Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης LACDE, ο Γ. Πατούλης!!!

Σημαντικότατη η διάκριση για την Ελληνική Αυτοδιοίκηση
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των καταστροφών και των εκτάκτων αναγκών σε μια χώρα. Αυτό ήταν το συμπέρασμα των εργασιών της διεθνούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβιβ, μεταξύ υψηλόβαθμων αυτοδιοικητικών στελεχών και παραγόντων από διάφορες χώρες. 
Υπεύθυνη για τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης ήταν η διεθνής οργάνωση LACDE - "Τοπικές Αρχές Αντιμετωπίζουν Καταστροφές και Έκτακτες Ανάγκες"
Πρόκειται για μια επιστημονική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 20 χρόνια και μέχρι σήμερα έχει σημαντική δραστηριότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης απειλών από τις πόλεις.
Στην οργάνωση μετέχουν προσωπικότητες και οργανισμοί από 25 χώρες του κόσμου. 
Σκοπός της οργάνωσης είναι αφενός η ενημέρωση του κοινού για τις απειλές που δέχονται οι πόλεις από φυσικές και άλλες καταστροφές, αφετέρου, να αναδειχθεί ο σημαντικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, μιας και οι Δήμοι είναι αυτοί που πρώτοι αντιδρούν σε μια καταστροφή και συγχρόνως οι τελευταίοι που μένουν στο πλευρό των πληγέντων, μέχρι το τέλος της κρίσης.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ  και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, αναγορεύτηκε σε Πρόεδρο της διεθνούς οργάνωσης LACDE, στο πλαίσιο των εργασιών της φετινής συνάντησης.
Παράλληλα, μαζί με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες παρακολούθησε την ετήσια άσκηση πολιτικής προστασίας που διοργανώνεται σε εθνικό επίπεδο από την Εθνική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το «13o Αθλητικό Camp Δήμου Αμαρουσίου για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου»

     Για ένα καλοκαίρι γεμάτο άθληση, ρυθμό, γνώσεις & δράση    

Απάντηση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στην ανακοίνωση Πατούλη για το δημοσίευμα της Αυγής

Η καταγγελία του κ. Μαγιάκη για τα ανταποδοτικά τέλη είναι ξεκάθαρη:
51 εκατομμύρια ευρώ εισπράχτηκαν από τους κατοίκους της πόλης  και δεν διατέθηκαν στους τομείς της καθαριότητας και του ηλεκτροφωτισμού, όπως ο Νόμος ορίζει.
Η απάντηση του κ. Πατούλη ότι τάχα η καταγγελία  είναι ανυπόστατη  και επιδιώκεται η συκοφάντησή του λόγω της στάσης που τήρησε για τα αποθεματικά των δήμων δεν πείθει.
Όπως δεν αποτελεί επιχείρημα η επίκληση του ποσοστού που έλαβε ο συνδυασμός του στις τελευταίες εκλογές.
Γιατί δεν απαντάει πού πήγαν τα λεφτά;
Αν δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις, τότε θα δούμε αν ισχύουν οι ισχυρισμοί του.
Όσο δεν απαντάει, σημαίνει ότι πίσω από την δήθεν κομματική αντιπαράθεση που προφασίζεται, κρύβεται η αδυναμία του να δώσει απαντήσεις.
Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τον λόγο έχουν οι ελεγκτικές αρχές και η δικαιοσύνη.

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα & αύριο, στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου


Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

H Eπανάσταση είναι Νομοτέλεια. Θα γίνει στην επόμενη ...Δόση!

Αναζητώντας τον επόμενο ΣΥΡΙΖΑ ...

             Από τη Λισαβόνα στο Δουβλίνο!
Στην αντιπαράθεσή της με το Βερολίνο, η Αθήνα αναζητεί υποστηρικτές. Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα βοήθησε, άραγε, και πόσο τους δυνητικούς συμμάχους του στην Ευρώπη; 
Σε ένα πράγμα συμφωνούν ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι συνομιλητές του στις Βρυξέλλες: 
η Ελλάδα μοιάζει με ένα ντόμινο σε ασταθή ισορροπία.
Η προοπτική κατάρρευσής της έκανε μέχρι πρόσφατα τους δεύτερους να βλέπουν εικόνες χρηματοπιστωτικής καταστροφής. 
Από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, ένα άλλο σενάριο επιμόλυνσης τους τρομάζει: η εξάπλωση της ιδέας ότι η λιτότητα δεν είναι αποτελεσματική. 
Αυτό ακριβώς που ελπίζει η Αθήνα.
Ποιο θα είναι λοιπόν το επόμενο ζήτημα που θα προκύψει; 
Πολύ σύντομα τα βλέμματα στράφηκαν προς τις χώρες που οι χρηματοπιστωτικές αγορές είχαν συνδέσει κομψά με την Ελλάδα για να φτιάξουν το αγγλικό ακρωνύμιο PIGS (γουρούνια) (1): 
την Ισπανία του Podemos πρώτη και καλύτερη, αλλά επίσης και την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, δυο χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που, όπως και η Ελλάδα, έγιναν αντικείμενο σχεδίων «διάσωσης», μέσω των οποίων τους επιβλήθηκαν προγράμματα προσαρμογής. 
Δυο χώρες στις οποίες σύντομα θα γίνουν βουλευτικές εκλογές (2).
Αν πιστέψει κανείς τη Δεξιά, που κυβερνάει και τις δύο χώρες, ούτε η Λισαβόνα
ούτε το Δουβλίνο θα επωφελούνταν από μια χαλάρωση των πολιτικών των Βρυξελλών.

«Κόντρα Γωνία» το ...«Ελληνικό ατύχημα»!

Θα πυροδοτήσει κατάρρευση της Ε.Κ.Τ & του υπερκράτους των Βρυξελλών
         Αλλά, ποιός ακούει εκεί στην ελλαδική Χάβρα;
Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας ασφαλώς δεν θα έχει διαβάσει το κείμενο που ακολουθεί.
Αλαφιασμένος στον καταιγισμό των τελεσιγράφων, των προθεσμιών, των ενθαρύνσεων και των διαψεύσεων, τρέχοντας από το τηλέφωνο του κ. Λιού, στο αεροπλάνο για την κ. Μέρκελ ή τον κ. Γιούνκερ (έτοιμο να του δοκιμάσει γραβάτες μπροστά στις κάμερες), κάτω από τον συνεχή βομβαρδισμό μιας αμασκάρευτης πλέον ξενοκίνητης εκστρατείας εσωτερικής  υπονόμευσης, πρέπει νάχει χάσει τη δυνατότητα άμεσης προσωπικής σύλληψης της πραγματικότητας  έξω από τα τείχη των προσώπων και των δαιμόνων που τον πολιορκούν.
Είναι ωστόσο άκρως διαφωτιστικό αυτό το κείμενο για τις δυνατότητες που και αυτή την ύστατη ώρα, προ της αυτοκτονικής συνθηκολόγησης, είναι ακόμη διαθέσιμες σε ένα αποφασισμένο ηγέτη για να ανατρέψει τους υπολογισμούς των κυνηγών του και να πετύχει τη διάσωση της χώρας και της αξιοπιστίας του…
Το κείμενο ανήκει στον Νταίηβιντ Στόκμαν, πρώην διευθυντή του Γραφείου Προϋπολογισμού στην κυβέρνηση Ρέϊγκαν, αργότερα δαίμονα της Γουώλ Στρήτ, σήμερα μελετητή και σχολιαστή των οικονομικών εξελίξεων, με μεγάλην απήχηση για την οξυδέρκεια, την μεγάλη πείρα και την αδίστακτη παρρησία της διάγνωσης. 
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη πολύκροτη ιστοσελίδα του Στόκμαν «Κόντρα Γωνία» και αναδημοσιεύθηκε, μεταξύ  άλλων, από το διαδικτυακό οικονομικό δελτίο Ζήρο Χέτζ. 
Φέρει τον κατατοπιστικό τίτλο:
«Ελληνικό Δυστύχημα» θα πυροδοτήσει τον θάνατο της Ε.Κ.Τ και του Τοξικού καθεστώτος του Κεϊνσιανού Κεντρικού Ταπεζικού Συστήματος.

Οι διαπραγματεύσεις Αθήνας (Μηλίων) με Βερολίνο (Αθηναίων)

«Αθηναίοι: Κατά τη συζήτηση των ανθρωπίνων πραγμάτων το επιχείρημα του δικαίου αξία έχει όπου ίση υπάρχει δύναμη για την επιβολή του, όταν όμως αυτό δεν συμβαίνει οι δυνατοί κάνουν όσα τους επιτρέπει η δύναμή τους και ο αδύνατος παραχωρεί ότι του επιβάλλει η αδυναμία του.»
                                                 Θουκυδίδης
Ο Θουκυδίδης στην Ξυγγραφή, βιβλίο 5ο, αφηγείται τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν το 416 πΧ μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων, όταν οι πρώτοι, υπό την απειλή των όπλων (βλέπε Grexit), ζήτησαν από τους δεύτερους, που είχαν μείνει ουδέτεροι στον Πελοποννησιακό πόλεμο, να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία (βλέπε νέο μνημόνιο).
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι διαπραγματευτές της Αθηναϊκής Συμμαχίας, Κλεομήδης και Τεισίας
(βλέπε σήμερα θεσμοί) καθιστούν στους Μήλιους απολύτως σαφές ότι η συζήτηση που κάνουν δεν μπορεί να στηριχθεί στην έννοια του δικαίου αλλά στο συμφέρον του ισχυρού, την άνευ όρων δηλαδή ένταξή τους στην Αθηναϊκή Συμμαχία.
Οι αντιστοιχίες με τη σημερινή διαπραγμάτευση είναι σαφείς:
ανταλλάξτε την παραμονή στο ευρώ με νέο μνημόνιο και διαρκή λιτότητα.
Η επίκληση του δικαίου από τους Μήλιους ή η αντίστοιχη σήμερα αναφορά από την κυβέρνηση στο δίκαιο ως μέρος του διαφωτιστικού προτάγματος ή η αναφορά στην ισότητα μεταξύ εταίρων,στον ορθό λόγο ή στο «κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι», ήταν και είναι ένα αφελές διαπραγματευτικό χαρτί. Διότι όπως τονίζει ο Π. Κονδύλης η επίκληση της δικαιοσύνης, η πίστη στην υπερίσχυση των ηθικών κανόνων, γεννά φρούδες ελπίδες διότι παραβλέπει ότι ένα από τα αληθινά πρόσωπα της ανθρώπινης φύσης, που φέρνει στην επιφάνεια ο πόλεμος (βλέπε σήμερα η οικονομική κρίση), είναι οι παλιοί δαίμονες της ύβρεως και της βούλησης για ισχύ, που ο πολιτισμός καλύπτει με ένα λεπτό υμένα.
Οι δαίμονες της θέλησης για δύναμη και εξουσία έχουν εγκαθιδρύσει εξαρχής το βασίλειό τους
(Γ. Σταματόπουλος).

Η 7η Έκθεση Προόδου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

Έκθεση Προόδου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης: Φεβρουάριος & Μάρτιος 2015
I. Αποστολές στην Ελλάδα
Περιεχόμενα
I Αποστολές ειδικών στην Ελλάδα
II Αποστολές ειδικών στη Γερμανία
III Άρθρο: «Συνεταιρισμοί, οφέλη για όλους»
VI Ανακοινώσεις
V Επίκαιρα
1. « Περὶ ἁπλῶν φαρμάκων»
Η συνεργασία λειτουργεί σε επίπεδο Δήμου: Ο Franz Moser, παλιός Δήμαρχος του Hilzingen, μεριμνά για την ενίσχυση των τουριστικών προϊόντων και του μάρκετινγκ, της οπωροκαλλιέργειας και την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στην Καστοριά.
Στα τέλη Μαρτίου, αμέσως μετά τη συμφωνία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Καστοριάς, μετά τις δημοτικές εκλογές. και της περιοχής της Bodensee.
Ο Franz Moser, παλιός Δήμαρχος του Hilzingen, είχε επισκεφθεί για πρώτη φορά την Καστοριά ένα μήνα πριν. Αυτή τη φορά το θέμα έγινε πιο συγκεκριμένο και αφορούσε την υποβολή προτάσεων για την τουριστική προώθηση στην Καστοριά, τις τουριστικές υποδομές και την προώθηση της οικονομίας. 
Το αποτέλεσμα ήταν η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Franz Moser και του Δημάρχου, Ανέστη Αγγελή. Στην αποστολή συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ο ειδικός στον τουρισμό Thorsten Leupold, ο οποίος παρουσίασε τον Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού Bodensee (Tourismus GmbH) που λειτουργεί ως ομπρέλα στην περιοχή της Bodensee. Ο κ. Leupold δραστηριοποιείται σε πολλούς τουριστικούς Οργανισμούς ως μέτοχος ή ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ή στο Εποπτικό Συμβούλιο και επομένως ήταν σε θέση να μεταφέρει πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες ιδέες στους Έλληνες συναδέλφους: 

«Οι διεκδικήσεις των μεταναστών για την ενσωμάτωσή τους» στο πολυ-πολιτισμικό φεστιβάλ», που ξεκινάει σήμερα!

Ιωάννα Μεϊτάνη, επικεφαλής του
 Ιδρυματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ»
Μόλις ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα «Εικόνες της Κρίσης»
που οργάνωσαν από κοινού η Γερμανική Δεξαμενή Σκέψης «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ»(λέγε με ΣΥΡΙΖΑ),  σε συνεργασία με την «Ταινιοθήκη της Ελλάδος», το «Ινστιτούτο Γκαίτε» &a το «Γαλλικό Ινστιτούτο», ένα  άλλο Τhink Τank το «Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ»(λέγε με Πράσινο - Οικολόγο), ετοιμάζεται πυρετωδώς να οργανώσει σήμερα 1η Ιουνίου σε συνεργασία με το πολιτιστικό κέντρο «ANASA» &την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «ΠΟΛΥΡΙΖΟΝ», το πολυπολιτισμικό φεστιβάλ 
«Ι HAVE A DREAM: ENΩΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ»,
με συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Οπως κατ΄ επανάληψη έχουμε σημειώσει ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», όλες αυτές οι εκδηλώσεις οργανώνονται & προγραμματίζονται από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, την οποία παραδόξως - αν & καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ - συμμετέχει με σημαντικά στελέχη του!!!
Στην πρόσφατη (4η Ελληνογερμανική Συνέλευση), κύριο θέμα της οποίας ήταν ο Δήμος του «Γερμανικού» μας ...Μέλλοντος, που διεξήχθη υπο την υψηλή εποπτεία του ΦΟΥΧΤΕΛ, ποιός νομίζετε ότι είχε το συντονισμό της θεματικής ενότητας για την Μετανάστευση; 
Nαι, ναι, ναι!!! Το THINK TANK Ρόζα-Λούξεμπουργκ (RLS) & συντόνισε(ΕΠΙΤΥΧΩΣ)  η επικεφαλής του Παραρτήματος Ελλάδας του Ιδρύματος  κ. Ιωάννα Μεϊτάνη, η οποία στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές ήταν υποψηφία με το ψηφοδέλτιο του νυν κυβερνητικού Εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη
Επανερχόμαστε όμως στο «πολυπολιτισμικό φεστιβάλ» στα πλαίσια του οποίου, όπως μας ενημερώνει το «Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ», θα πραγματοποιηθεί συζήτηση μεταξύ μεταναστευτικών οργανώσεων & φορέων με θέμα: 
«οι διεκδικήσεις των μεταναστών για την ενσωμάτωσή τους».
Στις 2-3 Ιουνίου θα διεξαχθεί επίσης σεμινάριο κοινωνικής επιχειρηματικότητας για μετανάστες και μετανάστριες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να αναπτύξουν επαγγελματικές δραστηριότητες σε αυτόν τον τομέα.
Σεμινάρια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
2-3 Ιουνίου 2015, Anasa Cultural Center

Συντάξεις 20,2 εκατ. δολαρίων στις ΗΠΑ, παίρνουν πρώην Γερμανοί ναζί !

Στην αποκάλυψη πως υπάρχουν τουλάχιστον 130 πρώην ναζί, μέλη των SS και άλλων μονάδων του Γ” Ράιχ οι οποίοι έζησαν, εργάστηκαν και παίρνουν συντάξεις στις ΗΠΑ προβαίνει το Associated Press investigation.
Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ, το συνολικό ποσό που λαμβάνουν οι πρώην ναζί υπολογίζεται στα 20,2 εκατ. ευρώ.
Στις περισσότερες περιπτώσεις το αμερικανικό κράτος αγνοεί το παρελθόν τους, ενώ, οι συντάξεις έχουν πληρωθεί από το 1962 έως το 2015.
Το μεγάλο ύψος των παροχών, σύμφωνα με το Associated Press, οφείλονταν ότι το αμερικανικό δημόσιο δεν υπολόγιζε το κύμα εισόδου πρώην ναζί στην χώρα, με κάποιες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 10.000 Νazi να έχουν καταφύγει στις ΗΠΑ, μετά το τέλος του πολέμου.
Δεν ήταν λίγοι οι μετανάστες από την Ευρώπη και τη Γερμανία είπαν ψέμματα για το ναζιστικό παρελθόν τους για να μπορέσουν να μπουν στη χώρα και να γίνουν αργότερα Αμερικανοί πολίτες.

Αντιφασιστικές δράσεις στο Μαρούσι

Για ένα Μαρούσι Ελευθερίας & Ισότητας ...

Aύριο ξεκινά ο 4ος κύκλος της καταπολέμησης κουνουπιών στο Μαρούσι

Έναρξη 4ου κύκλου εφαρμογής προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφερειακή ενότητα του Βόρειου Τομέα Αθηνών
Η Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει ότι την Τρίτη 2/6/2015 ξεκινά ο 4οςκύκλος εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το έτος 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών. 
Συγκεκριμένα στην περιοχή θα πραγματοποιηθούν επαναληπτικοί υπολειμματικοί ψεκασμοί με σκοπό την προνυμφοκτονία, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί.
Για κάθε πληροφορία, τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την Δ/νση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής του Βόρειου Τομέα είναι 2132100607-612
TΡITH 2 IOYNIOY

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Στον καθαρισμό του θεάτρου της ρεματιάς

Στον καθαρισμό του θεάτρου της ρεματιάς στο Χαλάνδρι συμμετείχαν την Κυριακή 25 Μαΐου 2015 οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» κ.κ. Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας, ύστερα από την πρόσκληση του Δήμου και του Δημάρχου Σίμου Ρούσσου.
Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί φίλοι και μέλη της παράταξης καθώς επίσης & οι οι περιφερειακοί συμβουλοι κ.κ. Π. Δαμιανός, Καλλιόπη Βέττα & Σοφία Κορωναίου 
Η συμμετοχή των κατοίκων ήταν πάνω από κάθε προσδοκία. 
Απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το πόσο είναι αποφασισμένοι να υπερασπίσουν τον πολιτισμό και το περιβάλλον από αδίστακτους μηχανισμούς που ο μόνος τρόπος που ξέρουν είναι να κινούνται στο σκοτάδι και να εκβιάζουν με εγκληματικές ενέργειες την ανοχή στις παράνομες δραστηριότητες τους.

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Η κατά Μάνο Αβαράκη «Κίχλη» του Γ. Σεφέρη, α΄υριο ςτις 9:00 μ.μ. στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Αύριο η Τακτική Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών

                                                                     Πρόσκληση
                                              ΤΑΚΤΙΚΗ  ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 2015
                     Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών
                                          καλεί τα μέλη της σε Τακτική Γενική Συνέλευση στις
                                                31 Μαΐου 2015 ημέρα Κυριακή στις  11:00.
                                                                              ΜΕ ΘΕΜΑ:
                                             ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ,
                                                             ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ &
                                                                   ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΟΒΣΑ
                                  Οι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στα γραμματεία  της ένωσης
                                                     έως την Παρασκευή 29/05/15 και ώρα  15:00.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Εξαιρετική η εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης


Πλήθος πολιτών τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Πόλης, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο της 29ης Μαΐου 1453, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με τη συμμετοχή καταξιωμένων ερμηνευτών του ελληνικού πενταγράμμου που διάνθισαν την εκδήλωση με παραδοσιακά και επίκαιρα τραγούδια.       
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης ευχαρίστησε από καρδιάς τους ερμηνευτές Χρυσόστομο Μητροπάνο, Σάββα  Σιάτρα και το Δημήτρη Καρασαββίδη, τους μουσικούς της ορχήστρας, καθώς και τη χορωδία του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ασπροπύργου που με την συμμετοχή τους στη επετειακή εκδήλωση τίμησαν μαζί με την πόλη του Αμαρουσίου την ημέρα ιστορικής μνήμης της Άλωσης της Πόλης. 

Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε: «Είναι άδικο να βάλλεσαι από ανυπόστατες καταγγελίες»

Πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας ανυπόστατες καταγγελίες οι οποίες εμφανίζουν την  Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.) να εμπλέκεται σε αδιαφανείς διαδικασίες αναθέσεων.
Κατόπιν αυτού, οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια διευκρινίζοντας τα εξής:
1) Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. δεν ήταν ούτε είναι δικαιούχος ή  και συμπράττων φορέας για την υλοποίηση έργων που εντάσσονται σε Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ) ούτε της Περιφέρειας Αττικής ούτε σε άλλη Περιφέρεια που αφορούν το ΕΣΠΑ  2007- 2013.
2) Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. είναι δικαιούχος – φορέας στην υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007 – 2013, κυρίως στο Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», με ενδεικτικές δράσεις:  
α) «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», που αφορά χιλιάδες μητέρες που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Δομές παροχής φροντίδας (βρεφονηπιακούς / παιδικούς σταθμούς, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ, της αυτοδιοίκησης και του ιδιωτικού τομέα) και φιλοξενίας, 
β) «Κέντρα Στήριξης ΡΟΜΑ και ευπαθών ομάδων» και 
γ) στα  Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και τα Κέντρα Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.

Βανδαλισμοί το βραδυ της Τετάρτης σε Δημοτικό Λαχανόκηπο!!!

Με βανδαλισμούς και εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές άγνωστοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη λειτουργία του Δημοτικού Λαχανόκηπου στο Κτήμα Καρέλλα, που έχει παραχωρηθεί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για την κάλυψη μέρους των καθημερινών τους αναγκών για σίτιση.     
Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος λειτουργεί σε έκταση πέντε στεμμάτων στο Κτήμα Καρέλλα, μετά με την υπ’ αριθμό απόφαση 302/2014 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, με την οποία παραχωρείται δωρεάν η ανωτέρω έκταση για τη δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- Κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Αμαρουσίου».          
Χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, λειτουργώντας ανεύθυνα υπό τη σκιά της ανωνυμίας, τα άτομα αυτά, το βράδυ της Τετάρτης 27 Μαϊου κατέστρεψαν τα περιφραγμένα αγροτεμάχια των δικαιούχων που έχουν επιλεγεί από την Κοινωνική Υπηρεσία με κοινωνικά κριτήρια. 
Δεν έχουν διστάσει μάλιστα να καταστρέψουν το αρδευτικό σύστημα, να προκαλέσουν ακόμη και  φθορές στα μηχανήματα που πραγματοποίησαν την ανάπλαση τους εδάφους και να καταστρέψουν ολοσχερώς την εξωτερική περίφραξη.     
Σε αυτούς τους αγνώστους που με τις πράξεις τους στέκονται απέναντι στους  κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας ο Δήμος Αμαρουσίου απαντά:

Aνοικτή έως αύριο η «Έκθεση των Τμημάτων Αγιογραφίας - Ψηφιδωτού»

Μία πλούσια συλλογή από έργα αγιογραφίας, ψηφιδωτού, κορνίζας, συντήρησης έργων τέχνης,  παραδοσιακού κεντήματος, παρουσιάζουν οι σπουδαστές των αντίστοιχων Τμημάτων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, στο πλαίσιο των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη με την ολοκλήρωση μία ακόμη χρονιάς επιτυχούς καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.
Την έκθεση των έργων αυτών εγκαινίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία των σπουδαστών, των καθηγητών τους και φίλων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού  που πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου και περιηγήθηκαν την έκθεση, συγχαίροντας τους νέους καλλιτέχνες.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ευχαρίστησε από καρδιάς όλους τους παριστάμενους που τίμησαν με την παρουσία τους δημιουργούς των έργων τέχνης, απευθύνοντας παράλληλα τα θερμά συγχαρητήρια του τόσο προς τους σπουδαστές, όσο και προς τους καθηγητές τους για το αξιόλογο αποτέλεσμα της προσπάθεια τους.

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη  28 Μαΐου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Καθορισμός χρονικών ορίων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων που λειτουργούν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου.
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ- ΜΠΑΡ), του ΣΤΕΦΑΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ του ΛΕΩΝΙΔΑ νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ΒΑΒΕΛ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΙΚΕ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, αρ. 87-89

Νέος Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», ο Θέμης Αδαμόπουλος

                                                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Ανακοινώνεται στα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, ότι κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση της  13ης Μαίου 2015, με θέμα τη διενέργεια  εκλογών  για την ανάδειξη νέου  Διοικητικού  Συμβουλίου, εκλέχθηκαν οι παρακάτω, οι οποίοι  στη συνεδρίαση  της 19η Μαίου τ.έ. , καταρτίσθηκαν σε σώμα, ως ακολούθως :
Πρόεδρος: Θέμης Αδαμόπουλος                   
Αντιπρόεδρος:Μανώλης Γιούργος                      
Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Παπαζλιώτης                  
Ταμίας: Γεώργιος  Μαντζανάς

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Σεμινάριο «Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού», διοργάνωσε ο «Ομιλος Ροταράκτ Αμαρουσίου»

Σεμινάριο Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP), διοργάνωσε την Κυριακή 24 Μαΐου, ο «Ομιλος Ροταράκτ Αμαρουσίου» με την στήριξη του Δήμου Αμαρουσίουτην πολύτιμη συμμετοχή των εταιρειών «Boston Hamilton» & «New Life Perspective».
Ο NLP είναι μια ανοιχτή μεθοδολογία, μια πρακτική και ταυτόχρονα μια μέθοδος αναζήτησης της γνώσης. 
Είναι το εγχειρίδιο χρήσης του εγκεφάλου!
Ο Νευρο Γλωσσικός Προγραμματισμός προσπαθει να κατανοήσει την συνδεση μεταξύ του πως σκεφτομαστε (Neuro), το πως επικοινωνούμε (Linguistic) και του πως συμπεριφερομαστε (Programming).

Γ. Πατούλης:«κινδυνεύει από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό, το 24,8% της Ε.Ε»!

Για επισιτιστική ανασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αναφέροντας οτι το 24,8% του πληθυσμού διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.
Με ψήφισμά της η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας ζητεί να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών που θα επιτρέπουν στον πληθυσμό των χωρών - μελών της, να έχει πρόσβαση στην τροφή.
Στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ υιοθέτησε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τη Διεθνή Έκθεση του Μιλάνου 2015, «Τροφή για τον Πλανήτη, Ενέργεια ως Πηγή Ζωής» και κάλεσε τα δημοτικά συμβούλια όλης της χώρας να αποφασίσουν ανάλογα.
Επίσης, η ΚΕΔΕ προσέθεσε στο ψήφισμα την αντίθεσή της στη χαλάρωση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των καταναλωτών απέναντι στα μεταλλαγμένα τρόφιμα.

ΤΟΠΣΑ:Άμεση η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής μετά τις καταγγελίες


Η Περιφερειακή αρχή μόλις ενημερώθηκε στις 21-5-2015 για τις καταγγελίες σχετικά με την ΕΕΤΑΑ (την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης Α.Ε.) «ως δικαιούχου και συμπράττοντα φορέα σχεδόν σε όλα τα προγράμματα της ΕΕ» και τη «σκανδαλώδη ανάθεση 24 από τα 65 προγράμματα ΤΟΠΣΑ της περιόδου 2012 – 2013 σε εταιρείες πρώην Περιφερειακού Σύμβουλου της τότε παράταξης Σγουρού», που απεύθυνε το ΠΑΚΟΕ προς την Περιφέρεια Αττικής, τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και τον Υπουργό Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς κ. Νικολούδη, ενήργησε άμεσα και προχώρησε στον πλήρη έλεγχο του σχετικού φακέλου.
Κατόπιν αυτού διαπιστώθηκε ότι με απόφαση του τέως Περιφερειάρχη Αττικής (ΑΠ απόφασης 3846/28-9-2012 ΑΔΑ: Β4ΤΜ7Λ7-ΦΗ4) είχε οριστεί στην επιτροπή αξιολόγησης των ΤΟΠΣΑ Περιφερειακός Σύμβουλος της τότε παράταξης του τέως περιφερειάρχη Γ. Σγουρού.
Στη συνέχεια, η Περιφέρεια Αττικής απέστειλε τη σχετική καταγγελία στην αρμόδια Διαχειριστική Αρχή προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα καταγγελλόμενα. 
Από τον περαιτέρω έλεγχο της υπόθεσης προέκυψε ότι δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις περί μη ύπαρξης σύγκρουσης συμφερόντων όπως προβλέπει η σχετική πρόσκληση του προγράμματος ΕΣΠΑ (ΑΠ πρόσκλησης 2399/3-7-2012 ΑΔΑ: Β41Β7Λ7-41Ι).

Στις 6 Ιουνίου επαναλειτουργεί το Θέατρο Ρεματιάς!

Την επαναλειτουργία του Θεάτρου της Ρεματιάς στις 6 Ιουνίου ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος μιλώντας στο in.gr, λίγες ημέρες μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του χώρου από εμπρησμό.
«Το θέατρο θα λειτουργήσει κανονικά το καλοκαίρι -και σε ό,τι αφορά στο Φεστιβάλ και σε ό,τι αφορά στις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες από τους Συλλόγους Γονέων και γενικότερα τους φορείς της πόλης, που πάντα προηγούνταν του Φεστιβάλ. 
Το Φεστιβάλ ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου και θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου» δήλωσε ο κ. Ρούσσος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, οι εργασίες αποκατάστασης προχωρούν κανονικά, ο καθαρισμός και η δενδροφύτευση του χώρου ολοκληρώθηκαν και «θα έχουμε όλες τις κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσουμε τον κόσμο στις 6 Ιουνίου».
Παράλληλα, πριν την επίσημη επαναλειτουργία του, το θέατρο θα φιλοξενήσει -πιθανότατα στις 3 Ιουνίου - μία μεγάλη συναυλία, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Βασίλης Λέκκας, Αφροδίτη Μάνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Σαβίνα Γιαννάτου, Νότης Μαυρουδής, Αναστασία Μουτσάτσου, Πάνος Μουζουράκης, Encardia και πολλοί άλλοι.

Ερώτηση Μαγιάκη στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, για την αποζημίωση Σταυρουλάκη

Κύριε Αντιδήμαρχε, Με την ομόφωνη απόφαση της 170/28-4-2015 η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τη μη κατάθεση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της 1062/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.
Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αστική ευθύνη για το  αυτοκινητιστικό  δυστύχημα  που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Ιωάννη Σταυρουλάκη 
και επιδικάζει στους γονείς, τη σύζυγο και λοιπούς συγγενείς του θανόντος αποζημίωση που ανέρχεται σε αρκετά μεγάλο ποσό.
Δεδομένου ότι δια το ανωτέρω θανατηφόρο δυστύχημα έχουν αποδοθεί ποινικές ευθύνες σε μέλη της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου.
Δεν είναι δίκαιο να επιφορτισθούν οι δημότες μέσω του προϋπολογισμού του Δήμου το ανωτέρω ποσό για παράνομες ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης

«Εντελώς ανυπόστατες» οι καταγγελίες που δημοσίευσε «Η ΑΥΓΗ»

Με αφορμή το περιεχόμενο δημοσιεύματος που φιλοξενείται στην κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ Αυγή ( φύλλο 26ης Μαΐου 2015) και υπογράφεται από την συντάκτρια κα Ηλέκτρα Βισκαδουράκη, στο οποίο γίνεται αναφορά σε καταγγελίες του επικεφαλής της αντιπολίτευσης κου Μαγιάκη σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη στο Δήμο Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Είναι προφανής η μικροκομματική λογική και σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σε μια εφημερίδα που υπηρετεί έναν και μόνον στόχο: τη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. 
Είναι φανερό ότι έχει ενοχλήσει το ΣΥΡΙΖΑ η στάση του Γ. Πατούλη και της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. και η άρνησή τους να παραχωρήσουν στην Κυβέρνηση τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων της χώρας.
Όσον αφορά ως προς το περιεχόμενο, οι καταγγελίες του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αμαρουσίου κ. Μαγιάκη είναι εντελώς ανυπόστατες

Ανήσυχοι οι γονείς από κεραία κινητής τηλεφωνίας στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση αναπνοής από το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, ήταν το θέμα της συνάντησης που είχε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα 25 Μαΐου με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης 
Στη συνάντηση που διεξήχθη με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι  τόσο ο ίδιος προσωπικά, όσο και η Διοίκηση του Δήμου είναι αποφασισμένοι να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια  και να προβούν σε κάθε ενδεδειγμένη ενέργεια για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι αντιλαμβανόμενος την ανησυχία  που εκδηλώνεται και προκειμένου να ενημερωθούν επίσημα οι κάτοικοι για τα ζητήματα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνει ημερίδα τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα  6:30 με θέμα «Κεραίες κινητής τηλεφωνίας: Αλήθειες και ψέματα.»

Την πορεία εξέλιξης των έργων επέβλεψε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης

Αυτοψία των έργων πεζοδρόμησης στην οδό Παναθηναίων αλλά και στα σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες διάνοιξης οδών, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διοίκησης και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Αρχικά ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, βρέθηκε στην οδό Παναθηναίων στο κέντρο της πόλης όπου βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης τα έργα ανακατασκευής της οδού. 
Στη διάρκεια της επίσκεψής του συζήτησε με το συνεργείο εκτέλεσης του έργου σχετικά με την υλοποίησή του.
Κατόπιν ο κ. Πατούλης, επισκέφτηκε την οδό Κοραή στο Νέο Μαρούσι όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έργα διάνοιξης και διαμόρφωσης της οδού, στο πλαίσιο του έργου «Διάνοιξη - διαμόρφωση οδών» στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, μεταξύ των οποίων και των οδών Ωκεανιδών και Περσέως.
Η αυτοψία ολοκληρώθηκε με την εξέταση του αποπερατωμένου πεζοδρομίου στο 5ο Γυμνάσιο Αναβρύτων - μεταξύ των οδών Κανάρη και Ευκαλύπτων- για την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Εργαζόμενοι Α. ΦΛΕΜΙΝΓΚ: «Δεν πάει άλλο... αυτό το εργασιακό μπάχαλο»!

              Εχουμε ξεπεράσει τα όρια προ πολλού!!! 
Δεν υπάρχει περίπτωση να περπατήσει κάποιος στους διαδρόμους, στους θαλάμους και στα γραφεία του Νοσοκομείου χωρίς να διαπιστώσει όχι μόνο την έλλειψη προσωπικού αλλά και την εξάντληση, εξουθένωση και οργή του προσωπικού για τις συνθήκες που μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε και να δουλεύουμε.
Η κατάσταση αυτή βέβαια δεν επηρεάζει μόνο τους εργαζόμενους αλλά ολόκληρη την οικογένεια. Σε αδιέξοδο, ιδιαίτερα, βρίσκονται όσοι έχουν μικρά παιδιά καθώς με το κλείσιμο των σχολείων δεν μπορεί να γίνει κανένας προγραμματισμός στην οικογένεια καθώς οι εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων δεν μπορούν να πάρουν την κανονική τους άδεια. 
Στην καλύτερη περίπτωση μερικές μέρες & αυτές «σπαστές»
Για να γίνει μάλιστα αυτό αναγκάζονται  - με το ζόρι - ιδιαίτερα οι νοσηλεύτριες-ες να δουλεύουν ταυτόχρονα σε παραπάνω από ένα τμήματα! 
Απαράδεκτο και επικίνδυνο για εργαζόμενους και ασθενείς αυτό το σύστημα, προκρίνεται δυστυχώς ως η μόνη λύση από τη Διοίκηση. 
Ταυτόχρονα δε λείπουν και τα φαινόμενα της ιδιαίτερης μεταχείρισης (λιγότερο ή περισσότερο) των γνωστών και πανταχού παρόντων «Υμετέρων».
Από κοντά και η άδικη μεταχείριση μεταξύ αρκετών συναδέλφων, καθώς για ίδια δουλειά, αμείβονται διαφορετικά ανάλογα με το που είναι η οργανική τους θέση. 
Όλο αυτό το εργασιακό μπάχαλο πρέπει να σταματήσει μαζί με την αδικία και την καθημερινή μας εξόντωση.
Αντίστοιχα προβλήματα εντοπίζονται σε όλες τις ειδικότητες εργαζομένων. 
Τι να αναφέρει κανείς;