Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Άντε και καλή τύχη ... βλάκες!

Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία ενός σάπιου συστήματος να πεις ΝΑΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΟΧΙ. Όταν σε καλούν τα απόλυτα εργαλεία της λαμογιάς και της ρεμούλας του ιδίου συστήματος να πεις ΟΧΙ, θα είσαι βλάκας αν πεις ΝΑΙ. 
Πρέπει να αποδείξεις πως δεν είσαι βλάκας επιλέγοντας ανάμεσα σε ένα ΝΑΙ και ένα ΟΧΙ που σημαίνουν το απόλυτο ΒΕΒΑΙΩΣ. 
Κι αυτό διότι οι "σύμμαχοί" σου είναι πάνω απ' όλα δημοκράτες και σου αφήνουν επιλογή στον τρόπο εκτέλεσης που θα σε στείλει να δεις τα ραπανάκια ανάποδα.
Με παντιέρα την Ελλάδα εργάζονται πυρετωδώς υπηρετώντας την νέα πατρίδα τους την Ευρώπη προσκυνώντας το κουρελόπανο που επέβαλαν για σημαία. 
Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ευτέλισαν τόσα χρόνια κάθε έννοια ανθρώπινης υπόστασης εκμαυλισμένοι χαϊδεύοντας φιλάρεσκα το τομάρι πολυτελείας, το οποίο απέκτησαν εις βάρος ανθρώπων, ιδανικών, ιερών και όσιων.
Το μόνο που άλλαξε το ίδιο το σύστημα είναι οι ομάδες. 
Παλιά το εξυπηρετούσαν πολλές, τώρα τις έκανε δυο που παλεύουν για ένα σκοπό. 
Είναι που δεν μπορεί να μην λειτουργεί δημοκρατικά, αρκεί να έχουν όλα ένα αποτέλεσμα, δηλαδή αυτό που θέλει.Αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να κάνεις μεγέθη του πολιτισμού της Ελλάδας τύπου Ρουβά, είσαι άξιος της μοίρας σου, αν δεν καταλαβαίνεις τι σε καλούν να ψηφίσεις διαμορφωτές της κοινής γνώμης τύπου Λιάγκα είσαι για τα μπάζα. 
Αν δεν πάλλεται η καρδιά σου στο "πατριωτικό" ξέσπασμα ενός Βορίδη και ενός Πύρρου Δήμα, ξεχνώντας το ναι σε όλα στα μνημόνια, είσαι απλά μια κοινή γνώμη για μπουρδέλο, τόσο κοινή. 
Και όλα αυτά για να πεις ένα απλό ΝΑΙ.
Αν δεν καταλαβαίνεις πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι εγγυήτριες της σταθερότητας, όπως σου είπε ο Πάνος ο Ραμποκαμμένος, είσαι το τίποτα των τίποτα. 
Αν δεν πιστεύεις τα λόγια του πρωθυπουργεύοντος πως ότι και να γίνει εγγυάται και θα τα υπογράψει όλα, είσαι περίπτωση βλακείας που γιατρειά δεν έχει. 

Eνα πολύ καλά σχεδιασμένο & μεθοδευμένο διπλωματικό παιχνίδι, το δημοψήφισμα;

Μήπως τελικά όλα αυτά είναι ένα πολύ καλά σχεδιασμένο και μεθοδευμένο διπλωματικό παιχνίδι με αρκετούς διαχρονικά συμμετέχοντες, οι μεγαλύτεροι από τους οποίους είναι αλλοδαποί παίχτες, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού;
Πολλοί από εμάς αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να πάει σε δημοψήφισμα και ιδιαίτερα γιατί πήρε αυτή την απόφαση, όχι απλά την τελευταία στιγμή, αλλά στο +5′; 
Πέρα από την πρώτη ανάγνωση και μια εύλογη ερμηνεία της σκοπιμότητας μιας τέτοιας κίνησης που στην ουσία σύμφωνα με μια μεγάλη μερίδα των πολιτών φαίνεται να είναι μια «ντρίπλα», ώστε να μεταθέσουν το βάρος μιας εξαιρετικά κρίσιμης απόφασης στον ίδιο το λαό, είναι πιθανό να υπάρχει και μια άλλη διάσταση.
Είναι πολλοί αυτοί που ισχυρίζονται ότι η κυβέρνηση έχει παντελή έλλειψη σχεδιασμού & άλλα λέει την μια &άλλα την άλλη(κάτι το οποίο στην πράξη όντως συμβαίνει), αλλά είναι τελικά πραγματικά έτσι
Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το δημοψήφισμα (με το ετεροχρονισμένο, αμφιλεγόμενο, «δημιουργικά ασαφές» και κατά πολλούς παραπλανητικό ως προς την ουσία ερώτημα) να αποτελεί μια μάλλον προσχεδιασμένη, υψηλού ρίσκου κίνηση τακτικισμού και μέσο πίεσης προς την τρόικα, με συγκεκριμένη όμως απώτερη στόχευση και σκοπό. 
Το εάν τελικά θα φτάσουν στην υλοποίηση ή όχι αυτού του σχεδίου, προφανώς συνδέεται και με το αποτέλεσμα της παρούσας φάσης της διαπραγμάτευσης (..με τις όποιες «δημιουργικές ασάφειες...»

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη;

Δείτε τα Εκλογικά Τμήματα στα οποία ψηφίζετε

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η κατάρα της διχόνοιας

Για να τα καταφέρουμε απαιτείται ένα θαύμα – η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και ομοψυχία, η οποία δεν θα έπρεπε να υιοθετηθεί μόνο από εμάς αλλά, επίσης, από όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας μας, χωρίς ανόητους εγωισμούς και αντιπαραθέσεις
Η πολιτική των μνημονίων που επιβλήθηκε στην Ελλάδα από τους δανειστές της, ερήμην ουσιαστικά των έκτοτε κυβερνήσεων της, ήταν ασφαλώς αποτυχημένη – γεγονός που αποδεικνύεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς, από όλους τους δείκτες της οικονομίας δηλαδή, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την παραμικρή αμφιβολία (ανάλυση).
Δεν δόθηκε καμία σημασία στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική οικονομία για να μπορεί να λειτουργεί ορθολογικά (άρθρο), ενώ όλα τα μέτρα που υιοθετήθηκαν επικεντρώθηκαν στη μείωση των ελλειμμάτων – χωρίς να δοθεί η παραμικρή προσοχή στο ότι, ελλείψει συνοδευτικών αναπτυξιακών μέτρων, δεν μπορούσε παρά να είναι νομοτελειακή «η βύθιση» της χώρας σε μία ύφεση άνευ ιστορικού προηγουμένου.
Η διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους δεν έγινε όταν έπρεπε να γίνει, το Μάιο του 2010, η μονομερής στάση πληρωμών δεν επιλέχθηκε τη σωστή χρονική στιγμή (επίσης τότε), το PSI αποφασίσθηκε πολύ αργά και με το λάθος τρόπο, αφού κατάστρεψε το τραπεζικό σύστημα της χώρας, καθώς επίσης τα ασφαλιστικά της ταμεία, οι κρατικές δαπάνες μειώθηκαν με ανεξέλεγκτο τρόπο, αφαιρέθηκαν τεράστια ποσά από τη ρευστότητα της Ελλάδας (διαφυγή καταθέσεων) και η φορολογία διέλυσε τη μεσαία τάξη, το στήριγμα κάθε Δημοκρατίας – αφού η ανεργία είχε προηγουμένως «αποδεκατίσει» τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, χωρίς καμία προσπάθεια αντιμετώπισης της.
Εκτός αυτού, η σημερινή κυβέρνηση δεν προέβη σε στάση πληρωμών όταν θα έπρεπε (20 Φεβρουαρίου), με αποτέλεσμα να εξανεμίσει ανεύθυνα όλες τις χρηματικές ρεζέρβες της – ενώ ο υπουργός οικονομικών της υπέγραψε αυθαίρετα ένα μνημόνιο, χωρίς εύλογα ο πρωθυπουργός να έχει την πρόθεση να το εφαρμόσει.
Το σημαντικότερο δε όλων, η διχόνοια διέβρωσε περαιτέρω την ελληνική πολιτική σκηνή, παρά το ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της - κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει.

Γιατί η Ελλάδα και η Ευρώπη θα μείνουν μαζί

Η μόνη διέξοδος είναι αυτό που το ΔΝΤ, οι Ηνωμένες Πολιτείες και πολλοί Ευρωπαίοι γνωρίζουν από καιρό, δηλαδή η ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας ως αντάλλαγμα για άνευ προηγουμένου και εκτεταμένες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Η απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διενέργεια δημοψηφίσματος
σχετικά με το τελευταίο σχέδιο διαχείρισης του ελληνικού χρέους - για το οποίο η κυβέρνησή του προτρέπει το κοινό να ψηφίσει «όχι» - έφερε σε ένα συγκλονιστικό τέλος μια εβδομάδα που ξεκίνησε με μεγάλες ελπίδες για συμφωνία συμβιβασμού ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Πολλοί παρατηρητές είχαν από καιρό προβλέψει ένα δημοψήφισμα στα χαρτιά, αλλά περίμεναν ότι ο Τσίπρας θα ζητήσει δημοψήφισμα για να ζητήσει δημόσια έγκριση για μια συμφωνία που στην πραγματικότητα θα έχει υποστηρίξει, προκειμένου να υπερκεράσει την άκρα αριστερά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Αντ’ αυτού, ο άνθρωπος που υποστήριζε εδώ και μήνες ότι μια συμφωνία με την Ευρώπη ήταν η μόνη δυνατή πορεία προς τα εμπρός, φαίνεται να δηλώνει ότι «το παιχνίδι τελείωσε» ενώ είχε απομείνει κι άλλος χρόνος.
Οι πιθανότητες η Ελλάδα να φύγει από την ευρωζώνη έχουν πλέον αυξηθεί σημαντικά.

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δεν Υποχωρούμε, αν δεν Δικαιωθούμε...

Δ. Κλαπάκης:«Ο Ελληνικός λαός δεν αποδέχεται «ξέπλυμα» μέσω δημοψηφίσματος»




Η βία ωφελεί μόνο εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν τους θεσμούς της δημοκρατίας

Η «Πρωτοβουλία Πολιτών»  υπέρ του «Όχι» Αμαρουσίου καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο το περιστατικό δολιοφθοράς που σημειώθηκε το βράδυ της 2 προς 3 Ιουλίου σε εκλογικό περίπτερο που έχει τοποθετηθεί στον ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5/7.
Η βία ωφελεί μόνο εκείνους που θέλουν να υπονομεύσουν τους θεσμούς της δημοκρατίας, όπως είναι το δημοψήφισμα. 
Εκείνους που φοβούνται την επιλογή των Ελλήνων Πολιτών.
Οι Μαρουσιώτισσες και οι Μαρουσιώτες με νηφαλιότητα θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα την προσεχή Κυριακή για να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα δικαιώματα τους, ανεξάρτητα με το τι θα επιλέξουν.

Γιατί θορυβεί ο κ. Μαγιάκης και μάλιστα με ψευδολογίες & συκοφαντίες;

Απάντηση στις νέες ψευδολογίες και συκοφαντίες του κ. Λευτέρη Μαγιάκη
Αδικαιολόγητη η εμμονή του κ. Μαγιάκη, σε ψευδολογίες και συκοφαντίες σε βάρος της Διοίκησης του Δήμου και σε βάρος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ως Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε.
Αδικαιολόγητη, λόγω και της μέχρι τώρα πορείας του και ευπρεπείας του, και η προκλητική παρέμβασή του στο έργο του εκκαθαριστή Δημοτικής Επιχείρησης (Κ.Ε.Α.Δ.Α.).
♦■  Γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης ότι οι εκκαθαριστές Δημοτικών Επιχειρήσεων ενεργούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο και δεν υπάγονται στις Δημοτικές Αρχές, ούτε, ασφαλώς, εκτελούν εντολές των Δημοτικών Αρχών.
♦■  Επίσης, γνωρίζει ο κ. Μαγιάκης ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ευθύς ως ανέλαβε τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε., αγωνίσθηκε και πέτυχε την απόλυτη ανύψωση του κύρους του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
♦■  Όμως, ο κ. Μαγιάκης και στην προσπάθειά του ν’ ανεύρει πεδίο πολιτικής, δήθεν, αντιπαράθεσής του με τη Διοίκηση του Δήμου, ηθελημένα και κακόβουλα «βάφτισε» μια νόμιμη ενέργεια του εκκαθαριστή της Κ.Ε.Α.Δ.Α., για είσπραξη απαιτήσεών της, ως δήθεν «μεθόδευση τρόπων ξεπλύματος της σπατάλης του παρελθόντος στις Δημοτικές Επιχειρήσεις».

Το «ΝΑΙ» πέρα από οικονομικά μεγέθη ...

Απόψεις ... της Ελλης Παπαγγελή, υπ. Τομέα Αθλητισμού Β2 Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ  
Την προηγούμενη Παρασκευή με το άκουσμα της ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος, ένας μεγάλος θυμός κυριάρχησε δικαιολογημένα προς την κυβέρνηση, αλλά και μία απορία. 
Γιατί κάνει δημοψήφισμα αφού λίγους μήνες πριν έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να υλοποιήσει το όποιο πρόγραμμα(!) της; 
Το λες δειλία, το λες ανευθυνότητα, το λες ανικανότητα. 
Το λες πολύ απλά «ρίχνω τις ευθύνες στον Έλληνα για να μην μου καταλογίσουν είτε την λήψη σκληρών μέτρων, είτε την χρεοκοπία».
Τα δημοψηφίσματα γενικώς, καλό είναι να περιορίζονται σε θέματα κοινωνικά και καθημερινά, και όχι σε θέματα που απαιτούν ειδίκευση. 
Συγγνώμη αλλά δεν νομίζω ότι είμαστε όλοι ικανοί να κρίνουμε την οικονομική πρόταση των θεσμών. Δεν είναι ελιτισμός, είναι απλή λογική. 
Γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζουμε όλοι οικονομικά. 
Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα δεν είναι θέμα προτίμησης, αλλά γνώσεων.
Παρόλα αυτά όμως, την Κυριακή ψηφίζουμε.
Και αφού μας δίνεται η δυνατότητα πρέπει να ψηφίσουμε όλοι. 
Και όχι για την πρόταση των θεσμών. 
Για την Ευρώπη θα ψηφίσουμε. 
Γιατί αξιοπρέπεια δεν είναι η τζάμπα μαγκιά προς τους Ευρωπαίους, το «ΟΧΙ» δηλαδή. 
Αξιοπρέπεια είναι να τους δείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί με εντιμότητα στις υποχρεώσεις της. Ψηφίζουμε, λοιπόν, «ΝΑΙ» και μαζί με αυτό ψηφίζουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρωπαική Ένωση.

Προβολές σελίδων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» ανά χώρα

Καταχώριση
Προβολές σελίδας
Ελλάδα
213418
Ηνωμένες Πολιτείες
22065
Γερμανία
15491
Ρωσία
10762
Ολλανδία
2402
Κένυα
2337
Νορβηγία
2010
Ουκρανία
1505
Γαλλία
1439
Κύπρος
1064

Eκλογικο περίπτερο της «Πρωτοβουλίας για το ΝΑΙ στο Μαρούσι», κατέστρεψαν 30 κουκουλοφόροι!

Γ. Πατούλης: Κανείς δεν πρόκειται να εκφοβίσει τους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, κανείς δεν θα διχάσει τους Έλληνες

Στον απόηχο της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης που διοργανώθηκε στο Μαρούσι από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και Δημάρχους της Αττικής, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την προώθηση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης επιτέθηκε σε υποστηρικτές της πρωτοβουλίας και κατέστρεψαν το εκλογικό περίπτερο που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού στο Μαρούσι.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. μετέβη άμεσα στο χώρο που συνέβη το περιστατικό κι αφού διαπίστωσε ότι οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας ήταν καλά, επικοινώνησε με ανώτατο αξιωματικό της Αστυνομίας αλλά και τον Υπουργό κ. Γ. Πανούση, από τον οποίο ζήτησε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης, προκειμένου να μην επαναληφθεί το περιστατικό.
Με αφορμή το συμβάν, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης δήλωσε: 

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

«ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ» βροντοφώναξε η Β2 ΝΟ.Δ.Ε.

Συγκέντρωση υπέρ του «ΟΧΙ» στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Κασταλίας

Κοσμοσυρροή στις λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη Ιερά μνήμη των Αγίων & θαυματουργών Αναργύρων

Λιτανεία στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Αμαρουσίου
Με κάθε επισημότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι επί τη Ιερά μνήμη των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού.
Χθες στον ομώνυμο ιερό ναό τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός και εν συνεχεία η Λιτάνευση, της Ιεράς εικόνος των Αγίων στους δρόμους πέριξ της ενορίας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου και με τη συμμετοχή πολλών ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας και πλήθους πιστών.
Προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αρχιμ. π. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε τις ευλογίες του Ποιμενάρχου κ. Κυρίλλου.
Τον Πρωτοσύγκελλο αλλά και όλους τους ιερείς ευχαρίστησε για την τιμή και την παρουσία τους στην Πανήγυρη, ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Δαμασκηνός Χρυσολωράς.

Μήνυμα της Προέδρου & της Γενικής Εφόρου του ΣΕΟ ΤΤ Αμαρουσίου

Η κατάσταση στη χώρα μας, είναι πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα κρίσιμη. Ο Οδηγισμός, πιστός στις αξίες του, μπορεί και δίνει διαρκώς το παράδειγμα δημοκρατικού ήθους, πνεύματος συνεργασίας και υπευθυνότητας. 
Στις δύσκολες ημέρες που ακολουθούν, όλοι μαζί, σαν Οδηγοί, σε ένα κλίμα ψυχραιμίας και αισιοδοξίας, μπορούμε να διασφαλίσουμε την ομαλή συνέχιση της καθημερινότητας, με τη σαφή και έμπρακτη στάση μας.
Σε ότι αφορά το άμεσο έργο μας, που είναι η πραγματοποίηση των προγραμματισμένων κατασκηνώσεων, η προτροπή μας είναι να γίνουν κανονικά, με σεβασμό στην απόφαση των γονιών εάν κάποιοι λόγω ανησυχίας αποφασίσουν για τα παιδιά τους διαφορετικά.
Η Κεντρική Διοίκηση του ΣΕΟ και οι Κλάδοι παραμένουν στη διάθεση σας για οποιαδήποτε  βοήθεια και υποστήριξη.
Η κατασκήνωση αποτελεί για όλους, μία νησίδα ποιοτικής αλλαγής στην καθημερινότητα. 

Δωρεάν οι μετακινήσεις με τα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου!

Δεν θα υπάρχει εισιτήριο στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου για τη διευκόλυνση και υποστήριξη του επιβατικού κοινού στην κρίσιμη αυτή χρονική συγκυρία και για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο.     
Τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίουεκτελούνται κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα.

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σημερα Πέμπτη 2 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση χορήγησης αδειών συμμετοχής στις θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις της Κοιμ. Θεοτόκου στις 14/08 & 15/08/2015 και των Αγίων Αναργύρων στις 31/10 & 01/11/2015.
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Καφετέρια - Μπαρ), της ΓΕΩΡΓΑΛΗ ΑΝΝΑΣ του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 103.

Μηνολόγιον Ιουλίου, Νίκου Σαραντάκου

Ο Ιούλιος είναι ο ένας από τους δυο μήνες που πήραν τ’ όνομά τους από ιστορικό πρόσωπο -φυσικά από τον Ιούλιο Καίσαρα. 
Προηγουμένως ονομαζόταν Quintilis, πέμπτος μήνας δηλαδή στο παλιό ρωμαϊκό ημερολόγιο. 
Η ονομασία δεν άλλαξε όταν προστέθηκαν ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος στην αρχή, κι έτσι ο Quintilis ήταν πια έβδομος μήνας. 
Όταν όμως δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας, έγινε προς τιμή του η  μετονομασία. 
Ίσως όχι άδικα, αφού ο Ιούλιος Καίσαρας είχε εισηγηθεί τη μεταρρύθμιση του ρωμαϊκού ημερολογίου, με κατάργηση του εμβόλιμου μήνα - άλλωστε γι΄αυτό ονομάζεται Ιουλιανό ημερολόγιο, και είναι το ημερολόγιο που είχαμε στην Ελλάδα ως το 1923 (το λεγόμενο “παλιό ημερολόγιο”).
Τε  1
Ανακοίνωσις της θεωρίας της εξελίξεως των ειδών υπό Καρόλου Δαρβίνου
Πε  2
† Άρεως Αλεξάνδρου
Πα 3
Γενέσιον Φραγκίσκου Κάφκα -και Ιακώβου Μόρρισων αυτοχειρία κατά τον δαίμονα εαυτού
Σα  4
Διακήρυξις της Ανεξαρτησίας υπό Θωμά Τζέφερσον
Κυ  5
Δημοσίευσις των Μαθηματικών Αρχών της Φυσικής Φιλοσοφίας υπό Ι Νεύτωνος
Δε  6
Πρώτον αντιλυσσικόν εμβόλιον υπό Λουδοβίκου Παστέρ
Τρ 7
Γενέσιον Βλαδιμήρου Μαγιακόφσκι και Νικολάου Ξυλούρη του Κρητός
Τε 8
Γενέσιον Αρθούρου Έβανς του αρχαιολόγου

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Παραληρηματικό» το διάγγελμα Πατούλη στο Δ.Σ. υπέρ του «ΝΑΙ»!!!

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπέρ του «ΟΧΙ» Αμαρουσίου
Το απόγευμα της 1ης Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 
Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε ως μόνο θέμα προς συζήτηση, οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία.
Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης αντί να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και τις πτυχές του ως θεσμικός εγγυητής της ομαλής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην πόλη μας, αποφάσισε να εκφωνήσει το ατομικό, παραληρηματικό του διάγγελμα υπέρ του «ΝΑΙ». 
Με τις ακραίες εκφράσεις του αποκαλύφθηκε η πραγματική του ιδιότητα στην πόλη μας:
Είναι εκπρόσωπος του σκληρού πυρήνα της μνημονικής πολιτικής των τελευταίων 5 ετών.
Είναι βασικό μέλος του συστήματος συμφερόντων της ολιγαρχίας που οδήγησε τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας στην καταστροφή.
Στη συνεδρίαση μίλησε ως εγκάθετος της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι, ο οποίος είχε την αλαζονεία να ζητήσει μέχρι και την παραίτηση της νόμιμης κυβέρνησης του τόπου, επειδή αποφάσισε το δημοψήφισμα!
Εφάμιλλη αλαζονεία με αυτή του Γ. Πατούλη, μόνο ο απερχόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έχει επιδείξει τις τελευταίες ημέρες και οι επικεφαλής της επιτροπής στήριξης του «ΝΑΙ», δηλαδή οι απολογητές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπως εμφανίστηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου νωρίτερα την Τετάρτη 1|07|15 σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας. 

Όχι τυχαία, ο Γ. Πατούλης βρισκόταν στο κέντρο του πάνελ των ομιλητών.

«Περισσότερο ανήσυχοι για το μέλλον, μετά το διάγγελμα Τσίπρα»

Δήλωση του Γ. Πατούλη, Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. 
Ο κ. Πρωθυπουργός με το νέο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό επιβεβαίωσε ότι την Κυριακή οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα κείμενο που πλέον δεν ισχύει και για το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τις αντιπροτάσεις της.
Ο κ. Πρωθυπουργός ομολογεί με τον τρόπο αυτό έμμεσα ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν είναι μια πράξη που διευκολύνει την εθνική προσπάθεια, αλλά εξυπηρετεί απλά κομματικές σκοπιμότητες.
Αυτά που δεν μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, είναι
Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο των μισθών και των συντάξεων τους, στο σύνολο των καταθέσεων τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται σε ουρές ντροπής μπροστά από τα ΑΤΜ.
Πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά και οι επιχειρήσεις;

Αναβάλεται η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στο ΜΑΡΟΥΣΙ»


Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Ιουλίου, εκδήλωση «Λευκή Νύχτα στο Μαρούσι»αναβάλλεται λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.         
Θα ακολουθήσει άμεση ενημέρωση από τον Δήμο Αμαρουσίου για τη νέα ημερομηνία και ώρα που θα ορισθεί στο επόμενο διάστημα.

Μένουμε Ευρώπη στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από την Β2 ΝΟ.Δ.Ε.

Tέρμα τα Μνημόνια, τέρμα κι οι καημοί, τώρα με τον Τσίπρα ξανάρχεται η ...δραχμή;

Προς τι, το δημοψήφισμα;

        Οι υπνοβάτες & ο Βαρώνος Μινχάουζεν...
Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε γιατί ο πρωθυπουργός ήταν βέβαιος πως οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους, είτε με βάση το σχέδιο των θεσμών, είτε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης (άλλωστε μικρές διαφορές είχαν), δεν θα περνούσε στη Βουλή με πλειοψηφία βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Τόσο απλός ήταν ο βασικός λόγος.
Ήταν όμως και κάτι άλλο, σε δεύτερο πλάνο, «κάτι πιο βαθύ που λέρωνε» ήδη την αστραφτερή, δημοφιλή εικόνα του: 
Ο κ. Τσίπρας ήξερε πως ακόμη και άν περνούσε στη Βουλή κάποια συμφωνία, στη συνέχεια, αυτός και η κυβέρνησή του έπρεπε κάτι να εφαρμόσουν στην πράξη  - και κυρίως να αποφασίσουν για μερικές κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στον παραγωγικό ιστό της χώρας και στις κοινωνικές της ισορροπίες, είτε αυτές προβλέπονταν είτε όχι από τη συμφωνία.
Αυτή τη φορά, έπρεπε αναγκαστικά να κυβερνήσουν... 
Αν αποδέχονταν τυπικά τη συμφωνία, χωρίς στη συνέχεια κάτι να πράξει, σε ένα ή δύο χρόνια θα κατατάσσονταν και αυτός στη σειρά των αποτυχημένων τέως πρωθυπουργών της κρίσης που κυβέρνησαν κυττώντας άπρακτοι τον καιρό να περνά:
Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α, Σαμαράς, Α. Τσίπρας...
Γνώριζε επίσης πως με αυτή την κυβερνητική σύνθεση, μ' αυτά τα κυβερνητικά κόμματα, με αυτό το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό, οι δημιουργικές πολιτικές και η διακυβέρνηση για την επακεκκίνηση και για την κοινωνική συνοχή είναι αδύνατες.
Και οι εταίροι; 
Οι εκπρόσωποί τους, δηλαδή η κυβερνώσα σήμερα πολιτική ελίτ της ΕΕ, στους 5 μήνες της εικονικής διαπραγμάτευσης, συνέχισαν αυτό που γίνεται ήδη από το 2010. 
Συνέχισαν να περπατούν στην κρίση σαν υπνοβάτες, συντηρώντας το βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα, χειριζόμενοι την Ευρώπη ως «ένα ελιτίστικο εγχείρημα αποκομμένο από τους πολίτες της» (Χάμπερμας). 

Εκτός ελέγχου ...

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν χάσει τα ηνία του συστήματος - με τα διεθνή ΜΜΕ να παρομοιάζουν τον πλανήτη με ένα αεροπλάνο, οι πιλότοι του οποίου ευρίσκονται αναίσθητοι, ο αυτόματος πιλότος έχει αναλάβει, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα.
      Αρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου    
Εισαγωγικά, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος, στη διαύγεια & στην ειλικρίνεια του πρωθυπουργού, θεωρώντας πως η πρόθεση του συμβαδίζει απόλυτα με τη δική μας - με τη ριζική λύση δηλαδή του ελληνικού προβλήματος, η οποία προϋποθέτει απαραίτητα τη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους, με εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης ως τον ορισμό της «ρήξης» που αναφέρει, αντί τον αργό θάνατο.
Πιστεύουμε επίσης, όπως ο ίδιος ότι, δεν πρέπει να υποταχθούμε στην καγκελάριο, πόσο μάλλον στον υπουργό οικονομικών της - ενώ οφείλουμε να μην ανεχθούμε την πρωσική υστερία, ούτε τη μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανική. 
Το μοναδικό δε που θα του προσαρτούσαμε θα ήταν οι υπερβολικές καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται οι σωστές μεν αποφάσεις, αλλά σε λάθος χρόνο - όπως η χρεοκοπία, η διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα.
Ενδεχομένως επίσης το ότι, έχει υποτιμήσει τις επιθέσεις των δανειστών, τις ίντριγκες, καθώς επίσης τα κρυφά τους σχέδια - ένα εκ των οποίων είναι ίσως η μετατροπή της χώρας μας στην Ουκρανία της Μεσογείου, με την υιοθέτηση της δραχμής ή σε έναν εξαθλιωμένο προθάλαμο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, για να εμποδίζεται η εισβολή τους στην κεντρική Ευρώπη.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKA(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Aνάκληση της µε αριθ.235/2015 Απόφασης Οικονοµικής Επιτροπής
2. Έγκριση δέσµευσης πιστώσεων προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2015
3. Έγκριση ή µη κατακύρωσης αποτελέσµατος διαγωνισµού για εργασία Καθαρισµού και Αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων για λόγους πυρασφάλειας
4. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την ασφάλιση µεταφορικών µέσων του ∆ήµου Αµαρουσίου

Στις 5:30 μ.μ. η Έκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

H «Κατεπείγουσα ρύθµιση για την οργάνωση διεξαγωγής του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015(Φ ΕΚ. 64/28- 2015), θα απασχολήσει σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου την Έκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου» η οποία θα διεξαχθεί στις 5:30 μ.μ.  στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα(Β. Σοφίας 9 & ∆. Μόσχα), σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/01 και της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου.
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις:
1)Τρόπος διεξαγωγής δηµοψηφίσµατος 5 ης Ιουλίου 2015.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Eξωθεσμική» η παρέμβαση του κ. Πατούλη για το δημοψήφισμα...

Ο κ. Πατούλης δικαιούται, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, να έχει τις προσωπικές του απόψεις για όλα τα πολιτικά θέματα της πατρίδας μας. Εκείνο που δεν του επιτρέπεται είναι να τις προβάλλει με τη θεσμική του ιδιότητα ως προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» 

Η δική του θεσμική εντολή είναι να προασπίσει τα συμφέροντα και το κύρος της Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων και τα συμφέροντα του Δήμου του σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξής του για το οποίο και ψηφίστηκε αποκλειστικά.
Αντί λοιπόν να αναφέρεται διχαστικά «στη νομοθετική και εκτελεστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων» ή να εκφέρει κρίσεις για τη «δειλία» της Κυβέρνησης, ας φροντίσει σαν εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, να συμβάλλει σε αυτές τις κρίσιμες ώρες στην ενότητα και τη διατήρηση της ψυχραιμίας των πολιτών.
Αν σκέφτεται να πάρει «συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες» για να μην «επιτρέψει» δυσάρεστες εξελίξεις για την πατρίδα μας ας το κάνει, αλλά όχι στο όνομα της Αυτοδιοίκησης.

«ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα»

Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατέληξε ομόφωνα, επί των παρόντων, στο ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Προεδρείο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6.30 το απόγευμα.
Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.
Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.
Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας,  .
Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό