Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Σ.Ε.Δ.ΑΜ:Με συνοπτικές διαδικασίες εκχώρησαν τις κοινωνικές δομές του Δήμου, σε Εργολάβους!

                                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με διαδικασίες fast truck η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχώρησε στην εκχώρηση σε εργολάβους των κοινωνικών δομών του Δήμου μέσω της απ’ ευθείας ανάθεσης.
Συγκεκριμένα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΟΙΠΑΔΑ στη συνεδρίαση του στις 26 - 8 - 2015, με συνοπτικές διαδικασίες που συνολικά δεν ξεπέρασε το ένα τέταρτο, αποφάσισαν την ιδιωτικοποίηση των παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ αλλά και  των κοινωνικών δομών με απευθείας ανάθεση στους εργολάβους. 
Μάλιστα για να μπορέσει να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς τις παρεμβολές των εργαζομένων επιστρατεύτηκε σχεδόν το σύνολο του αντρικού πληθυσμού από τη παράταξη του Δημάρχου. 
Να τους χαιρόμαστε. Άξιος ο μισθός τους.  
Συνάδελφοι σσες δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί ίσως την πιο αντιδραστική Διοίκηση που έχει περάσει από τη πόλη. 
Δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει τις κυβερνήσεις και οι δύο είναι υπερμάχοι των καταπατήσεων των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά και της παρά πέρα αφαίμαξης του εισοδήματος των δημοτών και γενικά των λαϊκών στρωμάτων. 
Ο κύριος Δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ αποδεικνύεται γνήσιος εκφραστής του σημερινού σάπιου συστήματος. 
Για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το πώς θα εξυπηρετήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα και μόνο. Ήταν και είναι απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων και των δημοτών.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Στη διάθεση των Μαρουσσιωτών με προβλήματα Υγείας, το δημοτικό ασθενοφόρο


Με στόχο τη διευκόλυνση και την εξυπηρέτηση των δημοτών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, κινητικά προβλήματα αλλά και των μοναχικών ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα Υγείας, ο Δήμος Αμαρουσίου υπενθυμίζει στους πολίτες ότι το δημοτικό ασθενοφόρο πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο, βρίσκεται στην υπηρεσία τους για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους.
 Το ασθενοφόρο του Δήμου τέθηκε για πρώτη φορά στην υπηρεσία των δημοτών τον Ιούνιο του 2008 σε μία προσπάθεια του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για αναβάθμιση των προσφερόμενων προς τους πολίτες υπηρεσιών Υγείας.

Προδημοσίευση νέων Επιδοτούμενων Προγραμματων της Α.Σ. ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ

Την Κυριακή το 5o Εθελοντικό Πότισμα του 2015 στο Πεντελικό

Συνάντηση Γ. Πατούλη - Σταύρου Θεοδωράκη, για το μεταναστευτικό

Οι προσφυγικές - μεταναστευτικές ροές και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και του Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη.
Ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η αυτοδιοίκηση μόνη της έχει αναλάβει το μεγαλύτερο βάρος της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και μάλιστα χωρίς την ουσιαστική  βοήθεια της Κεντρικής Κυβέρνησης.
«Πρόκειται για ένα πρόβλημα για την αντιμετώπιση του οποίου δεν υπάρχει εθνικός σχεδιασμός. Υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων είναι να συνεργαστούν προκειμένου να υπάρξει συνολικά ένα Εθνικό Σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού ζητήματος», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ξεκίνησε η διανομή της 2ης δόσης επισιτιστικής βοήθειας

Ποσότητα 6 τόνων ροδάκινων θα διατεθούν σε περισσότερους από 400 ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Αμαρουσίου, αλλά & σε κοινωφελή ιδρύματα και φορείς της πόλης, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με τη συμμετοχή έξι δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής της Κοινωνικής Σύμπραξης «Αμάλθεια» που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και τελεί υπό την ομπρέλα του Δήμου Αμαρουσίου.
Πρόκειται για τη 2η δράση διάθεσης ροδάκινων το τελευταίο διάστημα. 
Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ 1031/2014 για στήριξη παραγωγών ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αρ. πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. 
Οι διανομές οπωροκηπευτικών διενεργούνται μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.

Παρουσία του Γ. Πατούλη η 2η παράδοση επισιτιστικής βοήθειας

Με επιτυχία συνεχίστηκε η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής με τη δεύτερη διανομή άλλων 22 τόνων ροδάκινων εγχώριας παραγωγής, πρώτης ποιότητας, σε συνολικά έξι δήμους του Βορείου Τομέα Αττικής που απαρτίζουν την Κοινωνική Σύμπραξη «Αμάλθεια» με συντονιστή τον Δήμο Αμαρουσίου. 
Η 2η παράδοση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε & Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) με στόχο τη στήριξη των συμπολιτών μας που στερούνται την πρόσβαση σε βασικά αγαθά.
Η κοινωνική σύμπραξη «Αμάλθεια» συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, και τη συμμετοχή άλλων πέντε δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής σε έναν κοινό φορέα διαχείρισης του επισιτιστικού προγράμματος στη βάση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού είναι εκείνη με κατεξοχήν την ευθύνη εδώ και χρόνια να στηρίζει μέσα από κοινωνικές δομές και προγράμματα τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Το προσφυγικό πρόβλημα που απειλεί τις τοπικές κοινωνίες & τους παραμεθόριους δήμους, αναδεικνύει η ΚΕΔΕ

Η σύσταση Διαρκούς Επιτροπής Παρακολούθησης των μεταναστευτικών ροών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ και των εμπλεκόμενων υπουργείων, αποφασίστηκε στην ευρεία σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ένωσης.
Ο κ. Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η χώρα μας κινδυνεύει, αντί να πάρει χρήματα από την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, να κληθεί να πληρώσει πρόστιμα, καθώς δεν έχει υλοποιήσει μια σειρά από ενέργειες και υποδομές.
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. με θέμα το προσφυγικό, πραγματοποιήθηκε με τη παρουσία των αναπληρωτών Υπουργών  Μεταναστευτικής Πολιτικής Τ. Χριστοδουλοπούλου,  Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα,  του αρμόδιου γενικού γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Τζανέτου Φιλιππάκου καθώς και δημάρχων ακριτικών και παραμεθόριων Δήμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα από τις μεταναστευτικές ροές.
Η ανυπαρξία Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών και η ανάγκη συνεργασίας κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν, αποτέλεσε κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των δημάρχων.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχει Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών & Μέσης Εκπαίδευσης

                          Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2015-12/09/2015
Ο  Δήμος Αμαρουσίου μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς στηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς συμπολίτες μας, με τη σημαντική συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών, καθώς και με την ευγενική συμβολή των απλών πολιτών.
Με ειδική μέριμνα για τους νέους της πόλης μας, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, παρέχει και φέτος τη δυνατότητα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.   
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα σε μαθητές με γονείς ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι, βάσει των δυνατοτήτων τους, διαθέτουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών.