Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Σχολικά «πακέτα» για τους μαθητές των αδύναμων οικονομικά οικογενειών από τον Δήμο Αμαρουσίου

                             «Όλοι μαζί για το παιδί»
Σχολικά είδη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες θα προσφέρει ο Δήμος Αμαρουσίου ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί» που διοργάνωσαν στο Μαρούσι ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η Εθνική Τράπεζα και προσέφεραν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου για να τα διαθέσει στα ωφελούμενα νοικοκυριά του.
Στη διάρκεια της πρωτοβουλίας με τίτλο:
«Ας γεμίσουμε την τσάντα τους χαμόγελα» που διοργανώθηκε για 3η συνεχή χρονιά και φιλοξενήθηκε στην πλατεία ΗΣΑΠ του Δήμου Αμαρουσίου, συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες σε σχολικά είδη χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση από μέρους των πολιτών.

Λαοθάλασσα & στη «16η δράση διάθεσης αγροτικών προϊόντων»

Παρά τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, με μεγάλη προσέλευση καταναλωτών πραγματοποιήθηκε η «16η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων» που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας στην πράξη τους συμπολίτες μας.
Στη 16η επί σειρά δράσεων που έχουν καθιερωθεί από το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εγχώριοι παραγωγοί που διέθεσαν τουλάχιστον 100 διαφορετικά προϊόντα άριστης ποιότητας σε χαμηλές τιμές από όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και πολλά νέα προϊόντα.
Στο σημείο διάθεσης των προϊόντων, κοντά στους καταναλωτές από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιφέρεια Αττικής βρέθηκε και ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, που συνομίλησε με παραγωγούς και καταναλωτές.
Δεχόμενος τα συγχαρητήρια των συμμετεχόντων παραγωγών για την αρτιότητα στη διοργάνωση αλλά και των καταναλωτών για την ποιότητα των διαθέσιμων προϊόντων, ο κ. Πατούλης, διαβεβαίωσε ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν για όσο καιρό η προσπάθεια του Δήμου τυγχάνει της υποστήριξης παραγωγών και καταναλωτικού κοινού.
Από την πλευρά τους αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνέχιση της πραγματοποίησης των δράσεων από τον Δήμο Αμαρουσίου που αποτελεί στήριγμα για πολλές οικογένειες.

Δυναμώνει η κόντρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει με ανακοίνωσή της η ΝΔ, στην οποία αναφέρει ότι ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τη χθεσινή του δήλωση «δεν έχει σύνορα η θάλασσα», «αποδεικνύει το μέγεθος της άγνοιάς του ως προς τα βασικά θέματα Διεθνούς Δικαίου και κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Αποδεικνύει άγνοια που τον καθιστά επικίνδυνο».
«Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, που διεκδικεί την επανεκλογή του, ας μάθει ότι η χώρα μας έχει θαλάσσια σύνορα, τα εθνικά χωρικά της ύδατα.
Για όλα αυτά, κανένας δεν του είπε τίποτα;
Ούτε ο κ. Καμμένος;» σημειώνεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.
Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ
Με σχόλιό του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για επικίνδυνη ανικανότητα της ΝΔ στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος επισημαίνοντας:
«ο λαϊκισμός και η υποκρισία έχουν τα όριά τους»

Εμπρακτη η αλληλεγγύη της ΚΕΔΕ στο πολύπαθο νησί της Λέσβου

Μεγάλος αριθμός κάδων και υλικοτεχνικής υποδομής συγκεντρώνεται με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ προκειμένου να βοηθηθεί έμπρακτα το νησί της Λέσβου που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λόγω του τεράστιου όγκου προσφύγων και μεταναστών που δέχεται καθημερινά.
Με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ επιδιώκεται να εξασφαλιστούν μηχανήματα, απορριμματοφόρα, σάρωθρα, και βυτία τα οποία θα διατεθούν, έστω και προσωρινά, στην Λέσβο, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της.
Την ίδια ώρα η ΚΕΔΕ και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών συντονίζουν κλιμάκιο ιατρών το οποίο θα επισκεφθεί το νησί προκειμένου να παράσχει ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια όπου απαιτείται.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με επιστολή του προς όλους τους δημάρχους, ζητεί να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη της αυτοδιοίκησης στο δήμο Λέσβου με τη παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής.
Σύμφωνα με τις ανάγκες που έχουν καταγραφεί ο δήμος χρειάζεται άμεσα μηχανήματα καθαριότητας, όπως απορριμματοφόρα, σάρωθρα, κάδους, βυτία, κ.α..
Επιπλέον καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις  ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Kυρά ΤαCIA No 1:«Οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν όταν παραιτηθήκαμε»!!!

Για πρωτοφανή ανοησία όσων χρεώνουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά σε εκείνη πως έκανε σήμα στους πρόσφυγες για να έρθουν στην Ελλάδα, έκανε λόγο η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφερόμενη στις προσφυγικές ροές στη χώρα μας.
Τ. Χριστοδουλοπούλου: «Οι περισσότεροι μετανάστες ήρθαν όταν παραιτηθήκαμε»....
«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα για να γίνονται αντικείμενο κριτικής  και μάλιστα κακόπιστης» 
είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στα «Παραπολιτικά fm» 
& αναφέρθηκε σε μια «τραγική σύμπτωση», καθώς από τις 27 Αυγούστου  που παραιτήθηκε η κυβέρνηση, 
ήρθαν στα νησιά 51.000 πρόσφυγες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, 
ενώ τους τελευταίους μήνες είχαν μπει στην Ελλάδα 12.000 πρόσφυγες.
Παράλληλα, είπε ότι είναι πιθανή η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Μάλλον θα είμαι στο Επικρατείας, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. 

ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου:«Ξεμπερδεύουμε με το παλιό - Κερδίζουμε το Αύριο»


Ο Αλέξης, η Ζωή & ο Λαφαζάνης με ένα μικρό...βιολί!

Σχετικά με τοποθετήσεις εκπαιδευτικών - κενά & ελλείψεις - λειτουργία Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων

                       Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:
Κατόπιν οχλήσεων από συναδέλφους ειδικοτήτων - μελών του Συλλόγου μας διαπιστώσαμε ότι οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που βρίσκονται στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Π.Ε. αλλά και των ερχόμενων με απόσπαση από τη Δ/βάθμια και άλλα Π. Υ. Σ. Π. Ε. στο Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας εγείρουν ερωτήματα αναφορικά με την ορθή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί τοποθετήσεων εκπαιδευτικών.
Συγκεκριμένα:
Στις τοποθετήσεις των συναδέλφων Αγγλικής από τη διάθεση δεν δόθηκαν όλα τα λειτουργικά κενά που είχαν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας (τέλος Αυγούστου 2015) με αποτέλεσμα να παραμένουν στη διάθεση του Π. Υ. Σ. Π. Ε. Β΄ Αθήνας περίπου 40 εκπαιδευτικοί Αγγλικών, ενώ υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας.
Επιπρόσθετα στις τοποθετήσεις (από τη διάθεση) εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και Γερμανικών που πρόσφατα ανακοινώθηκαν από τη Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, δεχτήκαμε πολλά ερωτήματα συναδέλφων αναφορικά με την ορθότητα των μοριακών πινάκων με βάση τους οποίους έγιναν οι τοποθετήσεις.
Για όλα τα παραπάνω καλούμε τη Β΄ Δ/νση Π. Ε. Αθήνας και τα αιρετά μέλη του Π. Υ. Σ. Π. Ε. να ενημερώσουν εγγράφως το Δ. Σ. του Συλλόγου μας ...

Στις 5:30 μ.μ. η διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου

Ο  «Τρόπος διεξαγωγής των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015» 
ο «Καθορισμός τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών», είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί  σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου στις 5:30 μ.μ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα). 
Θα ακολουθήσει η 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει τα εξής 23 θέματα: 
1. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Πολίτη Θεοδώρα)
2. Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής για δημοτικό τέλος 0,5% λόγω εξόφλησης με οίκοθεν βεβαιωτικό σημείωμα Υπόθεση: Τσαγκρώνη Γιαννίκα Γαρυφαλλιά
3. Διαγραφή και επαναβεβαίωση ορθού ποσού οφειλής ύδρευσης ΥΠΟΘΕΣΗ : Ασπραδάκης Εμμανουήλ

Οι Αθμονείς προσκαλούν τα Μελη & τους Φίλους τους στην σημερινή Αρτοκλασία

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ με την ευκαιρία της εορτής της γενεθλίου ημέρας του, η οποία συμπίπτει με την εορτή της Παναγίας της Νερατζιώτισσας, προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του, να τιμήσουν με την παρουσία τους την αρτοκλασία που θα τελεστεί την 8η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τρίτη και από ώρας 08.00 π.μ. στον ομώνυμο Ναό της πόλης μας, σηματοδοτώντας συγχρόνως και την έναρξη των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του Συλλόγου μας.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα σας περιμένουμε στα νέα γραφεία του Συλλόγου στο χώρο της Βορεείου Βιβλιοθήκης (Στ. Δραγούμη & Μιλτιάδου 30) , όπου θα προσφερθεί άρτος και καφεδάκι.

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, με το μάτι των σκιτσογράφων

«Το ποτάμι» έρχεται το βράδυ στο Μαρούσι ...

   Στις 8:00 μ.μ. η Ομιλία Θεοδωράκη στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου
Ανοικτή συγκέντρωση
θα πραγματοποιήσει «το ποτάμι»
σήμερα  Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 
στην πόλη μας & 
συγκεκριμένα  
στην πλατεία ΗΣΑΠ, 
Ομιλητής θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος,
Σταύρος Θεοδωράκης,
ο οποίος θα αναλύσει 
τις πολιτικές του θέσεις στους ψηφοφόρους 
των Βορείων Προαστείων,
ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

TO ΦΥΛΛΑΔΙΟ της N.E. του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας

Οι ΝΑΙοέλληνες, οι ΟΧΙέλληνες & ο ...Λαϊκισμός!

Έχουμε πεισθεί πως ο κάθε μορφής «λαϊκισμός», όπως επίσης οι πολιτικοί δημαγωγοί 
που τον χρησιμοποιούν, είναι απορριπτέος. 
Ενδεχομένως όμως να πρόκειται για μία θεμελιώδη παρανόηση μας, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί μία στρατηγική αντίστασης – μία πολιτική πράξη, μέσω της οποίας μπορεί να επιτύχει κανείς την ενότητα μίας ομάδας, απέναντι σε έναν κοινό εχθρό.
Σε κάθε περίπτωση, είναι δεδομένο το ότι, ο λαϊκισμός δεν απευθύνεται σε όλους τους Πολίτες 
μίας χώρας – αλλά μόνο στους «πληβείους», στους μη προνομιούχους, σε αυτούς που 
δεν εισακούγονται σχεδόν ποτέ.
Ακόμη περισσότερο, είναι μία πολιτική πράξη, μέσω της οποίας γίνεται αποδεκτό πως οι μη προνομιούχοι είναι οι μοναδικοί που νομιμοποιούνται να θεωρούνται ως «ο λαός» – αυτός 
που οφείλει να προστατεύει τα δημοκρατικά, καθώς επίσης τα κοινωνικά του δικαιώματα, απέναντι στις ελίτ και την ολιγαρχία.

Ξεκινούν σήμερα οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού

Ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου & θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 25  Σεπτεμβρίου οι εγγραφές για τα  Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου ενώ από την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου δέχεται αιτήσεις το Δημοτικό Ωδείο για όλα τα τμήματά του.

Τα μαθήματα για την χρονική περίοδο 2015 - 2016  ξεκινούν την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου, και θα διεξαχθούν στους χώρους του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, των παραρτημάτων Πολυδρόσου και Αγίας Φιλοθέης και του Δημοτικού Ωδείου. Στους ίδιους χώρους, ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων, πραγματοποιούνται και οι εγγραφές.
Αναλυτικά:
Για τα Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου έως την  Παρασκευή 25  Σεπτεμβρίου 2015 (Δευτέρα - Παρασκευή από 09:00 - 20:00), στη Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85 - ισόγειο, τηλ. επικοινωνίας: 210 8021308, 210 8056314-5).
Τα τμήματα ανά κατηγορία, που θα λειτουργήσουν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων, είναι τα εξής:

Καλή σχολική χρονιά με νέα τετράδια & μολύβια από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, σχολικά ημερολόγια, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μολυβοθήκες, και άλλα είδη ελληνικής κατασκευής και εξαιρετικής ποιότητας, φιλικά προς το περιβάλλον και σε προσιτές τιμές.
Αποκτώντας τα είδη του οργανισμού,  συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια που καταβάλλει 
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» για να συνεχίσει να στηρίζει, καθημερινά και πανελλαδικά, τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη!

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Eνεργοποιήθηκαν οι «Εθνικές Μονάδες Ενσωμάτωσης Δυνάμεων» σε 6 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης

                         Νέα Κέντρα Διοίκησης του ΝΑΤΟ 
Η δημιουργία των νέων δομών διοίκησης εντάσσεται στα μέτρα, που ελήφθησαν από την Βορειοατλαντική Συμμαχία, σε απάντηση στην μεταβαλλόμενη κατάσταση ασφάλειας στην περιοχή και στοχεύει στην βελτίωση της ικανότητας του ΝΑΤΟ να απαντά αποφασιστικά σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον κράτους - μέλους του.
Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας και Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του, Ρόσεν Πλέβνελιεφ τόνισε, ότι η ταυτόχρονη λειτουργία των μονάδων σε έξι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, συμπεριλαμβανομένης της Σόφιας, πιστοποιεί την δέσμευση του ΝΑΤΟ για την προστασία όλων των μελών του.
Το Κέντρο Διοίκησης θα χρησιμεύσει ως σύνδεσμος μεταξύ των εθνικών και συμμαχικών στρατευμάτων κατά την διάρκεια κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης
Το Κέντρο Διοίκησης θα χρησιμεύσει ως σύνδεσμος μεταξύ των εθνικών και συμμαχικών στρατευμάτων κατά την διάρκεια κοινών ασκήσεων και εκπαίδευσης και θα παρέχει επίσης επιμελητειακή υποστήριξη και υποδομή για την ανάπτυξη δυνάμεων υψηλής ετοιμότητας της Συμμαχίας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όταν η ασφάλεια και η εδαφική ακεραιότητα των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ στην ανατολική πτέρυγα είναι σε κίνδυνο, τόνισε ο Βούλγαρος Πρόεδρος.

Η Τουρκία δεν άνοιξε ποτέ, τον φάκελο των Σεπτεμβριανών του 1955

Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2000 είχε αποκαλυφτεί για πρώτη φορά χωρίς να κατονομάζεται τότε η οργάνωση Εργκενεκόν, ότι τα Σεπτεμβριανά του 1955 είχαν οργανωθεί από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και το Βαθύ Κράτος
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της τουρκικής επιθεώρησης Αϊντινλίκ, ένας φοιτητής τότε στην Νομική Σχολή τη Άγκυρας, ο Οκτάϊ Ενγκίν από την Δυτική Θράκη, μέλος της Εργκενεκόν, είχε πάρει εντολή να εκτελέσει την προβοκάτσια και να ρίξει την βόμβα στο σπίτι του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη. 
Συνεργάτες του στην επιχείρηση, ο τότε Τούρκος πρόξενος Θεσσαλονίκης, Μεχμέτ Αλί Μπαλίν και ο κλητήρας του προξενείου, Χασάν Ουτσάρ. 
Το νέο έκανε αμέσως γνωστό στην Τουρκία, ο τότε βουλευτής του Δημοκρατικού κόμματος και στέλεχος της ΜΑΗ, (ΜΙΤ), Μιτχάτ Περίν, που φρόντισε να ερεθιστεί κατάλληλα ο τουρκικός όχλος.
Για τα ίδια γεγονότα ο τότε νέος Τούρκος αξιωματικός, Σαμπρί Γιρμίμπέσογλου και μετέπειτα γενικός γραμματέας του τουρκικού Εθνικού Συμβουλίου, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο Φατίχ Γκιουλάπογλου πως, «Τα Σεπτεμβριανά ήταν μια οργανωμένη επιχείρηση των Ειδικών Δυνάμεων». 
Συγκεκριμένα ο μετέπειτα αντιστράτηγος Γιρμίμπεσογλου, είχε αποκαλύψει πως, «Ήταν μια επιτυχημένη οργανωμένη επιχείρηση ειδικού πολέμου».

Η επιλεκτική ευαισθησία του Erdoğan και του Davutoğlu απέναντι στη βία και το κουρδικό πρόβλημα

Σε χώρα υποδοχής ανεξέλεγκτου αριθμού «λαθρο»-μεταναστών, μετατράπηκε από το 1990 η Ελλάδα

Λαθρο - «μετανάστευση»: Ουμανισμός, ιδεοληψία,
ανικανότητα & τα αμύθητα κέρδη των δουλεμπόρων
Το πρόβλημα της  «λαθρο»-μετανάστευσης αποτελεί το μεγάλο δράμα της σύγχρονης Ελλάδος - πολύ μεγαλύτερο και από την οικονομική κρίση η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεπεραστεί ενώ ο εποικισμός της Ελλάδος συνεχίζεται εδώ και ολόκληρες δεκαετίες με ολοένα και μεγαλύτερη ένταση.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά: 
Η Ελλάδα από χώρα οργανωμένης αποστολής μεταναστών μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και τον εμφύλιο, μετατράπηκε σε χώρα υποδοχής ανεξέλεγκτου αριθμού   «λαθρο»-μεταναστών από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.
Το 1991 ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Αντώνης Σαμαράς άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία - την ίδια στιγμή που η Αλβανική κυβέρνηση άνοιγε τις φυλακές της χώρας - με αποτέλεσμα μαζί με φιλήσυχους Αλβανούς οικογενειάρχες ή εργατικούς νέους που έψαχναν μια καλύτερη ζωή, να κατακλύσουν την Ελλάδα και επικίνδυνοι Αλβανοί κακοποιοί εκσφενδονίζοντας την εγκληματικότητα στην χώρα μας στα ύψη. 
Τα επόμενα χρόνια άρχισαν να συρρέουν στην Ελλάδα λαθρομετανάστες από Ρουμανία, Βουλγαρία και αρκετές χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Μια δεκαετία αργότερα (2001) η απογραφή της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής κατέδειξε ότι οι καταγεγραμμένοι αλλοδαποί στην Ελλάδα έφθασαν τους 797.093 ανθρώπους που αντιστοιχούσαν στο 6,97% του πληθυσμού της χώρας. 
Εν τούτοις, διάφορες μελέτες και έρευνες υπολόγιζαν τον συνολικό αριθμό των αλλοδαπών, μαζί με αυτούς που εισήλθαν στην Ελλάδα χωρίς να καταγραφούν καθόλου, μεταξύ 870.000 και 1.000.000, ήτοι, το 8-9% του συνολικού πληθυσμού της χώρας.  
Η σύνθεση τους, σύμφωνα πάντα με την ίδια απογραφή, είχε ως εξής:

Λιαστείτε ησυχοι...Πνιγήκαμε!



Πώς να διαχειριστεί η ΕΕ την μεταναστευτική κρίση;

                                             Τα διαλυμένα σύνορα της Ευρώπης ...
Στις 26 Αυγούστου του 2015 βρέθηκαν νεκροί 71 Σύριοι πρόσφυγες στο πίσω μέρος ενός εγκαταλελειμμένου φορτηγού σε αυστριακή εθνική οδό.
Η είδηση για τον θάνατο άλλων 200 μεταναστών στην Μεσόγειο Θάλασσα δημοσιοποιήθηκε την ίδια στιγμή.  Κάθε μέρα, όπως φαίνεται, υπάρχει πλημμύρα ρεπορτάζ για μετανάστες που διακινδυνεύουν την ζωή τους σε μη ασφαλή σκάφη, σε ασφυκτικά γεμάτα μικρά και μεγάλα φορτηγά και στους ανοιχτούς δρόμους, καθώς προσπαθούν να φτάσουν σε ασφαλές καταφύγιο στην Ευρώπη.

Η Frontex, η Υπηρεσία υπεύθυνη για την φύλαξη των συνόρων της ΕΕ, εκτιμά ότι περίπου 340.000 μετανάστες έχουν προσπαθήσει να γλιστρήσουν μέσα στην Ευρώπη το 2015 μέχρι σήμερα, σχεδόν τρεις φορές περισσότεροι από όσοι το 2014. 
Μαζί με την αύξηση των αριθμών, τα δημογραφικά στοιχεία των ταξιδιωτών έχουν επίσης αλλάξει. 
Αυτές τις μέρες, το μεγαλύτερο μέρος τους είναι Σύριοι που διαφεύγουν από την βία στην χώρα τους, Αφγανοί που δραπετεύουν από τον δικό τους συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο, Ρομά από το Κοσσυφοπέδιο που επιδιώκουν να αποφύγουν τις διακρίσεις, και Ερυθραίοι που φεύγουν από μια δικτατορία συγκρίσιμη με εκείνη στην Βόρεια Κορέα. 
Εκεί που το 2014, το μεγαλύτερο μέρος των προσφύγων ήρθε στην Ευρώπη μέσω της Ιταλίας από την Λιβύη και την Τυνησία, τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι φτάνουν στην Ελλάδα αφού διασχίσουν την Τουρκία και την ανατολική Μεσόγειο. 
Η FYROM και η Ουγγαρία έχουν δει επίσης μια αύξηση στην κυκλοφορία [μεταναστών]. Αν και ο λόγος για αυτή την αλλαγή παραμένει ασαφής, φαίνεται πιθανό ότι οι αναφορές περί συχνών πνιγμών στο μακρύ ταξίδι από την βόρεια Αφρική στην Ιταλία, και η όλο και περισσότερο ασταθής κατάσταση στη Λιβύη, έχουν πείσει πολλούς πρόσφυγες να δοκιμάσουν την τύχη τους μέσω διαδρομών στην ξηρά.

Από τις 8:00 π.μ. η «16η δράση εγχώριων αγροτικών προϊόντων»

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Στο «κόκκινο» ξανά το όζον στο Μαρούσι!!!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
Εκ νέου υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε τρεις σταθμούς μέτρησης, παρατηρηθηκε χθες, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας
Οπως ενημέρωσε το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος μέχρι τις 4:00 μ.μ. σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 214 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου, μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 202 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Λυκόβρυσης και Ωριαία Τιμή Ο3 200 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής.
Μάλιστα στο Σταθμό Μέτρησης Αγ. Παρασκευής & στον Σταθμό Μέτρησης Θρακομακεδόνων
στους οποίους είχε παρουσιαστεί προς στιγμήν υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης, ακολούθησε ευτυχώς αποκλιμάκωση του φαινομένου
Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

Στις 6:00 μ.μ. το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στη Δ.Ε.Θ.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Το οριστικό - κατά Γ. Πανούση - τέλος των μύθων της Αριστεράς!

    Είναι ο σατανάς που δεν σ' αφήνει να δεις την αμαρτία!!!
        Κ.Γιαμπουράνη, Η Δημοκρατία με το μάτι του Λυγκέα
Οι μύθοι ως προς τις μαγικές λύσεις που κατέχει λόγω ιδεολογίας η Αριστερά τελείωσαν.
Η μαγική σκέψη, η μαγική κίνηση, η μαγική ατμόσφαιρα έδωσαν τη θέση τους στις αποσβεστικές προθεσμίες και στις αναλώσιμες υπαρξιακές ταυτότητες και ιδεολογικές γέφυρες με την πραγματικότητα. Από τη Μεγάλη Θεωρία στη διαχείριση του μικρότερου κακού.
Η διαβολοποίηση των άλλων συστημάτων και η αγιοποίηση ενός αριστερού οράματος το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε για να δούμε την αξία και την αποτελεσματικότητά του οδήγησε μερικούς στο να θέλουν να δικαιώσουν τη λογική της Ιστορίας μέσω μη-λογικών κινήσεων.
Τώρα όμως αυτοί, και όχι οι ένοχοι των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, οφείλουν να απαντήσουν στα κρίσιμα ερωτήματα:
Ο αγώνας κατά των «κεκτημένων» δεν περιλαμβάνει και τα απόνερα του μικροαστικού αριστερισμού, την κουλτούρα των διασπάσεων, την επικίνδυνη ασάφεια των αφηγημάτων;
Η μη-νομιμόφρων Κυβερνώσα Αριστερά ποιό νόμο ακριβώς σέβεται και εφαρμόζει;
 Οι θεσμοί ή οι έξαλλοι ακραίοι των Επιτροπών Αγώνων θα καθορίζουν το δίκαιο και το νόμιμο; Κάθε νόμος θα υπαγορεύεται και από διαφορετική «επαναστατική» ομάδα που θα καθοδηγεί το Κράτος και τον αρμόδιο Υπουργό;

«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», γιατί ...

«η Ελλάδα δεν αντέχει & 2η φορά Αριστερά»!!!

Πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ!!!

      Ευφάνταστα σενάρια ή πραγματικότητα;
Τα όσα «παραπολιτικά» διαβάζουμε σε εφημερίδες
τον τελευταίο καιρό με αφορμή τις επερχόμενες εκλογές,
θα πρέπει να κάνουν «έξω φρενών» ακόμα & τους πλέον πιστούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τι για μετεκλογικές συνεργασίες διαβάζουμε με τα «φιλοευρωπαϊκά» κόμματα (στα οποία εσχάτως προστέθηκε
και ο ΣΥΡΙΖΑ από τα συστημικά ΜΜΕ), τι για «κάθοδο»
στις εκλογές των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών κ.ο.κ.
Αυτό όμως που ξεχωρίζει πραγματικά είναι το ρεπορτάζ
των «Παραπολιτικών» που στοιχηματίζει για ύπαρξη
λίστας 10 πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ, που «φλερτάρουν»
με τη συμμετοχή στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ.
Άδειασαν βλέπετε κάποιες θέσεις με τις αποχωρήσεις
της «Λαϊκής Ενότητας» και ορισμένων άλλων
(που δε θα πολιτευτούν) κι έτσι υπάρχει «χώρος»...
Τα ονόματα δε προκαλούν ρίγος:
Αλέκος Παπαδόπουλος (που προσφάτως δημιούργησε καινούργιο κόμμα ώστε να «χτίσει» τουλάχιστον θέσεις
για μετεκλογικά βολέματα), Δημήτρης Ρέππας,
Μιλένα Αποστολάκη, Νίκος Χριστοδουλάκης κ.ά.
Όλοι τους ένας - ένας, διαλεχτοί από το καλάθι των αχρήστων της πολιτικής μας ιστορίας...

Το πένθος κράτησε μια… μέρα!

Τσίπρας: « Όποιος θέλει να πενθήσει, ας πενθήσει. Εμείς προχωράμε μπροστά». 
Αυτό κάνουν οι δυνατοί, οι ρεαλιστές οι στοχοπροσηλωμένοι, ωστόσο, από ψυχολογικής- τουλάχιστον- άποψης το «πένθος» δεν τελειώνει με διοικητικά μέτρα και αποφάσεις. 
Τέτοιου είδους «διαταγές» αφορούν μάλλον όσους δεν έχουν κάτι (κάποιον) να «κλάψουν».
Προφανώς ο πρωθυπουργός δεν έχει κάτι να «κλάψει». 
Σιγά μη κλάψω, σιγά μη φοβηθώ...
Δεν βιώνει απώλεια που να αφαιρεί κάποιο κομμάτι από τον εαυτό του - την (ιδεολογική) του ταυτότητα, ας πούμε. 
Λεπτομέρειες για όποιον «φεύγει μπροστά», προς τον στόχο του…
Οι «ρεαλιστές», τελικά, είναι καταδικασμένοι να ακροβατούν στο όριο του κυνισμού καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια - πετώντας βάρη ακόμα και κομμάτια της «ζωής» τους από πάνω τους - για να «πετύχουν». 
Σε μια τέτοια προσπάθεια, πράγματι, δεν υπάρχει ούτε χρόνος ούτε δύναμη για πένθος. 
«Πάμε παρακάτω στα γρήγορα» ή μ΄ άλλα λόγια «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»…
Στην προκειμένη περίπτωση ο σκοπός όπως τον περιγράφει ο Αλέξης Τσίπρας είναι «μεγάλος»: 
η σωτηρία της πατρίδας, με κάθε μέσο. 
Ωστόσο, τα μέσα «σωτηρίας» που μας επιδεικνύει ο πρωθυπουργός είναι γνωστά και διαπιστωμένα ως προς την αναποτελεσματικότητά τους εδώ και μια 5ετία. 
Και καθ ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την οξύνοια και τη διεισδυτικότητα της σκέψης του πρωθυπουργού προκύπτει το ερώτημα: ποιος τελικά είναι ο στόχος; Η εξουσία;

Αποχώρησαν 19 από τον ΣΥΡΙΖΑ της ΟΜ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ!!!

Λευκό μαντηλάκι αποχαιρετισμού & από τον Λ. Μαγιάκη
      Αναμένονται συνταρακτικές εξελίξεις στην παράταξη 
   της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου
Παρά την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού στης 25 Γενάρη & το ξεκάθαρο ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, η κυβέρνηση & η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε στην Βουλή, ψήφισε και θα εφαρμόσει μαζί με τις υπόλοιπες μνημονιακές δυνάμεις της χώρας, ένα ακόμη σκληρότατο μνημόνιο, που θα διαλύσει ότι έχει απομείνει όρθιο στην Ελληνική κοινωνία.
Οι αποφάσεις αυτές της κυβέρνησης και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι εντελώς αντίθετες με τις αποφάσεις του 1ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος.
Η συμφωνία της 13ης Ιουλίου, το τρίτο μνημόνιο βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις και τα ντοκουμέντα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ που είναι το κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο του κόμματος και που αρχικό στόχο, μέσα από την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών, έχει τον κοινωνικό μετασχηματισμό, με βαθύτερη προοπτική τον σοσιαλισμό.
Το νέο τρίτο μνημόνιο καταστρατηγεί όχι μόνο τις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος και το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», αλλά και κάθε συλλογική και καταστατική διαδικασία και πολύ περισσότερο τη διπλή λαϊκή εντολή, δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη και του βροντερού ΟΧΙ με 62% στο δημοψήφισμα στις 5 Ιούλη. 
Καταστρατηγεί επίσης τις «4 κόκκινες γραμμές» (εργασιακά, συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου) που και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε ως απαραβίαστες.

Γ. Πατούλης:«Aλαζονική, καθεστωτική & διχαστική, η συμπεριφορά της αόρατης ... Περιφερειάρχου»!

Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ σε  ανακοίνωση της κ. Ρενας Δούρου
Με αφορμή την απάντηση της Ρ. Δούρου στο Γ. Πατούλη σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, το γραφείο  του Πρόεδρο της ΚΕΔΕ απαντά πως η «αόρατη», λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου,  Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, θα έπρεπε να κάνει πρώτα την αυτοκριτική της, πριν κατηγορήσει για έλλειμμα σοβαρότητας τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
«Εδώ και ένα χρόνο όμως, το μεγαλύτερο έλλειμμα που ταλαιπωρεί τους Δήμους της Αττικής, είναι το έλλειμμα έργου από πλευράς Περιφέρειας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι τα μόνα «έργα» που έχει να επιδείξει στο διάστημα αυτό η κομματικά στρατευμένη Περιφερειάρχης Αττικής είναι:
1. Η τυφλή υποταγή στις κομματικές εντολές
1ο «έργο» της κ. Δούρου, είναι η τυφλή υπακοή της στις εντολές της απελθούσας κυβέρνησης. Εκείνη  πρώτη από όλους και πριν καν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , που νομιμοποίησε εκ των υστέρων την παράνομη πράξη της, έσπευσε να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος. 
Παρέδωσε χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν τα χρήματα των πολιτών, τα οποία υπάρχουν για να χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά έργα που έχουν ανάγκη οι Δήμοι της Αττικής. 
Τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι η «προίκα» της κας Περιφερειάρχη για να τα παραχωρεί άνευ όρων στον κ. Βαρουφάκη και την παρέα του, προκειμένου να στηρίξει όπως αποδείχθηκε στην πράξη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση.
Αντί λοιπόν να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη για έλλειμμα σοβαρότητας, ας μας απαντήσει καλύτερα στο εξής ερώτημα:

Επιστολή του Γ. Πατούλη προς την υπ. Παιδείας για την «καθυστέρηση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών»

«Το ζήτημα της άμεσης πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών προς κάλυψη των κενών που υφίστανται σε πλήθος σχολικών μονάδων ανά την επικράτεια, έχει αναχθεί σε μείζον και χρήζον άμεσης και επείγουσας διευθέτησής». 
Αυτό επισημαίνει στην επιστολή του προς την Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελική Ευφροσύνη Κιάου - Δημάκου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογραμμίζει ότι ο αριθμός των κενών θέσεων πανελλαδικά, ανέρχεται στις 25.000 περίπου με εξασφάλιση από το Υπουργείο των 15.000. Από αυτές 3.000 μέσω κρατικού προϋπολογισμού και 12.000 μέσω ΕΣΠΑ. 
Ωστόσο, τονίζει στην επιστολή του ο Γ. Πατούλης,  εκκρεμεί «η κάλυψη 10.000 ακόμη θέσεων, αριθμού διόλου αμελητέου, αφετέρου η κάλυψη των 15.000 θέσεων προβλέπεται να επιτευχθεί μέσω μίας διαδικασίας χρονοβόρας ιδίως ευρισκόμενοι προ των πυλών του ανοίγματος των σχολείων».
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αναφέρεται και στη σχετική εγκύκλιο που εξεδόθη μόλις προχθες και δίνει προθεσμία υποβολής των αιτήσεων από τους εκπαιδευτικούς με λήξη αυτής την 11η Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς!

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών χρωματοπωλείου
3. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για εργασίες κλαδέματος υψηλών δένδρων
4. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια ειδών σιδήρου και κιγκαλερίας
5. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου "ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ"

Συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» στις 10:00 π.μ.

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 4  Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση η μη θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ (υπόθεση Καρώνη Σοφία)
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ) του Νικολάου Καταπόδη του Χρήστου, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Διονύσου, αρ. 41 (ισόγειο).
3. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) του ΕΡΙΚ ΛΙΚΕΡΤ του ΓΙΟΖΕΦ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μητροπόλεως, αρ. 30 (ισόγειο) Ο.Τ. 175.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

213 νύχτες αριστερών φαντασιώσεων...

Από το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ στο σύμφωνο Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ
Επί Στάλιν, την εξόντωση των θυμάτων ακολουθούσε η εξαφάνισή τους
από τις ομαδικές φωτογραφίες στις οποίες κάποτε εμφανίζονταν. 
Ο έλεγχος της Ιστορίας από τον Στάλιν με την επιβολή του πάνω στο κόμμα που εκπροσωπούσε την «ιστορική αναγκαιότητα» ήταν απόλυτη. 
Τα θύματά του πίστευαν σε κάποια ιδεολογικά προτάγματα, ενώ ο Στάλιν τα χρησιμοποιούσε για την προσωπική επιβολή του. 
Η Ιστορία άφησε πίσω της τις «ομολογίες» των Ζηνόβιεφ,
Κάμενεφ, συντρόφων του Στάλιν που εκτελέστηκαν το 1936
γιατί δήθεν συνωμοτούσαν εναντίον της Επανάστασης. 
Στον ματωμένο κατάλογο: 
Μπουχάριν, Τρότσκι, Τουχατσέφσκι, Ρίκοφ…[1]
Τα επώνυμα αυτά θύματα εκπροσωπούσαν τα εκατομμύρια πιστών που θυσιάστηκαν & αυτών που συνεχίζουν ακόμη & σήμερα να αφιερώνουν τη ζωή τους στο όραμα του Σκότους. 
Το πλεονέκτημα του Αφεντικού ήταν ότι δεν είχε ούτε πίστη ούτε όραμα & κυνικά χειραγωγούσε την ευπιστία των θυμάτων του.
Οι καρικατούρες του Στάλιν, του Λένιν και των μπολσεβίκων στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, αυτό το τριτοκοσμικό τσίρκο αντιευρωπαϊστών και αντιδυτικών τσαρλατάνων, ιδεοληπτικών ή και παραφρόνων (χωρίς όμως το ελαφρυντικό του ακαταλόγιστου) που κυβέρνησε - τρόπος του λέγειν - τη χώρα επί 213 μερόνυχτα...