Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

«Παραληρηματικό» το διάγγελμα Πατούλη στο Δ.Σ. υπέρ του «ΝΑΙ»!!!

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών υπέρ του «ΟΧΙ» Αμαρουσίου
Το απόγευμα της 1ης Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με θέμα τον τρόπο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου. 
Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε ως μόνο θέμα προς συζήτηση, οι τεχνικές λεπτομέρειες για την εκλογική διαδικασία.
Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης αντί να μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα και τις πτυχές του ως θεσμικός εγγυητής της ομαλής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην πόλη μας, αποφάσισε να εκφωνήσει το ατομικό, παραληρηματικό του διάγγελμα υπέρ του «ΝΑΙ». 
Με τις ακραίες εκφράσεις του αποκαλύφθηκε η πραγματική του ιδιότητα στην πόλη μας:
Είναι εκπρόσωπος του σκληρού πυρήνα της μνημονικής πολιτικής των τελευταίων 5 ετών.
Είναι βασικό μέλος του συστήματος συμφερόντων της ολιγαρχίας που οδήγησε τις τελευταίες δεκαετίες τη χώρα μας στην καταστροφή.
Στη συνεδρίαση μίλησε ως εγκάθετος της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι, ο οποίος είχε την αλαζονεία να ζητήσει μέχρι και την παραίτηση της νόμιμης κυβέρνησης του τόπου, επειδή αποφάσισε το δημοψήφισμα!
Εφάμιλλη αλαζονεία με αυτή του Γ. Πατούλη, μόνο ο απερχόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς έχει επιδείξει τις τελευταίες ημέρες και οι επικεφαλής της επιτροπής στήριξης του «ΝΑΙ», δηλαδή οι απολογητές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, όπως εμφανίστηκαν σε κοινή συνέντευξη τύπου νωρίτερα την Τετάρτη 1|07|15 σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας. 

Όχι τυχαία, ο Γ. Πατούλης βρισκόταν στο κέντρο του πάνελ των ομιλητών.

«Περισσότερο ανήσυχοι για το μέλλον, μετά το διάγγελμα Τσίπρα»

Δήλωση του Γ. Πατούλη, Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. 
Ο κ. Πρωθυπουργός με το νέο διάγγελμα που απηύθυνε στον ελληνικό λαό επιβεβαίωσε ότι την Κυριακή οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη για να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα κείμενο που πλέον δεν ισχύει και για το οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει τις αντιπροτάσεις της.
Ο κ. Πρωθυπουργός ομολογεί με τον τρόπο αυτό έμμεσα ότι η διενέργεια του δημοψηφίσματος δεν είναι μια πράξη που διευκολύνει την εθνική προσπάθεια, αλλά εξυπηρετεί απλά κομματικές σκοπιμότητες.
Αυτά που δεν μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του, είναι
Πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες και οι πολίτες θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο σύνολο των μισθών και των συντάξεων τους, στο σύνολο των καταθέσεων τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται σε ουρές ντροπής μπροστά από τα ΑΤΜ.
Πότε θα αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, προκειμένου να λειτουργήσει η αγορά και οι επιχειρήσεις;

Αναβάλεται η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ στο ΜΑΡΟΥΣΙ»


Η προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Ιουλίου, εκδήλωση «Λευκή Νύχτα στο Μαρούσι»αναβάλλεται λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων.         
Θα ακολουθήσει άμεση ενημέρωση από τον Δήμο Αμαρουσίου για τη νέα ημερομηνία και ώρα που θα ορισθεί στο επόμενο διάστημα.

Μένουμε Ευρώπη στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, από την Β2 ΝΟ.Δ.Ε.

Tέρμα τα Μνημόνια, τέρμα κι οι καημοί, τώρα με τον Τσίπρα ξανάρχεται η ...δραχμή;

Προς τι, το δημοψήφισμα;

        Οι υπνοβάτες & ο Βαρώνος Μινχάουζεν...
Το δημοψήφισμα αποφασίστηκε γιατί ο πρωθυπουργός ήταν βέβαιος πως οποιαδήποτε συμφωνία με τους εταίρους, είτε με βάση το σχέδιο των θεσμών, είτε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης (άλλωστε μικρές διαφορές είχαν), δεν θα περνούσε στη Βουλή με πλειοψηφία βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Τόσο απλός ήταν ο βασικός λόγος.
Ήταν όμως και κάτι άλλο, σε δεύτερο πλάνο, «κάτι πιο βαθύ που λέρωνε» ήδη την αστραφτερή, δημοφιλή εικόνα του: 
Ο κ. Τσίπρας ήξερε πως ακόμη και άν περνούσε στη Βουλή κάποια συμφωνία, στη συνέχεια, αυτός και η κυβέρνησή του έπρεπε κάτι να εφαρμόσουν στην πράξη  - και κυρίως να αποφασίσουν για μερικές κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στον παραγωγικό ιστό της χώρας και στις κοινωνικές της ισορροπίες, είτε αυτές προβλέπονταν είτε όχι από τη συμφωνία.
Αυτή τη φορά, έπρεπε αναγκαστικά να κυβερνήσουν... 
Αν αποδέχονταν τυπικά τη συμφωνία, χωρίς στη συνέχεια κάτι να πράξει, σε ένα ή δύο χρόνια θα κατατάσσονταν και αυτός στη σειρά των αποτυχημένων τέως πρωθυπουργών της κρίσης που κυβέρνησαν κυττώντας άπρακτοι τον καιρό να περνά:
Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α, Σαμαράς, Α. Τσίπρας...
Γνώριζε επίσης πως με αυτή την κυβερνητική σύνθεση, μ' αυτά τα κυβερνητικά κόμματα, με αυτό το πολιτικό και υπηρεσιακό προσωπικό, οι δημιουργικές πολιτικές και η διακυβέρνηση για την επακεκκίνηση και για την κοινωνική συνοχή είναι αδύνατες.
Και οι εταίροι; 
Οι εκπρόσωποί τους, δηλαδή η κυβερνώσα σήμερα πολιτική ελίτ της ΕΕ, στους 5 μήνες της εικονικής διαπραγμάτευσης, συνέχισαν αυτό που γίνεται ήδη από το 2010. 
Συνέχισαν να περπατούν στην κρίση σαν υπνοβάτες, συντηρώντας το βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα, χειριζόμενοι την Ευρώπη ως «ένα ελιτίστικο εγχείρημα αποκομμένο από τους πολίτες της» (Χάμπερμας). 

Εκτός ελέγχου ...

Οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν χάσει τα ηνία του συστήματος - με τα διεθνή ΜΜΕ να παρομοιάζουν τον πλανήτη με ένα αεροπλάνο, οι πιλότοι του οποίου ευρίσκονται αναίσθητοι, ο αυτόματος πιλότος έχει αναλάβει, ενώ έχουν τελειώσει τα καύσιμα.
      Αρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου    
Εισαγωγικά, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο ήθος, στη διαύγεια & στην ειλικρίνεια του πρωθυπουργού, θεωρώντας πως η πρόθεση του συμβαδίζει απόλυτα με τη δική μας - με τη ριζική λύση δηλαδή του ελληνικού προβλήματος, η οποία προϋποθέτει απαραίτητα τη διαγραφή μέρους του δημοσίου χρέους, με εναλλακτική λύση τη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης ως τον ορισμό της «ρήξης» που αναφέρει, αντί τον αργό θάνατο.
Πιστεύουμε επίσης, όπως ο ίδιος ότι, δεν πρέπει να υποταχθούμε στην καγκελάριο, πόσο μάλλον στον υπουργό οικονομικών της - ενώ οφείλουμε να μην ανεχθούμε την πρωσική υστερία, ούτε τη μετατροπή της Ευρώπης σε γερμανική. 
Το μοναδικό δε που θα του προσαρτούσαμε θα ήταν οι υπερβολικές καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται οι σωστές μεν αποφάσεις, αλλά σε λάθος χρόνο - όπως η χρεοκοπία, η διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα.
Ενδεχομένως επίσης το ότι, έχει υποτιμήσει τις επιθέσεις των δανειστών, τις ίντριγκες, καθώς επίσης τα κρυφά τους σχέδια - ένα εκ των οποίων είναι ίσως η μετατροπή της χώρας μας στην Ουκρανία της Μεσογείου, με την υιοθέτηση της δραχμής ή σε έναν εξαθλιωμένο προθάλαμο συγκέντρωσης παράνομων μεταναστών, για να εμποδίζεται η εισβολή τους στην κεντρική Ευρώπη.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKA(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Aνάκληση της µε αριθ.235/2015 Απόφασης Οικονοµικής Επιτροπής
2. Έγκριση δέσµευσης πιστώσεων προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2015
3. Έγκριση ή µη κατακύρωσης αποτελέσµατος διαγωνισµού για εργασία Καθαρισµού και Αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων και οικοπέδων για λόγους πυρασφάλειας
4. ΄Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την ασφάλιση µεταφορικών µέσων του ∆ήµου Αµαρουσίου

Στις 5:30 μ.μ. η Έκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

H «Κατεπείγουσα ρύθµιση για την οργάνωση διεξαγωγής του δηµοψηφίσµατος της 5ης Ιουλίου 2015(Φ ΕΚ. 64/28- 2015), θα απασχολήσει σήμερα Τετάρτη 1 Ιουλίου την Έκτακτη συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου» η οποία θα διεξαχθεί στις 5:30 μ.μ.  στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα(Β. Σοφίας 9 & ∆. Μόσχα), σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/01 και της Πράξης Νοµοθετικού Περιεχοµένου.
Θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις:
1)Τρόπος διεξαγωγής δηµοψηφίσµατος 5 ης Ιουλίου 2015.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Eξωθεσμική» η παρέμβαση του κ. Πατούλη για το δημοψήφισμα...

Ο κ. Πατούλης δικαιούται, όπως και κάθε Έλληνας πολίτης, να έχει τις προσωπικές του απόψεις για όλα τα πολιτικά θέματα της πατρίδας μας. Εκείνο που δεν του επιτρέπεται είναι να τις προβάλλει με τη θεσμική του ιδιότητα ως προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου, τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη  «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» 

Η δική του θεσμική εντολή είναι να προασπίσει τα συμφέροντα και το κύρος της Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με τις αποφάσεις των συλλογικών της οργάνων και τα συμφέροντα του Δήμου του σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξής του για το οποίο και ψηφίστηκε αποκλειστικά.
Αντί λοιπόν να αναφέρεται διχαστικά «στη νομοθετική και εκτελεστική ανεπάρκεια των κυβερνώντων» ή να εκφέρει κρίσεις για τη «δειλία» της Κυβέρνησης, ας φροντίσει σαν εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης, να συμβάλλει σε αυτές τις κρίσιμες ώρες στην ενότητα και τη διατήρηση της ψυχραιμίας των πολιτών.
Αν σκέφτεται να πάρει «συγκεκριμένες  πρωτοβουλίες» για να μην «επιτρέψει» δυσάρεστες εξελίξεις για την πατρίδα μας ας το κάνει, αλλά όχι στο όνομα της Αυτοδιοίκησης.

«ΝΑΙ στη συνέχιση της διαπραγμάτευσης, ΟΧΙ στο δημοψήφισμα»

Ψήφισμα της ΚΕΔΕ για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος κατέληξε ομόφωνα, επί των παρόντων, στο ακόλουθο ψήφισμα, το οποίο θα παραδοθεί από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και το Προεδρείο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 6.30 το απόγευμα.
Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει με ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η θέση της χώρας μας είναι στην Ευρώπη.
Η θέση αυτή διαταράσσεται σοβαρά από την απόφαση της Κυβέρνησης να προκηρύξει για τις 5 Ιουλίου δημοψήφισμα, με ένα «θολό» ερώτημα που αφενός δεν διασφαλίζει τη έκφραση της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης του λαού μας, αφετέρου θέτει σε κίνδυνο την παρουσία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ.
Η αδυναμία της Κυβέρνησης να πετύχει μέχρι σήμερα συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους και η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, δημιουργεί ήδη πρωτόγνωρες για μια ευρωπαϊκή χώρα καταστάσεις.
Καταστάσεις όπως κλειστές τράπεζες, περιορισμοί στις αναλήψεις μετρητών από τα ΑΤΜ, «ουρές ντροπής» των συνταξιούχων που αδυνατούν να εισπράξουν τη σύνταξή τους, στα πρατήρια βενζίνης και τα σούπερ μάρκετ, περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που ακυρώνουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και οδηγούν στο κλείσιμο επιχειρήσεων, σε απολύσεις εργαζομένων και στην αύξηση της ανεργίας,  .
Η Αυτοδιοίκηση λέει ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΟΧΙ στο λαϊκισμό

Υπέροχη η γιορτή του Κλήδονα που διοργάνωσε η «Ένωση Κρητών Αμαρουσίου»

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο κρητικό γλέντι που διοργάνωσε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς» για τη γιορτή του Κλήδονα με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.
Μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, η Αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κα Ρένα Χαλιώτη σημείωσε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Πατούλης αγκαλιάζουν τις πολιτιστικές δράσεις των Συλλόγων που προάγουν τον πολιτισμό και διατηρούν τις  παραδόσεις και τα έθιμα μας, ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήρια της προς το Δ.Σ. της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζεύς» για την πρωτοβουλία του να αναβιώσει τη γιορτή του κλήδονα και να την μεταλαμπαδεύσει και στις επόμενες γενιές.
Στο κρητικό γλέντι ο Αχιλλέας Δραμουντάνης και το συγκρότημα του ερμήνευσαν κρητικά τραγούδια, ενώ με κρητικούς χορούς διάνθισαν την εκδήλωση τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης. 
Οι συμμετέχοντες στο γλέντι απόλαυσαν πλούσια κρητικά εδέσματα και την  κρητική τσικουδιά. 

Mένουμε ... Γερμανία!

Την 4η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης & δημιουργικότητας διοργανώνει η Βορέειος

Κάλεσμα σε όλα παιδιά να ανακαλύψουν από την αρχή τους μαγικούς κόσμους που κρύβονται στη βιβλιοθήκη  
Για 4η συνεχή χρονιά η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει την επιτυχημένη καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με τίτλο: 
«Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη… είναι μια μηχανή του χρόνου, είναι μια φανταστική χώρα των ζώων, είναι ένα καταφύγιο φανταστικών φίλων, είναι ένας διάδρομος απογείωσης.»       
Από τις 29 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου, η Βορέειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τα Τμήματα Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας περιμένει την ανταπόκριση όλων των παιδιών στο κάλεσμά της για να ανακαλύψουν μαζί, τους ήρωες των βιβλίων, τους φανταστικούς φίλους, του ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μια βιβλιοθήκη. 
Μπορεί να γίνει μια κρυψώνα θησαυρών… ή μια μηχανή του χρόνου… ή ένας χάρτης… ή ένα μουσείο… ή ένα καράβι… ή ένα εργαστήριο πειραμάτων… ή μια μεγάλη κουφάλα σ’ ένα δέντρο. 
Η καθοδήγηση στο παιχνίδι αυτό γίνεται  από εξειδικευμένους δασκάλους και εμψυχωτές  που έχουν επιλεγεί για το σκοπό αυτό.
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία για πρώτη φορά με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Future Library και τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, με σκοπό την προώθηση της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας, καθώς και την ένταξη στη βιβλιοθήκη  νέων φίλων με την υλοποίηση πρωτότυπων δημιουργικών δράσεων.

Ξεκινα από σήμερα ο 6ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών

Σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου, οπως μας  ενημερώνει η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά ο 6ος κύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών. 
Συγκεκριμένα στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Στον ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ σήμερα οι επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί θα γίνουν:
1. Ρέµα περιοχής Αγ. Θωµά
2. Ρέµα περιοχής Ψαλιδίου
3. Ρέµα Σαπφούς (από Ν. Λέσβο έως & την οδό Πρωταγόρα στο ύψος του Ολυµπιακού Σταδίου).
4. Μέρος της ρεµατιάς στα όρια µε   τους ∆ήµους Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η προφητεία

Το ευρώ είναι ένα θνησιγενές νόμισμα, εάν παραμείνει ως έχει, ενώ οι αντοχές του δοκιμάζονται από την ελληνική κρίση, όπως επίσης η βιωσιμότητα της Ευρωζώνης – τυχόν «διάρρηξη» της οποίας θα έχει σοβαρότατες συνέπειες για το δολάριο και τον πλανήτη
“Η θεωρία της συνωμοσίας στην κοινωνία είναι η άποψη ότι, η εξήγηση ενός κοινωνικού φαινομένου συνίσταται στην ανακάλυψη των ανθρώπων ή των ομάδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμβεί αυτό το φαινόμενο - ενώ το έχουν σχεδιάσει και συνωμοτήσει για να το προκαλέσουν.
Η άποψη αυτή πηγάζει από τη αντίληψη πως, οτιδήποτε συμβαίνει στην κοινωνία (ιδιαίτερα, φαινόμενα όπως ο πόλεμος, η ανεργία, η φτώχεια και οι διάφορες ελλείψεις - καταστάσεις που κατά κανόνα όλοι οι άνθρωποι απεχθάνονται), αποτελεί αποτέλεσμα άμεσου σχεδίου ορισμένων ισχυρών ανθρώπων ή ομάδων” (K.Popper).
                               Άρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου
Για να προβλέψει κανείς τα σημερινά ή/και τα μελλοντικά προβλήματα της Ευρωζώνης, καθώς επίσης του κοινού νομίσματος, αρκούσε ανέκαθεν η κοινή λογική. 
Δεν ήταν δηλαδή απαραίτητο να είναι προφήτης ή οικονομολόγος, γεγονός που αποδεικνύεται από ένα άρθρο του 1992, πολύ πριν υιοθετηθεί το ευρώ - από το έτος ουσιαστικά που  αποφασίσθηκε η θεσμική οικοδόμηση της νομισματικής ένωσης. 
Ειδικότερα το κεντρικό πρόβλημα του ευρώ, το «προπατορικό αμάρτημα» όπως αποκαλείται, είναι το ότι αφαιρεί από τις χώρες που το υιοθετούν τη δυνατότητα να ασκούν τη δική τους νομισματική πολιτική, χωρίς να τους παρέχει κάποιο «υποκατάστατο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο – έναν μηχανισμό δηλαδή, ο οποίος να μεταφέρει χρήματα μεταξύ των περιοχών που δεν αποτελούν ανεξάρτητα κράτη, αφού δεν μπορούν πλέον να υποτιμήσουν τα νομίσματα τους.

The Telegraph:«Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους»

Στο έλεος μη εκλεγμένων Γραφειοκρατών & Τραπεζιτών που διοικούν τους θεσμούς
Με τίτλο «Η ταπείνωση της Ελλάδας θα πρέπει να μας ανησυχεί όλους»  η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και φιλοξενεί φωτογραφία από τις ουρές που σχηματίζονται τις τελευταίες ημέρες μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).
«Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο είναι πιθανό να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, παρότι μετά τα γεγονότα του σαββατοκύριακου αυτό είναι όλο και πιο προβληματικό», ξεκινάει το άρθρο της εφημερίδας.
Το άρθρο της «Telegraph» εκτιμά ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει αξιόπιστη πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι καθώς στο παρελθόν έγιναν πολλές προβλέψεις που αποδείχτηκαν όλες εσφαλμένες.
Αναφερόμενο στην επικείμενη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το άρθρο - άποψη της εφημερίδας εκτιμά ότι «επί της ουσίας, αυτό που ελέχθη στους Έλληνες είναι να συμφωνήσουν με τους όρους (της συμφωνίας) ή να αντιμετωπίσουν το χάος, μία συνηθισμένη ευρωπαϊκή απειλή».
«Αυτό είναι το μεγάλο ιδεώδες πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε η ΕΕ;», αναρωτιέται η εφημερίδα. 
Σε σχέση με το τι τους συνέβη την τελευταία τετραετία ή πενταετία, θα αποτελούσε έκπληξη, γράφει η εφημερίδα, αν οι Έλληνες επέλεγαν να παραμείνουν δεμένοι σε αυτό που τους προκάλεσε τα σημερινά δεινά.

Δημοψήφισμα ...

Spiegel: «Και τώρα κυρία καγκελάριε;»

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι στάση της Άνγκελας Μέρκελ προκαλεί ερωτηματικά.
«Και τώρα, κυρία καγκελάριε;», διερωτάται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel σχετικά με τη στάση της Άνγκελας Μέρκελ απέναντι στην ελληνική κρίση.
Η Ελλάδα βρίσκεται προ της χρεοκοπίας, η ευρωζώνη κινδυνεύει με διάσπαση, όμως από την Άνγκελα Μέρκελ δεν έχουμε ακούσει μέχρι στιγμής καμία λέξη, σχολιάζει το Spiegel. 
Μήπως έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες, αναρωτιέται.
Σήμερα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) γιορτάζει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Στη διάρκεια των εορτασμών σίγουρα θα γίνει λόγος για τα οφέλη της ευρωπαϊκής ενότητας. 
Όμως, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό, αυτή η ενότητα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. 
Το ευρώ, το σημαντικότερο σύμβολο της ενσωμάτωσης, απειλείται με διάσπαση. 
Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στη χρεοκοπία.
Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναφερθεί στην ομιλία της στο ελληνικό δράμα. Όμως δεν αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα επείγοντα ερωτήματα που εκκρεμούν: 
Έχει εγκαταλείψει τους Έλληνες; Θεωρεί ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πιθανότητες παραμονής στην ευρωζώνη; Και πώς μπορεί να γίνει αυτό;
Η Μέρκελ αναμένεται να αναφερθεί στα ζητήματα αυτά μετά τους σημερινούς εορτασμούς, εκτιμά το Spiegel. Αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων και τους προέδρους των κοινοβουλευτικών επιτροπών της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και της Αριστεράς για να συζητήσουν το θέμα της Ελλάδας. 
Την υπόλοιπη ημέρα η καγκελάριος αναμένεται να την αφιερώσει σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με άλλους ηγέτες της Ευρώπης, ίσως και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Θα γίνει της ... Συρίας, στην Ελλάδα;

«Η Ελλάδα θα βυθιστεί ακόμα πιο βαθιά στον πολιτικό ριζοσπαστισμό, την οικονομική μιζέρια, το οργανωμένο έγκλημα, την μη διαχειρίσιμη μετανάστευση και ίσως ένα πραγματικό πόλεμο που χαρακτηρίζει μια σειρά από χώρες, από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη στα Βαλκάνια και την Συρία στην Ανατολική ακτή της Μεσογείου», αναφέρει μεταξύ άλλων νέο άρθρο των Financial Times με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να σωθεί από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάρρευση».
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ο κυριότερος λόγος που οι πιστωτές πρέπει να επιμείνουν να σώσουν, κατά τον ίδιο, την Ελλάδα, είναι το πόσο σημαντική είναι η περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης στο ΝΑΤΟ.

Αποσύρουν καταθέσεις & δάνεια από τις ελληνικές τράπεζες στην Π.Γ.Δ.Μ

                           «Βόμβα από ΠΓΔΜ» !!!
Προληπτικά μέτρα παίρνει η ΠΓΔΜ για να μην φύγουν κεφάλαια από τις τράπεζες της προς την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε πριν λίγο η ΚεντρικήΤράπεζα της χώρας. 
Τα μέτρα είναι προσωρινού χαρακτήρα.
Για μελλοντικές συμφωνίες εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα για περιορισμό εκροής κεφαλαίων από φυσικά ή νομικά πρόσωπα όπως π.χ. επιχειρήσεις με φορείς της Ελλάδας. 
Δεν ισχύει για συμφωνίες που ήδη έχουν συναφθεί.
Σκοπός των προληπτικών μέτρων δεν είναι να παρεμποδιστούν ή με οποιοδήποτε τρόπο να επηρεαστούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές εμπορικές συναλλαγές με φορείς και εταιρείες από την Ελλάδα.

Με την «επιχείρηση Αλβανία», προετοιμάζεται για το Grexit η Ευρωζώνη!

«Μια μικρή ομάδα από την ΕΚΤ και την Κομισιόν ετοιμάζει τείχος προστασίας από το 2012»
Μια μικρή ομάδα αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Κομισιόν προετοιμάζονται εδώ και μήνες σε σχέδια έκτακτης ανάγκης για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε μια επιχείρηση με τον τίτλο «Επιχείρηση Αλβανία», σύμφωνα με την ισπανική El Pais.
Η εφημερίδα γράφει ότι αυτός είναι ο κώδικας που χρησιμοποιείται κατά τις τελευταίες εβδομάδες από αυτή την ομάδα εργασίας, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.
«Αυτό που βασικά προετοιμάζουν είναι ένα δυνατό τείχος προστασίας για την αποτροπή του επηρεασμού των αγορών από ένα Grexit για μια χιονοστιβάδα δηλαδή που θα ήταν «θανατηφόρος» σε προηγούμενα ανάλογα επεισόδια», γράφει.
Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, ξεκίνησαν το 2012, με την επωνυμία «επιχείρηση Κροατία», παρότι δεν ήταν απαραίτητο εκείνη την εποχή, "αλλά θα ήταν αυτοκτονικό να μην έχουμε ετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για τα πιο αρνητικά σενάρια," σύμφωνα με μια ευρωπαϊκή πηγή.
Όπως αναφέρει η El Pais ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ δεν δίνει καμία λεπτομέρεια των σχεδίων αυτών και περιορίζεται να εξηγήσει ότι η Ευρώπη "είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα να χειριστεί την κατάσταση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα." .

Γ. Πατούλης:Να αναληφθούν πρωτοβουλίες για «ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

     Εκτακτη σύγκλιση αύριο του ΔΣ της ΚΕΔΕ 
Πρέπει να καταβληθεί, από όλα τα μέρη, κάθε προσπάθεια ώστε η χώρα να φθάσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής ενωμένη και όχι διχασμένη, όπως επιθυμούν συγκεκριμένοι ακραίοι κύκλοι, τόσο εντός όσο και εκτός της Χώρας. 
Γι' αυτό, τούτη την ύστατη ώρα, καλούμε τον Πρωθυπουργό να στείλει αμέσως πίσω στις Βρυξέλλες τα Ελληνικά Τεχνικά Κλιμάκια για μια τελευταία προσπάθεια αναζήτησης συμφωνίας μέχρι την Τρίτη το βράδυ
Αν αυτό επιτευχθεί, ο Ελληνικός λαός, στη συντριπτική του πλειοψηφία, θα οδηγηθεί ενωμένος στη κάλπη αφήνοντας έξω μόνο τους ακραίους υπερασπιστές της απομόνωσης και της εθνικής εξαθλίωσης.
Έχουμε ένα μεγάλο μελλοντικό χρέος απέναντι στις επόμενες γενεές να δοκιμάσουμε αυτή τη τελική προσπάθεια. 
Έχουμε όμως και ένα εξίσου μεγάλο χρέος που σήμερα, ΤΩΡΑ, βαραίνει όλες τις τοπικές κοινωνίες που αγωνιούν πως τις επόμενες ημέρες θα χάσουν όλα τα ταμειακά τους διαθέσιμα, επομένως όλα τα κοινωνικά προγράμματα που στηρίζουν τις πολυπληθείς φτωχές ομάδες του πληθυσμού τους στους Δήμους, θα καταρρεύσουν.
Θέλουμε όμως να τελειώνουμε με αυτές τις αδιέξοδες εναλλακτικές πολιτικές που μας οδηγούν εκτός Ευρώπης και στη δραχμή. 

Αφήστε τα μίση, τώρα η ΕΥΔΑΠ με ... σύντροφο ΜΠΕΝίση!

Η πρόεδρος της Βουλής καλεί το σύντροφο της Περιφερειάρχη Αττικής και επί σειρά ετών στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή προκειμένου να εγκριθεί ο διορισμός του ως διευθύνοντας σύμβουλος στην ΕΥΔΑΠ
Εν μέσω πολιτικής καταιγίδας, αβεβαιότητας και δύσκολων αποφάσεων που αυτή τη φορά πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι πολίτες, η κυβέρνηση προχωρά σε βήματα και κινήσεις που μόνο απογοήτευση και χαμηλές προσδοκίες μπορεί να προκαλέσει. 
Η προαναγγελθείσα εδώ και μήνες τοποθέτηση του κυρίου Ιωάννη Μπενίση στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, έρχεται να πλήξει την έτσι κι αλλιώς ασθενική προσπάθεια της κυβέρνησης να έρθει ως κάτι νέο, που θα αντιπαλέψει το παλιό πελατειακό κράτος που διορίζει με κάθε άλλο κριτήριο εκτός από την αξιοκρατία.
Ο κ. Ιωάννης Μπενίσης είναι μαθηματικός, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά με τα φωτοβολταϊκά και τον οποίο βάζουν με διαδικασία "αποφασίζουμε και διατάζουμε" στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην επιχείρηση ύδρευσης. 
Μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη ο κ. Μπενίσης καλείται στη βουλή από την πρόεδρο Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου να περάσει από ακρόαση, έτσι ώστε να διατυπωθεί γνώμη για την πρόταση διορισμού του.
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ελληνικού κοινοβουλίου όπως αυτή αναρτήθηκε την Παρασκευή

Στις 7:30 μ.μ. τα εγκαίνια της Εκθεσης Τμημάτων Δημιουργικής & Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας

Καταγγέλει τις «Λευκές Νύχτες» ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Την «απαράδεκτη απόφαση» των Δήμων Αμαρουσίου & Ιλίου για άνοιγμα των καταστημάτων πέραν του ωραρίου λειτουργίας & μάλιστα μέχρι τις 3:00 π.μ, υποχρεώνοντας τους εμποροϋπαλλήλους να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα στις 4 Ιούλη & 27 Ιούνη αντίστοιχα, καθιερώνοντας το θεσμό της «Λευκής Νύχτας», καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.
Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:
«Οι συγκεκριμένοι δήμοι στο όνομα της τόνωσης της αγοράς, των μεγάλων προσφορών για τους καταναλωτές και άλλα παρόμοια επιχειρήματα επιβάλλουν σε χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν ήλιο με ήλιο προκειμένου οι μεγαλέμποροι να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.
Ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» έρχεται να προστεθεί στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου, στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, στο σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων εργασίας, δημιουργώντας συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο».
Παράλληλα χαρακτηρίζει υποκριτική τη στάση της Περιφέρειας Αττικής καθώς «δείχνει ανοχή και ανάβει το πράσινο φως σε δήμους και Εμπορικούς Συλλόγους που συντάσσονται με τη γραμμή της πλήρους απελευθέρωσης του ωραρίου και διοργανώνουν «Λευκές Νύχτες»

Το Σάββατο 4 Ιουλίου η «ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ» στο Μαρούσι

Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Υποταγή ή θάνατος

Δυστυχώς οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι συμπεριφέρονται όπως ο ήρωας του Μπρεχτ, ο οποίος αδιαφορούσε για τα εγκλήματα γύρω του, έως ότου έφτασε η σειρά του – κάτι που μάλλον θα συμβεί, όταν διευρυνθούν τα κρεματόρια της Τρόικα στον υπόλοιπο νότο
«Όταν οι Ναζί έπαιρναν τους κομμουνιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα κομμουνιστής. 
Όταν φυλάκιζαν τους σοσιαλδημοκράτες σιώπησα, δεν ήμουν δα σοσιαλδημοκράτης. 
Όταν έπαιρναν τους συνδικαλιστές σιώπησα, δεν ήμουν δα συνδικαλιστής. Όταν έπαιρναν εμένα, δεν είχε μείνει κανένας για να διαμαρτυρηθεί» (M. Niemöller)
===============================================================
                                         Βαρυσήμαντο αρθρο του Βασίλη Βιλιάρδου
Χωρίς καμία αμφιβολία, οι δικές μας ευθύνες για τη μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της χώρας μας είναι τεράστιες. 
Εν πρώτοις των προηγουμένων κυβερνήσεων, οι οποίες δεν υιοθέτησαν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία - αρκούμενες στις παράλογες μειώσεις των μισθών και εισοδημάτων, έχοντας υποταχθεί άνευ όρων στα εγκληματικά μνημόνια (ανάλυση), καθώς επίσης διατηρώντας ανέπαφο το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Οι ευθύνες της νέας κυβέρνησης δεν είναι μικρότερες, ξεκινώντας από τις ουτοπικές προεκλογικές της δεσμεύσεις και συνεχίζοντας με τη λάθος διαχείριση της κρίσης - ενώ δεν έκανε τίποτα άλλο, από το να διαπραγματεύεται ατελείωτα με την Τρόικα έναν νέο «καταναλωτικό» δανεισμό, αναιρώντας την απαίτηση διαγραφής του χρέους και χωρίς να ασχοληθεί με το θεμελιώδες πρόβλημα της Ελλάδας: 
με το θεσμικό (άρθρο), το οποίο όφειλε να επιλύσει μόνη της και άμεσα.
Εξίσου μεγάλες είναι οι ευθύνες της οικονομικής εξουσίας της χώρας, ειδικά των δύο βασικών εξαγωγικών πυλώνων της - των εφοπλιστών, οι οποίοι δεν πληρώνουν καθόλου φόρους, ενώ δεν απασχολούν Έλληνες ναυτικούς, αδιαφορώντας εντελώς για την πατρίδα τους, καθώς επίσης των ιδιοκτητών ξενοδοχείων πολυτελείας  (στα φορολογικά και λοιπά τεχνάσματα των δύο κλάδων, θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο).

«Διακήρυξη των Δελφών για την Ελλάδα & την Ευρώπη»

Δριμεία κριτική στην πολιτική των ευρωπαϊκών Κυβερνήσεων και Θεσμών απέναντι στην Ελλάδα ασκούν δεκάδες διεθνείς προσωπικότητες του ακαδημαϊκού κόσμου, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την ΕΕ, την Ελβετία, την Ρωσία, την Βόρειο Αμερική και την Ινδία, με κείμενο, που έδωσαν στην δημοσιότητα, με τον τίτλο «Διακήρυξη των Δελφών για την Ελλάδα & την Ευρώπη», ενώ εκφράζουν παράλληλα την «αμέριστη», «χωρίς όρους» συμπαράστασή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού για την αξιοπρέπειά του, την κοινωνική και εθνική του επιβίωση.
Η «Διακήρυξη των Δελφών» φέρει αυτό το όνομα γιατί υιοθετήθηκε το ππροπερασμένο Σαββατοκύριακο στους Δελφούς, στο πλαίσιο μεγάλου διεθνούς συνεδρίου για την κρίση, τις εναλλακτικές στον ευρωφιλευθερισμό και τις
σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.
Η «πρωτοβουλία των Δελφών» υποστηρίχθηκε από το «Ινστιτούτο Ανάπτυξης και Διακυβέρνησης» (ΙΝΕΡΠΟΣΤ), το «Forum Mondial des Alternatives», το ρωσικό «Ινστιτούτο Μελετών για την Παγκοσμιοποίηση» & τα Κοινωνικά Κινήματα», η «Λέσχη της Σόφιας», το «Ιδρυμα Λυσσαρίδη» & το «agora-dialogue.com»
Τον συντονισμό της πρωτοβουλίας είχε ο δημοσιογράφος & συγγραφέας Δ. Κωνσταντακόπουλος.
                            Ολόκληρο το κείμενο της διακήρυξης έχει ως εξής:

Οι νέοι Διευθυντές σε Σχολικές Μονάδες του Αμαρουσίου

«Τοποθέτηση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και Ε.Κ της Διεύθυνσης  Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας»
Τοποθετούμε, για το συμφέρον της Υπηρεσίας και με δαπάνη του Δημοσίου, στις αντίστοιχες θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων  και Ε.Κ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας τους παρακάτω εκπαιδευτικούς με διετή θητεία, η οποία λήγει στις 31-7-2017, σύμφωνα με τους  ακόλουθους  πίνακες:
2 ΚΑΡΛΑΥΤΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ 165093 ΠΕ18.0 1ο  ΕΠΑΛ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ6         
6 ΧΑΤΖΕΛΗ  ΔΗΜΗΤΡΑ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 167877  ΠΕ02 1ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
29 ΚΕΣΚΙΝΙΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 151915 ΠΕ12 2ο  ΕΠΑΛ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
32 ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 155543 ΠΕ01 2ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
52 ΑΡΩΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 157887 ΠΕ17 3ο  ΕΠΑΛ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
68 ΣΤΑΜΑΤΟΥΡΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΙΜΩΝ 175723 ΠΕ02 4ο Γ/ΣΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ