Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ντροπή Γερμανία!

Η χώρα, η οποία χρεοκόπησε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα, ενώ στήριξε την ανάπτυξη της σε δύο εντυπωσιακές διαγραφές των δημοσίων χρεών της, επιμένει στην καταστροφή της Ελλάδας – επειδή τόλμησε να της θυμίσει το σκοτεινό παρελθόν της
«Θεωρούμε σκόπιμο να σημειώσουμε ότι, για τις έννοιες «χρέος και ένοχος» οι Γερμανοί έχουν την ίδια λέξη - γεγονός που ταιριάζει με την αυστηρή, προτεσταντική ηθική της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο ένοχος (άρα και ο οφειλέτης), πρέπει να τιμωρείται παραδειγματικά και δημόσια.
Αν είναι δυνατόν να αποκεφαλίζεται σε μία «γκιλοτίνα», η οποία να τοποθετείται στο κεντρικότερο σημείο της Ευρώπης, σε υπερυψωμένο βάθρο, έτσι ώστε να μπορούν να την βλέπουν όλοι – για να μην τολμήσουν ποτέ να κάνουν κάτι ανάλογο.
Στα πλαίσια αυτά, εάν περιμένει η κυβέρνηση την αλληλεγγύη ή τη βοήθεια της καγκελαρίου στο θέμα του δημοσίου χρέους, μη υπακούοντας στις εντολές της, αρνούμενη δηλαδή να υποταχθεί γονυπετής στην παράλογη πολιτική που της επιβάλλεται δικτατορικά, κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Ακόμη όμως και αν υποταχθεί, αποδεχόμενη τα πάντα, δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα – απλά θα συνεχίσει να κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη επάνω από τα κεφάλια των Ελλήνων στο διηνεκές, αφού τόλμησαν να αμαρτήσουν.
Μεταξύ άλλων, επειδή δεν κατάφεραν να προστατευθούν από τη διαφθορά των ελληνικών πολιτικών κομμάτων, τα οποία διεφθάρησαν από τους παγκόσμιους πρωταθλητές των διαφθορέων:
από τη γερμανική βιομηχανία, ιδίως από την εξοπλιστική, η οποία κυριολεκτικά οργίασε στην πατρίδα μας».

Die Welt:«Δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος στην Ελλάδα από τον Αλ. Τσίπρα»!!!

Für Europa gibt es erstmal keinen besseren Partner als Tsipras
Είτε το θέλει η Ευρώπη είτε όχι, σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, στο άμεσο μέλλον δεν υπάρχει καλύτερος εταίρος για τους Ευρωπαίους στην Ελλάδα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ο Τσίπρας κατάφερε να περάσει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από την ελληνική βουλή, παραβιάζοντας τις υποσχέσεις του, επισημαίνει η Welt.
Μπορεί κανείς να απαιτήσει από τον Τσίπρα να χαιρετίσει ικανοποιημένος την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες συμφώνησε με τους πιστωτές της Αθήνας, όταν πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που έρχονται σε αντίθεση με την αριστερή ιδεολογία του, διερωτάται η γερμανική εφημερίδα.
Μπορεί να περιμένει κανείς από τον Έλληνα πρωθυπουργό να τις πουλήσει ως τις καλύτερες ιδέες που είχαν οι πιστωτές και ο ίδιος, την ώρα που μερικές ημέρες νωρίτερα είχε ζητήσει από τους Έλληνες να απορρίψουν ένα παρόμοιο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων;
Ποιος θα τον πίστευε;
Όμως, τονίζει η Welt, μπορεί κανείς να περιμένει από τον Τσίπρα να τηρήσει τις υποσχέσεις του. Να τις εφαρμόσει τηρώντας τις διορίες.
Να μην σαμποτάρει τις προϋποθέσεις.
Και αυτό το έκανε.

Ο τραπεζίτης, ο ΧρυσΑυγή-της, ο μετανάστης & το πιάτο με τα 10 κουλουράκια!!!

Ήταν ένας τραπεζίτης, ένας ΧρυσΑυγή-της κι ένας μετανάστης κι είχαν μπροστά τους ένα πιάτο με δέκα κουλουράκια. Καθώς ο ΧρυσΑυγή-της κοίταζε οργισμένος τον μετανάστη κι ο μετανάστης κοίταζε φοβισμένος τον ΧρυσΑυγή-τη, ο τραπεζίτης με το ένα χέρι έβαλε ένα κουλουράκι στο στόμα του και με το άλλο χέρι έβαλε άλλα οχτώ κουλουράκια στην τσέπη. 
Πέρασε κάμποση ώρα και, μόλις ο ΧρυσΑυγή-της κοίταξε με απορία το μοναδικό κουλουράκι που είχε απομείνει στο πιάτο, έσκυψε ο τραπεζίτης και, δείχνοντας τον μετανάστη με το βλέμμα, του είπε συνωμοτικά στο αφτί: 
"Πρόσεχέ τον, θα σου το αρπάξει".
 Ήταν ένας Αντώνης, ένας Βαγγέλης κι ένας Αλέξης.
Και λέει ο Αντώνης:
"Ρε παιδιά, πείνασα. Έχει τίποτε κουλουράκια να φάμε;". 
Και λέει ο Βαγγέλης: "Είχαμε αλλά τελείωσαν. 
Τα έφαγε ένας τραπεζίτης".
 "Και τώρα τί θα φάμε;", ξαναρωτάει ο Αντώνης. 
"Να πάει ο Αλέξης να φέρει", απαντάει ο Βαγγέλης. 
"Και γιατί να πάω εγώ;", ρωτάει ο Αλέξης
"Γιατί είσαι ο μικρότερος", απαντάει θυμωμένος ο Βαγγέλης. 
"Ναι, αλλά δεν έχω λεφτά", λέει ο Αλέξης. 
"Δεν πειράζει", απαντάει ήρεμα ο Αντώνης, "πάρε βερεσέ από τον φούρναρη και μετά στείλε τον Γιάνη να πληρώσει". 
"Μα ούτε ο Γιάνης έχει λεφτά", ξαναλέει ο Αλέξης με απορία. 
"Να του πεις να δανειστεί από τον τραπεζίτη", πετιέται ο Βαγγέλης. 
Κι έβαλαν κι οι τρεις τα γέλια κι έφυγε ο Αλέξης να φέρει κουλουράκια.

...Δεξιοί αντάρτες, Αριστεροί αντάρτες & στη μέση το ΠΟΤΑΜΙ!

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής», αύριο στις 12:00 μ.μ

ΤΕΣΣEΡA(1) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Παρασκευή 17 Ιουλίου στις 12:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 6η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου» , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα  Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Χορήγηση ή μη προέγκρισης ίδρυσης υπαίθριου Δημοτικού Κινηματογράφου "ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΣΤΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου αρ 42, Ο.Τ. 495
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ, ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ, ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑΣ-ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ) του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΥΤΣΙΑΝΑ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μεσογείων, αρ. 135 (ισόγειο)

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Απορρόφησε τον Αετό και παίζει Α2 ο Δούκας!

Ο Δούκας επιστρέφει και επίσημα στην Α2 καθώς εγκρίθηκε από την ομοσπονδία η απορρόφησή του Αετού με την ομάδα των εκπαιδευτηρίων να παίρνει τη θέση της στην κατηγορία.
Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:
Μια ευχάριστη έκπληξη επεφύλασσε φέτος το καλοκαίρι η διοίκηση του Συλλόγου μας στους φίλους του μπασκετικού ΑΣΕΔ. Με τίτλο «Συγχώνευση δια Απορροφήσεως», το τμήμα μπάσκετ του ΑΣΕΔ απορροφά το αντίστοιχο τμήμα του σωματείου «ΓΑΣ Αετός», του οποίου η ανδρική ομάδα αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική κατηγορία.
Έτσι, ο ΑΣΕΔ, όχι μόνο δεν υποβιβάζεται, αλλά η νέα αγωνιστική περίοδος 2015-16 θα τον βρει στα γήπεδα της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας, επιστρέφοντας σε αυτή μετά το διάστημα 2003-07
Η επισημοποίηση της συμμετοχής του ΑΣΕΔ στο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, επιβράβευσε τις προσπάθειες της διοίκησης, γεγονός που αντικατοπτρίζεται στις δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. του σωματείου μας, κ. Κωνσταντίνου Δούκα:
«Ο Α.Σ. Εκπαιδευτηρίων Δούκα, μέσα από την πολύχρονη δυναμική παρουσία του στον αθλητισμό, πρεσβεύει - πέρα από μια υγιή αθλητική Παιδεία με Αρχές και Αξίες - την διαρκή προσπάθεια του για επιτυχίες και διακρίσεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κάθε χρόνο οι ομάδες μας και κυρίως αυτές των μικρότερων ηλικιών, κατακτούν σημαντικές Πανελλήνιες επιτυχίες. 

Μοναδική διέξοδος για τη χώρα & την κοινωνία, η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού παρακολουθεί με αγωνία, όπως & η υπόλοιπη ελληνική κοινωνία, τη διαδικασία ψήφισης σήμερα από τη Βουλή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με τους εταίρους μας, προκειμένου να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της ελληνικής κοινωνίας.
Θεωρούμε ότι η ψήφιση των μέτρων και η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους μας, όσο επώδυνα μέτρα κι αν αυτή περιέχει, αποτελεί μονόδρομο.
Είναι η μόνη δυστυχώς ρεαλιστική επιλογή που έχουμε αυτή τη στιγμή, γι’ αυτό οφείλουν όλοι να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμπεριφερθούν με υπεύθυνο τρόπο.
Δεν έχουμε ως οικονομία άλλα χρονικά περιθώρια για καθυστερήσεις, δεν έχουμε την πολυτέλεια ως κοινωνία του διχασμού.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. επιμένει στην ψήφιση των όσων προβλέπει η συμφωνία γιατί με τον τρόπο αυτό :
Θα αποκατασταθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και θα μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να λειτουργήσουμε ξανά τους Δήμους μας.

«Architecture Year Show 2015» στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και στην Αθήνα την Τετάρτη 1 Ιουλίου τα εγκαίνια του ARCHITECTUREYEARSHOW 2015 των φοιτητών του προγράμματος BA (Hons) Architectureτου Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου, στο κεντρικό campus του Αμαρουσίου και παρουσία των φοιτητών και των οικογενειών τους, των ακαδημαϊκών του τμήματος και πολλών προσκεκλημένων.
Στην έκθεση, όπως κάθε χρόνο, οι φοιτητές παρουσίασαν τα ατομικά και ομαδικά αρχιτεκτονικά τους project, βάσει των οποίων αξιολογήθηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, πέντε φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής διακρίθηκαν για το τελικό τους project και παρέλαβαν σχετικό βραβείο από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α ΑΤΤΙΚΗΣ:«ΟΧΙ στο νέο βάρβαρο μνημόνιο»

Όλοι στην απεργία σήμερα Τετάρτη 15 Ιούλη, συγκέντρωση 10:30 στην Ομόνοια. 
Όλοι στο Συλλαλητήριο στις 7:30 μ.μ. στην Ομόνοια  
Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου στις 7:00 μ.μ στη Πλ. Καραϊσκάκη
Βροντοφωνάζουμε ενάντια στη νέα συμφωνία, στο μνημόνιο! Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή!
Συνάδελφοι, Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συμφώνησε με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ στο 3ο κατά σειρά μνημόνιο που περιλαμβάνει νέα, αφόρητα μέτρα συνεχίζοντας την αδιάκοπη επίθεση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απέναντι στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα.
Μειώνει για μία ακόμα φορά μισθούς και συντάξεις, αυξάνει δραματικά την άμεση και έμμεση φορολογία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, μας κλέβει το εισόδημά μας για να ξεπληρώσει τα χρέη των αφεντικών της, το διεθνές χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τους διεθνείς τοκογλύφους, ιδιωτικοποιεί λιμάνια, αεροδρόμια ενέργεια, γίνεται βαποράκι των σαρωτικών αναδιαρθρώσεων από τις οποίες εξαρτάται το κεφάλαιο για να αυξήσει την κερδοφορία του. Απαγορεύει τη συνδικαλιστική δράση στους δημοσίους υπαλλήλους.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση πως με το νέο μνημόνιο θα πληρώσουν οι έχοντες και η ολιγαρχία, ότι τα μέτρα θα βασίζονται στην «κοινωνική δικαιοσύνη». 
Στόχος είναι το ξεζούμισμα του λαού, το παραπέρα πετσόκομμα των μισθών και των συντάξεων, η παραπέρα εκμετάλλευση των εργαζόμενων.
                                                  ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ