Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Και φέτος ο Δήμος Αμαρουσίου παρέχει Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών & Μέσης Εκπαίδευσης

                          Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 01/09/2015-12/09/2015
Ο  Δήμος Αμαρουσίου μέσα από ένα ευρύ κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και προσφοράς στηρίζει τους κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς συμπολίτες μας, με τη σημαντική συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων, των εθελοντών, καθώς και με την ευγενική συμβολή των απλών πολιτών.
Με ειδική μέριμνα για τους νέους της πόλης μας, μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, παρέχει και φέτος τη δυνατότητα στους μαθητές που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές δυσκολίες να καλύψουν μέρος των εκπαιδευτικών τους αναγκών, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών και Μέσης Εκπαίδευσης.   
Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και συγκεκριμένα σε μαθητές με γονείς ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Οι θέσεις φοίτησης εξασφαλίζονται χάρη στην πολύτιμη συνεργασία και στο υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας, οι οποίοι, βάσει των δυνατοτήτων τους, διαθέτουν δωρεάν συγκεκριμένο αριθμό θέσεων και για συγκεκριμένες τάξεις για τις παραπάνω κατηγορίες μαθητών.

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

Οι προτάσεις του Συλλόγου Πολυδρόσου για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα

Σε συνέχεια της συζήτησης στην Επιτροπή Διαβούλευσης στις 29 Ιουλίου 2015  υποβάλλουμε τις απόψεις του Συλλόγου για να βελτιωθεί το προτεινόμενο σχέδιο.
                                                      Γενικές επισημάνσεις
Ο Στρατηγικός σχεδιασμός (Strategic planning) είναι μια διαδικασία ενός οργανισμού για να καθορίσει και να υλοποιήσει την στρατηγική του ή την κατεύθυνση και την λήψη αποφάσεων σχετικά με την κατανομή των πόρων, συμπεριλαμβανομένου του κεφαλαίου και των ανθρώπων, για να συνεχίσει αυτή τη στρατηγική στην πραγματοποίηση του οράματος .
Το προτεινόμενο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θα πρέπει να συμπεριλάβει :
Την πρόταση βελτίωσης της οργάνωσης του Οργανισμού του Δήμου  (οργανόγραμμα, λειτουργίες τμημάτων) για την υλοποίηση του οράματος και των στόχων του προγράμματος. 
Τη Στρατηγική για την αντιμετώπιση διάχυσης των υπερτοπικών λειτουργιών 
(Mall, Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, Επιχειρηματικά Κέντρα κλπ) σε σχέση με τις περιοχές αμιγούς και γενικής κατοικίας και τις προβλέψεις του ΡΣΑ της χρονικής περιόδου 2011-2021 για το Μαρούσι ότι,  είναι το σταυροδρόμι των ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΔΙΕΘΝΟΥΣ και ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ .  
Το ΜΑΡΟΥΣΙ νομοθετήθηκε ως  Πόλος Εθνικής και Μητροπολιτικής Εμβέλειας  με εξειδίκευση στις επιχειρήσεις, το  υπερτοπικό εμπόριο, την αναψυχή, τις υπηρεσίες υγείας, τον αθλητισμό και τη διοίκηση.

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Αγ. Κοσμά του Αιτωλού Αμαρουσίου

Λαμπρά θα εορτάσει ο Ιερός Ναός Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο Μαρούσι και τη φετινή χρονιά.
Των Ακολουθιών θα προεξάρχει ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος.
                                                         Αναλυτικά το πρόγραμμα: