Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

«Υπό διωγμό» το ένα & μοναδικό «προσβάσιμο» περίπτερο πανελληνίως, που βρίσκεται στο Μαρούσι!

Όταν μια φωτογραφία πράγματι «λέει» όσα χίλιες λέξεις, απαλλασσόμαστε αν μη τι άλλο από τον περιττό κόπο. Εμείς να γράφουμε πολλά για να εξηγούμε τα αυτονόητα και εσείς να υποχρεώνεστε να τα διαβάζετε.
Ο κ. Αντώνης Ρέλλας προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξηγήσει ότι οι υποδομές προσβασιμότητας που έχει δημιουργήσει στο περίπτερό του όχι μόνο δεν είναι υπέρβαση των δικαιωμάτων του αλλά, αντίθετα, ο μόνος τρόπος υπηρέτησης του πνεύματος και γράμματος του νόμου που «θέλει» τους ανθρώπους με αναπηρία υποψήφιους δικαιούχους άδειας λειτουργίας περιπτέρου. 
Πυρήνας του αιτήματός του είναι η σύμπλευση των αρμόδιων φορέων της αυτοδιοίκησης ώστε η προσπάθειά του να δικαιωθεί στο όνομα της νομιμότητας και της ευρύτερης έννοιας του δημόσιου συμφέροντος
Η έμπρακτη απάντηση στην προσπάθεια και στην επιχειρηματολογία του κ. Ρέλλα από πλευράς του δήμου (Αμαρουσίου) εντός του οποίου λειτουργεί το ένα και μοναδικό αληθώς προσβάσιμο περίπτερο σε όλη την χώρα, αποτυπώνεται στη φωτογραφία που τραβήχτηκε Κυριακή 7 Ιουνίου πρωινή ώρα. 
Για όσους και όσες δυσκολεύονται για τους όποιους λόγους να διακρίνουν ακόμα και τα «αυτονόητα», η φωτογραφία «λέει» ότι:
η δικαιωματική θέση στάθμευσης του αναπηρικού οχήματος του κ. Ρέλλα - απέναντι από το περίπτερό του - από τον δήμο είναι πλέον αντιληπτή ως η καταλληλότερη για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων. 
Προφανώς κάπως έτσι - «για τα σκουπίδια» - είναι αντιληπτό και το μείζον αίτημά του…
*Για σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας, στο πλευρό του αιτούντα θα είναι πολλοί, ανάμεσά τους και ουκ ολίγοι «Αυτοδιοικητικοί» από διάφορους δήμους. 

Σήμερα & αύριο η 19η Εθελοντική αιμοδοσία, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Υποκρισία & Δουλικότητα!!!

Συνήθως βλέπουμε έναν Πατούλη να περιφέρεται ασταμάτητα ως Δήμαρχος εδώ, ως Πρόεδρος εκεί, να στέλνει καθημερινές,  αδιάφορες και άσχετες από τα προβλήματα του κόσμου,  ανακοινώσεις και φωτογραφίες με τον Γιούγκερ, λίγοι όμως γνωρίζουν  το πραγματικό του «έργο» και ρόλο και γιατί τον προώθησαν στη θέση αυτή.
Την 3η Ιουνίου 2015, συζητήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας  η προσφυγή του Συνδυασμού μας κατά των νέων καταστροφικών για το Μαρούσι και την ποιότητας ζωής  όλων μας Χρήσεων Γης.
Τι σημαίνει αυτό;
Δεκάδες χιλιάδες τ.μ. επιπλέον γυάλινα κτήρια και δισεκατομμύρια παράνομες υπεραξίες  σε ορισμένους εργολάβους & ιδιώτες.
Ένα παράνομο  Σχέδιο που αν θα εφαρμοστεί θα  περιμένουμε στα φανάρια της Αρτέμιδος, της Νεαπολέως, της Πεντέλης της Σωρού κ.λπ. πάνω από μια ώρα και θα αναπνέουμε εμείς και τα παιδιά μας εξ αιτίας του Γιατρού Πατούλη διπλάσια δηλητήρια στην πιο μολυσμένη πόλη του Λεκανοπέδιου.
Ένα Σχέδιο έκτρωμα το οποίο αν και το είχαμε σταματήσει κατ΄ επανάληψη ως αντισυνταγματικό  επί εποχής Σουφλιά - Τζανίκου, το επανέφερε  με πρότασή του, σε ακόμη χειρότερη έκδοση, ο «εκλεγμένος» με πελατειακούς διορισμούς Πατούλης και η ομάδα του, καταστρέφοντας την πόλη που τον φιλοξενεί.
Αν ανατρέξει κάνεις στο διαδίκτυο στη σελίδα του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα δει ποιους είχαμε ( ως αναγράφονται )  εναντίον μας  στο Ανώτατο Δικαστήριο & θα καταλάβει...

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΝΕΑ(39) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Ioυνίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 7ης και 8ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. 5η Αναμόρφωση προυπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. "Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου" οικονομικού έτους 2015
3. Διαγραφή προστίμων παράνομης κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από τους υπ' αριθ.274/20-04-2015, 44/19-01-2015 & 115/11-02-2015 Χ.Κ.
4. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ και επαναβεβαίωση σε άλλους χρεώστες (υποθ. AUTOHELLAS ATEE)
5. Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις Κ.Ο.Κ και επαναβεβαίωση σε άλλους χρεώστες (υποθ. EUROLEASE FLEET SERVECES Α.Ε)

Στις 12:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΠΤΑ (7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. 5η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
3. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια αναλωσίμων εκτυπωτικών μηχανών και φωτοτυπικού χαρτιού
4. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια γραφικής ύλης και λοιπών ειδών γραφείου

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Την Κυριακή η απονομή Θεατρικων Βραβείων στην Κηφισιά

Προφύλαξε τον Λάτση η ΕΛ.ΑΣ του Γιάννη Πανούση & προσήγαγε 39 διαδηλωτές για το θάνατο των 4 εργατών στα ΕΛΠΕ!!!

Σε 39 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, σήμερα το πρωί, έξω από το κτίριο της εταιρίας «Ελληνικά Πετρέλαια» 
(συνιδιοκτησίας Λάτση & ελληνικού κράτους)
στην οδό Χειμάρρας 8, στο Μαρούσι, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να  πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας 
στο χώρο, για το θάνατο των τεσσάρων εργατών στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, ύστερα από έκρηξη, που σημειώθηκε  στις 8 Μαΐου 
Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του το ιστολόγιο «katalipsiesiea.blogspot.gr» κατά τη διάρκεια αυτής της παρέμβασης έξω από τα γραφεία της διοίκησης των ΕΛ.ΠΕ στο Μαρούσι, οι δεκάδες διαδηλωτές περικυκλωθηκαν  αίφνης από διμοιρίες ΜΑΤ & δυνάμεις «ΔΕΛΤΑ» , ενώ από τους ασυρμάτους ακούγονταν ότι πρέπει «άπαντες να προσαχθούν» !
Τελικά στα γραφεία της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προσήχθησαν ΟΧΙ οι «δολοφόνοι» , αλλά 39 διαδηλωτές!!! 
Οπως έγινε γνωστό αργότερα, το σύνολο των 39 ατόμων που προσήχθησαν, στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι 
Είχαν προηγηθεί επιθέσεις Αντεξουσιαστών τις προηγούμενες ημέρες στο σπίτι της οικογένειας Λάτση και στο «Ίδρυμα Λάτση»  με συνθήματα και φθορές.

Tο μουσικό δρώμενο «Ο Μικρός Πρίγκιπας μας συστήνεται…», αύριο Τρίτη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Αύριο Τρίτη 9 Ιουνίου στις 10:00, οι μαθητές του ΣΤ1 μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Κορνηλία Αντάρα , Μαρία Λάλου & Γιάννη Ηλιάκη, θα παρουσιάσουν το μουσικό δρώμενο 
«Ο Μικρός Πρίγκιπας μάς συστήνεται…»   στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου. 

Από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ, η Εθελοντική Αιμοδοσία του Συλλόγου Γονέων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Στις 9:30 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου

Tέσσερα (4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 8 Ιουνίου στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση ή μη χωροθέτησης νέων θέσεων των τριών περιπτέρων της πλατείας Ευτέρπης, στο
Μαρούσι, λόγω των εργασιών κατασκευής του υπόγειου σταθμού εξυπηρέτησης οχημάτων
(Υποθέσεις Παναγούλια Βενετία-Θεώνη, Μπούμας Βασίλειος και Παναγούλιας Κων/νος)
2. ΄Εγκριση ή μη της χωροθέτησης θέσεων εμποροπανήγυρης πέριξ του Ι. Ναού Αγ. Αναργύρων και συγκεκριμένα επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Αγ. Αναργύρων, στο Δήμο Αμαρουσίου

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Αύριο στις 6:30 μ.μ. η Ημερίδα με θέμα: «Κινητή τηλεφωνία: Αλήθειες και ψέματα»

Αβλεψία ή επιτομή του στημένου;

       ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Μετά από επιτυχημένες, δυναμικές και μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Μαρουσιωτών από διάφορες γειτονιές της πόλης μας, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ημερίδα με θέμα 
«ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ»  υπονοώντας με σαφήνεια ότι λέγονται πολλές υπερβολές σε σχέση με το ζήτημα της επικινδυνότητας της ακτινοβολίας των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.
Όμως, αν παρατηρήσει κανείς τους ομιλητές, θα διαπιστώσει (τη εξαιρέσει του γιατρού και του ίδιου του δημάρχου, που η παρουσία του είναι θεσμική) μία σαφή μονομέρεια στην εκπροσώπηση των θέσεων:
α) Τζώρτζης Δημήτρης : Γ.Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων - Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
Πρόκειται για τον πολιτικό προϊστάμενο της αρχής που αδειοδοτεί τις κεραίες.
Με βεβαιότητα θα αυτοακυρωνόταν αν παραδεχόταν ότι αποδέχεται την αδειοδότηση κεραιών που βλάπτουν την υγεία των πολιτών.
β) Παπαουλάκης Νίκος:Αντιπρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών &Ταχυδρομείων

Πρώτη φορά «έντιμος» ... συμβιβασμός!!!

Στις 8:00 μ.μ. το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Αμαρουσίου»


Ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τη συμμετοχή 250 χορευτών από τις ομάδες Παραδοσιακών Χορών του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης & της Χορευτικής Ομάδας του Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Δράμας.
Το Φεστιβάλ  με τίτλο:
«Χορού τέλεσις….. Αρχή εγένη» θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015,
στην Πλατεία Ηρώων. Ώρα έναρξης 20:00.

Aπό τις 8:00 π.μ. η «15η Δράση Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων»

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Γιατί θορυβεί ο κ. Μαγιάκης;

Απάντηση στις «ανακοινώσεις» του επικεφαλής
της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου
Αδικαιολόγητη η εμμονή του κ. Μαγιάκη, στις - ηθελημένα - εσφαλμένες αναγνώσεις και ερμηνείες των πολιτικών θέσεων του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
Αδικαιολόγητη, λόγω και της μέχρι τώρα πορείας του και ευπρεπείας του, η αντικατάσταση της πολιτικής κριτικής με την αναφορά του περί ελεγκτικών και δικαστικών αρχών.
Ο πολιτικός χώρος του Γιώργου Πατούλη ήταν & είναι, η αυτοδιοίκηση.
Ουδέποτε κατέβηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Είναι γνωστό, ότι ο Γιώργος Πατούλης, εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας από εκλογείς διαφορετικών πολιτικών θέσεων - πολιτικών χώρων.
Η εφημερίδα «Αυγή» εξέφραζε επί δεκαετίες συνετή και συνεπή πολιτική άποψη. Η όψιμη μεταβολή της σε κομματική του ΣΥΡΙΖΑ και η δημοσίευση ανεξέλεγκτων και συκοφαντικών ανακοινώσεων στελεχών του, όπως του κ. Μαγιάκη, δικαιολογούν την αναφορά του Γιώργου Πατούλη, ως αντιπάλου αυτού (!!!) του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Μαγιάκης, μετά από αίτησή του (αρ. πρωτ. 014469/24.3.2015) ενημερώθηκε εγγράφως από τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Οικονομικής Διαχείρισης (αρ. πρωτ. 021884/4.5.2015) για τα ετήσια απολογιστικά στοιχεία εσόδων-εξόδων των ανταποδοτικών τελών των ετών 2007 έως 2014.

Κοσμοσυρροή στο 2ο κύκλο σπιρομετρήσεων

Περισσότερα από πενήντα άτομα υποβλήθηκαν σε δωρεάν έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας στο δεύτερο κύκλο σπιρομετρήσεων, που διενεργήθηκε στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης που υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ. Γιώργου Πατούλη.
Τις σπιρομετρήσεις διενήργησε η πνευμονολόγος κα Αννέζα Ρούσου, η οποία σε 14 άτομα που βρέθηκαν με χρόνια αναπνευστικά προβλήματα έδωσε συμβουλές για περαιτέρω  εξετάσεις. 
Στο έργο της συνέδραμαν οι εργαζόμενες στο Δημοτικό Πολυιατρείο κ.κ. Στέλλα Κορκίδη & Καίτη Σεβαστή, παρούσης της Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Ελένης Λέκκα Καλαντζάκη.

«Κίρκη:η μαύρη τομή», το νέο album της Μαρουσιώτισσας συνθέτιδος Άννας Στερεοπούλου

Κυκλοφόρησε το Σάββατο 30 Μαΐου 2015 το νέο album της Μαρουσιώτισσας συνθέτιδος  Άννας Στερεοπούλου με τίτλο: c i r c e :the black cut: [κίρκη :η μαύρη τομή:].
Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της album, 
η Αννα Στερεοπούλου θα παραβρεθεί σήμερα Σάββατο 
6 Ιουνίου στις 6:00 μ.μ, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο «AthenStyle Youth Hostel», στην οποία θα βρίσκονται καλεσμένοι - μεταξύ άλλων - ο συνθέτης & δημοσιογράφος Αθανάσιος Αλατάς (ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης») και ο μουσικός ραδιοφωνικός παραγωγός Πανταζής Τσάρας, αλλά και συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Αυστραλία, την Ισπανία, την Συρία και την Γερμανία (μέσω Skype).
Κατά την συνάντηση αυτή, αναμένεται να ανακοινωθεί & το Νέο Κάλεσμα Συμμετοχής
Σε ότι αφορά αυτό καθ΄αυτό το νέο έργο της Άννας Στερεοπούλου, πρόκειται για την φυσική συνέχεια των προηγούμενων τριών της έργων, με τίτλο ...oneirograph...v.5.spindle, electron [ήλεκτρον] & A ∞ [άλεφ /άπειρο ('bridge' album /7MNS)].
Το όλο έργο βασίζεται στην εν εξελίξει έρευνα της συνθέτιδος με θέμα τον Ανθρώπινο Εγκέφαλο (διάφοροι τύποι κυμάτων, δομή και λειτουργία του αυτιού, ισορροπία, αισθήσεις, κλπ.), σε θεωρήματα /θεωρίες της Αστροφυσικής, της Φιλοσοφίας και της Ψυχανάλυσης [Νους /Ψυχή /Εν (Όλον) - Jacques Lacan, Otto Rank, Πλωτίνος], καθώς και σε διάφορα Καλλιτεχνικά & Επιστημονικά στοιχεία που συνθέτουν το ομώνυμο project της, όπως ο πίνακας 'Το Μαύρο Τετράγωνο' (Kazimir Malevich, 1915), η γραφική παράσταση της σύνθεσης 'Treatise' (Cornelius Cardew, 1963 έως 1967) και τα 'σημεία' (σύμβολα) του Δίσκου της Φαιστού (περ. 2η χιλιετία π.Χ., Κρήτη).
                                                                    Σχετικά με το Album...

Γ. Πατούλης: «Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από το σπίτι μας»

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Αμαρουσίου γιόρτασε ο Δήμαρχος μαζί με τα παιδιά, την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» 
Περισσότεροι από 150 μαθητές, σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, συμμετείχαν στις δραστηριότητες ευαισθητοποίησης που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 
Κοντά στους μαθητές, στους δασκάλους και στους γονείς βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου που φιλοξενεί σπάνια είδη πανίδας αλλά και στις πρωτοβουλίες που σταθερά αναλαμβάνει ο Δήμος για την προστασία του πρασίνου και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στο μήνυμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που έστειλε σε μαθητές και δασκάλους ο κ. Πατούλης, ανέφερε: 
«Η προστασία του περιβάλλοντος ξεκινά από το σπίτι μας. Από καθέναν μας ξεχωριστά. Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού, μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία, την ψυχαγωγία, η νέα γενιά εκπαιδεύεται να αγαπά, να σέβεται και να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον. Η ευαισθητοποίηση τους προς αυτή την κατεύθυνση, με κάθε ευκαιρία, αποτελεί για μας το μεγάλο στοίχημα. Κάθε ευκαιρία αποτελεί αφετηρία για την προσπάθειά μας αυτή, με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον».
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνομίλησε με τα παιδιά και τα συνεχάρη που συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό της Ημέρας με έργα ζωγραφικής και κατασκευών με θέμα: «Περιβάλλον, το Σπίτι μας».

Καλοκαιρινό παζάρι σήμερα & αύριο στο «Ίδρυμα Μιμηκόπουλου»

                                                             

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» στο Μαρούσι

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. 
     Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Στις 5:00 μ.μ. η Ομάδα Περιβάλλοντος του 10ου ΔΣΑ, περιποιούνται τον Σχολικό κήπο

Η Ενωση Γονέων στηρίζει & συμμετέχει στις ΑντιΦασιστικές εκδηλώσεις στο Μαρούσι

Συμπλοκές το βράδυ της Τετάρτης, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι

Ομάδα 25 ατομων, επιτέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στη διασταύρωση Κηφισίας και Γράμμου στο Μαρούσι, εξ αιτίας της  πραγματοποίησης εκδήλωσης από την πλευρά των Εθνικιστών 
Για πρώτη φορά μετά το άνοιγμα των γραφείων τους (11 Ιουλίου 2014), οι Νεοναζιστές εμφανίστηκαν δημόσια στο Μαρούσι μοιράζοντας εφημερίδες & τρικάκια, κάνοντας ένα σύντομο δρομολόγιο γύρω απο τα γραφεία τους. 
Αυτό προκάλεσε την οργή & την αγανάκτηση των αντιφασιστών/στριων, οι οποίοι αφού έσπασαν ένα τζάμι της πρόσοψης των γραφείων των ΧρυσΑυγητών(πρίν κατεβάσουν τα ρολά), φωναξαν αντιφασιστικά συνθήματα
Τα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ που βρισκόταν μέσα στο κτιριο απάντησαν με πέτρες απο τα μπαλκόνια. Στην συνέχεια οι αντιφασίστες έφυγαν συντεταγμένα πριν φτάσουν στο σημείο οι αστυνομικές δυνάμεις
Το ιστολόγιο ethnikismos.net παρουσίασε ως εξής την εκδήλωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:

Στις 7:00 μ.μ. η ΑντιΦασιστική συναυλία στην πλατεία Ηρώων

Ξεκινούν σήμερα στο Μαρούσι οι ΑΝΤΙ-Φασιστικές εκδηλώσεις

«Πρώτη φορά Αριστερά», χωρίς ...Ασανσέρ!!!

Ανεβαίνει σκαλοπάτια, ανεβαίνει ανηφοριές σήμερα στην Αγία Παρασκευή  ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος!!! 
ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 5 Ιουνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Γιώργος Καραμέρος σε συνεργασία με τον «Διεθνή Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA)» και τον Εθνικό Συντονιστή της εκστρατείας «NowWeMove» στην Ελλάδα, Γιώργο Φαρφαρά θα πραγματοποιήσουν στο κτίριο που στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή την πρώτη «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ»
Σε περισσότερες από 15 χώρες θα κλείσουν οι ανελκυστήρες σε πάνω από 200 κτίρια σε περισσότερες από 50 Ευρωπαϊκές πόλεις συμμετέχοντας στην εκστρατεία της ISCA “NowWeMove” για την προώθηση του μαζικού αθλητισμού, της φυσικής άσκησης και της σηματικής δραστηριότητας.
Στην Ελλάδα ήδη έχουν δηλώσεις συμμετοχή, οι Δήμοι Φιλοθέης - Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων, Παύλου Μελά και  ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Αριστοτοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Τροχαία Θεσσαλονίκης όπου οι ανελκυστήρες θα είναι εκτός λειτουργίας.
Το ίδιο θα γίνει και στο κτίριο της Περιφέρειας στην Αγία Παρασκευή στην Αττική

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

«Volta»... στο «ΚΤΗΜΑ(;;;) ΣΥΓΓΡΟΥ»!!!

Το περιοδικό free press των Βορείων Προαστίων «Volta», επισκέφθηκε το Κτήμα Συγγρού. Σε ένα εκτενές άρθρο του μας παρουσιάζει το κληροδότημα την ιστορία που το συντροφεύει όπως και την αποστολή του, που ήταν & συνεχίζει να είναι, η συμβολή του στην εκπαίδευση και την έρευνα στον κλάδο της γεωργίας. 

Μίλησε με τον διευθυντή του Ι.Γ.Ε. Δρ. Γιώργο Μπαλωτή & την πρόεδρο του Συλλόγου μας κα Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου.
Αρχικά ο διευθυντής του Ινστιτούτου αναφέρθηκε στην ιστορία και εξέλιξη του κληροδοτήματος η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ρόλο του Ι.Γ.Ε., την εκπαίδευση και γεωργική κατάρτιση σε τομείς όπως είναι η Μελισσοκομία, Αμπελουργία, Ανθοκομία, Ελαιοκομία κλπ. 
Επισήμανε το σημαντικό ρόλο της Γεωργικής Βιβλιοθήκης στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών & επιστημονικών προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη. 
Η από κοινού προσπάθεια των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» και του Ι.Γ.Ε. για την ανασύστασης της Γεωργικής Βιβλιοθήκης «ελπίζουμε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον, αφού παρόμοιες πρωτοβουλίες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν  να έχουν για το Ινστιτούτο και τον τόπο μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής. Τελειώνοντας ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που με την προσφορά τους βοηθούν στην διατήρηση του Κτήματος Συγγρού.

Η άγνωστη ρεματιά της Νέας Πεντέλης

Η ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου δεσπόζει στους νότιους πρόποδες του Πεντελικού και ξεκινά την πορεία τις με τρεις κλάδους: Το βασικό ρέμα Πεντέλης - Χαλανδρίου το οποίο πηγάζει από την περιοχή της Παλαιάς Πεντέλης, διέρχεται κάτω από τη γέφυρα της οδού Σουβαλιώτου, ενώνεται με ένα άλλο μικρό ρέμα και στη συνέχεια ρέει παράλληλα με την οδό Περικλέους. Αποτελεί τον κύριο κορμό της ρεματιάς και έχει μόνιμη ροή τουλάχιστον 9-10 μήνες το χρόνο. 
Το καλοκαίρι του 2013 δεν στέρεψε καθόλου εξ’ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων του περσινού χειμώνα.
Ο δεύτερος κλάδος είναι η ρεματιά του Αγ. Σίλα. Αυτή διέρχεται παράλληλα με την ομώνυμη οδό στα όρια Νέας Πεντέλης και Μελισσίων, περνά μέσα από το χώρο του εγκαταλελειμμένου Ν.Ι.Ε.Ν. και κατόπιν συνεχίζει την πορεία της άλλοτε υπόγεια και άλλοτε ελεύθερη μέσα από τα Μελίσσια. Ενώνεται με τον βασικό κορμό της Ρεματιάς λίγο πάνω από την Λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου.
Ο τρίτος κλάδος είναι το Βαθύρεμα Μελισσίων. Αυτό ξεκινά την αστική του πορεία από την πλατεία-θεατράκι Μαγγίνα και διέρχεται τα Μελίσσια στο μεγαλύτερο μήκος του κλεισμένο σε οχετό. Στα λίγα υπαίθρια τμήματά του αποτελεί μια όαση ομορφιάς και πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό. Περνά δίπλα από την εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής και ενώνεται με τον κύριο κλάδο κάτω από την παιδική χαρά της οδού Θήρας κοντά στο παραρεμάτιο θεατράκι και την πεζογέφυρα που έχουν φτιαχτεί εκεί.

Αύριο τα παιδιά στο Μαρούσι γιορτάζουν την «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος»

Δράσεις ευαισθητοποίησης των παιδιών για το περιβάλλον πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν αύριο Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015.
Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:
«Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας. Και όπως φροντίζουμε το σπίτι μας να είναι καθαρό και περιποιημένο, με τον ίδιο τρόπο έχουμε ηθική υποχρέωση να φροντίζουμε και το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, απολαμβάνοντας τα πολύτιμα οφέλη και αγαθά του.
Στο Μαρούσι αυτό αποτελεί αρχή μας. 
Μυούμε τους κατοίκους σε πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, εκπαιδεύουμε τους μικρότερους ηλιακά στο να σέβονται, να αγαπούν και να προστατεύουν το περιβάλλον 365 ημέρες τον χρόνο. 
Η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας είναι προτεραιότητα και αυτό οφείλουμε να το αποδεικνύουμε με τις πράξεις μας, μεταφέροντας με το παράδειγμά μας οι μεγαλύτεροι στα παιδιά μας το μήνυμα της αγάπης προς το περιβάλλον. 
Η ευαισθητοποίηση τους, με κάθε ευκαιρία, προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αποτελεί την αφετηρία της προσπάθειάς μας με σκοπό οι επόμενες γενιές να χτίσουν έναν πιο υγιή τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον και μέσα σε αυτό».
Οι περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας αλλά και στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος».
Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα οι εξής δραστηριότητες:

Στις 12:00 μ.μ. στο Δημαρχείο του Δήμου Αμαρουσίου, η Γ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων

Η κυβέρνηση ετοιμάζει και νέα συμφωνία, δηλαδή ένα νέο μνημόνιο με αυτούς που στο παρελθόν αποκαλούσε τοκογλύφους. Με τη κοινή δήλωση  Γιούγκερ -  Τσίπρα μας προετοιμάζουν ώστε να δεχτούμε το παρά πέρα σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. 
Όλα αυτά που είχαν τάξει τη προεκλογική περίοδο τα μεταφέρουν στο απώτερο μέλλον ενώ και όλα αυτά που υποτίθεται ότι θα καταργούσαν με ένα νόμο , όχι μόνο δεν τα καταργούν αλλά τα εφαρμόζουν πλήρως.
Ήδη μια σειρά από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη ανασκευάζουν τις προεκλογικές δηλώσεις τους ως υπερβολικές.
Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι είναι εδώ, η επίθεση στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και η αντικατάσταση της με νέες ευέλικτες μορφές συνεχίζεται, οι ιδιωτικοποιήσεις συνεχίζουν , η απληρωσιά σε μια σειρά συναδέλφους  τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο, ενώ οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η επαναφορά του κατώτατου μισθού στο επίπεδο σε προ κρίσης εποχή παραπέμπονται στο άγνωστο μέλλον. 
Έφτασαν δε σε σημείο να βαφτίζουν πατριωτικό καθήκον την λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων και των αποθεματικών των δήμων.
Ενώ με τη νέα συμφωνία ετοιμάζουν να μας κλέψουν ακόμα ένα μέρος από το εισόδημα μας αφού θα αυξήσουν του συντελεστές του ΦΠΑ.
Ετοιμάζουν να βάλουν χέρι στα ασφαλιστικά δικαιώματα μας αφού θα αυξήσουν τα όρια ηλικίας και θα καταργήσουν τις πρόωρες συντάξεις.
Το ξεπούλημα μιας σειράς υπηρεσιών θα συνεχιστεί και θα το βαφτίσουν αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Από τις 9:00 π.μ. οι κινητοποιήσεις για την Υγεία στα Βόρεια Προάστια

Σε κινητοποιήσεις στα τοπικά καταστήματα ΙΚΑ καλούν 
σήμερα Πέμπτη 4 Ιούνη, οι Λαϊκές Επιτροπές Αμαρουσίου
Νέας Ιωνίας, Ν. Ηρακλείου,  Χαλανδρίου, Μεταμόρφωσης
τα σωματεία συνταξιούχων & οι Σύλλογοι Γυναικών της περιοχής για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στη δημόσια και δωρεάν παροχή Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής: 
Στις 9.00 π.μ. στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, στο ΙΚΑ Ν.Φιλαδέλφειας και στην πλατεία Χαλανδρίου & στις 10.00 π.μ. στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.
Η κατάσταση σε όλες τις βαθμίδες των δομών παροχής Υγείας χειροτερεύει διαρκώς, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και συνταξιούχοι να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη ακόμα και για στοιχειώδεις παροχές

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«HΡΑ» εκεί, εκεί, στην Α’ Εθνική!

Ήταν 4 Μαϊου του 2011 που το «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ», με την συνδρομή Νατοϊκών ποδοσφαιρικών δυνάμεων,  π,χ. του Πιλάβιου στην ΕΠΟ & αγνών ποδοσφαιρικών παραγόντων όπως ο Μάκαρος που είναι τώρα στη φυλακή, ο Ζαγοράκης νυν Ευρωβουλευτής της Ν.Δ, ο Κομπόττης (από τη Λειβαδιά), Μποροβήλος από την Τρίπολη κ.α, φρόντισαν με το αιτιολογικό της μη εξασφάλισης πιστοποιητικού συμμετοχής στη Super League... να  υποβιβαστεί στη Β΄ Εθνική ο Ηρακλής, ο οποίος σημειωτέον ΠΟΤΕ μεχρι σήμερα δεν έχει υποβιβαστει αγωνιστικά!!!
Από τότε πέρασαν τέσσερα χρόνια και ένα μήνας. 
Δύσκολα χρόνια, ειδικά για εμάς τον κόσμο του Ηρακλή που δεν σταμάτησαμε στιγμή να βρισκόμαστε στο πλευρό της ομάδας. 
Ούτε, φυσικά, στο ματς με την Παναχαϊκή στην Κόρινθο.
Ο «Γηραιός» χρειαζόταν έναν βαθμό κόντρα στην Παναχαϊκή ώστε να πανηγύρισε και μαθηματικά την επιστροφή του στη Super League έπειτα από τέσσερα χρόνια. Και τον πήρε με το τελικό 1-1.
Μόνο με τη «φανέλα», δε βλέπεις προκοπή
Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου έκαναν ξεκάθαρες τις διαθέσεις τους από την αρχή του παιχνιδιού, καθώς μόλις στο 7' ο Κυριακίδης σέντραρε και ο… συνήθης ύποπτος Γιάννης Λουκίνας με πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ηρακλή.
Οι γηπεδούχοι, όμως, αντέδρασαν και στο 28' ο Αναστασόπουλος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ζιαμπάρη και με πλασέ έκανε το 1-1.

Μηνολόγιον Ιουνίου Νίκου Σαραντάκου


Ο Ιούνιος ετυμολογείται μάλλον από τη θεά Juno των Ρωμαίων, που είναι το αντίστοιχο της Ήρας. 
Η λαϊκή του ονομασία είναι Θεριστής, αλλά και Κερασάρης - ευεξήγητη και στις δυο περιπτώσεις η προέλευση του ονόματος.
Ο Ιούνης είναι ο μήνας με τις μεγαλύτερες μέρες του χρόνου. 
Στις 21 Ιουνίου έχουμε το θερινό ηλιοστάσιο ή λιοτρόπι, και συνάμα τη μεγαλύτερη μέρα του χρόνου. 
Στο δικό μας γεωγραφικό πλάτος, οι μέρες γύρω στην 21η Ιουνίου διαρκούν σχεδόν 15 ώρες (παρά 12 λεπτά). 
Βορειότερα, οι μέρες διαρκούν περισσότερο - στο Λονδίνο 16 ώρες και 40 λεπτά, και πιο πάνω φτάνουμε στις λευκές νύχτες.
  Δε 1
Εφεύρεσις ραδιοφώνου υπό Μαρκόνι
Τρ 2
Τα ιερά Θαργήλια (και γενέθλια Γς)
Τε 3
Γεωργίου Μπιζέ και Ιωάννου Στράους του νεωτέρου
Πε 4
Διεθνής Ημέρα των δικαιωμάτων των παιδίων
Πα 5
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Σα  6
Πυρπόλησις ναυαρχίδος Καραλή υπό Κωνσταντίνου Κανάρη εν Χίω. Και αναχώρησις Ρέη Μπράντμπερη προς τα δίδυμα φεγγάρια του Άρη
Κυ  7
Γενέσιον Παύλου Γκωγκέν

Το Βερολίνο δεν είναι τόσο δυνατό όσο νομίζετε

           Ο μύθος της πανίσχυρης Γερμανίας
Εάν η Γερμανία θέλει να σφυρηλατήσει μια ισχυρότερη Ευρώπη και μια ειρηνική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, πρέπει να αγνοήσει τον ενθουσιασμό για την ισχύ της και να σκεφθεί με περισσότερο θάρρος το πώς να την χρησιμοποιεί.
Τον Ιούνιο, το G-7 θα συναντηθεί σε ένα πολυτελές κάστρο κοντά στο υψηλότερο βουνό της Γερμανίας, το Zugspitze.Χτίστηκε αρχικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οικοδεσπότη, για έναν «εγωκεντρικό ζηλωτή» που προσπάθησε να προσηλυτίσει τους Εβραίους στον Χριστιανισμό. 
Το Schloss Elmau έκτοτε έχει γίνει σπα και πολιτιστικό κέντρο, αλλά η αγέρωχη τοποθεσία φαίνεται κάπως σαν μια κατάλληλη αντανάκλαση της φουσκωμένης συζήτησης τα τελευταία χρόνια σχετικά με τον ρόλο της Γερμανίας στον κόσμο.
Πολλοί παρατηρητές έσπευσαν να διακηρύξουν την άνοδο της Γερμανίας στο προσκήνιο. 
Ο Αμερικανός ακαδημαϊκός Walter Russell Mead πρόσφατα κατέταξε την Γερμανία ως το 2ο πιο ισχυρό μέλος του G-7 [1]. 
Μια έρευνα από το περιοδικό Monocle, όρισε ότι η «ήπια ισχύς» της Γερμανίας ανταγωνίζεται εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών[2].  
Πιο πρόσφατα, η μετάβαση της Γερμανίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ώθησε τον αρθρογράφο Tom Friedman να επαινέσει την χώρα ως την πρώτη «πράσινη υπερδύναμη» στον κόσμο [3].
Είναι πράγματι μια καλή στιγμή να είναι κάποιος γερμανόφιλος. Η χώρα παραμένει η μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης και εξάγει τώρα τόσα πολλά αγαθά όσα και οι Ηνωμένες Πολιτείες. 
Το Βερολίνο έχει παίξει τον καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, καθώς και στην κρίση ασφαλείας της με την Ρωσία. 
Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Γερμανίας είναι επίσης ο βασιλεύοντας παγκόσμιος πρωταθλητής (δεν είναι μικρό θέμα στις περισσότερες χώρες εκτός της Βορείου Αμερικής). Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρείται ως ο κορυφαίος σε επιδόσεις δημοκρατικός ηγέτης [4] στον κόσμο.
Μια εικόνα ποδοσφαιριστή προβάλλεται σε έναν τοίχο με γκράφιτι και συνθήματα οπαδών της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ντόρτμουντ, στις 13 Ιουνίου, 2006.