Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Η «Αριστερά» του δήθεν!!!

Περάσαμε πολλές δεκαετίες σε αυτόν τον τόπο με τη Νέα Δημοκρατία να βυσσοδομεί πάνω στην έννοια «Δημοκρατία». 
Μέχρι που φτάσαμε «Δημοκρατία», ακόμα και αυτή η αστική Δημοκρατία, να νοείται από τη Νέα Δημοκρατία ως εκείνο το σύστημα της επιβολής του «μαύρου», των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, της απαγόρευσης συναθροίσεων, της πρόσδεσης του τόπου σε καθεστώς αέναης λιτότητας και της υπαγωγής της Ελλάδας σε καθεστώς Αγγλικού Δικαίου με τη μέθοδο των τροπολογιών της νύχτας (όποτε γινόταν κι αυτό)…
Τα υπόλοιπα χρόνια της μεταπολίτευσης τα περάσαμε με το ΠΑΣΟΚ, το… «σοσιαλιστικό κίνημα», να βυσσοδομεί, να συκοφαντεί, να λερώνει την έννοια του σοσιαλισμού. 
Φτάσαμε στο σημείο, μετά από την αρχική φάση του «σοσιαλισμού» των «νέων τζακιών», να προσδένεται η Ελλάδα – στο όνομα του… σοσιαλισμού – στα ΔΝΤ, να καμώνεται το «σοσιαλισμό» η βρωμιά του «όλοι μαζί τα φάγαμε»και να κλίνεται σε όλες τις πτώσεις ο όρος «σοσιαλισμός» από τα χείλη μιας από τις πιο ρυπαρές ομάδες μιζαδόρων που γνώρισε ποτέ ο τόπος.
Τώρα ήρθε η ώρα της «Αριστεράς»... 
Κατ’ αρχάς δικαίωμα του καθενός η ετερότητα και ο ατομικός αυτοπροσδιορισμός. 
Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. 
Μπορεί παντού στον κόσμο να επιδιώκεται η έννοια της «Αριστεράς» να κοντύνει στα όρια του καπιταλιστικού συστήματος. 
Μπορεί να εμφανίζεται σαν «Αριστερός» τη μια οΝτ’ Αλέμα και ο Μπλερ και την άλλη ο Σρέντερ μέχρι ο… Ομπάμα.  
Μπορεί να θέλουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης οι θιασώτες του «τέλους της Ιστορίας» να παρουσιάσουν την «Αριστερά» ως μια… γεωγραφική εκδοχή που βάζει τα ρούχα της αλλιώς για να διαχειριστεί το καθεστώς της γύμνιας και της εκμετάλλευσης.

«Θα σου πάρω βιολιά & ένα ντέφι γλυκό να σου παίζουν», Συριζούλα μουουου...

              Mεταξύ μας όπως βλέπεις τα περιθώρια στενεύουν, Συριζούλα μου, Συριζούλα μου
  Τις καμμένες πόλεις, τα νεκρά παιδιά θυμάμαι & το αίμα, Συριζούλα μου, Συριζούλα μου & 
η δικιά μου η ζωή, δίχως νόημα δίχως φωνή & μ’ άδειο βλέμμα, Συριζούλα μου, Συριζούλα μου!
                       Πέφτει σύρμα, πέφτει σύρμα και οι μισθοφόροι που σε κυβερνούν
                             πέφτει σύρμα, πέφτει σύρμα, οι ίδιοι αύριο θα σε δικάζουν...
Τα «δικά τους παιδιά» διόρισαν στα υπουργεία, & οι ΣυριζοΑΝΕΛ!!!
Πλήθος διορισμών «ημετέρων», που επιβαρύνουν τον Προϋπολογισμό
Την τακτική της αξιοποίησης των «δικών μας παιδιών» φαίνεται ότι υιοθέτησαν από την 26η Ιανουαρίου οι υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα, διορίζοντας στα πολιτικά τους γραφεία στελέχη όλων των βαθμίδων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ή τους Ανεξάρτητους Ελληνες, συγγενείς τους ή ακόμα και συνεργάτες τους από την προηγούμενη επαγγελματική τους δραστηριότητα, γεγονός που αποδεικνύει ότι το κράτος έχει... συνέχεια και στις προσλήψεις «ημετέρων».
Το φαινόμενο αυτό, ωστόσο, το πληρώνουν ακριβά οι Ελληνες φορολογούμενοι,
δεδομένου ότι το κόστος λειτουργίας των υπουργικών γραφείων είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας λόγω των εξελίξεων στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
Ενδεικτικό είναι, όπως φαίνεται και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ότι το πολιτικό γραφείο του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, θα κοστίσει για φέτος 189.546 ευρώ, ενώ για το 2016, 206.778 ευρώ.
Αντίστοιχα, το πολιτικό γραφείο του υπουργού Πολιτισμού και Παιδείας, Αριστείδη Μπαλτά, θα κοστίσει 219.000 ευρώ για το 2015 και 237.000 για το επόμενο έτος, ενώ για αυτό του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη, θα διατεθούν 209.118 ευρώ φέτος και 225.735 ευρώ το 2016.
Το πολιτικό γραφείο, επίσης, του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλου, θα κοστίσει φέτος 222.839 ευρώ και 239.496 ευρώ το επόμενο έτος.

Μας έχουν βάλει σε «αριστερή» συσκευασία ανοησίας...

Αν είναι έτσι η Αριστερά τότε πώς είναι η Δεξιά; 
Κοντεύουν τρεις μήνες στην εξουσία και το μόνο που έχουν κάνει είναι να φορτώνουν χρέη στους Έλληνες κάνοντας σπασμωδικές κινήσεις αριστερής αντιπολίτευσης στις ίδιες τις δεξιότατες πολιτικές αποφάσεις τους. 
Πιο χαμηλά δεν έχει πέσει ο πήχης ούτε επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου με την επανάσταση του αυτονόητου. 
Φθάσαμε στο σήμερα και στην επανάσταση του ανόητου.
Τουλάχιστον ξηλώστε τα αριστερά TσεΓκεβαρίστικα αστέρια και τα Βελουχιώτικα άρματα και κάντε αυτό που θέλετε να κάνετε χωρίς τον φερετζέ της Αριστεράς. 
Καπιταλιστόμουτρα είστε με Ε.Ε και ΝΑΤΟ να σας κάνουν ό,τι θέλουν... 
Βάζετε υπογραφές στα κρυφά αναθέτοντας σε αμερικανική εταιρεία που συνεργάζεται αποκλειστικά με το ΝΑΤΟ για την συντήρηση πολεμικών αεροσκαφών, λες και ο φόβος αυτή την στιγμή είναι μην μπούνε οι Τούρκοι και πάρουν την Θεσσαλονίκη. 
Λες κι άμα ήθελαν οι Τούρκοι δεν έμπαιναν από το 2010  την ώρα που οι συνάδελφοι της Αριστερής κυβέρνησης είχαν αφήσει τα πάντα στις ορέξεις όλων. 
Εκτός αν τα ελληνικά μαχητικά θα προστατεύουν τις αμερικανικές πλατφόρμες εξόρυξης στο Αιγαίο από τους ΝΑΤΟικούς Τούρκους!
Για ποια νέα Ευρώπη χαριεντίζεστε με το ΔΝΤ και τους φύλακες των τραπεζών, Θεσμούς
Αντιπολιτεύεστε τον ίδιο τον λαό που εκπροσωπείτε. 
Αντί να ξηλώσει ο κ. Τσίπρας τον υπουργό Βαρουφάκη μετά την εξευτελιστική για τους Έλληνες δήλωσή του ότι “θα εκπληρώνει εις το διηνεκές η Ελλάδα τους πιστωτές της”, κάθεται και τον κοιτάζει σαν τον μεγάλο στοχαστή.
Δύο μεγάλα μυαλά πέρασαν από την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια: 
Ο στοχαστής Γιώργος και ο στοχαστής Γιάνης. 

Θα είμαστε συνεπείς εις τας υποχρεώσεις μας προς τους δανειστάς...

O «ΠΟΝΤΙΟΣ ΘΕΣΜΟΣ» & το Βιώσιμο Χρέος ...

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντήθηκε το πρωί με την Θεανώ Φωτίου

Αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο,Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη συναντήθηκε σήμερα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα αρμοδιότητάς της και με βασικό αίτημα να τρέξουν άμεσα διαδικασίες που αφορούν στην υλοποίηση των κοινωνικών πολιτικών στους δήμους της χώρας, τη συνέχιση των κοινωνικών προγραμμάτων και τη διασφάλιση της ανάλογης χρηματοδότησής τους.
Ειδικότερα εκ μέρους της ΚΕΔΕ τονίστηκε ότι οι δήμοι με τα σημερινά δεδομένα, δηλαδή τις χιλιάδες κοινωνικές δομές και τις υπηρεσίες τους, ουσιαστικά ορίζουν ένα εθνικό πλαίσιο λειτουργίας των αποκεντρωμένων κοινωνικών υπηρεσιών, συμβάλλουν στην εξοικονόμηση πόρων από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ μπορούν να συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των μονάδων υγείας και την εξοικονόμηση οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων. 
Ως εκ τούτου είναι προκύπτει επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν και να στηριχθούν.
Στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων
Αναγνωρίζοντας  η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου αυτόν τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης, συμφωνήθηκε να συσταθεί άμεσα μόνιμη τεχνική ομάδα εργασίας, η οποία θα επεξεργάζεται τα θέματα κοινής αρμοδιότητας καθώς και ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα η στελέχωση των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των δήμων (κοινωνικοί λειτουργοί), ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία έγκρισης και καταβολής προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Εθιμοτυπική συνάντηση Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ. 
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εξέφρασε την ελπίδα του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα από το μεγάλο θεσμικό του ρόλο να δημιουργήσει τις εγγυήσεις εκείνες, ώστε η Αυτοδιοίκηση να εκπληρώσει την αποστολή της.
«Ευχόμαστε, τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, όπως προσφέρατε ως Υπουργός σημαντικό έργο στην Αυτοδιοίκηση,  ότι το ίδιο θα κάνετε και ως ανώτατος άρχων της χώρας».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους δεσμούς του με την Αυτοδιοίκηση από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών.
Ο κ. Παυλόπουλος αναγνωρίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη σημερινή εποχή όπου έχει επωμισθεί μεγάλο μέρος της κοινωνικής κρίσης, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα οι αρμοδιότητες που της εκχωρούνται να συνοδεύονται και από τα μέσα για να μπορεί να τις ασκήσει.

Αιφνιδιασμοί & Εξυπηρετήσεις μέχρι την τελευταία στιγμή!

                                Καθορισμός χρήσεων γης ΧΕΥ
Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Μαρτίου 2015 η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»,  αποκάλυψε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για καθορισμό χρήσεων γης στο Χώρο Εγκαταστάσεων Υποστήριξης στη Νερατζιώτισσα ενάντια στις κινητοποιήσεις μας τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής, για την ακύρωση του πλειστηριασμού του ΧΕΥ Νερατζιωτίσσης, την αναστολή των οικοδομικών αδειών και στα τρία ακίνητα και τη μετατροπή τους σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους.
Η απόφαση του πρώην αναπληρωτή υπουργού και η δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έλαβαν χώρα τρεις μόλις ημέρες (!) πριν τις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου (επισυνάπτουμε το ΦΕΚ).
Παραθέτουμε την ερώτηση του επικεφαλής της παράταξης Λ. Μαγιάκη στο Δημοτικό Συμβούλιο:
«Στο τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών θεμάτων με αριθμό 23/23-1-2015 με απόφαση του τ. αναπληρωτή υπουργού ΥΠΕΚΑ Ν. Ταγαρά καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης στο ΧΕΥ Νερατζιώτισσας.
Συγκεκριμένα, δίνονται χρήσεις γενικής κατοικίας, ξενοδοχεία μέχρι 100 κλίνες καταστήματα μέχρι 600τ.μ, γραφεία, βενζινάδικα κλπ., και όροι δόμησης με συντελεστή δόμησης 0.8  και συντελεστή κάλυψης 0.5.

Τα αποτελέσματα εκλογών & συγκρότησης του νέου Δ. Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου


Οπως προκύπτει από τα πρακτικά της εφορευτικής επιτροπής στις αρχαιρεσίες της 29ης Μαρτίου 2015 όπως αυτά έχουν καταγραφεί στα πρακτικά του βιβλίου γενικών συνελεύσεων της Ένωσης μας, ψήφισαν αντιπρόσωποι από 20 Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αμαρουσίου που εκπροσωπούν 1746 μαθητές. 
Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων εκλέγονται:
Οι επτά (7) ως τακτικά μέλη: & Οι πέντε (5) ως αναπληρωματικά:
Πάπαρου Λουΐζα                                                   Σακελλάρης Κυριάκος
Μπούρας Βασίλης                                                 Σινάκου Στέλλα
Κατσάνος Σπύρος                                                  Δάρας Δημήτρης
Σπυρόπουλος Αναστάσιος                                     Θεοτοκάτος Λεωνίδας
Μπούμης Παναγιώτης                                            Γιακουμής Ανδρέας
Χατζηαρσενίου Μιχάλης
Νικολαΐδης Κώστας
Για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αμαρουσίου εκλέγονται:

Μεγάλη η αγοραστική κίνηση στη 14η Πασχαλινή Δράση Διάθεσης Εγχώριων

  Αρκετά προϊόντα εξαντλήθηκαν ήδη από τις 12 το μεσημέρι!!!
Με μεγάλη προσέλευση καταναλωτών πραγματοποιήθηκε η 14η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων που πραγματοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Στη 14η διοργάνωση σε συνέχεια των δράσεων που ξεκίνησαν το 2012 με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, συμμετείχαν περισσότεροι από 40 εγχώριοι παραγωγοί που διέθεσαν τουλάχιστον 100 διαφορετικά προϊόντα άριστης ποιότητας σε χαμηλές τιμές από όλη την Ελλάδα.
Στο σημείο διάθεσης των προϊόντων προσήλθαν περισσότεροι από 3.500 καταναλωτές από το Μαρούσι και την ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν προϊόντα της αρεσκείας τους.
Λόγω της μεγάλης ζήτησης, πολλά προϊόντα εξαντλήθηκαν ήδη από τις 12 το μεσημέρι.
Την τιμητική τους είχαν τα εορταστικά πασχαλινά εδέσματα, γλυκά και αλμυρά, όπως τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια, τα τσουρέκια, ενώ πρώτα σε ζήτηση ήταν, επίσης, τα λαχανικά, τα φρούτα, το κρασί, το τσίπουρο.

Νέα εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Microsoft !!!

Επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό σημειώθηκε σήμερα  ξημερώματα της Δευτέρας στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας Microsoft, στη λεωφόρο Κηφισίας 221, στο Μαρούσι.
Άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από δυο γκαζάκια σε εξωτερικό μέρος του κτιρίου.
Ο μηχανισμός εξερράγη στις 03.40, προκαλώντας μικρής έκτασης πυρκαγιά και λίγες ζημιές.

Επενδύει στο «διχασμό» του ΣΕΔΑΜ, η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»...

Αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στο προεδρείο του Σωματείου!!!
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» από το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο θέσαμε ότι το προεδρείο του Σωματείου μας θα πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό αναλογικό και το κάθε ψηφοδέλτιο να πάρει θέση στο προεδρείο με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα.  
Δηλαδή η παράταξη της ΔΑΣ ως πρώτη δύναμη να πάρει τη θέση του προέδρου, το Ενιαίο ως δεύτερη δύναμη τη θέση του Γραμματέα και η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» ως τρίτη δύναμη να πάρει τη θέση του Αντιπροέδρου.
Οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ», Νίκος Καλλιμάνης αλλά και ο Νίκος Δεπάστας αρνήθηκαν να συμμετέχουν στο προεδρείο προκειμένου να εξυπηρετήσουν παραταξιακά συμφέροντα, δηλαδή για να κάνουν εκ’ του ασφαλούς «αντιπολίτευση» όπως δηλώνουν σε διάφορους κύκλους.

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο συνανταται στη 1:00 μ.μ, ο Γ. Πατούλης

Θα προηγηθεί στις 10:00 π.μ. συνάντησή του, με την αναπ/ρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου 
Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο θα έχει σήμερα Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου,στη 1:00 το μεσημέρι, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Με την ευκαιρία της συνάντησής τους, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης θα προσκαλέσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του Συνεδρίου της Αυτοδιοίκησης, που θα διεξαχθεί από τις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική.
Θα προηγηθεί στις 10:00 π.μ. συνάντηση της αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης για θέματα αρμοδιότητάς της

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΩΔEKA(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Απ΄ ευθείας ανάθεση ή μη της μελέτης "ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ - ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
3. Άσκηση ενδίκου βοηθήματος – Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά 1) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε.» και 2) της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει εγκατασταθεί στην ταράτσα της οικοδομής που βρίσκεται επί των οδών Κιλελέρ 24-26 και Αλ.Παπαναστασίου.

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝΤΕ(05) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
*Επικύρωση Πρακτικού
1. Εγκριση ή μη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Δ. Ψαρρού από την οδό Βαλτετσίου έως την οδό Ροδοδάφνης.
2. Ανάκληση άδεια χρήσης μουσικής και μουσικών οργάνων καταστήματος, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ του ΙΩΑΝΝΗ ΧΑΛΚΙΔΗ, νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Ι. ΧΑΛΚΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Αριστείδου αρ. 1 και Βορέα
3. Έγκριση χορήγησης άδειας χρήσης μουσικής & μουσικών οργάνων για αόριστο χρονικό διάστημα και παράταση ωραρίου έως 01:00 π.μ., σε ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Ψωφάκη Φωτίου του Δημητρίου έως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας με την επωνυμία "ΕΣΤΙΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΙΚΕ" που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Όθωνος αρ.2 και Κονδύλη

Εισαγωγικά στην Μεγάλη Εβδομάδα

του Καθηγητού κ. Παντελή Πάσχου

Μεγάλη Εβδομάς ονομάζεται όχι γιατί είναι μεγαλύτερη, ή έχει περισσότερες μέρες, αλλά «επειδή μεγάλα ημίν γέγονεν εν αυτή παρά του Δεσπότου κατορθώματα.
Και γάρ εν αυτή τη εβδομάδι τη Μεγάλη, όπως λέγει ο ιερός Χρυσόστομος, η χρονία του διαβόλου κατελύθη τυραννίς· 
ο θάνατος εσβέσθη· ο ισχυρός εδέθη· τα σκεύη αυτού διηρπάγη· αμαρτία ανηρέθη· η κατάρα κατελύθη· ο Παράδεισος ανεώχθη· 
ο Ουρανός βάσιμος γέγονεν· άνθρωποι αγγέλοις ανεμίγησαν· 
το μεσότοιχον του φραγμού ήρθη· το θριγγίον περιηρέθη· 
ο της ειρήνης Θεός ειρηνοποίησε τα άνω και τα επί της γής·
 διά τούτο Μεγάλη καλείται Εβδομάς»
Όντως φοβερά αυτής της εβδομάδος τα Μυστήρια! 
Όλη η ποίηση του Χριστιανισμού και όλη η δόξα της Ορθοδοξίας, από αυτή την εβδομάδα πηγάζουν.
Απ᾿ τον καιρό που, μαθητούδια ακόμη, παίρναμε απ᾿ το ζεστό χέρι της μάνας μας τη σύνοψη και το κερί, που καθώς ήταν αγνό μοσκοβολούσε σάν λιβάνι όταν έκαιγε, και πηγαίναμε στις ακολουθίες του Νυμφίου, ή στις Μεγάλες Ώρες των Παθών, της Μεγ. Πέμπτης και της Μεγ. Παρασκευής, όπου κλαίγαμε από καρδιάς μπρός στον Εσταυρωμένο, καθώς αποθέταμε με τρέμοντα δάχτυλα τα παρθενικά αγριολούλουδα, που με μίαν ολόζεστη λαχτάρα τρέχαμε να μάσουμε στους κήπους και στα χωράφια· απ᾿ τα μικρά μας εκείνα χρόνια, που προσμέναμε να ῾ρθει η εβδομάδα των Παθών, για να δεχτούμε ύστερα και την Ανάσταση, μέχρι τα γηρατειά μας τα βαθιά, αυτή η Εβδομάδα είναι που μάς κρατάει συντροφιά με τον πόνο της, με τα δάκρυά της, με τη λύπη της, αλλά και με τη χαρά και την ευφροσύνη της Αναστάσεως, που ακολουθεί.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Προκαλούν οι «μάρτυρες» του Ιεχωβά

Εντονη ήταν αντίδραση του μητροπολίτη Αμαρουσίου, Κηφισιάς & Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου για τους φακέλους - προσκλήσεις  που έφτασαν σε σπίτια πολλών κατοίκων των Βορείων Προαστίων, με αποτέλεσμα η Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού να εκδώσει εγκύκλιο, με την οποία προέτρεπε τους πιστούς να περιφρονήσουν «κάθε λογής προκλήσεις και αναρίθμητες διδασκαλίες που "φυτρώνουν" από παντού». 
«Υπήρξαν πολίτες που ανέφεραν στο γραφείο μας ότι έγιναν αποδέκτες αυτής της επιστολής», είπε στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου του μητροπολίτη, αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Λιέπουρης.
Τέτοιες επιστολές, πρόσθεσε, κυκλοφορούν κάθε χρόνο πριν από το Πάσχα.

«Όπισθεν ολοταχώς» για τα κονδύλια των Περιφερειών...

Πίσω ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της διάθεσης των αποθεματικών του ΕΣΠΑ που υπάρχουν στα ταμεία των Περιφερειών. Μετά από τις πιέσεις που υπήρξαν, αποφασίστηκε ότι τα χρήματα που αφορούν αδιάθετα κονδύλια των Περιφερειών για χρηματοδότηση έργων υποδομής, δεν θα επιστραφούν στον κρατικό προϋπολογισμό.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την σύσκεψη της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και του υφυπουργού Επικρατείας με τους Περιφερειάρχες.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών κ. Κ. Αγοραστός ανέφερε ότι δεν θα αλλάξει τίποτα στη διαδικασία διαχείρισης των κονδυλίων των ΠΕΠ(Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα), ούτε θα υπάρξει πρόβλημα υποχρηματοδότησης των έργων ή έλλειψης πόρων στις Περιφέρειες. 
Ο κ. Αγοραστός τόνισε πως «με αυτό που επιχειρείται να γίνει, κινδυνεύει να μην κλείσει το προηγούμενο ΕΣΠΑ και να μην ανοίξει το καινούργιο».
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του Υπουργείου για την έκδοση και αποστολή νέας διευκρινιστικής απόφασης που θα ξεκαθαρίζει την διατήρηση του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου.
Το Δ.Σ. της  ΕΝ.Π.Ε, με την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, συνήλθε σε συνεδρίαση στα γραφεία της, στην οποία κατέληξε στις παρακάτω αποφάσεις:

Απριλιάτικο 6πνοπούλι

Aπό τις 8:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ, η 14η Πασχαλινή Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων


Στις 12:00 μ.μ. όλοι στα Διόδια Αφιδνών!

Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Μηνολόγιον Απριλίου Νίκου Σαραντάκου

Ο Απρίλιος, πέρα από την Πρωταπριλιά, είναι επίσης (κατά τον Έλιοτ) ο μήνας ο σκληρός, ενώ σύμφωνα με ένα παμπάλαιο δημοτικό τραγούδι είναι και απριλοφόρητος (δείτε το παλιό μας άρθρο) - ωστόσο, το επίθετο “απριλιανός” έχει σπιλωθεί, ώσπου να την ξεχάσουμε, από τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967. 
Συνήθως ο Απρίλης είναι επίσης ο μήνας του Πάσχα - το οποίο μπορεί να πέσει από 4 Απριλίου έως 8 Μαΐου, άρα τις περισσότερες φορές πέφτει Απρίλη.
Επειδή, σε αντίθεση με τον άστατο Μάρτη, τον Απρίλη η άνοιξη έχει πια εδραιωθεί (αν και φέτος σαν να μας τα χαλάει) πολύ συχνά τους δυο καθαρόαιμους ανοιξιάτικους μήνες τους λέμε μαζί: 
Απριλομάης ή και Μαγιάπριλο, λέξεις ποιητικότατες.
Τε 1 Του βαρώνου Μυγχάουζεν και των ανιδιοτελώς ψευδομένων
Πε 2 Διεθνής ημέρα παιδικού βιβλίου
Πα 3 Γενέσιον Θεοδώρου Κολοκοτρώνη του στρατηλάτου
Σα 4 Γενέσιον Ανδρέου Ταρκόφσκη και αυτοκτονία Δημητρίου Χριστούλα
Κυ 5 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ
Ιακώβου Καζανόβα του μεγάλου εραστού
Μ. Δε 6 Του ζωγράφου Ραφαήλου
Μ. Τρ 7 Των 10 Παρθ
Παγκόσμια ημέρα υγείας – Ιπποκράτους του Κώου
Μ. Τε 8 Της Αλειψ τον Κύριον μύρω
Γενέσιον Ιακώβου Μπρελ
Μ. Πε 9 Ο Μυστικος Δείπνος
† Φραγκίσκου Βάκωνος
Μ. Πα 10 ΤΑ ΑΓΙΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
Θρίαμβος Σπυρίδωνος Λούη του ωκύποδος
Μ. Σα 11Η εις Αδου κάθοδος του Κυρίου 
Γιούρι Γκαγκάριν, του πρώτου ανθρώπου εις το Διάστημα
Κυ 12 ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

H Eλλάδα στο ...«ψήσιμο» !!!



Στις 8:30 μ.μ, η μουσική βραδιά με την Ειρήνη Δερέμπεη & τον Κάρολο Κουκλακη

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «ο Κρηταγενής Ζευς» διοργανώνει μουσική βραδιά με την Ειρήνη Δερέμπεη & τον Κάρολο Κουκλακη, σήμερα Σάββατο, 4 Απριλίου στις 8:30 μμ, στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού (ΤΟΛ) - Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής(Λ. Κηφισίας 207, Μαρούσι).
Θα ταξιδέψουμε «αντάμα» σ' ένα μουσικό ταξίδι απ' τις αρχές του προηγούμενου αιώνα ως τα σήμερα, άλλοτε στο μονοπάτι της σύγχρονης, επηρεασμένης από την παράδοση Κρητικής μουσικής, κι άλλοτε στην γνήσια παραδοσιακή, σε Ριζίτικα, Ταμπαχανιώτικα, Μαντινάδες και συνθέσεις των ίδιων. 
Θα ακούσουμε τραγούδια για τον έρωτα, την προδοσία, την «μπιστική φιλία», την αγάπη, την ξενιτιά, τον χωρισμό.
                                            Παίζουν και τραγουδούν οι μουσικοί:
                           
Ειρήνη Δερέμπεη: Τραγούδι, Θιαμπόλι, Καβάλι, Μπανσούρι
Κάρολος Κουκλάκης: Τραγούδι, Μπουλγαρί
Βασίλης Τζωρτζίνης: Κοντραμπάσο 

Στις 6:00 μ.μ, η παρουσίαση του βιβλίου «Ευτυχώς Άνεργος!»

«Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» στο θέατρο Μπάντμιντον

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    
Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας  να παρακολουθήσουν  μαζί μας, στο θέατρο Μπάντμιντον(Άλσος Στρατού - Γουδί), τη μουσικοθεατρική παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού» του Μίκη Θεοδωράκη(σκηνοθεσία: Θ. Παπαγεωργίου) την Κυριακή 5 Απριλίου στις 7.30 μ.μ.
Ερμηνεύουν: Λ. Πρωτοψάλτη, Κ. Αρζόγλου, Ν. Αρβανίτης
Τραγουδούν: Καλλιόπη Βέτα,  Κ.Μακεδόνας,  Κ.Θωμαϊδης,  Μπ.Χαρλαύτη
Ζωντανά η Λαϊκή Ορχήστρα « Μίκης  Θεοδωράκης»
53 χρόνια μετά το ανέβασμα της εμβληματικής λαϊκής τραγωδίας, ο ίδιος ο συνθέτης την επεξεργάζεται εκ νέου, στο πλαίσιο αυτής της μεγάλης παραγωγής που επαναπροσεγγίζει τις πληγές του Εμφυλίου.
Τιμή Συμμετοχής: 15 Ευρώ ( εισιτήριο και πούλμαν)

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ΔΑΣ:Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση των ογκωδών...

Για μια ακόμα φορά ξανά δίνετε η μεταφορά των ογκωδών σε εργολάβο με το πρόσχημα ότι δεν επαρκεί το υπάρχον προσωπικό και δεν υπάρχουν τα ανάλογα οχήματα. Το όλο σκηνικό δεν μας προκαλεί εντύπωση. 
Εντάσσεται στη στρατηγική της  Διοίκησης του Δήμου υλοποιώντας συγκεκριμένες κατευθύνσεις των κυβερνήσεων αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου χρόνια τώρα με χειρουργικές κινήσεις απαξιώνει τις υπηρεσίες με απώτερο στόχο την εκποίηση τους στα χέρια των εργολάβων που καρτερικά καραδοκούν.
Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί στην υλοποίηση όλων των αντεργατικών νόμων. 
Δεν είναι και η πρώτη φορά που δηλώνει ότι θα είναι η τελευταία φορά που ιδιωτικοποιείται η συγκεκριμένη αρμοδιότητα. 
Να θυμίσουμε ότι έρχεται για τρίτη φορά το συγκεκριμένο θέμα.
Καταγγέλλουμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος
Η δικαιολογία  ότι δεν γνώριζε ή δεν ήξερε δεν έπεισε κανέναν ούτε τον ίδιο τον αντιδήμαρχο, ήρθε με αυτή τη μορφή μεθοδευμένα ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους εργαζόμενους.

Να ξεκαθαρίσει άμεσα τη θέση της για το ΧΥΤΑ Γραμματικού, η Περιφερειακή αρχή Αττικής

                                     Γιώργος Κουμουτσάκος:
Η αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται
 Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού ο επικεφαλής του συνδυασμού «180ο - Η Αττική Αλλάζει Πρόσωπο», Γιώργος Κουμουτσάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«H Περιφερειακή αρχή Αττικής καλείται, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου,  να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:
Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο ΧΥΤΑ Γραμματικού είναι επιβλαβής για τους πολίτες και το περιβάλλον, όπως διακήρυττε όλο το προηγούμενο διάστημα;
Εάν ναι, πώς είναι δυνατόν να κατευθύνει πολύτιμους πόρους της Περιφέρειας σε ένα έργο, το οποίο, όπως έχει δεσμευθεί, σκοπεύει να καταργήσει στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης που η ίδια έχει εξαγγείλει;
Μόνον μια ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα αυτά μπορεί να είναι βάση συζήτησης για τη λήψη αποφάσεων. 
Η κατά συρροήν αντίφαση μεταξύ «δεσμεύσεων» και «έργων» δε μπορεί να συνεχίζεται».

Δημιουργούν Γενίτσαρους του καταναλωτισμού εδώ & 10 χρόνια, «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο» & «Citi Βank»!

«Οικονομία: γνώση… με αξία» για παιδιά ηλικίας 6 -12 χρόνων!!!
Το «καινοτόμο» εκπαιδευτικό πρόγραμμα 
«Οικονομία: γνώση με αξία» όπως το διαφημίζουν, έκλεισε ήδη 10 χρόνια «επιτυχημένης» πορείας σε Δημοτικά Σχολεία... & αποκτά πλέον διαδικτυακή διάσταση.
Εφέτος ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Μαρτίου  και θα πραγματοποιείται κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τον Ιούλιο στο Παιδικό Μουσείο από τις 10:00 π.μ. έως τις 11:30 π.μ.
Πόσα παιδιά παρήλασαν και με την αθωότητά τους εφοδίασαν με πλούσια στοιχεία για τις καταναλωτικές & ΟΧΙ μόνο συνήθειές τους, την Citi Βank;
Με την συμπλήρωση 10 ετών διεξαγωγής του προγράμματος, σύμφωνα με την ίδια την «Citi Βank» πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 2.360 εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία έλαβαν μέρος 62.250 μαθητές 6 -12 χρόνων(!!!) και 750 εθελοντές - εργαζόμενοι της Citi. 
Αξιοποιώντας την εμπειρία και το υλικό που συγκεντρώθηκε όλα αυτά τα χρόνια - όπως είναι ευνόητο - το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο & η Citi Βank, δεν μπορούσαν να το αφήσουν αναξιοποίητο!
Η μία πτυχή αξιοποίησης αφορά τον σχεδιασμό ενός νέου ψηφιακού παιγνιδιού «www.oikonomiagnosimeaxia.gr», με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρακολουθούσαν οι μαθητές στις σχολικές τάξεις.

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Θαύματα & Νάματα» στις 3,4,5,6,7 & 8 Απριλίου στο «Ιδιόμελο»

Η Τουρκία στην «νέα» εποχή Ερντογάν:

     Συνέπειες για την Eσωτερική & την Eξωτερική Πολιτική 

To Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) & το Ίδρυμα Konrad Adenauer (KAS), διοργανώνουν την Πέμπτη 2 Απριλίου 2015, στις 10.00 – 15.30, στο Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς (Ν. Νικοδήμου 18-20, 10557 Αθήνα), ημερίδα με θέμα: 
«Η Τουρκία στην «νέα» εποχή Ερντογάν:
Συνέπειες για την Εσωτερική & την Εξωτερική Πολιτική».
Στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι: 
Dorothée Schmid, Διευθύντρια, Πρόγραμμα για τη Σύγχρονη Τουρκία, Γαλλικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (IFRI), Παρίσι, Ιωάννης Γρηγοριάδης, Επίκουρος Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Bilkent, Άγκυρα & Ερευνητής, ΕΛΙΑΜΕΠ, Αθήνα, Galip Dalay, Ερευνητής, Ίδρυμα Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA), Άγκυρα, Günter Seufert, Γερμανικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας (SWP), Βερολίνο, Henri Barkey, Καθηγητής στην Έδρα Cohen & Πρόεδρος Τμήματος, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Lehigh, Βηθλεέμ, Πενσυλβάνια, Nathalie Tocci, Υποδιευθύντρια, Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΑΙ), Ρώμη, Mensur Akgün, Διευθυντής, Κέντρο Παγκόσμιων Πολιτικών Τάσεων (GPoT Center), Κωνσταντινούπολη, Arad Nir, Συντάκτης Διεθνούς Ρεπορτάζ, Channel 2 News, Ιερουσαλήμ

Στις 7:30 μ.μ. στο «Cine Αργώ», η προβολή της ταινίας «Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο»

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στις ΗΠΑ με «γραβάτα αμερικανική σημαία», ο Γ. Πατούλης!!!

Ειλικρινά δεν το είχαμε παρατηρήσει…Το είδαν όμως χρήστες των social media και από εκεί «φωτιστήκαμε» και εμείς.
Οπως γνωρίζετε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου από την ομογένεια, μαζί με τον Πάνο Καμμένο, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγο Μιχαήλ Κωσταράκο(που είναι γνωστός για τα στεφάνια που καταθέτει στη μνήμη των ΝΑΖΙ που σκοτώθηκαν στην Ελλάδα) και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ…
Και μπορεί ο κ. Πάνος Καμμένος να προκάλεσε αίσθηση(απελευθερωμένος προφανώς από το άγχος των ψεκασμών), με την πρόταση που έκανε στην  υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ(αρμόδια για Ευρωπαϊκά θέματα), Βικτόρια Νούλαντ  για την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ποσοστό 70-30%, ωστόσο την παράσταση «έκλεψε» ο Δήμαρχός μας, πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.  
Σίγουρα απορείτε & αδημονείτε να μάθετε το λόγο…
Μα η εμφάνισή του!!!
Παρουσιάστηκε κομψότατος όπως πάντα, φορώντας όμως γραβάτα … με την αμερικανική σημαία!!!
Αγνωστον εάν του τη διάλεξε η σύζυγός του Μαρίνα, αλλά μικρή σημασία έχει ,καθ΄ ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναματαγίνει!!!
Είπαμε, ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν», αλλά όχι και έτσι…
Σύμμαχοι είμαστε με τις ΗΠΑ, όχι υποτελείς.
Όπως εκ των πραγμάτων  αποδεικνύεται, ορισμένοι εκεί στο Τσιφλικάτο της Δεξιάς, το «προτεκτοράτο»… το έχουν στο αίμα τους!