Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Μαμάδες στο Δρόμο»:Δήμαρχοι, περπατήστε μαζί μας!!!

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, που φέτος είναι αφιερωμένη στην Ασφάλεια των Παιδιών, οι «Μαμάδες στο Δρόμο» στοιχηματίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο στην πόλη όπου να μπορεί να κινηθεί ένα παιδί ή ένας ανάπηρος με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. 
Οι «Μαμάδες στο Δρόμο» είναι βέβαιες πως δεν υπάρχει στις πόλεις μας διαδρομή απαλλαγμένη από εμπόδια που δυσχεραίνουν τη μετακίνηση των πολιτών ή θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Με την βεβαιότητα αυτή καλούνε “όλους τους/όλες τις δημάρχους της Ελλάδας να περπατήσουν μαζί τους σε μια διαδρομή δικής τους επιλογής.
Η διαδρομή που θα επιλέξουν οι δήμαρχοι ζητούν να πληρεί τις εξής προϋποθέσεις:
1) Να ξεκινά από ένα σημείο όπου συχνάζουν παιδιά, κατά προτίμηση σχολείο, νηπιαγωγείο, ή παιδικό σταθμό (γιατί τα παιδιά πηγαίνουν εκεί συχνότερα από οπουδήποτε αλλού).
2) Να καταλήγει σε οποιαδήποτε στάση μέσου συγκοινωνιών (το φυσικό μέσο μετακίνησης των παιδιών πριν αποκτήσουν δικό τους μέσο)
3) Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων να μην είναι μικρότερη από τρία οικοδομικά τετράγωνα (για να βιώσουμε την εμπειρία διάσχισης του δρόμου μια-δυο φορές)

Η προσπάθεια απαξίωσης του νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» με σκοπό το οριστικό του κλείσιμο, συνεχίζεται!!!

                    ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ "ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. 
                    ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!
Πριν από λίγες μόλις ημέρες, τη μεγάλη εβδομάδα,  είχαμε εκφράσει ως Σωματείο τη διαφωνία μας με την τακτική της αποψίλωσης της Πτ. Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ, από κάθε χρήσιμο εξοπλισμό, ακόμα και εγκαταστάσεις ενσωματωμένες στο κτίριο. 
Αφορμή  (πάντα χρειάζεται μια) γι' αυτή την ενέργεια της Διοίκησης υπήρξαν οι δύο διαδοχικοί βανδαλισμοί  το αμέσως προηγούμενο διάστημα.
Την κύρια ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η λογική του κλεισίματος του Α. Φλέμιγκ (ολοκληρωτικά ή τμηματικά), την οποία επιμένει να εφαρμόζει ως σήμερα με διάφορες μορφές και τρόπους.
Χωρίς να αναφέρουμε εδώ όλο το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης, περιοριζόμαστε να θυμίσουμε πως το σχέδιο του οριστικού κλεισίματος της Πτέρυγας Μπόμπολα του Α. Φλέμιγκ μπήκε σε εφαρμογή από την πρώτη μέρα της διαθεσιμότητας και επανεκκινήθηκε από την παρούσα διοίκηση. Σήμερα λειτουργούν εκεί μόνο τα πλυντήρια - σιδερωτήρια του Νοσοκομείου και αυτά επιδιώκουν να τα κλείσουν.
Συνολικά, η  κατάργηση - μεταφορά όσων υπηρεσιών είχαν απομείνει υπήρξε σταδιακή, με αποτέλεσμα να παραμένουν άδειοι οι πλήρως εξοπλισμένοι θάλαμοι και να ρημάζουν οι χειρουργικές αίθουσες και τα κτίρια. 

Το «νέου τύπου» πραξικόπημα ...

Έτσι χαρακτήρισε ο υπουργός οικονομικών τη συμπεριφορά της τρόικας απέναντι στην Ελλάδα, συγκρίνοντας τις πιέσεις που ασκούνται στις τράπεζες με τα τανκς του 1967 και επιβεβαιώνοντας τον πανικό της κυβέρνησης - ραδιοφωνική συνομιλία
Κατ’ αρχήν και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν ισχυριζόμαστε πως το χρέος είναι επαχθές (άρθρο), επονείδιστο, παράνομο ή όπως αλλιώς θέλει να το ονομάσει κανείς - αλλά πως είναι μη βιώσιμο οπότε, χωρίς τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του, η Ελλάδα αποκλείεται να επιβιώσει.

Η διαγραφή αυτή δε, οφείλει να επιδιωχθεί από τα διακρατικά δάνεια και όχι από τα ομόλογα, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων προέρχεται από το PSI - έτσι ώστε να μην προκληθεί εκείνο το πιστωτικό γεγονός που θα μπορούσε να θέσει σε λειτουργία μία αλυσιδωτή αντίδραση, με πιθανό θύμα ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, λόγω της διεθνούς υπερχρέωσης.
Περαιτέρω, η ΕΚΤ έχει ασφαλώς τη δυνατότητα να παγώσει τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου που έχει στην κατοχή της (ανάλυση), «ανταλλάσσοντας» τα για να το πετύχει με τα υφιστάμενα – ενώ το ΔΝΤ μπορεί να καθυστερήσει την πληρωμή των δόσεων, επίσης χωρίς να προκληθεί πιστωτικό γεγονός, το οποίο θα ήταν συνώνυμο με την επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.
Όσον αφορά τη στρατηγική της κυβέρνησης,

Η «στραβή» καταφθάνει & δεν θα είναι αναγκαστική πτώχευση!!!

         «Πατριωτικόπημα» με διαταγή της Ε.Ε... 
Όταν τις  Πράξεις Νομοθετικού Χαρακτήρα τις κάνουν οι έξω αριστεροί, τότε το λέμε Πραξικόπημα. 
Όταν το κάνουν οι μέσα αριστεροί τότε είναι «Πατριωτικόπημα» που σκοπό έχει το πλαγιοκόπημα της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. 
Όχι, πουλάκια της "αριστερής" κυβέρνησης, δεν έχετε κανένα δικαίωμα να επιβάλλεται αναγκαστικό δανεισμό του Κράτους από τα αποθεματικά φορέων, δημοσίων οργανισμών που πληρώθηκαν από την εποχή της προ του συναδέλφου σας Μεταξά διακυβέρνησης, για να μπορούν να είναι μερικώς αυτοδύναμα αν κάτι πάει στραβά με τις πολιτικές αποφάσεις οποιαδήποτε κυβέρνησης.
Αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας με μία υπογραφή είναι κανονικό κλέψιμο της περιουσίας του δημοσίου αφήνοντας ξεβράκωτους και ανοχύρωτους σημαντικούς κοινωνικούς οργανισμούς που είναι στημένοι αποκλειστικά με χρήματα των Ελλήνων πολιτών. 
Τον ΕΟΠΥΥ, λόγου χάρη, δεν τον χρηματοδότησε καμία ελληνική κυβέρνηση από την τσέπη της. Είναι χρηματοδοτημένος από την τσέπη του κάθε Έλληνα για να μπορεί ακόμα και σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας ή ακόμα και πολέμου να έχει την καβάτζα να βρει πενικιλίνη και γάζες. 
Κατάλαβες, Στρατούλη, που η μυωπία σου έχει φθάσει στο κεντρικό εγκεφαλικό σου σύστημα; 
Άσε τώρα τους μισθούς που δεν θα θιγούν και τα κουραφέξαλα. Οι μισθοί του δημοσίου πληρώνονται από τους φορολογούμενους και οι συντάξεις από τις τσέπες των ασφαλισμένων. Μένει και το αποθεματικό για την ώρα ανάγκης μη συμβεί η στραβή.
                                                        Η στραβή όμως φθάνει.

Να σταματήσει να παίζει η συγκυβέρνηση με τα χρήματα των εργαζομένων

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις απαιτήσεις των διεθνών τοκογλύφων, όπως διαλαλούσε προεκλογικά, προχωρά στη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων και μάλιστα με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Μετά και από την υποχρηματοδότηση των δήμων η νέα συγκυβέρνηση που υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται για το καλό των εργαζομένων έρχεται να δεσμεύσει τα χρήματα που ικανοποιούν τις λειτουργικές ανάγκες των παιδικών σταθμών, των κοινωνικών δομών και τις ανάγκες των σχολείων. 
Επίσης από τα αποθεματικά καλύπτεται και η μισθοδοσία των υπαλλήλων.  
Και στη πράξη η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη προηγούμενη. 
Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ έκλεψε τα αποθεματικά του ΟΑΕΔ και των ασφαλιστικών ταμείων και τα μετέτρεψε σε ρέπος και ομόλογα και η σημερινή ληστεύει τα αποθεματικά των δήμων, νοσοκομείων και άλλων φορέων προκειμένου να εξυπηρετήσει το χρέος.
Είμαστε κάθετα αντίθετοι και με τις θέσεις της ΚΕΔΕ που αντί να διεκδικήσει την αύξηση της χρηματοδότησης μιλάει για διαλόγους και εθνικά συμφέροντα. 
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά από «διαλόγους» και «εθνικά συμφέροντα». 
Όποτε οι εργαζόμενοι ακούν τις συγκεκριμένες φράσεις όλο και περισσότερα βάρη φορτώνονται στις πλάτες τους.

ΚΕΔΕ:Η Περιφέρεια Αττικής να δείξει υπευθυνότητα

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης βορείου τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρος για το θέμα των μεταφοράς των αποθεματικών των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην οποία αναφέρεται με υποτιμητικούς σχολιασμούς για το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. επειδή ομόφωνα αποφάσισε κινητοποιήσεις των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού για να μην εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, θα θέλαμε να απευθύνουμε στην Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής τα παρακάτω ερωτήματα:
 Ήταν ή δεν ήταν παράνομη η κατάθεση των χρημάτων της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος και η παρανομία αυτή καλύπτεται εκ των υστέρων, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, όπως παραδέχθηκε χθες ο αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας στο Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε.;

Συμφωνεί η κα Δούρου με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραμέρος για τα μέλη του Δ.Σ.της Κ.Ε.Δ.Ε., όπως «είναι κατώτεροι των περιστάσεων, εθνικά επιζήμιοι, ηθικά ανεπαρκείς, οικονομικά επικίνδυνοι»;
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Καραμέρος υβρίζει ή απειλεί Δημάρχους, αλλά αναρωτιόμαστε, πότε επιτέλους η κα Δούρου θα βάλει τέλος στους φραστικούς τραμπουκισμούς του συνεργάτη της;

Αμεση συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε

Σε σημερινή πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην οποία παρίστατο ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης, υπήρξε δημόσια ομολογία του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα ότι το Κράτος δεν διαθέτει τα χρήματα για να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις αλλά και άλλες υποχρεώσεις του, στο τέλος του μηνός Απριλίου. 
Για το λόγο αυτό, αναγκάστηκε να προσφύγει στην έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που υποχρεώνει τους Δήμους να τοποθετήσουν τα αποθεματικά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η δημόσια αυτή ομολογία του Υπουργού μας προξενεί ανησυχία για το μέλλον της χώρας. 
Αν η πορεία που ακολουθείται μέχρι σήμερα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται «οδηγούν την Ελλάδα στα βράχια», πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο.
Η Ελλάδα είναι πάνω από όλους και όλα.

Στο σκοτάδι από χθες η ΔΟΥ Αμαρουσίου που ελέγχει τη λίστα Λαγκάρντ!!!

Nάντια Βαλαβάνη: «Το δημόσιο χάνει εκατομμύρια»...
Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι η ΔΕΗ έκοψε από χθές το ρεύμα στην ΔΟΥ Αμαρουσίου που ελέγχει τον μεγάλο πλούτο και τις μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή ο λογαριασμός σε ολόκληρο το κτίριο που στεγάζεται η εφορία δεν έχει πληρωθεί.
Η διακοπή της ηλεκτροδότησης  στο 17όροφο κτίριο είχε ως αποτέλεσμα, οι εφοριακοί της εν λόγω ΔΟΥ, που μεταξύ άλλων έχουν στη δικαιοδοσία τους και ελεγχόμενους που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ, να μην μπορούν να δουλέψουν!!!
Με παρέμβαση της στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, έκανε γνωστό ότι η διακοπή έγινε καθώς σε όλο το κτίριο υπάρχει ένας μετρητής και ορισμένοι εκ των ιδιοκτητών ή ενοικιαστών δεν πληρώνουν το ποσό που τους αναλογεί εκτιμώντας πως λόγω της εφορίας δεν θα προχωρούσε η ΔΕΗ ποτέ σε διακοπή.
Η ίδια τόνισε πως το Δημόσιο και εν προκειμένω η γγ Εσόδων έχει πληρώσει κανονικά στον διαχειριστή του κτιρίου για το ρεύμα που έχει καταναλώσει η ΔΟΥ, ωστόσο ούτε ο διαχειριστής έχει πληρώσει τη ΔΕΗ. 
Μάλιστα σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, ο διαχειριστής μπήκε σε ρύθμιση τον Δεκέμβριο ωστόσο δεν πλήρωσε ποτέ και καμία δόση με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό να πλησιάζει το 1,5 εκατ. ευρώ.
Πλέον η ΔΕΗ περιμένει από το διαχειριστή την καταβολή κάποιου ποσού για να ξεκινήσει νέα ρύθμιση. 

Το αμέτρητο θράσος Δημάρχων & κομμάτων


Κάθε παράνομη ενέργεια έχει τις επιπτώσεις έτσι φτάσαμε σε χρεοκοπία με τις συνυπεύθυνες κομματικές κυβερνήσεις να δεσμεύουν τα Ταμειακά Διαθέσιμα των Δήμων για να κλείσουν κάποια τρύπα από τις χιλιάδες της σπασμένης στάμνας.
Σαν τα κοράκια είχαν πέσει  στα χρήματα των δημοτών οι Διοικήσεις των Δήμων σε συνεργασία με όλα τα κόμματα. 
Ρουσφέτια,  αυτοδιαφημίσεις, αναθέσεις μελετών σε ημετέρους για έργα που ποτέ δεν θα γίνονταν πράξεις & άλλα, αλλά ΟΛΑ τα χρήματα έκαναν φτερά και(αφού τα δανεικά δεν θα τα πλήρωναν οι ίδιοι αλλά οι Δημότες και ο κρατικός προϋπολογισμός στο μέλλον, όταν θα είχαν πλέον φύγει), άρχισαν να δανείζονται υποθηκεύοντας το Δήμο & το Κράτος
Μόλις πρόσφατα με μεγάλη ικανοποίηση ο Πατούλης ευχαριστούσε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,
η οποία αντί να πάει τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στον Εισαγγελέα, επειδή δεν πλήρωνε επί πολλά χρόνια οφειλές δεκάδων εκ.  €  ΦΠΑ & ΙΚΑ από παράνομες προσλήψεις, 
του επέτρεψε να μεταφέρει τα χρέη στις πλάτες της πολιτείας και στους δημότες.
Έτσι η Κυβέρνηση, αντί να παρέμβει κατά της παρανομίας και της κακοδιαχείρισης των Δήμων,  κάλυπτε τις Διοικήσεις τους με αντάλλαγμα αυτές να εξυπηρετούν και να προωθούν παρανομίες της Διαπλοκής και των μεγαλοεργολάβων που ανεβοκατεβάζουν Κυβερνήσεις και πλουτίζουν με τις πλάτες των Δημάρχων καταστρέφοντας τις πόλεις.
Τα χρήματα όμως που υπήρχαν στο ταμείο του Κράτους κάποια στιγμή τελείωσαν ή πιο σωστά, φαγώθηκαν παράνομα και ενώ οι υπεύθυνοι είναι ακόμα ελεύθεροι, από την άλλη, οι ανάγκες για ρευστό χρήμα πολλαπλασιάστηκαν.
Η συμμαχία «κατεργαρέων» κάπου τέλειωσε...

Αίτημα των ...«Θεσμών», η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα!

«Πάγιο αίτημα των θεσμών» (δηλαδή της τρόικας) αποτελεί η αρπαγή των αποθεματικών των δημόσιων φορέων, όπως αναφέρεται σε αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Ριζοσπάστη.
Η συγκυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το αίτημα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία πάντως συναντά τις αντιδράσεις σωματείων, φορέων του λαϊκού κινήματος, αλλά και τοπικών διοικήσεων.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωζώνης αποκάλυψε χτες στις Βρυξέλλες, ότι η απόφαση της συγκυβέρνησης να συγκεντρώσει τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ & δημόσιων φορέων, αποτελούσε «πάγιο αίτημα των θεσμών», εκφράζοντας «ικανοποίηση» για τη συγκεκριμένη ενέργεια. 
Μάλιστα, σημείωσε πως ανάλογες ρυθμίσεις ισχύουν και σε άλλα κράτη - μέλη (όπως η Ολλανδία), που... «κατά σύμπτωση» είναι το ίδιο ακριβώς επιχείρημα με αυτό που αξιοποίησε και το Μέγαρο Μαξίμου σε non paper...
Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε ότι για να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα ως προς τις μελλοντικές χρηματοδοτικές ανάγκες, θα πρέπει να προηγηθεί συνολική συμφωνία για όλο το φάσμα των κρατικών δαπανών και εσόδων.
Σε αυτό το πλαίσιο, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα και για το κατά πόσο η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει «έκτακτο χαρακτήρα», όπως ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση, ή εάν θα αποτελέσει μόνιμο μέτρο για την αποτελεσματική παρακολούθηση και την παραπέρα συμπίεση των κρατικών δαπανών.

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ηχηρό «ΟΧΙ» στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, από Δήμους & Περιφέρειες

Πόλεμο κατά της κυβέρνησης, ανοίγουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες όλης της χώρας με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά τους διαθέσιμα. 
Αξιοσημείωτο είναι ότι από τη θυελλώδη συνεδρίαση απουσίαζαν, όπως ήταν αναμενόμενο η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο περιφεριερχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος οι οποίοι στηρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Εκπληξη αποτελεί η απουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ο οποίος μάλιστα συμφωνεί με τη μεταφορά των αποθεματικών στην ΤτΕ.
Η συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος ήταν πράγματι εκρηκτική και πολλές φορές ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δ. Μάρδας, που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, δέχθηκε ύβρεις από τους δημάρχους. Ακούστηκαν απίστευτες εκφράσεις και πλέον η κατάσταση είναι έκρυθμη με τους δήμους να απειλούν ξεκάθαρα με δυναμικές κινητοποιήσεις.
Με συντριπτική πλειοψηφία από τους 31 παρόντες 28 υπέρ και 3 λευκών υπερψηφίστηκε στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ να μην μεταφερθούν τα διαθέσιμα χρήματα των ΟΤΑ στην ΤτΕ και να αντισταθούν οι δήμοι στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης.  Μετά από 7 ώρες αποφάσισαν να μη δώσουν τα χρήματα από τα ταμεία τους.

Γ. Καραμέρος:«τα κεφάλαια των ΟΤΑ είναι πλήρως διασφαλισμένα»

Ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου τομέα Αττικής κ. Γ. Καραμέρος έκανε για το θέμα των μεταφοράς των αποθεματικών την ακόλουθη δήλωση:
Προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις οι υποκριτικές αντιδράσεις εκείνων που αποσιωπούσαν συστηματικά όταν δεν στήριζαν κανονικά, την περικοπή κατά 66% των ΚΑΠ - του "οξυγόνου" των ΟΤΑ.
Είναι οι ίδιοι που έρχονται σήμερα και διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους καταστροφολογώντας.
Δυστυχώς όμως για αυτούς οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση.
Και κρίνουν ανάλογα εκείνους που αφού κατέστρεψαν την οικονομία και την κοινωνία, έχουν σήμερα το θράσος να χρησιμοποιούν τις λέξεις πατρίδα, αλήθεια και ευθύνη.
Από χθες λοιπόν, ενδυόμενοι για πολλοστή φορά τον βολικό μανδύα των "ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών" διαγκωνίζονται για το ποιος θα ποντάρει πρώτος  τα τελευταία αποθέματα πολιτικής του σοβαρότητας για λίγη  προβολή, στο πλαίσιο προσωπικών στρατηγικών και μικροκομματικών συμφερόντων.

Γ. Πατούλης:«Δικτάτορας με σοβιετική νοοτροπία η κυβέρνηση»!!!

Bild: «Εξέγερση Δημάρχου εναντίον Αλέξη Τσίπρα»
Δηλώσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη, φιλοξενεί η Bild, η οποία με τίτλο «Εξέγερση Δημάρχου εναντίον Αλέξη Τσίπρα», αναφέρεται στην απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης.
Ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στην σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, κάνει λόγο για «κυβέρνηση που ενεργεί σαν δικτάτορας», καθώς και για «άμεση επίθεση στη κοινωνία»
«Αυτή η κυβέρνηση ενεργεί σαν δικτάτορας. 
Είναι μια άμεση επίθεση στη κοινωνία. 

Περί Συντάγματος & διαθεσίμων

                                          Για δες ποιος μιλάει…
«Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας», είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή. 
Εάν εξακολουθεί να ισχύει αυτό, τότε ίσως το συνταγματικό «γράμμα» να είναι κατά δύο λέξεις φτωχότερο, μετά τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυτής της κυβέρνησης. 
Τα κρατικά ταμεία όμως θα γίνουν κατά περίπου 2 δις ευρώ πλουσιότερα στην πιο κρίσιμη φάση της ευρωπαϊκής διαπραγμάτευσης για την χρηματοδότηση της χώρας.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δέσμευση των διαθεσίμων των Δήμων ήταν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, μονόδρομος στην μάχη της ρευστότητας. 
Το κατά πόσο πρόκειται και για βιώσιμο μονόδρομο θα το κρίνουν οι εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων, καθώς η «σκούπα» στα αποθέματα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης έχει νόημα μόνον εάν όντως επίκειται συμφωνία με τους πιστωτές.
Εως τότε, και αυτή η μάχη φαίνεται καταδικασμένη να περάσει μέσα από – εγχώριες και διεθνείς - θύελλες, με τη Νέα Δημοκρατία να σηκώνει πρώτη το λάβαρο… προάσπισης του Συντάγματος.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης κατήγγειλε «ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και του άρθρου 102 περί οικονομικής αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης», ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος Κώστας Μπακογιάννης προανήγγειλε προσφυγή στο ΣτΕ προς ακύρωση της ΠΝΠ και ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος με οργίλη ανάρτηση στο Facebook κατήγγειλε «σοβιετικής μεθοδολογίας  οικονομικό στραγγαλισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης»  για να καταλήξει: 
«Επέλεξαν τον Παυλόπουλο γιατί ήθελαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρόθυμο να υπογράφει τις κυβερνητικές αθλιότητες».

Οι «encardia» συναντούν αύριο στο Πολιτιστικό Κέντρο «Δαΐς», την Enza Pagliara!!!

Οι «encardia την Τετάρτη 22 Απριλίου συναντούν επί σκηνής στο «Πολιτιστικό Κέντρο Δαΐς «Αμαρουσίου, την Enza Pagliara, την πιο χαρακτηριστική και αυθεντική φωνή του Ιταλικού Νότου και μόνιμη συνεργάτιδα του μεγαλύτερου φεστιβάλ της Ιταλίας (Notte Della Taranta)!
Λίγες ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα χορού ας βρεθούμε πάλι όλοι μαζί να χορέψουμε και να καλωσορίσουμε όχι μόνο την Άνοιξη αλλά και το νέο διπλό δίσκο & dvd «encardia + Πλειάδες, Γυναίκες της Πέτρας», από την ανεπανάληπτη παράσταση στο Mέγαρο Mουσικής Αθηνών, τον Φεβρουάριο του 2014.

Αύριο τα εγκαίνια της έκθεσης Ζωγραφικής «Ελληνικά Τοπία»

Όλοι αύριο στις 3.30 μ.μ, στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου

                             Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται         
                        Η «Price Waterhouse Coopers», εκκαθαρίστρια της αμαρτωλής «Probank»
            επιδιώκει να αρπάξει το σπίτι ενός υπέργηρου 85χρονου συμπολίτη που ζει με 400€ το μήνα. 
                                                   Ας τους δώσουμε να καταλάβουν μια και καλή: 
                                                         Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! 
                                                          Δεν πληρώνουμε τη κρίση τους!

Κερδίζω ...

ΣΥ.ΡΙΖ.ΑΝ.ΕΛ:Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεσμεύουν αποθεματικά δημοσίων φορέων & οργανισμών!

                      ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Mε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος. 

Υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας και από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο. 
Εξαιρούνται επίσης εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, στις οποίες διατηρεί συμμετοχή το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει ότι «δύνανται να μεταφέρουν» τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. 
Άλλωστε, η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων γίνεται ήδη με αποφάσεις των διοικήσεών τους.  
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 41 - 20/4/201 επικαλείται «την έκτακτη περίπτωση εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος», αναφέρει τα εξής:

Σκληρή φραστική επίθεση της «ΜΕΤΑ-ΟΤΑ», στον Μ.Χρηστάκη

Τον χαρακτηρίζει «ομοτράπεζο του Φούχτελ» και τις ενέργειές του 
κατά των συνδικαλιστών, ως «αυταρχικές απαράδεκτες»!!! 
Επιλεκτική μνήμη φαίνεται να έχει ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου & πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων κ. Μιχάλης Χριστάκης, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για εργαζόμενο με πλούσια συνδικαλιστική δράση, ο οποίος - μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Σωματείου - αντέδρασε και αντιστάθηκε στους σχεδιασμούς της δημοτικής Αρχής για ιδιωτικοποιήσεις, συγκροτήσεις ΚΟΙΝΣΕΠ, απολύσεις και σε ό,τι άλλο επιχείρησε η δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να περάσει και ήταν ενάντια στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπεί.
Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει κανείς διότι:
Ξεχνά φαίνεται ο γενικός γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου ότι ως πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ ή ΟΤΑ καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που με βάση ειδικές διατάξεις αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.
Ξεχνά ότι το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ήταν αυτό που πραγματοποίησε εκδήλωση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, στις αρχές του 2011, για να υπαχθεί ρύθμιση στο νομοσχέδιο «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» για την «Αναγνώριση προϋπηρεσίας για βαθμολογική εξέλιξη του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου που μεταφέρθηκε στους ΟΤΑ α ́ βαθμού» (Ν. 3979/11, άρθρο 50 - ΦΕΚ 138Α/16-06-2011), όπου αναφέρεται αυτολεξεί:

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 1ης και 2ης Συνεδρίασης έτους 2015
1. Διαγραφή παραβάσεων Κ.Ο.Κ από τους υπ'αριθ. 773/26.11.2003 & 501/15.07.2014 χρηματικούς καταλόγους Υπόθεση: Ρουμελιώτη Ευδοκία
2. Διαγραφή δόσεων - Εισφορά σε χρήμα χρηματικός κατάλογος 400/2014 (υπόθεση ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΟΥΡΤΣΟΓΛΟΥ)
3. Διαγραφή δόσεων - Εισφορά σε χρήμα χρηματικός κατάλογος 400/2014 (υπόθεση ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΗ ΡΕΒΙΝΘΗ)
4. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υποθ.Παυλίδης Ιωάννης)
5. Διαγραφή δόσεων από τους υπ'αριθ. 45 & 46/19.01.2015 χρηματικούς καταλόγους για χρέωση σύνδεσης με αγωγό αποχέτευσης Υπόθεση: Καφά Αλεξάνδρα

Στις 6:30 μ.μ, η συγκέντρωση Γονιών, δασκάλων & μαθητών του16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου!

Αιτία; Η επικινδυνότητα 2 αιθουσών του ισογείου & του 1ου ορόφου 
Αύριο η έκτακτη ΓΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
                                     «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ» Αρ. Πρωτ: 23/0415
                                                        ΕΠΕΙΓΟΝ  ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!
Αγαπητοί γονείς, όπως γνωρίζετε το κτίριο του σχολείου μας έχει σοβαρότατα προβλήματα στην κτιριακή υποδομή του με δυσμενείς συνέπειες και στην επιτέλεση του εκπαιδευτικού - παιδαγωγικού έργου, τα οποία αν και έχουν εντοπισθεί εδώ και 2 χρόνια τουλάχιστον, τίποτα δεν έχει επιλυθεί αλλά λιμνάζει στην χρονοτριβή, στην επιπολαιότητα και τον εμπαιγμό μας από την πλευρά των αρμοδίων φορέων και κυρίως του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα:
1. Με την υπ’ αριθμ. 3/2014 Έκθεση Επικινδύνου του Τμήματος Ελέγχου Κατασκευών του Δήμου Αμαρουσίου οι 2 πρόσθετες αίθουσες του ισογείου και του 1ου ορόφου έχουν χαρακτηρισθεί επικίνδυνες και γι’ αυτό τον λόγο δεν λειτουργούν. 
Όμως δεν έχει ληφθεί κανένα νόμιμο και κατάλληλο μέτρο ασφαλείας, θέτοντας έτσι σε καθημερινό κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών μας, τα οποία κινούνται συνεχώς κάτω από αυτές!!!
2. Αυτές οι ως άνω αίθουσες είναι αυθαίρετες, γεγονός που αν και κωλύει την έκδοση οικοδομικής αδείας επισκευής, ο Δήμος δεν έχει προβεί άμεσα στην τακτοποίηση - νομιμοποίησής τους, όπως όφειλε. Επίσης η στέγη του υπολοίπου κτιρίου όταν βρέχει, στάζει νερά μέσα στις αίθουσες κατά την ώρα της διδασκαλίας.
3. Ο Δήμος αν και είχε υποσχεθεί, αρνείται με διάφορα προσχήματα, να αναλάβει το κόστος επισκευής των αιθουσών ρίχνοντας το «μπαλάκι» στον ΟΣΚ (ΚΤΥΠ ΑΕ), ισχυριζόμενος ότι ο ΟΣΚ είναι ιδιοκτήτης. 

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔEKΑ ΟΚΤΩ(18) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έκθεση Εσόδων- Εξόδων A΄ τριμήνου οικονομικού έτους 2015 του Δήμου Αμαρουσίου
2. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
3. Aποδοχή ή μη δωρεάς από την τράπεζα Πειραιώς προς τον Δήμο Αμαρουσίου για την λειτουργία του Δημοτικού Θερινού κινηματογράφου "ΜΙΜΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ" 
4. Eπέκταση σύμβασης για "ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ".
5. Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια υλικών άρδευσης της Υπηρεσίας Πρασίνου
6. Γνωμοδότηση για εκδίκαση ενστάσεων κατά των όρων διακήρυξης και της τεχνικής μελέτης με τίτλο : "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ"

21η Απριλίου 1967...

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Γ. Πατούλης: « ... θέλουν να χρησιμοποιήσουν για άλλη μια φορά την Αυτοδιοίκηση ως πειραματόζωο»!

Απροετοίμαστη η Πολιτεία να διαχειριστεί 
τη μαζική εισροή προσφύγων & μεταναστών
                             Προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα 
                             με συμμετοχή των δήμων Βορείου & Νοτίου Αιγαίου
Απροετοίμαστη αποδεικνύεται η Ελληνική Πολιτεία να διαχειριστεί το πρόβλημα της μαζικής εισροής χιλιάδων προσφύγων και παράτυπων μεταναστών στη χώρα. Το θέμα πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Ελλάδα και Ιταλία, που σηκώνουν το κύριο βάρος αυτής της ροής, πρέπει να πιέσουν ώστε δοθούν ευρωπαϊκές λύσεις. 
Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην προσυνεδριακή εκδήλωση, το οποίο πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα, ενόψει του ετήσιου συνεδρίου της, με τη συμμετοχή των δήμων του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και με θεματολογία την τουριστική ανάπτυξη, νησιωτική πολιτική και ζητήματα πολιτισμού, αθλητισμού και παιδείας.
Όχι το μπαλάκι στην Αυτοδιοίκηση για τις προσφυγικές ροές 
Δεν μπορούν να γίνουν τα νησιά χώρος υποδοχής προσφύγων
Η Ελληνική Πολιτεία, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης, «προσπαθεί να πετάξει το μπαλάκι στους Δήμους,  ζητώντας μας να καλύψουμε με τις δικές μας δομές και τα δικά μας κονδύλια, τις ευθύνες της Κεντρικής Εξουσίας. Μας ζητά χώρους , χρήματα και προσωπικό για να αντιμετωπίσουμε ένα ανθρωπιστικό πρόβλημα, τη στιγμή που ως Αυτοδιοίκηση στερούμαστε τις υποδομές και τους πόρους για να στηρίξουμε τις δικές μας κοινωνικές δομές, τις ανάγκες των τοπικών μας κοινωνιών. 
Για άλλη μια φορά θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Αυτοδιοίκηση ως πειραματόζωο
αλλά δεν θα τους το επιτρέψουμε.

«Παχυσαρκία - Η Μάστιγα της εποχής»

Η «Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς» στο Μαρούσι

Με πολιτιστικές εκδηλώσεις  παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη και με ελεύθερη είσοδο για όλους στα Μουσεία της πόλης, το Μαρούσι συμμετείχε στην Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς που έχει ορισθεί για την 18 η Απριλίου κάθε χρόνου.
Μία πλούσια χορευτική παράσταση με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων  την οποία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εκατοντάδες πολίτες, με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Προοδευτικού Συλλόγου «Μαρλά Μαμάδου Τήνου», του χορευτικού συγκροτήματος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» & του Τμήματος  παραδοσιακών χορών του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.  Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη από καρδιάς τους συμμετέχοντες και τους συντελεστές για την επιτυχία της εκδήλωσης σημειώνοντας ότι «η ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης αποτελεί υψηλή προτεραιότητά μας.

Επιτυχημένο το «1ο Διαδημοτικό Φιλανθρωπικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου» του Δήμου Αμαρουσίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο διαδημοτικό φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, στις εγκαταστάσεις του ARENA SOCCER CLUB στον Παράδεισο Αμαρουσίου με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της διοργάνωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στη στήριξη της προσπάθειας που πέρα από τη χαρά του αθλητισμού που προσέφερε έστειλε και μήνυμα με κοινωνικό περιεχόμενο.
Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ρένα Χαλιώτη, απευθύνοντας χαιρετισμό στο ακροατήριο, ευχαρίστησε όλους, μικρούς και μεγάλους, για την παρουσία τους και την υποστήριξη της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας, όπως, επίσης, όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του τουρνουά. Παράλληλα, ευχήθηκε ανάλογες εκδηλώσεις που προάγουν το αθλητικό πνεύμα στην πόλη και που στηρίζουν τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας, να επαναληφθούν.

Κουράγιο Δήμαρχε, τα πρώτα... 100 χρόνια είναι δύσκολα!

Ας μεταφερθούμε στο μακρινό 4143 μ.Χ. Ο τότε δήμαρχος Φυλής Χ.Ψ. ανακοινώνει περιχαρής στους δημότες του ότι ο δήμος ξεχρεώνει οφειλές 2.128 και πλέον ετών! 
Και όλα αυτά χάρη στο άρθρο 79 του ν. 4316/2014, ίσως και στην αγωνιστικότητα της τότε διοίκησης της ΚΕΔΕ. 
Θα μπορούσε να είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας
Αντιθέτως, πρόκειται για την πραγματικότητα που διαμορφώνει απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας στις αρχές Απρίλη, βάσει του νόμου που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση.
Η σχετική απόφαση, όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»
Οφειλές τριών δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία συμψηφίζονται με την παραπάνω απόφαση (ΑΔΑ:71ΜΙ465ΦΘΕ-64Η), που απαιτείται για την «ενεργοποίηση» του νόμου, και εξοφλούνται με τη μηνιαία παρακράτηση του 5% των Κοινών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που λαμβάνει έκαστος δήμος.
Δόσεις για πάντα
Τι σημαίνει αυτό; 
Ο Δήμος Αμαρουσίου, που αναφέρεται πρώτος στην απόφαση, εξοφλεί χρέη άνω των 56 εκατ. ευρώ, πληρώνοντας μηνιαίως 28.316,69 ευρώ. 
Ξεχρεώνει σε 1.991 μήνες, δηλαδή σε 165 χρόνια!!!

Μήνυση Δορύλαου Κλαπάκη κατά του Γεωργίου Κατρούγκαλου

Κατατέθηκε στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας  του Πρωτοδικείου Αθηνών, η υπ΄αρ. Α/802/2015  μήνυση κατά του Υπουργού Γεωργίου Κατρούγκαλου & των συνεργατών του  και  παραγόντων  για προώθηση εν γνώσει τους, του Αντισυνταγματικού νόμου «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης - καταπολέμηση Γραφειοκρατίας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις» με σκοπό να προσπορίσουν τρίτοι τεράστια παράνομα οφέλη.

Επειδή στην Γαλλία, η εκεί ανεξάρτητη από την νομοθετική εξουσία Δικαιοσύνη, αρνούμενη τις πιέσεις, για να χτυπήσει στην ρίζα την γενεσιουργό αιτία της διαφθοράς και της οικονομικής διάλυσης της χώρας, που είναι οι πελατειακοί διορισμοί στο Δημόσιο, παρεμβαίνει άμεσα & αποφασιστικά έστω & για ένα ρουσφέτι  και ασκεί ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων όσο ψηλά και να βρίσκονται
Επειδή εδώ διεφθαρμένοι παράγοντες, που θεωρώντας σκουπίδια το ένα εκατομμύριο τίμιους ανέργους & το Δημόσιο ιδικό τους μαγαζί, με αντισυνταγματικές ρυθμίσεις ταχτοποιούν τις οικογένειές τους και τους κομματικούς φίλους  είναι οι  μόνοι υπεύθυνοι, που με την αδικία, αναγκάζουν  τους εκατοντάδες χιλιάδες άξιους νέους να φύγουν από την χώρα ή να μετατραπούν σε κουκουλοφόρους

Ξεκινά από σήμερα «η Ώρα του Πολίτη»


 Ξεκινά σήμερα Δευτέρα «Η Ώρα του Πολίτη» που είχε εξαγγελθεί προ μιας εβδομάδας από τον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση, στο πλαίσιο των πολιτικών συμφιλίωσης πολίτη-αστυνομίας και της κοινοτικής αστυνόμευσης. 
Αρχικά το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 Αστυνομικά Τμήματα σε Αττική(μεταξύ αυτών & στο Μαρούσι), Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα, θα διαρκέσει 2 μήνες και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί.  
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ,  δύο φορές τον μήνα, οι Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. 

«Η Ώρα του Πολίτη» θα εφαρμοστεί στα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου, Αμπελοκήπων και Πατησίων, Κορυδαλλού, Άνω Λιοσίων, Ηλιούπολης, Σταυρουπόλεως και Τούμπας - Τριανδρίας, 
Α' Πατρών, Χαλκίδας, Ρόδου, Α' Ηρακλείου, Ιωαννίνων και Α΄ Λάρισας.