Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ζήτησαν αποκατάσταση λειτουργιών του «Α. Φλέμιγκ» & έλαβαν «έκφραση ... συμπάθειας» από τη νέα πολιτική ηγεσία!!!

                         ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
                 ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ  
                                ΤΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΛΑΒΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Καιρό τώρα έχουμε διαπιστώσει πως η έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο «Α. Φλέμιγκ» μοιραία θα έχει τραγικές συνέπειες για ασθενείς και εργαζόμενους. 
Από την έναρξη της διαθεσιμότητας ως σήμερα, η κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα και το αδιέξοδο μεταφράζεται σε επικίνδυνη πολλές φορές λειτουργία των τμημάτων, καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους αρρώστους, εξουθένωση και απελπισία για το προσωπικό. 
Θυμίζουμε σύντομα πως η Τροϊκανή απόφαση (δια του κ. Α. Γεωργιάδη) ήταν, το Σεπτέμβρη του '13, να κλείσει ολοκληρωτικά το «Α. Φλέμιγκ» 
Ο ξεσηκωμός όμως των εργαζομένων και όλου του λαού της περιοχής, απέτρεψε (μοναδική περίπτωση) το λουκέτο.
Το μισό προσωπικό όμως σκόρπισε (300 εργαζόμενοι), διαλύθηκαν κλινικές, υποβαθμίστηκαν υπηρεσίες, καταργήθηκαν κρεβάτια. 
Όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρείται με κάθε τρόπο ο στραγγαλισμός και το κλείσιμό του. Είμαστε ακόμα ζωντανοί! 
Δεν αφήνουμε το «Α. Φλέμιγκ» να κλείσει!
Το «Σωματείο εργαζομένων, μαζί με τα σωματεία και των άλλων συν-διοικούμενων Νοσοκομείων της περιοχής μας προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση προτάσσοντας την μοναδική, όπως έχει αποδειχτεί διέξοδο, που δεν είναι άλλη από την διεκδίκηση και την κινητοποίηση των εργαζομένων αλλά και του λαού της περιοχής.
Η ακινησία του τελευταίου διαστήματος,  αναπόφευκτα οδηγεί στην όλο και μεγαλύτερη όξυνση των προβλημάτων με κύριο εκείνο της έλλειψης προσωπικού που, επαναλαμβάνουμε, μπορεί να φτάσει ακόμα και στο να πεθάνει κόσμος.

Σε 600,3 εκ. € ανέρχονται τα διαθέσιμα των φορέων που έχουν μεταφερθεί στη ΤτΕ!

Σε 600,3 εκ. ευρώ ανέρχονται τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουν μεταφερθεί έως χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 
Στο ποσό συμπεριλαμβάνονται και ταμειακά διαθέσιμα που μετέφεραν  φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το οποίο  ξεπερνά το 10% του συνόλου και  ανέρχεται στα 64,5 εκ.  ευρώ.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα  μετά από σχετική ερώτηση που τέθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής τακτικής ενημέρωσης  των πολιτικών συντακτών από τον Γ. Σακελαρίδη:
«Από την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (20/4/2015) έως χθες τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι:
Τοπική Αυτοδιοίκηση: 64,5 εκατ. ευρώ, 
Λοιποί Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης: 535,8 εκατ. ευρώ.
 Δηλαδή, σύνολο: 600,3 εκατ. ευρώ».

Δ. Κλαπάκης: «Δήμαρχοι - Διαπλοκή - Διαφθορά - χλιδή - ΚΕΔΕ»

Μόνo ντροπή μπορεί να αισθανθεί κάποιος βλέποντας πρωτοσέλιδα να διαφημίζεται η Χλιδή του Συνεδρίου στο «Πόρτο Καρρά» στην Χαλκιδική του «Σωματείου» ΚΕΔΕ των κομματικά εκλεγμένων(σχεδόν στο σύνολο τους), Δημάρχων.
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών Βούτση,  ο οποίος & αυτός χωρίς ντροπή(επιβεβαιώνοντας το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη ότι οι Δήμοι είναι εστία παρανομιών), ανέφερε ότι έχει καλά…. κλειδωμένες στα συρτάρια του Υπουργείου του και τις  …αποκρύπτει από την Δικαιοσύνη τις παρανομίες των Δημάρχων.
Το κύριο θέμα προς συζήτηση των «συνδικαλιστών» Δημάρχων της ΚΕΔΕ,  ο φόβος μη πάρει η Κυβέρνηση(που τους καλύπτει αποδεδειγμένα πλέον τις απάτες τους), τα άδεια Ταμεία των Δήμων, που οι Δήμαρχοι παρανομώντας, κυρίως λόγω των Ρουσφετιών τους έχουν ήδη …χρεοκοπήσει
Κανείς φυσικά στην ΚΕΔΕ δεν έβαλε θέμα να γίνει επιτέλους  έλεγχος, πως οι Δήμαρχοι   σπαταλούν παράνομα τα χρήματα των δημοτών, με παράνομες αναθέσεις, άσχετες μελέτες για να χρηματοδοτούνται υμέτεροι, προσωπικές προβολές & δημόσιες σχέσεις, έργα χωρίς παραλαβές, ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων €, απλήρωτοι  ΦΠΑ, κακουργήματα για οικοπεδοποιήσεις χωρομετρημένων πλατειών,  στρατιές ολόκληρες  με παράνομες τακτοποιήσεις στους Δήμους των οικογενειών των Δημοτικών Συμβούλων & των συνδικαλιστών για να …αλληλοστηριζονται στην παρανομία και τόσα αλλα και από πίσω το Υπουργείο Εσωτερικών να μας επιβεβαιώνει ότι …καλύπτει την διαφθορά.

Το ψήφισμα του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ

                                Η κατάσταση σήμερα
Το Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ πραγματοποιήθηκε σε μια κρίσιμη για τη χώρα περίοδο, εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τη χώρα μας.
Το κλίμα γενικευμένης ανασφάλειας για την πορεία και το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές μας, οι καθημερινές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και αποφάσεις της Κυβέρνησης όπως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας», έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλείται να λειτουργήσει η Αυτοδιοίκηση και μάλιστα όχι μόνον ως θεσμός κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, αλλά και ως βασικός πυλώνας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την ανάπτυξη της χώρας.
Η Α΄ βάθμια Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει καλά πως, με τις συγχωνεύσεις των Δήμων, των Νομικών τους Προσώπων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, καθώς και με την ταυτόχρονη τεράστια μείωση της χρηματοδότησής τους από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, τουλάχιστον κατά 65%, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Είναι επίσης γνωστή η καθοριστική συμβολή της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού στη διαμόρφωση πρωτογενούς πλεονάσματος, όταν μάλιστα ο στενός δημόσιος τομέας εξακολουθεί να παράγει ελλείμματα.
Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για λήψη νέων περιοριστικών μέτρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αντίθετος στην ισοπέδωση της εκπαίδευσης ο Γ. Πατουλης

Την αντίθεσή του στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στον χώρο της Παιδείας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, που παραβρέθηκε στην ανοιχτή εκδήλωση κατά των αλλαγών στην εκπαίδευση, την οποία διοργάνωσε η Πρωτοβουλία «Παιδεία 2015», και φιλοξενήθηκε στο κλειστό γήπεδο «Σπύρος Λούης» στο Μαρούσι.
Ο κ. Πατούλης, ένωσε τη φωνή του με εκείνες της Πανεπιστημιακής κοινότητας, των εκπροσώπων και κορυφαίων στελεχών των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι) που είπαν «ΌΧΙ» στην ισοπέδωση της εκπαίδευσης καταγγέλλοντας την πολιτική φιλοσοφία πίσω από τα νομοσχέδια του υπουργείου Παιδείας. 
Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να γυρίσει την εκπαίδευση 40 χρόνια πίσω, επιβάλλοντας τα πολιτικά κόμματα στη λειτουργία των ΑΕΙ, καταργώντας ουσιαστικά τα πρότυπα δημόσια σχολεία, την «αριστεία» σε βάρος των κοινωνικά αδύναμων και την αξιολόγηση στην εκπαίδευση, και μεθοδεύοντας την κατάργηση των ιδιωτικών σχολείων.

«Οχι Μπαλτάς στην Παιδεία» είπε χθες στο Μαρούσι, το Μέτωπο επικριτών του νομοσχεδίου

Θάνος Βερέμης:«Η κοινωνία των πολιτών ξύπνησε»!!!
Δεκάδες πολιτικοί όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πανεπιστημιακοί και πολίτες παραβρέθηκαν χτες το βράδυ σε εκδήλωση που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», ενάντια στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης
Η πρόταση που κατατέθηκε από τους επικριτές του νομοσχεδίου, είναι να κληθούν οι πολίτες που συμφωνούν με την κίνηση αυτή απόψε Τρίτη, έξω από την Βουλή τις 8.30 το βράδυ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το οποίο όπως ισχυρίστηκαν «γυρίζουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια 40 χρόνια πίσω».
Εξαιρετική χαρακτήρισαν την πρωτοβουλία «Παιδεία 2015»οι εισηγητές της Ν.Δ. και του  ΠΑΣΟΚ,  Θεόδωρος Φορτσάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Φορτσάκης σχολίασε ότι «είναι μία πρωτοβουλία, η οποία δείχνει ότι το θέμα της Παιδείας απασχολεί βαθιά ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού». 
«Εδώ», πρόσθεσε, «έχει ανθρώπους του λυκείου και του πανεπιστημίου και του γυμνασίου και του δημοτικού, ανθρώπους των γραμμάτων, της σκέψης, και όλοι συνειδητοποιούν ότι η Παιδεία είναι σήμερα το υπ'αριθμόν ένα πολιτικό πρόβλημα στην Ελλάδα».
«Υπήρχαν επιχειρήματα τα οποία βοηθούν και εμάς στη διαδικασία που γίνεται μέσα στη Βουλή, στο διάλογο, και που δείχνουν ότι υπάρχει ένας κόσμος στην εκπαίδευση που δεν είναι μέσα σε κομματικά επιτελεία, με τη στενή έννοια του όρου και που ανησυχεί γιατί αυτό που χρειάζεται η Παιδεία σήμερα είναι εθνική συνεννόηση, πάνω από όλα», επεσήμανε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

Ειρηνική κατάληψη χθες στα γραφεία της «SIEMENS» & στην εταιρεία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

Σε συμβολική - ειρηνική κατάληψη των γραφείων της Γερμανικής εταιρείας «Siemens» στο Μαρούσι προχώρησαν χθες το μεσημέρι περίπου 30 άτομα του ΑΝΤΙεξουσιαστικού χώρου, με στόχο να κάνουν γνωστή την πορεία ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, που εχουν προγραμματίσει να κάνουν το Σάββατο 23 Μαΐου στις 12:00 μ.μ, από την Ομόνοια προς τη Γερμανική πρεσβεία 

Σε κείμενο που αναρτηθηκε στην ιστοσελίδα «Athens.indymedia.org» & το οποίο υπέγραφαν οι «Αναρχική ομάδα «ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ»«ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ - Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση»«Αντιφασιστικό Μέτωπο Καλλιθέας - Μοσχάτου»«ΑΣΥΝΦ - Αναρχική Συλλογικότητα Ν. Φιλαδέλφειας»«Κομμουνιστική ομάδα ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ»«Αναρχική συλλογικότητα ΘΡΥΑΛΛΙΔΑ», κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΞ» σημείωναν μεταξύ άλλων: 
«Δεν θα γίνουμε αποικία του γερμανικού και κανενός άλλου ιμπεριαλισμού. 
Γερμανοί & Ευρωπαίοι εργάτες ζητάμε την αλληλεγγύη σας. 

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Oι «ΑΘΜΟΝΕΙΣ» τίμησαν την αεικίνητη εκδότρια Σοφία Σολοπούλου - Ζέρβα

Εξαιρετική η εκδήλωση του Συλλόγου Αθμονέων για την «Γιορτή της Μητέρας»
«Η μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας» ήταν το θέμα της πανέμορφης εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Συλλογος Αθμονέων & ήταν αφιερωμένη στη Γιορτή της Μητέρας 
Τιμώντας όλες τις Ελληνίδες μητέρες για την προσφορά τους στην οικογένεια & στην κοινωνία, ο Δήμος Αμαρουσίου έδωσε το ΠΑΡΩΝ δια της Αντιδήμαρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ρένας Χαλιώτη
ΕΥΓΕ αεικίνητη, εκθαμβωτική & «ακριβή μας ΣΟΦΙΑ» ...
η οποία αφού πρώτα συνεχάρη τον ιστορικότερο Σύλλογο της πόλης για τη διαχρονική προσφορά του στον πολιτισμό και στην παράδοση, μετέφερε στους παρευρισκόμενους τον χαιρετισμό του Δημάρχου μας & προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλητις θερμές ευχές του και βέβαια τα «Χρόνια Πολλά» σε κάθε μία μητέρα ξεχωριστά
 Από την πλευρά της η Πρόεδρος των «Αθμονέων» κ. Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα αφού καλωσόρισε τα μέλη & τους φίλους του Συλλόγου, ευχαριστώντας παράλληλα από καρδιάς τον Δήμο Αμαρουσίου για την υποστήριξη της εκδήλωσης, έδωσε τον λόγο στη Γεν. Γραμματέα του Συλλόγου(πρώην Λυκειάρχη), κ. Μαριάννα Μήλλα η οποία ανέπτυξε το θέμα, 
«Η μητέρα ως διαχρονικό σύμβολο της κοινωνίας», με ταυτόχρονη προβολή σλάιτς.
Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού παραβρέθηκαν εκτός των προαναφερομένων, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ευθύμιος Τσίγκας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Πέτρος Κόνιαρης και Κατερίνα Φραγκάκη, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.  

Τvxs:«Πρωτοφανής & ασυνάρτητη» η δήλωση του «πρωθυπουργού» Αμαρουσίου!!!

Οι δηλώσεις του προέδρου των απανταχού δημάρχων κ. Γ.  Πατούλη, πως θα δώσει ευχαρίστως στην Τράπεζα της Ελλάδος τα διαθέσιμα των Δήμων, υπό την προϋπόθεση πως ο Τσίπρας θα παραδεχθεί δημοσίως ότι έχει πρόβλημα είναι πρωτοφανής & φυσικά εντελώς ασυνάρτητη.
Τι ζητάει επί της ουσίας ο κ. Πατούλης; 
Να πάει ο πρωθυπουργός στο γραφείο του γονυπετής, να του ομολογήσει πως η κυβέρνηση έχει παταγωδώς αποτύχει, πως έχει δηλαδή αδυναμία να πληρώσει μισθούς, πως κινδυνεύει με χρεοκοπία και ακολούθως, εφόσον ο γενναιόψυχος δήμαρχος κρίνει ειλικρινείς τις διαβεβαιώσεις αυτές, να του δώσει άφεση αμαρτιών, να του χαϊδέψει πατρικά το κεφάλι και να του δώσει τα λεφτά!
Πρώτη φορά παγκοσμίως, φαντάζομαι, γίνεται παρόμοια δήλωση, από έναν απλό δήμαρχο, μιας κάποιας συνοικίας. 
Και ας αρχίσουμε από τα βασικά. 
Η κυβέρνηση έχει εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία υποχρεώνει τους Δήμους να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Η Πράξη αυτή δεν εξαρτάται από την ψυχολογία ή την διάθεση του Πατούλη ή του κάθε απίθανου δημάρχου. Είναι μια πράξη της διοίκησης υποχρεωτικώς εκτελεστή. 
Κανένας δεν πρόκειται φυσικά να ρωτήσει τον Πατούλη. 
Απλώς η κυβέρνηση θα δώσει εντολή στις τράπεζες να υλοποιήσουν την Πράξη.
Τέλος.
Αλλά και επί της ουσίας, τα διαθέσιμα αυτά δεν ανήκουν στον δήμαρχο. 
Είναι διαθέσιμα ενός οργανισμού δημοσίου συμφέροντος, ο οποίος φυσικά υπόκειται απολύτως στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. 
Απ’ όσο ξέρω κράτος Αμαρουσίου ή Αγουλινίτσας δεν υφίσταται, ώστε να αποφασίζει ελευθέρως για τα διαθέσιμά του.

Με Xασίσι ΣΥΡΙΖΑτο & χαρμάνι Μνημονίου ...«μυρωδάτο»!

Την 1η Γιορτή Κάνναβης  γιόρτασε με μπύρες, ρέγγε, χορό &... πολλά στριφτά τσιγάρα πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα νεολαίας που συμμετείχε μαζικά στην 1η γιορτή της Κάνναβης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, απαιτώντας μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση της κάνναβης αφού την θεωρούν ως...θεραπευτικό βότανο και όχι ναρκωτικό!
Κεντρικό σύνθημα: «Φτου Ξελευθερία».
Οι διοργανωτές προτειναν αποποινικοποίηση που περιλαμβάνει δικαίωμα σε 6 φυτά για αυτοκαλλιέργεια και κρατική διάθεση συγκεκριμένης ποσότητας κάθε μήνα σε χαμηλή τιμή σε ενήλικες πολίτες της χώρας
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονισαν πως η χρήση και η κατάχρηση του συγκεκριμένου φυτού δεν είναι ζήτημα δημόσιας τάξης αλλά δημόσιας υγείας, καθως ήδη χώρες της Ευρώπης αλλά και 24 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν προβεί σε εναλλακτικά μοντέλα αποποινικοποίησης ή ακόμα και μόνιμης ρύθμισης της παραγωγής και κατανάλωσης κάνναβης για προσωπική, θεραπευτική και ψυχαγωγική χρήση.
Δεν ήταν λίγοι και οι τολμηροί που έστριψαν τσιγάρα με κάνναβη, νιώθοντας ήδη απελευθερωμένοι...
Η φιλοσοφία του φεστιβάλ στηρίχτηκε στην παραδοχή, εκ μέρους των διοργανωτών του, της αποτυχίας της κατασταλτικής αντι-ναρκωτικής πολιτικής σε παγκόσμιο επίπεδο, προτείνοντας στην ελληνική κυβέρνηση μια εναλλακτική αντιμετώπιση με αποποινικοποίηση της χρήσης ουσιών, νόμιμη καλλιέργεια, διάθεση και κατανάλωση κάνναβης, «κατά το επιτυχημένο παράδειγμα άλλων χωρών».

Στις 7:00 μ.μ στο «Σπύρος Λούης», η ανοιχτή εκδήλωση του Μετώπου κατά της «αντιμεταρρύθμισης»


Κινητοποίηση κατά των αλλαγών Μπαλτά, από την πρωτοβουλία εκπαιδευτικών «Παιδεία 2015»
Μεγάλη κινητοποίηση κατά των αλλαγών που επιχειρούνται απο το υπουργείο Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου στις 7:00 μ.μ. στο κλειστό γήπεδο Σπύρος Λούης στο Μαρούσιεκπρόσωποι της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών «Παιδείας 2015» 
Το μέτωπο αυτό το έχουν συγκροτήσει πανεπιστημιακοί, εκπαιδευτικοί & πολιτικοί με στόχο να αντιπαρατεθούν στις επικείμενες αλλαγές που επιχειρούνται στην εκπαίδευση. 
Στην πορεία, στον σχηματισμό αυτόν εντάχθηκαν & μέλη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης εντός & εκτός του Κοινοβουλίου: 
ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ κ.ά.
Η Πρωτοβουλία αυτή αποτελείται από λειτουργούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης: 
Γιάννης Αντωνίου (πρώην αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Πρότυπων - Πειραματικών, διευθυντής του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας), Θάνος Βερέμης (ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών), Μάκης Γρυσπολάκης (πρώην πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης), Αποστόλης Δημητρόπουλος (δάσκαλος), Λεωνίδας Καστανάς (καθηγητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), Σωκράτης Κάτσικας (πρώην πρύτανης και πρώην πρύτανης ΕΣΥΠ), Βάσω Κιντή (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών), Μαρία Λεκάκου (αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου), Νιόβη Παυλίδου (καθηγήτρια στο ΑΠΘ), Μιχάλης Σταθόπουλος (πρώην υπουργός και πρώην πρύτανης Πανεπιστημίου Αθηνών), Νίκος Σταυρακάκης (καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και πρώην πρόεδρος ΠΟΣΔΕΠ), Γιώργος Χαραλαμπίδης (καθηγητής ΤΕΙ).
Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικών «Παιδείας 2015», σε συνέντευξη Tύπου  που παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης ισχυρίστηκαν ότι το «τo Grexit στην ελληνική εκπαίδευση είναι παρόν» 

Στις 7:30 μ.μ. η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Μπαλάφα

Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Συμφωνία που πλύθηκε με «κόκκινες γραμμές» & έχει γίνει ...ΡΟΖ!

ΠΡΟ...βλέπει κατάρρευση της Αυτοδιοίκησης ο Γιώργος Πατούλης!!!

«Ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας λένε ότι πάμε στα βράχια», είπε για τα ταμειακά διαθέσιμα
 «Εάν έχουμε πέσει στα βράχια και τα ταμειακά διαθέσιμα θα δώσουμε, αλλά και τους μισθούς μας. Το ίδιο πρέπει να κάνει και το πολιτικό προσωπικό. 
Όμως σήμερα, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος -αφού ούτε μας ρώτησαν, ούτε μας λένε ότι πάμε στα βράχια- η κυβέρνηση μπορεί με μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να τα πάρει κατευθείαν από τα ταμεία». 
Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μετά τη λήξη του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ο κ.Πατούλης, ερωτηθείς για τη διάθεση των ταμειακών διαθεσίμων, συμπλήρωσε πως «μας αφαιρούνται συνέχεια πόροι και με το να ζητούν και το τελευταίο υπόλειμμα, το μόνο που θα πετύχουν θα είναι να καταρρεύσει και ο τελευταίος πυλώνας της χώρας που είναι η Αυτοδιοίκηση».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ απάντησε και για τις δημοτικές αρχές, που αποφάσισαν να ανοίξουν λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδας και να καταθέσουν τα αποθεματικά, χωρίς να περιμένουν την απόφαση του συνεδρίου.
«Θεωρώ πως αυτοί οι Δήμοι ήταν ελάχιστοι. Ο καθένας, όμως, αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εύχομαι τα χρήματα που έδωσαν να τα ξαναφέρουν πίσω στους Δήμους τους» είπε.

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Διαφήμιση του 1939 για τo Αμαρούσιον...

Αρχισε ο καθαρισμός της νησίδας-χωματερής

Στον καθαρισμό της νησίδας της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος της Ηβης, προχώρησε χθες συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής. Προηγήθηκε ρεπορτάζ της «Κ» που ανέδειξε την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία η νησίδα είχε περιέλθει, ύστερα από εγκατάλειψη ενός έτους.
Στον καθαρισμό της διαχωριστικής νησίδας της λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Δήμου Αμαρουσίου, προχώρησε χθες συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής. 
Προηγήθηκε προχθές ρεπορτάζ της «Κ» που ανέδειξε την τριτοκοσμική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η νησίδα, ύστερα από εγκατάλειψη σχεδόν ενός έτους. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, η κατάσταση θα βελτιωθεί σε όλες τις νησίδες των βασικών λεωφόρων της πρωτεύουσας περίπου σε ένα δίμηνο.
Συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής, λοιπόν, ξεκίνησε χθες τον καθαρισμό της νησίδας, από το ύψος του παλαιού εργοστασίου της ΗΒΗ προς το νοσοκομείο Υγεία. 
Το έργο του συνεργείου κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν, καθώς η νησίδα είχε μετατραπεί σε χωματερή, με κάθε είδους σκουπίδια τα οποία πετούν ασυνείδητοι οδηγοί, ενώ τα ξεραμένα χόρτα έφθαναν σε ύψος το μισό μέτρο.
Το θέμα ανέδειξε με ρεπορτάζ της η «Κ» πριν από δύο ημέρες, αναζητώντας τι είχε συμβεί. 
Οπως προέκυψε, ο διαγωνισμός για τον καθαρισμό των νησίδων και τη φροντίδα του πρασίνου τους έχει καθυστερήσει αρκετούς μήνες εξαιτίας της προβληματικής του προκήρυξης. 
Το αποτέλεσμα ήταν να πέσει «βροχή» ενστάσεων ανάμεσα στους συμμετέχοντες, η εξέταση των οποίων ωστόσο ήταν προτιμότερη (από άποψη χρόνου) από την ακύρωση του διαγωνισμού και την επαναπροκήρυξή του. 
Η προηγούμενη σύμβαση είχε λήξει το καλοκαίρι του 2014 και η νέα αναμένεται να υπογραφεί μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ η αντιμετώπιση των βασικότερων ζητημάτων εκτιμάται ότι θα χρειαστεί ένα δίμηνο.

Workshop με θέμα «Η εταιρική κοινωνική ευθύνη ως μέσο επιχειρηματικής ανάπτυξης»

Θεματικό Εργαστήριο (workshop), με θέμα «Η εταιρική κοινωνική ευθύνη ως μέσο επιχειρηματικής ανάπτυξης», πραγματοποίησε την Δευτέρα 4 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων»,  η Αναπτυξιακή Σύμπραξη για την Απασχόληση ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
Το Θεματικό Εργαστήριο απευθυνόταν κυρίως σε επιχειρήσεις της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος, οι οποίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να προσλάβουν άτομα μέσα από αυτό,ενώ κάλυπτε μία σειρά από θέματα που αφορούν στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (παρουσίαση προτύπων ISO 26000 και SA 8000) καθώς και στην Ανάπτυξη και Προώθηση μίας επιχείρησης.
Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Γεωργία Αθανασοπούλου, (εκπρόσωπος του Εταίρου B & F ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΕ), αναλαμβάνοντας την παρουσίαση του προγράμματος «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων» προς ενημέρωση των επιχειρήσεων. Στη συνέχεια, έχοντας ως θέμα την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, παρουσιάσεις πραγματοποίησαν ο κ. Άγγελος Φίσκιλης, Διαχειριστής Ενημερωτικής Σελίδας koinsep.org & Μέλος της Κοιν.Σ.Επ. ένταξης «ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ»...

Δωρεάν σπιρομετρήσεις σήμερα & αύριο στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου


Δωρεάν σπιρομετρήσεις με τη συνεργασία του εθελοντή ιατρού πνευμονολόγου Παναγιώτη Γιαννίκου, θα πραγματοποιηθούν στο Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου το διήμερο 9 & 10 Μαΐου 2015 στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της Υγείας των πολιτών που υλοποιεί σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και Πόλεων Προαγωγής της Υγείας.
Οι σπιρομετρήσεις θα διεξαχθούν και τις δύο ημέρες, Σάββατο και Κυριακή, από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. στο Δημοτικό Πολυιατρείο (Παλαιολόγου 9, Μαρούσι) κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
Η συγκεκριμένη εξέταση αφορά σε καπνιστές συμπολίτες μας, ηλικίας 40 ετών & άνω.

Τον ένα αιώνα ζωής γιορτάζουν σήμερα οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου!!!

Σήμερα & αύριο το Bazaar «Garage Sale Show», που διοργανώνει το «Ιδιόμελο»

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Την Δευτέρα στο «Σπύρος Λούης» στις 7:00 μ.μ, η ανοιχτή εκδήλωση του Μετώπου κατά της «αντιμεταρρύθμισης» Μπαλτά

                  Οριο φοίτησης, ηλεκτρονική ψηφοφορία, 
συμμετοχή φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές, τα κεντρικά ζητήματα
Μετά από μία μικρή αναβολή, η ανοιχτή εκδήλωση του Μετώπου κατά της «αντιμεταρρύθμισης» Μπαλτά  στα ΑΕΙ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας «Σπύρος Λούης», σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», θα γίνει τελικά την προσεχή Δευτέρα στον ίδιο  χώρο στις 7:00 μ.μ...
Παραδίπλα(στο Δημαρχείο), 30 λεπτά αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Βουλευτή του Γιάννη Μπαλάφα!!!
Το Μέτωπο κατά της «αντιμεταρρύθμισης» Μπαλτά στα ΑΕΙ, το οργανώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Πρόκειται για προσπάθεια που έχει στόχο να συσπειρώσει πανεπιστημιακούς, φοιτητές, γονείς και πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα. 
Η προσπάθεια περιλαμβάνει αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπαράζ εκδηλώσεων, με κορυφαία στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», πανεπιστημιακοί,  όπως ο Θάνος Βερέμης, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης κ.αθα επιδιώξουν συσπείρωση δυνάμεων ώστε να αποτραπεί η ψήφιση κομβικών διατάξεων του νομοσχεδίου Μπαλτά που οδηγούν όπισθεν ολοταχώς τα πανεπιστήμια. 
Είναι κοινή πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από τη φιλοσοφία του -πρωτοποριακού για την εποχή του, ξεπερασμένου πια - νόμου - πλαισίου του 1982 (επί ΠΑΣΟΚ), έστω κι αν κάποιες διατάξεις του προσιδιάζουν με εκείνες του νόμου - πλαισίου που ψηφίστηκε επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.
Οι πανεπιστημιακοί έχουν στόχο να γίνει διάλογος προσβλέποντας στο δυναμικό κομμάτι των φοιτητών που δεν έχουν συστρατευθεί σε κομματικές νεολαίες

Στις 6:00 μ.μ. η εκδήλωση του Συνδικάτου ΟΤΑ για τα τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών


Το Παράρτημα Βορείου Τομέα Αττικής του Συνδικάτου ΟΤΑ, τιμώντας τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών και την Εργατική Πρωτομαγιά, σας καλεί σε εκδήλωση τιμής, την Παρασκευή 8-5-2015 στο ΚΕΠ Νέα Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ Νέας Ιωνίας) στις 6:00 μ.μ.
Τιμάμε τους χιλιάδες πρωτοπόρους εργάτες, που δίνοντας και την ζωή τους ακόμα, όρθωσαν το ανάστημα τους στα αφεντικά και τους φασίστες. 
Από το Σικάγο μέχρι το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η εργατική τάξη θυμάται και οργανώνει τους αγώνες της, για το μέλλον που της ανήκει.

Ανοίγει στις 4:00 μ.μ. τις πύλες του, το πιο..νόστιμο φεστιβάλ της Αθήνας!

Εως την Κυριακή η έκθεση Αφίσας για την Οδική Ασφάλεια

Γ. Καραμέρος: Να μεταφερθεί μόνιμα στις αίθουσες εξετάσεων υποψηφίων οδηγών της Περιφερειακής Ενότητας του Βόρειου Τομέα Αθηνών
Στα εγκαίνια της έκθεσης Αφίσας για την Οδική Ασφάλεια επάνω στη Γέφυρα του Σόλωνα, στη Λ. Κηφισίας & Στ. Δέλτα, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος. 
Η έκθεση οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που εφέτος είναι αφιερωμένη στα Παιδιά.
Διοργανωτές της έκθεσης είναι ο Πανελλήνιος Σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα», σε συνεργασία με τον Δήμο Φιλοθέης - Ψυχικού και τον Δήμο Χαλανδρίου και η έκθεση θα διαρκέσει εως την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, με ολοήμερη λειτουργία.
Εκτίθενται έργα του Δημήτρη Αρβανίτη για την Οδική Ασφάλεια και των Γ. Εργελετζή, Γ. Φετάνη, Π. Χατζηιορδάνογλου, Κ. Καρνίκη, Α. Κατσαρού, Γ. Μαρκάκη, Ν. Προβιδάκη, Γ. Ρουμπάνη, The Comeback, T. Taraschi, Τ. Τούλη, Ν. Τσούτη με θέμα «Η Ταχύτητα Σκοτώνει».
 Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος δήλωσε σχετικά:

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

O Δήμος Αμαρουσίου αποζημίωσε πολίτη για ζημιά σε αυτοκίνητο από πτώση δέντρου

Χρειάστηκε η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, προκειμένου ο δήμος Αμαρουσίου να αποζημιώσει εξώδικα ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, για ζημιά που υπέστη το αυτοκίνητό του, μετά από πτώση δένδρου.

Ειδικότερα, ο δήμος είχε αρνηθεί να καταβάλει αποζημίωση και συγκεκριμένα, η νομική υπηρεσία του δήμου είχε παραπέμψει τον πολίτη στα αρμόδια δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι σύμφωνα με πάγια νομολογία του Ελεγκτικού Συνεδρίου, προϋπόθεση για την καταβολή αποζημίωσης και τη νομιμότητα του σχετικού αιτήματος χρηματικού εντάλματος είναι η ύπαρξη τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.
Ο Συνήγορος επισήμανε ότι το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (άρθρο 72 παρ. 1 εδ. ιδ ν. 3852/2010 «Πρόγραμμα Καλλικράτης») προβλέπει ρητά τη δυνατότητα επίτευξης εξώδικου συμβιβασμού με απόφαση της οικονομικής επιτροπής ή, ανάλογα με το ύψος του ποσού, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου κατόπιν εισήγησης της οικονομικής επιτροπής.
Η αρχή τόνισε επίσης ότι, όπως έχει πλέον αναγνωρίσει το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πράξη του συμβιβασμού παρέχει νόμιμο έρεισμα για την αξίωση αποζημίωσης του ζημιωθέντος από τους δήμους.