Ανατολής-Δύσης.

Μεταναστευτικό χάος

 «»Στην πραγματικότητα, είναι το αποτέλεσμα της μετατροπής πολλών αναπτυσσομένων χωρών σε αποτυχημένα κράτη, με απόλυτη ευθύνη της ελίτ της Δύσης – μία διαδικασία που ξεκίνησε και στον ευρωπαϊκό νότο, με πρώτο θύμα της την Ελλάδα  
Στις τηλεοράσεις ολόκληρης της Ευρώπης εμφανίζονται καθημερινά οι θλιβερές εικόνες προσφύγων, νόμιμων και παράνομων μεταναστών, οι οποίοι έχουν κατά κάποιον τρόπο «νομιμοποιηθεί» από τον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία – με τους Ευρωπαίους στην περιοχή, μαζί με τις Η.Π.Α. και τη Ρωσία, να συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο, πουλώντας παράλληλα στρατιωτικό εξοπλισμό τόσο στους εχθρούς, όσο και φίλους τους.
Χιλιάδες άνθρωποι από πολλές φτωχές χώρες, από το Αφγανιστάν, από τη Συρία, από τη Λιβύη, από την Τυνησία, από το Ιράκ κοκ., προσπαθούν να διασχίσουν τα σύνορα προς την Ευρώπη, πληρώνοντας σημαντικά ποσά στους επιτήδειους διακινητές – οι οποίοι προφανώς «διευκολύνονται» από κράτη όπως η Τουρκία, για λόγους που δεν είναι δύσκολο να συμπεράνει κανείς.

Να διασφαλίσει η Ελλάδα τα σύνορα της ΕΕ, απαιτεί η Άγκελα Μέρκελ!!!

Ανεβάζοντας τους τόνους η Άγκελα Μέρκελ ζητά από τους ευρωπαίους εταίρους να επωμιστούν τα βάρη που τους αναλογούν στην προσφυγική κρίση. Επικρίνει Ελλάδα και Τουρκία ότι δεν διασφαλίζουν τα μεταξύ του σύνορα.
Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο συμβούλιο υπ. Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ για την προσφυγική κρίση τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, η Άγκελα Μέρκελ ανεβάζει τους τόνους και ζητά από τις χώρες-μέλη της ΕΕ να ανταποκριθούν στις ευθύνες τους ως προς τη φύλαξη των συνόρων αλλά και τη υποδοχή μεταναστών. 
Σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών στο Βερολίνο για την ψηφιοποίηση, η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική ασύλου σημαίνει ότι η μια χώρα μπορεί να στηριχθεί στην άλλη.
Επέκρινε μάλιστα την Ελλάδα για ελλιπή προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ: 
«Και η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις ευθύνες της», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «και με την Τουρκία επείγει μια συζήτηση» για το πώς θα αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση.
«Στη Γερμανία θα μείνουν μόνο όσοι χρήζουν ασύλου»

Το προσφυγικό ως ευκαιρία μιας ρωγμής στην Ευρώπη

Δεν πάει πολύς καιρός –ούτε χρόνος δηλαδή– που η κυρίαρχη ευρωπαϊκή αντίληψη είχε αγκυροβολήσει στη βεβαιότητα πως ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. αποτελεί εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση, πάνω στην οποία εδραζόταν η κοινή ευρωπαϊκή διαχείριση της μετανάστευσης:
τα ευρωπαϊκά έθνη νιώθουν να απειλούνται από τους «εισβολείς», οι ηγεσίες τους τροφοδοτούν τον φόβο για να γίνουν πιο δημοφιλείς, αλλά μαζί με τον φόβο μεγαλώνει και η ακροδεξιά.
Τα σύνορα στρατιωτικοποιήθηκαν:
οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις πουλούσαν την προστασία των συνόρων στις κοινές γνώμες των κρατών μελών ως εθνικό καθήκον, ενώ η συσχέτιση της ασφάλειας με τη μετανάστευση γίνονταν ολοένα και πιο ενδιαφέρουσα για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες όπλων.
Ευρωπαϊκές φαντασιώσεις…
Έτσι, η ευρωπαϊκή πεπατημένη της «αποτροπής» έγινε άρδην συνώνυμο της πολιτικής αφροσύνης. Το απόλυτο αρνητικό άθροισμα.
Η Ε.Ε. αναγνώριζε μεν τις τραγωδίες και τα αδιέξοδα στα οποία είχε περιέλθει, αλλά αρνούνταν πεισματικά να ανοίξει μια συζήτηση για μια άλλη προβληματική που σχετίζεται με τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων και τη δυνατότητα μιας συντεταγμένης και υπό κρατικό έλεγχο μετάβασης στις επικράτειές της, η οποία θα ελαχιστοποιούσε την παράνομη διακίνηση ανθρώπων και όλες τις παρανομίες.

Το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους

                Συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις του «Ecofin» 
                         η Ελλάδα & απείχε της ψηφοφορίας!!!
Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΟΗΕ για τους βασικούς κανόνες της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.
Σημειώνεται, ότι η «Λαϊκή Ενότητα» κατήγγειλε, ότι η Ελλάδα επέλεξε να απέχει της ψηφοφορίας, μη στηρίζοντας το ψήφισμα.
Οι νέοι κανόνες, οι οποίοι εδράστηκαν στην εμπειρία από την κρίση της Αργεντινής στις αρχές του 2000, έλαβαν 136 θετικές ψήφους, 6 αρνητικές, ενώ 41 χώρες απείχαν της ψηφοφορίας.
Το ψήφισμα του ΟΗΕ, αν και μη δεσμευτικό, είναι πολιτικά φορτισμένο και αναμένεται να ασκήσει πιέσεις στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
«Ένα ανεξάρτητο κράτος έχει το δικαίωμα να χαράσσει την μακροοικονομική του πολιτική, συμπεριλαμβανομένης και της αναδιάρθρωσης του χρέους του»
 Βάσει του ψηφίσματος, πιστωτές και οφειλέτες οφείλουν να συμπράττουν με καλή πίστη και συνεργασία, προκειμένου να φθάσουν σε μία αμοιβαία συμφωνία για την αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Υποψήφιοι του Ε.ΠΑ.Μ.στη Β΄ Αθηνών

Β' ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΙΕΡΟΔΙΑΚΟΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΙΕΡΡΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΜΠΑΚΟΛΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΛΑΣΚΑΡΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ (ΑΡΗΣ)
ΑΡΓΥΡΗ ΙΩΑΝΝΑ (ΒΑΝΑ)

Κηφισιά & Νέα Ερυθραία επισκέπτονται στις 11:30 π.μ, Σόφη Παπαδόγιαννη, Γ. Κούτρης & Χ. Κασίμης

Σήμερα Σάββατο 12 Σεπτέμβρη στις 11:30
οι υποψήφιοι & στελέχη της Λαϊκής Ενότητας
θα επισκεφθούν τα τραπεζάκια της Λαϊκής Ενότητας στη Νέα Ερυθραία και το κέντρο 
της Κηφισιάς, και θα συνομιλήσουν με τους φίλους της Λ. Ενότητας για το πρόγραμμα και τους στόχους του μετώπου.
Σόφη Παπαδόγιαννη
Γιώργιος Κούτρης
Χρήστος Κασίμης

Στη 1:30 μ.μ. τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Χαλάνδρι

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή, η Σοφία Σακοράφα

                                                    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
«Έγκαιρα αλλά και ειδικότερα μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου τοποθετήθηκα με δημόσιο τρόπο.
Είναι σαφές ότι δεν μπορώ να στηρίξω καμία κυβέρνηση και
καμία πολιτική αντιλαϊκών μέτρων, να συναινέσω σε λογικές αναπόδραστου
από το νεοφιλελευθερισμό. 
Ως εκ τούτου ανεξαρτητοποιούμαι από την κοινοβουλευτική ομάδα
του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρωβουλή.
Παραμένω σταθερή στις θέσεις μου και μετά λόγου γνώσεως
πιστεύω ότι ένας άλλος δρόμος δεν είναι απλώς κοινωνικά αναγκαίος
και ιστορικά επιβεβλημένος, αλλά είναι και πολιτικά εφικτός.
Αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν από την 21η  του Σεπτέμβρη 
θα δοκιμάσουν ακόμη πιο σκληρά την ελληνική κοινωνία.

Αγιασμοί σχολείων: Κοντά στους μαθητές & στους εκπαιδευτικούς ο Γ. Πατούλης

Μήνυμα υποστήριξης προς τους μαθητές, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου, με στόχο να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων της πόλης και μία εποικοδομητική σχολική χρονιά, έστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρευρισκόμενος μαζί με Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους κοντά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς στους αγιασμούς των σχολείων της πόλης με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
«Η φετινή εκπαιδευτική περίοδος ξεκινά με τις περισσότερες δυσκολίες από κάθε άλλη χρονιά αλλά ολόψυχα ευχόμαστε να εξελιχθεί με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα και να κυλήσει με ομαλότητα και εποικοδομητικά για τα παιδιά μας. 
Παρά τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την πατρίδα και την τοπική μας κοινωνία, παρά το ασταθές πολιτικό σκηνικό, επιθυμία μας είναι η χρονιά να είναι γόνιμη και δημιουργική. 
Από την πλευρά μας ως Δήμος και φέτος θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να διασφαλίσουμε για τα παιδιά μας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες μάθησης. 
Είμαστε κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξουμε τα ίδια και στις οικογένειες τους ώστε μαζί να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες. 

Ευχές Γ. Καραμέρου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς & γονείς, για «καλή σχολική χρονιά»

          Αγιασμός & λύσεις σε προβλήματα 
από την Περιφέρεια Αττικής στον Βόρειο Τομέα

Ευχές στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και των 12 Δήμων του βόρειου τομέα Αττικής, για μια καλή σχολική χρονιά, έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος.
Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα παρέστη στον αγιασμό τριών σχολείων: 
Στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ερυθραίας όπου σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς αποκαταστάθηκε με τοποθέτηση λουόμενων αιθουσών το κτιριολογικό πρόβλημα, 
στο 1ο Λύκειο Χολαργού όπου η Περιφέρεια Αττικής διέθεσε στον Δήμο Παπάγου Χολαργού 680.000 ευρώ για την επισκευή και ενεργειακή του αναβάθμιση καθώς και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.
Ο κ. Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

Οι υποψήφιοι με το ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης & Αλεξάνδρα Σαγρή, μιλούν στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο

ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ:ΜΑΖΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ...
            Στις 7:00 μ.μ. σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου
                     στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα διεξαχθεί 
                   η προεκλογική εκδήλωση που διοργανώνει  
                            το ΠΑΣΟΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 
                     Θα μιλήσουν οι υποψήφιοι βουλευτές 
                          της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
                                   ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 
κ.κ. ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΑΓΡΗ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Ο αγώνας έφερε αποτελέσματα

Με την οργάνωση του αγώνα μας μέσα από τις επιτροπές στους δήμους, τις κατά τόπους  παρεμβάσεις μας τόσο στις Δημοτικές Αρχές αλλά και στους τοπικούς ΟΑΕΔ αλλά και την δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Παρασκευή 4 - 9 - 2015 του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μαζί με τους εργαζόμενους στα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ήρθαν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα
Με εγκύκλιο του το υπουργείο με αρ. πρωτ. 414/9-9-2015 διευκρινίζει:
Α) Ότι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα) οι οποίοι υπέστησαν εργατικό ατύχημα συνεχίζουν να αμείβονται χωρίς καμία διακοπή και χωρίς υποχρέωση να αναπληρώσουν τις ημέρες κατά τις οποίες απουσιάζουν λόγω του εργατικού ατυχήματος από την θέση που έχουν τοποθετηθεί.
Β) Ότι σε καμία περίπτωση δεν αναστέλλονται οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις των επιβλεπόντων φορέων, καθώς και οι θεμελιώδεις έννοιες της Εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων. Δηλαδή ότι και οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους εργαζόμενους (άδειες κανονικές και αναρρωτικές, μέσα ατομικής προστασίας κ.λ.π.)

«Καθαρές απαντήσεις» στα «καθαρά ερωτήματα» που θέτει, απαιτεί από την Κουμουνδούρου, η ΚΕΔΕ

ΚΕΔΕ:Στην Κουμουνδούρου ο «λογαριασμός»  για την απώλεια των πόρων του ΕΣΠΑ
Τα ψέματα του Γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ & του κ. Σταθάκη, στο ζήτημα της παράτασης του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013
 H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, ως θεσμός που υπηρετεί τα συμφέροντα της Αυτοδιοίκησης, δεν συνηθίζει να αντιπαρατίθεται με τα πολιτικά κόμματα, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος της.
Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στην υβριστική ανακοίνωση που εξέδωσε 
χθες ο κ. Σταθάκης μέσω του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του Προεδρείου της Κ.Ε.Δ.Ε., επιχειρώντας να δικαιολογήσει, αφενός την απραξία της απελθούσας Κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά, στο ζήτημα της υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013. Αφετέρου, στην εγκληματική τους αμέλεια να θέσουν επίσημα το αίτημα για παράταση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των έργων του προγράμματος, ως ξεχωριστό ελληνικό πρόβλημα.
Ως θεσμός που υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, δεν θα μπούμε σε μια μικροκομματική αντιπαράθεση με το ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας.
Εμείς θέτουμε πέντε «καθαρά ερωτήματα», στα οποία τους καλούμε να μας δώσουν «καθαρές  απαντήσεις».
Ερώτημα πρώτο: ποιος ή ποιοι, πότε και σε ποιόν έθεσαν το αίτημα για παράταση  της κοινοτικής συμμετοχής στα προγράμματα ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-2013; 

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΟΚΤΩ(8) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή  11 Σεπτεμβρίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2016
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού που αφορά στον πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια Μετρητικού Εξοπλισμού για το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών - ποδηλάτων»
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ασφάλιση μεταφορικών μέσων Δήμου Αμαρουσίου

Στις 12.00 μ.μ. η εκδήλωση για το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2015»

Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, διοργανώνει εκδήλωση για την απονομή μεταλλίου στους φετινούς νικητές του Βραβείου Ευρωπαίου Πολίτη» .
Το «Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη» , που απονέμεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 1988, αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα και δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών, ομάδων, σωματείων ή οργανώσεων, που έχουν επιδείξει εξαιρετική προσήλωση στην προαγωγή μίας καλύτερης αμοιβαίας κατανόησης και στενότερης ολοκλήρωσης μεταξύ των πολιτών των χωρών μελών της ΕΕ.
Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου στις 12.00 μ.μ. στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8, Σύνταγμα. 
Οι εθνικοί νικητές του Βραβείου για το 2015 είναι: 
Το «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΜΚΙΕ)» & η «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ».
Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ (Συνομοσπονδιακή Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς) και οι ευρωβουλευτές Μίλτος ΚΥΡΚΟΣ (Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών) και Kostadinka KUNEVA (Συνομοσπονδιακή Ομάδα Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς), οι οποίοι θα επιδώσουν τα μετάλλια στους νικητές.

Αρχισαν στο Δήμο Αμαρουσίου οι εγγραφές για τα σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών& Η /Υ

Ειδική πρόβλεψη και μειωμένο κόστος για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας
Σεμινάρια εκμάθησης Ξένων Γλωσσών και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για την περίοδο 2015 – 2016 διοργανώνονται και εφέτος στο Δήμο Αμαρουσίου μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου.
Τα εν λόγω σεμινάρια προβλέπουν και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους συμπολίτες μας, ενώ η Εταιρεία έχει θεσπίσει ιδιαίτερη οικονομική πολιτική για τους μακροχρόνια ανέργους, τους απόρους, τους πολύτεκνους και γενικότερα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ειδικότερα, αναφορικά με τα σεμινάρια Ξένων Γλωσσών, θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ισπανική και Ιταλική γλώσσα.
Αντίστοιχα, τα σεμινάρια ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνουν προετοιμασία για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και την απόκτηση διπλώματος ECDL στις ενότητες: Βασικές Αρχές Υπολογιστή, Windows, Word, Excel, Internet, Power Point και Access.
Σημειώνεται ότι μετά το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.  
Κόστος Παρακολούθησης 

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο 1ο ΕΠΑΛ Αμαρουσίου(πρ.Πρότυπο ΣΕΛΕΤΕ)

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ & ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Στήριξης Λαϊκής Ενότητας Κηφισιάς - Ν. Ερυθραίας
1. Γιατί τιμάμε το βροντερό ΟΧΙ σε όλα τα μνημόνια, που ψήφισε περήφανα ο ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη, αψηφώντας την τρομοκρατία των ΜΜΕ.
Γιατί δεν δίνουμε «άφεση αμαρτιών» στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που σε συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΠΟΤΑΜΙ επέβαλε πραξικοπηματικά το 3ο και χειρότερο όλων Μνημόνιο και αποφάσισε αιφνιδιαστικές εκλογές για να σταθεροποιήσει την πορεία πλήρους υποταγής στις απαιτήσεις των δανειστών.
2. Γιατί δεν θυσιάζουμε την εργασία, την παιδεία, την υγεία, την αξιοπρέπεια, το μέλλον των παιδιών μας στο βωμό της «σταθερότητας» της ευρωζώνης.
3. Γιατί δεν θεωρούμε «φυσιολογικό» οι μισοί νέοι να είναι άνεργοι κι οι άλλοι μισοί είτε να δουλεύουν με άθλιους όρους εργασίας, είτε να μεταναστεύουν.  Γιατί είναι ντροπή οι ηλικιωμένοι να πεθαίνουν πριν την ώρα τους.
4. Γιατί δεν έχουμε «εθιστεί» στις καθημερινές αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που συνθλίβονται από οικονομικά αδιέξοδα. Γιατί είναι άδικο περιουσίες που δημιουργήθηκαν με ιδρώτα και αίμα πολλών γενιών να παραδίδονται στα διεθνή αρπακτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
5.Γιατί πρέπει να μπει φρένο στο πρωτοφανές ξεπούλημα μέσω του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων αεροδρομίων, λιμανιών, δημοσίων χώρων και υποδομών. 

Γιάννης Τσιρώνης & Κώστας Ζαχαριάδης μιλούν αύριο στις 7:30 μ.μ. στην Κηφισιά

Μεγάλη η συμμετοχή στην παράδοση επισιτιστικής βοήθειας, σε 6 δήμους του Β. Τομέα Αττικής

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση διανομής & παραλαβής 30.625 τόνων ροδάκινων στους ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014 - 2020/ΤΕΒΑ από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα & τους συνεργαζόμενους εταίρους.
Η διάθεση των φρούτων έγινε στους δικαιούχους συνολικά έξι Δήμων& δύο Ιερών Μητροπόλεων.
Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε σε πέντε διαφορετικά σημεία και με μεγάλη συμμετοχή εκ μέρους των δικαιούχων.
Εν τωμεταξύ, σήμερα το πρωί 800 κιλά φρούτων παραδόθηκαν στους πρόσφυγες του καταυλισμού του Ελαιώνα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ν. Ηρακλείου και Ν. Ιωνίας, παρουσία του Δημάρχου Ν. Ηρακλείου κ. Νίκου Μπάμπαλου, για τις ανάγκες σίτισης των προσφύγων.
Η εν λόγω ποσότητα διατέθηκε από προϊόντα που περίσσεψαν από τη διανομή στους δήμους της Περιφέρειας, έπειτα από πρωτοβουλία του κ. Μπάμπαλου.
Η επόμενη φάση του προγράμματος διανομής φρέσκων προϊόντων θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.